.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 33
    Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where

объркана съм/женски работи, ако може едно очо да хвърлите(=

Здравейте.Днес бях на гинекологичен преглед и ми изписаха разни хапченца за регулиране на цикъла.Мама обаче е против това да ги пия, защото повечето такива били на хормонална основа.
    И други хапченца трябва да пия, заради друг проблем...и сега се чудя какво да правя... 0о-о-о
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Град
    дупката на геврека
    посаветвай се с още някой лекар и след тва помисли пак и те така...

Re: объркана съм/женски работи, ако може едно очо да хвърлит

Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
    Здравейте.Днес бях на гинекологичен преглед и ми изписаха разни хапченца за регулиране на цикъла.Мама обаче е против това да ги пия, защото повечето такива били на хормонална основа.
    И други хапченца трябва да пия, заради друг проблем...и сега се чудя какво да правя... 0о-о-о
    Майка ти според мен е права, защото наистина са на хормонална основа. От колко време имаш цикъл? От колко е нередовен?
    А относно другия проблем, тях ги пий.

Град
    I don`t know where
    От около 3 години и проблема е повечен от очевиден и няма начин, много е гадно и трябва да ги пия/нямам избор/, но мама е против...

Противозачатъчни ли са? Защото и те регулират цикъла... Но дори и да не са - как така майка ти е против да ги пиеш, щом са предписани от лекар. И аз съм против да се пият как да е хормонални таблетки, но щом се налага ... Ако имате съмнения в истинността на нуждата да се пият, идете на друг гинеколог, направете необходимите хормонални изследвания и така... Късмет

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    огромна част от хапчетата за регулиране на цикъла са противозачатъчни...да не би затова да не иска да ги пиеш

иначе няма проблем, купуваш си едните, четеш листовката дали могат да се пият двете едновременно и толкоз...пък като знаеш, че пиеш 1 вид хапчета, лекрят трябва да бъде предопреден, за да не влияят на тези, които той изписва
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Голям фен Аватара на techCandy
    Град
    София
    Имам приятелка с твоя проблем, имаше един период, в който пък пиеше
    хапчета, които по някакви неведоми пътища предразполагаха към забременяване...Абе тъпа работа, сега е на 20, но май беше и тя на 17 когато почна и по- добре си пий всичко, което са ти изписали. Да, на хормонална основа са, разбира се, и именно, понеже хормоните ти скачат е по- добре да се регулират, а не да чакаш примерно сигналите от космоса да те оправят...Пробвай се да го обясниш това на майка ти.

Give me your best shot motherfucker!

Град
    I don`t know where
    Не, глупости какви противозачатъчни ви гонят.
    Просто хапчета, защото явно има проблем и трябва да се нормализират хормоните.
    А мама е дървен филисоф, защото имало странични ефекти и т.н...

Мега фен Аватара на miloto_girl_4e
    Град
    нА плАнеТаТа зеМя
    Повечето хапчета, които са за регулиране на цикъла действат и като противозачатъчни
    Не мисля, че майка ти знае повече от лекаря, такаче не я слушай Да, наистина са пълни с хормони, има и странични ефекти(като един от тях е наедряване на гърдите бтв)
    Ако не ги пиеш, няма да да ти се нормализира цикълът от само себе си, най-много да задълбочиш проблема си
    Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love

Град
    I don`t know where
    Знам, че няма, но аз доста лесно поддавам и ако се разровя и ако изнамеря някакви странични гадости..
    Хъх, то да наедрвяха само гърдите...

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Еми най-добрата ми приятелка е със същия проблем. Изписаха и някакви хапчета за регулиране на цикъла и изобщо на хормоните защото има в повече от.. не знам и аз кой хормон, обаче прочела колко странични ефекти имат тея лекарства и се отказала..
    Сега нищо не пие ама и никога не знае кога ще и дойде а води полов живот и не знам как не умира от притеснение всеки месец....
    Та диша и мърда още нищо и няма .. Твое си е решението и ти с преценяваш.

Супер фен Аватара на Vikitooo
    Град
    Here
    Майка ми е същият цитирам "дървен философ".
    Аз нямам проблеми и не взимам такива като твоите, но преди исках да взимам противозачатъчни, но тъй като били на хормонална
    основа, въобще не започнах.
    Но виж, това все пак са предписани от лекаря ти медикаменти. Не смятам, че трябва да подценяваш това. Започни да ги взимаш, а ако видяш някакви странични ефекти ги спри.
    ♥ ♥ ♥

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от fiama
    Противозачатъчни ли са? Защото и те регулират цикъла... Но дори и да не са - как така майка ти е против да ги пиеш, щом са предписани от лекар. И аз съм против да се пият как да е хормонални таблетки, но щом се налага ... Ако имате съмнения в истинността на нуждата да се пият, идете на друг гинеколог, направете необходимите хормонални изследвания и така... Късмет
    Напълно подкрепям!

По-добре си разреши проблема навреме, отколкото един ден да си блъскаш главата какво да правиш! Успех, Цвети!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Фен
    Град
    под масата ;)
    и моя цикъл винаги е бил нередовен повече от 5 години, но на лекар не съм ходила. като почнах да водя полов живот всичко се оправи. идва си ми точно на деня.

Град
    I don`t know where
    Ох, хора вярвате ли ми, че наистина не знам какво да направя и как да постъпя.Като се зачете човек в упътването на съвсем безобидно/на пръв поглед/ лекарство и свят му се завива...
    Другото, което не са ми правени изследвания, а направо ми ги предписа...
    Ох, нещо много ми се е бъгнало тялото, едва ли не цял месец съм в цикъл, защото е много слабо а заминавам утре на море и не мога така да ходя.Как да го обясня-Нали знаете при една нормална менструация 4-5 дни се отделя не малко количество течност, докато при мен се отделя цял месец едва ли не, но супер малко...офф...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Ехография прави ли ти? Да не се окаже диагноза "кистозни яйчници"? И как така при проблем, продължаващ три години, майка ти не предприе нищо? Аз съм с родители с медицинско образование, та като се наложи да пия Дуфастон /един месец изчаках по тяхно настояване, но на втория ми дойде отново 2 пъти/ и щат- не щат, купиха го и започнах лечението.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    I don`t know where
    Хах, глупости.Цикълът ми беше нормален до преди няколко месеца...Не знам на какво се дължи, просто влезнах пита ме няколко неща, прегледа ме за по-малко от 1 минута и ми предписа лекарствата.

Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
    Хах, глупости.Цикълът ми беше нормален до преди няколко месеца...Не знам на какво се дължи, просто влезнах пита ме няколко неща, прегледа ме за по-малко от 1 минута и ми предписа лекарствата.
    Ами според мен може да се дължи , точно на това,че ти самата преди в една твоя тема каза,че си в стрес.Опитай се да се успнокоиш малко,и не приемай толкова на вътре нещата,и за теб ще си е най-добре.

ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960

Град
    I don`t know where
    Тя ми каза лекарката, че трябва да съм по-спокойна и аз го знам това нещо.Но нещата вече са се прецакали и трябва да намеря начин да ги оправя.Сега с мама пак сме в конликт поради тази причина...

Щом е само от няколко месеца, по-добре изчакай малко. Може да се нормализира.

Е,как ще чакаш,щом гинекологът ти е изписал лекарствата и трябва да ги пиеш.Щом майка ти не е лекар,няма право да ти се противопоставя.Но все пак не влизай в конфликт с нея,обясни й,че лекарят сигурно е взел предвид възрастта ти и е преценил,че хапчетата няма да ти навредят сериозно.Все пак не бива да ги пиеш тайно.Успокой се и успех!

Цитирай Първоначално написано от I love pain
    Е,как ще чакаш,щом гинекологът ти е изписал лекарствата и трябва да ги пиеш.Щом майка ти не е лекар,няма право да ти се противопоставя.Но все пак не влизай в конфликт с нея,обясни й,че лекарят сигурно е взел предвид възрастта ти и е преценил,че хапчетата няма да ти навредят сериозно.Все пак не бива да ги пиеш тайно.Успокой се и успех!
    Естествено, че ще изпише лекарства... Много му дреме на лекаря дали после момичето може да стане като горила космата ии другите странични ефекти.... Все пак както си прецени и както решат. Да посети още някой лекар и да сравни двете мнения. Но пък и нищо не й пречи да се успокои и да поизчака малко.

Град
    I don`t know where
    Не може да спре вече едни месец.Всеки ден има кървене...
    какво да чакам да падне тавана ли?

По - добре да се действа по - рано, за да не се влошат повече нещата.. Щом лекарят ги е изписал, нщмаш голям избор - или да ги пиеш, или да рискуваш.. То и двата начина са си риск, но може лекарствата да ти помогнат.. Започни ги и ако се появят странични ефекти, чак тогава ги спри.. Все пак трябва да се бориш. Успех

Град
    I don`t know where
    Ще се рискува, явно...
    Ако не се отреагира на време, проблема наистина може да се задълбочи и да се наложи да приемам още по-силни медикаменти..та май от двете злини ще трябва да се избере по-малката/поне за сега/.
    Благодаря ви много за помоща!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си