.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9
    Супер фен Аватара на stefity
    Град
    Варна...

Дявол в Рая

Здрасти отново Ми почнах да пиша една история нещо като криминален роман... Ама сега до колко става е друга работа хаха Та значи още е в началото, но искам мнения Ааа и да предупредя На който му се вижда дълго и не му се чете да не чете Айде чакам

Дявол в Рая

1.
    Той беше висок, леко мургав, с дълбок поглед и тайнствена усмивка. Живееше еднообразен, и обикновен живот в голяма къща в предградията заобиколен от райска хармония, с която и той самият едва свикна, където хората бяха изолирани от шумотевицата на големите градове. Съседите му бяха разделени на две части - Възрастни хора, които се бяха установили там, защото знаеха, че ще могат да изживеят спокойно оставащите им няколко години, или млади семейства, с малки деца, които предпочитаха тихия и спокоен живот за своето потомство, а и за самите себе си. Тук, в това все още райско кътче, всеки един знаеше точно какво се случва отвън красивите им бели къщи... Всяка сутрин, точно в 7.00 сутринта, покрай всички зелени и свежи ливади, минаваше камион, каран от пощальона: Около 50 годишен, чернокож мъж, който както винаги облечен в типично бялата си унифорна, оставяше с весела усмивка един по един вестниците на все още несъбудилите се хора, но веднага, щом той отминеше, всички сякаш с някаква магия се събуждаха и започваха да вършат ежедневните си задължения.
    - Красиво утро, не мислиш ли? - Подхвърли той на единствената млада вдовица на това място, която всяка сутрин правеше своя крос, като обикаляше съседните къщи.
    - Както всяка сутрин тук. - Отвърна тя, като не забавяше темпото си. Той се усмихна и продължи до пощенската си кутия, за да вземе сутрешния си вестник и да се отдаде на заслужената си почивка от доста дълго време. Мъжът, за когото до сега Ви говорих, беше значително преуспял, като се има в предвид годините му. Беше само на 27, но вече беше основал своя собствена компания в големия град. Правеше успешни сделки и печелеше по близо 2,5млн. долара на година. Взе вестника в ръце и на първата страница срещна снимката си, придружена от следното заглавие: "Младият президент Ерик Смит отново успя...!" И това беше действително така! Ерик беше успял да продаде много от акцийте на компанията си на известна фирма за имоти и беше спечелил не само пари, а и много повече: Слава, почит, подчинени, възхищение... общо взето всичко, което му трябва на един мъж като Ерик Смит. Той вдигна глава от статията и се огледа наоколо - Вдиша дълбоко и спокойно от свежият въздух и погледна съседните къщи и тихите улички, където повечето родители изпращаха децата си на училище, а след това всеки от тях се заемаше или с работа или с домакинстване в къщи. "Дали наистина, имаше всичко?" - Помисли си Ерик, и със спокойни крачки се запъти към къщата си и отвори тежката дървена врата, докато думите още отекваха в съзнанието му - "Дали наистина, имаше всичко?"...

2.

Сара довършваше кроса си и изморена се прибра в къщата си отсреща тази на Ерик. Реши, че първо ще отиде да пийне студен портокалов сок, а след това, ще си вземе отпускаща вана. По пътя към кухнята, взе със себе си една хавлия и попи потта от стегнатото си тяло. Сара беше на 24, млада вдовица, изгубила съпруга си в злощастна катастрофа преди 4 месеца, решила да напусне големият град и да започне с живота си наново тук, в предградията. Докато си наливаше от разхладителния сок, си припомни репликата на Ерик от тази сутрин. - "Стига! Не си мисли за него, той не е за теб!" - Повтори си няколко пъти в главата си Сара...но чувствата и страстта говореха друго. Изведнъж, замислена в собствените си мисли, тя усети хладния допир на стоманен нож върху врата си. Опита се да изпищи, но в този момент от устата и се чу единствено приглушено хлипване. Тя беше в паника... не знаеше какво става и кой е тайнственият нападател зад гърба й.
    - Спокойно мила, не съм толкова глупав, за да ти прережа гърлото точно тук, в собствения ти дом. Но ако не направиш това, което ти кажа, повярвай ми, ще го направя. - Каза мъжът с необикновенно спокоен тон.
    - Нищо няма да правя! - Каза Сара, като се опитваше да скрие всякакъв страх и несигорност в гласа си, докато в същия момент, сърцето и щеше да изкочи.
    - О, напротив...познавам те твърде добре, и знам, че се правиш на силна, но всъщност мога да те пречупя във всеки един момент. - Гласът му продължаваше да звучи така спокойно, но и някак си сериозно и Сара започваше малко по малко да се паникьосва. От къде може да ме познава?! Аз съм нова тук! Трябва да извикам помощ по някакъв начин...
    - Какво има Сара? Да не те изплаших, а? - Каза похитителят със саркастичен тон.
    - Ни най-малко! Който и да си, и каквото и да искаш от мен, няма да го получиш! И ще си платиш за това вярвай ми!
    - Знаеш ли? Предлагам ти, да отидем в дневната ти, да седнем, и ти да ме изслушаш. Имам задача за теб, и не си мисли, че няма да я направиш, защото ако нещо се обърка, полицията ще трябва да събира с дни останките от тялото ти, които ще бъдат разпръснати навсякъде... Няма да е приятна гледка, повярвай ми.
    Сара реши за момента да се примири със ситуацията, а след това щеше да измисли план как да избяга.
    - Добре. - Отчаяно заяви тя. Ще направя това, което ми казваш.
    - Добро момиче. Видя ли, не е толкова трудно. Сега се обърни, ела в дневната и слушай внимателно това, което ще ти кажа. И без номера нали?!
    Сара се обърна бавно, и видя лицето, което щеше да промени живота й завинаги, а и не само нейният, ами и на всички жители тук, на това спокойно и може би вече не чак толкова райско кътче...

3.

Топлите слънчеви лъчи проникваха през прозореца и оргяваха красивото й тяло... снежно-бялата й и копринено мека кожа. Един кичур от тъмно кестенявата й коса, се беше спуснал над спящото й лице, посегнах да го отметна назад, като в същото време, нежно я погалих... и изведнъж, всичко това ми заприлича на миг от приказка! Аз, тя, цялото време на света и неизгасващото слънце...неизгасваща, беше и моята любов към нея! Изведнъж, тя отвори очи и ме погледна със сънен поглед, но също така и с поглед, излъчващ само спокойствие и вяра. Трябваше ми само един от тези нейни погледи, за да забравя и най-лошите си проблеми. Щом видех тези очи, можех да мисля само за едно нещо, и това беше съществото, което лежи спокойно в прегръдките ми...
    - Добро утро. - И още преди да успея да чуя до край тези думи, се чу блъскане, сякаш идващо от друг свят, сякаш идващо, за да разруши вълшебният миг...
    Ерик стреснато отвори очи и се събуди в меко кресло в голямата си и празна къща, приказката я нямаше и той отново беше в реалността. Второто блъскане по голямата врата му беше достатъчно, за да се отърси напълно от съня си и той започна сънено да търси дистанционното за да намали звука на телевизора, който той гледаше преди да заспи. Сега даваха някакъв стар, черно-бял филм, но преди даже да е разбрал кой е той, Ерик спря телевизора. И отново, трескаво чукане по вратата...
    - Кой по дяволите може да бъде!? - Изруга нервно под носа си Ерик, докато с несигурни и замаяни стъпки отиваше да отвори. Сигурно бяха отново някои нахални журналисти, които непрестанно го преследваха за интервюта за някоя статия.
    - Човек не може да си почине дори и във собствения си дом. - Каза си той, докато на ум си мислеше реч, с която да накара журналитите да си отидат.
    Най накрая, той отвори вратата и видя пред себе си човека, който най-малко очакваше да види.
    - Сара?! Какво правиш тук? Да не се е случило нещо, изглеждаш, все едно си видяла призрак! - Попита я Ерик, като звучеше възможно най-загрижен и притеснен. Но в същия момент си мислеше, че сигурно някоя тръба се е спукала и тя има нужда от помощ. Сара често молеше Ерик да й помага в домакинството тъй като беше твърде млада, пък и беше останала без съпруга си., а и Ерик нямаше нищо против да й помага, харесваше я, и му беше приятно да бъде в компанията й, макар и през това време да завиваше някоя крушка или пък оправяше някой шкав...
    - Моля те! Ела с мен, спешно е!
    - Виж, момента не е много подходящ, става ли да дойда по-късно? - Опита се да откаже Ерик.
    - Не! Трябва да говорим, моля те!
    - Защо не поговорим тук? Влез вкъщи и ми обясни какво се е случило и защо толкова спешно ти трябвам.
    - Не можем да говорим тук, трябва да дойдеш с мен, наистина. - Продължаваше да повтаря тя, като го гледаше с необичайно отчаян поглед.
    Ерик започна да си мисли, че наистина нещо не е наред, и реши да я последва, за да се увери сам, пък и може би, щеше да я накара да му каже нещо по пътя.
    - Добре, ще дойда. - Отговори спокойно той.
    Сара дори и не го изчака докато той затваряше вратата и тръгна с бързи стъпки към къщата си. Ерик заключи набързо голямата входна врата и тичайки, настигна Сара, която вече беше преполовила пътя и не намаляше крачка...Няколко пъти Ерик се опита да я заговори, но всеки път чуваше единствено и само отсечено - "не можем да говорим сега!". Минаха покрай ливадата и най-накрая, стигнаха до къщата на Сара. Беше началото на лятото, но беше още ранно утро и необичайно студено за сезона. Запъхтяни и двамата се спряха пред вратата и само един поглед от страна на Сара беше достатъчен, за Ерик за да разбере, че нещо наистина не е наред.
    - Хайде да влизаме. - Подкани я Ерик и двамата се скриха от красивата уличка, с красиви ливади и подредени къщи, където всичко изглеждаше толкова спокойно! Но, до кога ли...
    To strive, to seek, to find, and not to yield...

Много е добро... Но какво става нататък... (:

Супер фен
    Град
    България

Re: Дявол в Рая

Цитирай Първоначално написано от stefity
    Здрасти отново Ми почнах да пиша една история нещо като криминален роман... Ама сега до колко става е друга работа хаха Та значи още е в началото, но искам мнения Ааа и да предупредя На който му се вижда дълго и не му се чете да не чете Айде чакам
    Здравей stefity като цяло ми харесва.Имам само една забележка ,но дали ти ще я приемеш е друг въпрос!

Изведнъж, замислена в собствените си мисли, тя усети хладния допир на стоманен нож върху врата си. Опита се да изпищи, но в този момент от устата и се чу единствено приглушено хлипване. Тя беше в паника... не знаеше какво става и кой е тайнственият нападател зад гърба й.
    - Спокойно мила, не съм толкова глупав, за да ти прережа гърлото точно тук, в собствения ти дом. Но ако не направиш това, което ти кажа, повярвай ми, ще го направя. - Каза мъжът с необикновенно спокоен тон.
    - Нищо няма да правя! - Каза Сара, като се опитваше да скрие всякакъв страх и несигорност в гласа си, докато в същия момент, сърцето и щеше да изкочи.
    - О, напротив...познавам те твърде добре, и знам, че се правиш на силна, но всъщност мога да те пречупя във всеки един момент. - Гласът му продължаваше да звучи така спокойно, но и някак си сериозно и Сара започваше малко по малко да се паникьосва. От къде може да ме познава?! Аз съм нова тук! Трябва да извикам помощ по някакъв начин...
    - Ни най-малко! Който и да си, и каквото и да искаш от мен, няма да го получиш! И ще си платиш за това вярвай ми!
    - Знаеш ли? Предлагам ти, да отидем в дневната ти, да седнем, и ти да ме изслушаш. Имам задача за теб, и не си мисли, че няма да я направиш, защото ако нещо се обърка, полицията ще трябва да събира с дни останките от тялото ти, които ще бъдат разпръснати навсякъде... Няма да е приятна гледка, повярвай ми.
    Сара реши за момента да се примири със ситуацията, а след това щеше да измисли план как да избяга.
    - Добро момиче. Видя ли, не е толкова трудно. Сега се обърни, ела в дневната и слушай внимателно това, което ще ти кажа. И без номера нали?!
    Сара се обърна бавно, и видя лицето, което щеше да промени живота й завинаги, а и не само нейният, ами и на всички жители тук, на това спокойно и може би вече не чак толкова райско кътче...
    1.Ако е видяла убиеца ,спокойно е можела да избяга и да отиде в Ерик ,не казваш с какво я е заплашил ,а това е важно за читателя.
    2.Разговора в дневната между жертвата и убиеца е много важен.Читателя не разбира за какво си говорят ,а това е може би най-важното от целия разказ до тук.
    3.Защо каза ,че ще промени живота на всички ,а не само на героинята.Трябваше по-някакъв начин да оставиш загадка.Лично ,аз мога да ти кажа какво си мисля ,че ще стане по-нататък.Трябва да оставиш у читателя онова чуство да чете и да чете до самия край.Даже и като , не чете да си мисли през свободното време : ,,Какво ли става нататък?'' Щом се отнася до убиеца ,не трябваше да му се вижда лицето.Даже трябваше да я убие поне според мен ,защото просто в момента няма никакъв интерес ,поне за мен!Освен това ,че ми е любопитно с какво я е заплашил , и в дневната онези преговори така да нарека ,но ти си оставила празно това поле и аз само си мисля какво й е казал ,че чак да я взриви на парченца.
    П.П. В един разказ или книга не трябва да се спестява нищо ,ама абсолютно нищо.Всяка подробност е важна за читателя.Ти си оставила много важни моменти неразяснени което е гадно за мен като читател.А щом е криминален ,трябва да има и ченгета.Трябва да има хванат ,,убиец'' ,трябва на кратко всичко да е объркано!
    П.П.2 Като цяло ми харесва копирах тази част която не ми харесва иначе е супер! УСПЕХ!
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

Град
    Варна...

Re: Дявол в Рая

Цитирай Първоначално написано от ANTIHUMAN
    Здравей stefity като цяло ми харесва.Имам само една забележка ,но дали ти ще я приемеш е друг въпрос!

Изведнъж, замислена в собствените си мисли, тя усети хладния допир на стоманен нож върху врата си. Опита се да изпищи, но в този момент от устата и се чу единствено приглушено хлипване. Тя беше в паника... не знаеше какво става и кой е тайнственият нападател зад гърба й.
    1.Ако е видяла убиеца ,спокойно е можела да избяга и да отиде в Ерик ,не казваш с какво я е заплашил ,а това е важно за читателя.
    2.Разговора в дневната между жертвата и убиеца е много важен.Читателя не разбира за какво си говорят ,а това е може би най-важното от целия разказ до тук.
    3.Защо каза ,че ще промени живота на всички ,а не само на героинята.Трябваше по-някакъв начин да оставиш загадка.Лично ,аз мога да ти кажа какво си мисля ,че ще стане по-нататък.Трябва да оставиш у читателя онова чуство да чете и да чете до самия край.Даже и като , не чете да си мисли през свободното време : ,,Какво ли става нататък?'' Щом се отнася до убиеца ,не трябваше да му се вижда лицето.Даже трябваше да я убие поне според мен ,защото просто в момента няма никакъв интерес ,поне за мен!Освен това ,че ми е любопитно с какво я е заплашил , и в дневната онези преговори така да нарека ,но ти си оставила празно това поле и аз само си мисля какво й е казал ,че чак да я взриви на парченца.
    П.П. В един разказ или книга не трябва да се спестява нищо ,ама абсолютно нищо.Всяка подробност е важна за читателя.Ти си оставила много важни моменти неразяснени което е гадно за мен като читател.А щом е криминален ,трябва да има и ченгета.Трябва да има хванат ,,убиец'' ,трябва на кратко всичко да е объркано!
    П.П.2 Като цяло ми харесва копирах тази част която не ми харесва иначе е супер! УСПЕХ!
    Хах Естествено, че приемам критиката ти, НО Както вече казах, това е само началото, и преговорите, които правят в дневната, ще бъдат продължение по нататък в разказа, тава е просто началото, иначе съм го измислила почти целият, но нямам време да го напиша И ако имам време да продължа да го пиша, ще разбереш, защо той й показва лицето си... ако бях написала продължението и ти го беше прочел по нататък, щеше да има смисъл и щеше да бъдеш изненадан от това което става. А защо казвам, че няма да промени само нейният живот ли... хах еми това е така, защото в тази случка са замесени и други герои и наистина ако имам време да пиша, ще ти стане ясно, че се развива по-добре от сега. Все пак, мерси, че си си направил труда да го прочетеш и да напишеш коментар. Благодаря ти!

хаха нз защо, но си мисля, че убиецът ще се окаже мъжа й, а условието е да доведе Ерик в къщата,за да иска пари от него...разни такива...иначе е хубаво

Град
    Варна...
    Цитирай Първоначално написано от ~*~IzI~*~
    хаха нз защо, но си мисля, че убиецът ще се окаже мъжа й, а условието е да доведе Ерик в къщата,за да иска пари от него...разни такива...иначе е хубаво
    Хах... не е за пари, но си права, че тя трябва да го заведе, защото той ги чака там...а за това че може да е мъжът й...няма да споделя хахах По нататък, като по напиша повечко ще го постна

Супер фен
    Град
    България
    stefity чакам продължението!Всеки ден следя дали си написала продължение ,много ми харесва!
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

Да, разказът си го бива, има необходимата структура и е много приятно поднесен, но имаш някои доста серизни грешки в правописа (не го приемай като обида: нямам предвид неграмотост, а недоглеждане ).
    Но с нетърпение о4аквам да про4ета продължението.
    Opitut ne ni pre4i da pravim gluposti, no ni prechi da gi pravim s udovolstvie!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си