- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- .:Няколко въпроса без отговор:.
След себе си трябва да оставиш нещо , а няма нищо по-ценно от продължението на фамилията...даряването на нов живот , който да носи твоята кръв , която ще е жива и след смъртта ти..Първоначално написано от Angel Pixi
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Моя смисъл на живота е да постигна мечтите си дори и една малка част от тях!![]()
Първоначално написано от ScionOfStorm
всичко само по себе си е ценно.да даваш живот не може да е единствения смисъл да живееш,ако е така скоро може и да нямаш смисъл!Първоначално написано от mistake
Не казвам ,че това е единствения смисъл , но е едно от най-важните неща.Първоначално написано от Angel Pixi
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Тъй като в човешкото общество има голям брой същества,които не разбират,че индивидуалното благо на индивида и общественото благо са тъждествени,според мен живота няма смисъл.Така че ние не живеем истински,в хармония с природата.Тука прочетох едно момче правеше сравнения между хората и мравките,но главната грешка при него и че всяка една мравка в мравуняка изпълнява определена дейност с цел общото благо на всички мравки,а не,за да ги ограбва примерно.Първоначално написано от nailana
Живота няма смисъл, но ти можеш да си поставиш цел, а по този начин и смивъл в живота. Прави това, което обичаш, събирай се с приятели, прекарвай си хубаво и си живей добре, защото с мисли подобна на тази ще се самоизмъчваш. Аз примерно немога да си обясня как може космоса да е безкраен - математиката казва че числата нямат край, но аз въпреки това немога да си го представя...
Винаги съм намирала философията за безсмислена. Още древните мислители са си задавали този въпрос. Колко години са минали?3,4,5 хиляди. Къде е отговора? Няма го, защото не е възможно да се даде отговор. Ако знехме смисъла на живота си нямаше да ни е интересно. Все едно да ти кажат какъв е подаръка изненада. Ако ти харесва, добре, но ако не ти харесва - какво правиш? Заменяш го? Ами ако не можеш? Защо вместо да прекараш живота си във философии какъв е смисъла на живота ти, не вземеш да го изживееш? Ами ако един ден осъзнаеш, че смисъла на живота ти е напразно да търсиш смисъла на живота? Какъв е смисъла тогава?
Music will save the world!
Смисъл винаги е имало, друг е въпроса какъв смисъл, ще му придадем ние.
Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...
Това, че се питаш подобни въпроси свързани с живота значи, че ти самата си тръгнала към отговора!
Това което разбрах аз за моя живот не мога да го споделя, не защото ме е срам от нещо или пък защото не знам какъв е смисълът не живота ми, а защото начинът по който чувствам живота си е неописуем...
Ако си си дала някакви отговори, които са свързани с няколко думички като семейство, радост и др. Значи все още търсиш смисълът на твоя живот, а той не се обяснява с думи, точно както с любовта..Не можеш да го обясниш! Това е истинският смисъл..
Едва ли ще ме разберете за какво ви говоря. Знам, че ще си кажете.. Ехх!, тоя много се фантазира!
Възприемайте мнението ми както искате важното е да ви удовлетворява!![]()
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
Животът, появил се изцяло случайно, се превръща в най-великата случайност на Вселената!Смисълът е най-вече един-да ставаш все по-добър и да разбираш всичко около теб.И много важното-да създадеш следващото поколение, което ще промени света и ще навлезе нова ера, откривайки тайните на науките.
"НЕ ИДВА ЛИ ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ ЗА ДА ПРЕГЪРНЕ ЕДНО ДЕТЕ !"
Чета ви глупостите и се смея!
Когато започнете да разсъждавате реално тогава се мислете за трезво и нормално мислещи.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
kman как така ние всички грешим, а само ти си прав...
Може би защото дълбоко в теб се крие един вечно спорещ и вечно мрънкащ човек. Хубаво е да вярваш на 100% в твоите убеждения, но не ми казвай, че това, което аз съм осъзнал за моя живот са глупости!!! ТИ НЕ СИ ТОЗИ КОЙТО Е ЖИВЯЛ ЖИВОТА МИ И ЗАТОВА НЕ МОЖЕШ ДА МИ КАЖЕШ КОЕ Е ГЛУПОСТИ.. ясно?!![]()
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
Какъв е смисълът на живота ли?
Еми няма такъв. Раждаш се и умираш. Замислете се, огледайте се - всичко е толкова просто, ние си го усложняваме. Всико се дължи на внушение. Казвате, че смисълът на живота е да създадеш поколение, продължиш рода, но за да го направиш трябва да се влюбиш (поне се предполага), но дори и любовта е внушение.
Не казва, че трябва всички да се самоубием, а просто да си живеем без много много да ни пука, защото все някога ше умрем.. (малко грубо прозвуча)
Е да,но дори и случайно създаден този живот се превръща в нещо голямо...Ест, че "пътя" ни не е написан, или пък някой ни го диктува на момента, но ние трябва да се опитаме да направим нещо значимо и да се развиваме.
@In And Out of Love Ако ти си мислиш че електричеството е магия,това не променя факта че Е ЕЛЕКТРИЧЕСТВО!(пример)Дори и да си мислиш че Юпитер е само една точица,това не променя факта че Юпитер е планета!
Какъв е звукът от пляскане с една ръка ?
Не целта е цел, а пътят
....същия който се издава когато риташ вятъра
фиу? хах а какъв е цветът на вятъра?
Не целта е цел, а пътят
така или иначе накрая всички умираме... това трябва ли да означава че няма смисъл да се живее... смисъла за всеки е такъв какъвто си го създадем... ако за един смисъла за живот е даден човек,за втори е дадена цел за трети пък е да създаде поколение и така нататъка.... Има ли значение какъв ще е ,не е ли по-важно просто да го има.. ? Живота е такъв какъвто си го направиш... всичко се преживява освен смъртта... така че.. живейте... дори смисъла да е нещо малко .. позитивността е голям плюс
Всичко е относително...
В момента тука има разногласия между всички нас, защото имаме различни характери и различно мислене... Схванахте ли ся?!?!
Когато се влюбиш ще разбереш както смисъла на живота, така и ще преоткриеш себе си и всички тези въпроси, които ти се въртят в главата ще придобият цялостен и завършен вид.
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
най-доброто мнение в темата ^^Първоначално написано от LambOfGod
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
От тези 90%, 80 се ползват за складиране на информацията...Първоначално написано от ich_komme_aus_japan
Инстинктите точно са това което те прави щастлив и дава смисъл на живота ти..9 от 10 твои действия са подчинени на инстинкти..Първоначално написано от ich_komme_aus_japan
Грешка е да ги отхвърляме напълно![]()
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
"Ако искаш мира на ти секира"!
retarded ^Първоначално написано от Kman