.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 62
    Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от Angel Pixi
    Цитирай Първоначално написано от Kman
    Смисълът е да се създаде поколение,което да се развие повече,което да създаде поколение,което да се развие още повече и т.н.
    Природните закони на майката природа са в сила за всяка една твар и гад на тази планета
    Значи казваш,че живееш за да имаш поколение и няма по-важно нещо!?! и кво-създаваш поколение и смисъла на живота свършва?
    за мен смисъла е,че живота ни е даден и просто трябва да му се наслаждаваме.невиждам причина,да се чудя защо сме живи.губиш си времето в търсене на отговори.факт е,че сме живи и трябва да живеем живота без да се питаме защо? как? и кога?
    След себе си трябва да оставиш нещо , а няма нищо по-ценно от продължението на фамилията...даряването на нов живот , който да носи твоята кръв , която ще е жива и след смъртта ти..
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Супер фен
    Град
    България
    Моя смисъл на живота е да постигна мечтите си дори и една малка част от тях!
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

Цитирай Първоначално написано от mistake
    Смисълът е да се създаде поколение,което да се развие повече,което да създаде поколение,което да се развие още повече и т.н.
    Природните закони на майката природа са в сила за всяка една твар и гад на тази планета
    Значи казваш,че живееш за да имаш поколение и няма по-важно нещо!?! и кво-създаваш поколение и смисъла на живота свършва?
    за мен смисъла е,че живота ни е даден и просто трябва да му се наслаждаваме.невиждам причина,да се чудя защо сме живи.губиш си времето в търсене на отговори.факт е,че сме живи и трябва да живеем живота без да се питаме защо? как? и кога?
    След себе си трябва да оставиш нещо , а няма нищо по-ценно от продължението на фамилията...даряването на нов живот , който да носи твоята кръв , която ще е жива и след смъртта ти..
    всичко само по себе си е ценно.да даваш живот не може да е единствения смисъл да живееш,ако е така скоро може и да нямаш смисъл!

Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от mistake
    всичко само по себе си е ценно.да даваш живот не може да е единствения смисъл да живееш,ако е така скоро може и да нямаш смисъл!
    Не казвам ,че това е единствения смисъл , но е едно от най-важните неща.
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Цитирай Първоначално написано от nailana
    Цитирай Първоначално написано от Natalia
    Цитирай Първоначално написано от Valkyrie
    Красотата на живота е в това, че ти сам го изпълваш със смисъл.
    jivota nqma smisal!

Обясни защо,ако желаеш.
    Ако живота нямаше смисъл,защо тогава нас хората ни има?Защо ни има,за да го изживяваме?Защо ни има,да изживяваме нещо,което няма смисъл?Защо да съществува нещо,ако то няма смисъл,значение,цел?Защо да го има живота,щом той няма смисъл?И защо да има някой(човекът),който да го изживява?

Тогава ти защо живееш?За какво живееш?За кой живееш?

Сега кратко и ясно:изказването ти е глупаво.
    Тъй като в човешкото общество има голям брой същества,които не разбират,че индивидуалното благо на индивида и общественото благо са тъждествени,според мен живота няма смисъл.Така че ние не живеем истински,в хармония с природата.Тука прочетох едно момче правеше сравнения между хората и мравките,но главната грешка при него и че всяка една мравка в мравуняка изпълнява определена дейност с цел общото благо на всички мравки,а не,за да ги ограбва примерно.

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Живота няма смисъл, но ти можеш да си поставиш цел, а по този начин и смивъл в живота. Прави това, което обичаш, събирай се с приятели, прекарвай си хубаво и си живей добре, защото с мисли подобна на тази ще се самоизмъчваш. Аз примерно немога да си обясня как може космоса да е безкраен - математиката казва че числата нямат край, но аз въпреки това немога да си го представя...

Винаги съм намирала философията за безсмислена. Още древните мислители са си задавали този въпрос. Колко години са минали?3,4,5 хиляди. Къде е отговора? Няма го, защото не е възможно да се даде отговор. Ако знехме смисъла на живота си нямаше да ни е интересно. Все едно да ти кажат какъв е подаръка изненада. Ако ти харесва, добре, но ако не ти харесва - какво правиш? Заменяш го? Ами ако не можеш? Защо вместо да прекараш живота си във философии какъв е смисъла на живота ти, не вземеш да го изживееш? Ами ако един ден осъзнаеш, че смисъла на живота ти е напразно да търсиш смисъла на живота? Какъв е смисъла тогава?
    Music will save the world!

Смисъл винаги е имало, друг е въпроса какъв смисъл, ще му придадем ние.
    Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...

Фен
    Град
    Пловдив
    Това, че се питаш подобни въпроси свързани с живота значи, че ти самата си тръгнала към отговора!
    Това което разбрах аз за моя живот не мога да го споделя, не защото ме е срам от нещо или пък защото не знам какъв е смисълът не живота ми, а защото начинът по който чувствам живота си е неописуем...
    Ако си си дала някакви отговори, които са свързани с няколко думички като семейство, радост и др. Значи все още търсиш смисълът на твоя живот, а той не се обяснява с думи, точно както с любовта.. Не можеш да го обясниш! Това е истинският смисъл..
    Едва ли ще ме разберете за какво ви говоря. Знам, че ще си кажете.. Ехх!, тоя много се фантазира!
    Възприемайте мнението ми както искате важното е да ви удовлетворява!
    Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно

Животът, появил се изцяло случайно, се превръща в най-великата случайност на Вселената!Смисълът е най-вече един-да ставаш все по-добър и да разбираш всичко около теб.И много важното-да създадеш следващото поколение, което ще промени света и ще навлезе нова ера, откривайки тайните на науките.
    "НЕ ИДВА ЛИ ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ ЗА ДА ПРЕГЪРНЕ ЕДНО ДЕТЕ !"

Град
    тук таме
    Чета ви глупостите и се смея!
    Когато започнете да разсъждавате реално тогава се мислете за трезво и нормално мислещи.
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Фен
    Град
    Пловдив
    kman как така ние всички грешим, а само ти си прав...
    Може би защото дълбоко в теб се крие един вечно спорещ и вечно мрънкащ човек. Хубаво е да вярваш на 100% в твоите убеждения, но не ми казвай, че това, което аз съм осъзнал за моя живот са глупости!!! ТИ НЕ СИ ТОЗИ КОЙТО Е ЖИВЯЛ ЖИВОТА МИ И ЗАТОВА НЕ МОЖЕШ ДА МИ КАЖЕШ КОЕ Е ГЛУПОСТИ.. ясно?!
    Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Какъв е смисълът на живота ли?
    Еми няма такъв. Раждаш се и умираш. Замислете се, огледайте се - всичко е толкова просто, ние си го усложняваме. Всико се дължи на внушение. Казвате, че смисълът на живота е да създадеш поколение, продължиш рода, но за да го направиш трябва да се влюбиш (поне се предполага), но дори и любовта е внушение.

Не казва, че трябва всички да се самоубием, а просто да си живеем без много много да ни пука, защото все някога ше умрем.. (малко грубо прозвуча )

Е да,но дори и случайно създаден този живот се превръща в нещо голямо...Ест, че "пътя" ни не е написан, или пък някой ни го диктува на момента, но ние трябва да се опитаме да направим нещо значимо и да се развиваме.

Град
    тук таме
    @In And Out of Love Ако ти си мислиш че електричеството е магия,това не променя факта че Е ЕЛЕКТРИЧЕСТВО!(пример)Дори и да си мислиш че Юпитер е само една точица,това не променя факта че Юпитер е планета!

Какъв е звукът от пляскане с една ръка ?
    Не целта е цел, а пътят

Град
    тук таме
    ....същия който се издава когато риташ вятъра

фиу? хах а какъв е цветът на вятъра?
    Не целта е цел, а пътят

Мега фен Аватара на Mi6inka
    така или иначе накрая всички умираме... това трябва ли да означава че няма смисъл да се живее... смисъла за всеки е такъв какъвто си го създадем... ако за един смисъла за живот е даден човек,за втори е дадена цел за трети пък е да създаде поколение и така нататъка.... Има ли значение какъв ще е ,не е ли по-важно просто да го има.. ? Живота е такъв какъвто си го направиш... всичко се преживява освен смъртта... така че.. живейте... дори смисъла да е нещо малко .. позитивността е голям плюс

Фен
    Град
    Пловдив
    Всичко е относително...
    В момента тука има разногласия между всички нас, защото имаме различни характери и различно мислене... Схванахте ли ся?!?!

Град
    .::.:Светът на любовта:.::.
    Когато се влюбиш ще разбереш както смисъла на живота, така и ще преоткриеш себе си и всички тези въпроси, които ти се въртят в главата ще придобият цялостен и завършен вид.
    Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!

Град
    Видин
    Цитирай Първоначално написано от LambOfGod
    Ако винаги се опитваш да намериш смисъл в нещо което цениш то рано или късно се обезсмисля...
    най-доброто мнение в темата ^^
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Град
    Видин
    Цитирай Първоначално написано от ich_komme_aus_japan
    Пример:
    Ползваме само около 10% от мозъка си. Защо някои хора пренебрегват факта, като че ли така трябва да бъде. Ние дори си нямаме представа за какво са останалите 90! 90 процента ХОРА! Телекинеза, телепатия, левитация? Доказано възможно е от физиката! Как да ги контролираме? Хмм- чрез мозъка, vielleicht? Само аз ли намирам това за интересно? Само аз ли искам да се развия в пълен потенциял? Май да. Имате мозък! ТЕРЗАЙТЕ!!!
    От тези 90%, 80 се ползват за складиране на информацията...

Цитирай Първоначално написано от ich_komme_aus_japan
    Защо още пазим инстинктите си? Мисля, че на човечеството му стига агресията. Защо трябва да се дразним? Трябва да има начин да контролираме по-ефективно изблиците ни на агресия (бой!бой!бой!) и вълнение (евентуално припадане?).
    Инстинктите точно са това което те прави щастлив и дава смисъл на живота ти..9 от 10 твои действия са подчинени на инстинкти..
    Грешка е да ги отхвърляме напълно
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Град
    тук таме
    "Ако искаш мира на ти секира"!