- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в мистични неща или призраци ?
"Не криви значението на Писанията, ако не си дявола...
За какво ли си хабя думите... Умирайте там..."
![]()
![]()
![]()
![]()
Не успях да се здържа просто.....думи на един дълбоко вярващ християнин![]()
еми всеки има свое мнение според мен са измислицаПървоначално написано от kalokairi
Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат
Първоначално написано от anichkaaaaa
Като малки си ги разказвахме нали?Не казвам, че са истина, но ти си ме познаваш, аз обичам измислени неща :P
Your pseudo sunshine I don't need.
АхАм иНа4е БеШе ЯкОПървоначално написано от Blacka TBW
Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат
Има едно единствено "научно" обяснение за думата призрак. Нашият материален свят е първото измерение, а призракът е отражение на душа от второто етерно измерение. Там не важат научните ни закони. За това за нас това нещо изглежда свръхестествено, необяснимо, и невъзможно.
"Там не важат научните ни закони. За това за нас това нещо изглежда
свръхестествено, необяснимо, и невъзможно."
Май нещо много фантастика сте гледали а?![]()
СЛЕЗТЕ на земята и стига сте витаели във въздуха![]()
Az sym ot Dobri4.Babite mi jiveqt v neposredstvena blizost do grada.Selata sa mnogo blizo-na 3 km.Kato po-malka redovno hodeh prez letnite vakancii pri ednata si baba.Ky6tata na selo e golqma - ima 5 spalni pome6teniq,taka 4e moga da spa sama v nqkoq staq.
Spomnqm si , 4e baba mi se kara6e, ako ne se pribirah rano i za tova 21 i 30-22h bqh v babini.Mmmm...edna ve4er se pribrah,ve4erqh,gledah malko tv i sled tova otidoh v krainata staq na ky6tata.Tq se pada pyrvata staq vse edno kato vliza6 v dvora - ot kym pytq.Bqh si donesla kasetofon ot Dobri4,za6toto v tazi staq nqma6e , a az redovno slu6am muzika ve4er.Kakto i da e...Pusnah kasetofona,poslu6ah muzika,spomnqm si,4e mnogo si vra4uvah...Dospa mi se.Izkliu4ih radioto i re6ih da lqgam da spa.Pusnah si 6torite na prozoreca,za6toto nasre6ta e legloto mi i e mnogo stra6no,kogato nasre6ta se vijda lozeto na babini,osveteno ot uli4nite lampi.
I....lqgam si az,ama tykmo ve4e sym se unesla i hora,ako iskate mi vqrvaite...nqmai 4uka6e po tavana ,oba4e ritmi4ni i silni udari idvat nad glavata mi.Prosto ei taka ot nikyde....ne6to 4uka6e po tavana s vsi4ka sila.Tolkova se panikiusah,4e se zavih prez glava,zapo4nah da reva i da se molq da spre,oba4e rev vi kazvam i sled minuta i ne6to 4ukaneto prestana.Ne posmqh da se pokaja iz pod 4ar6afado sutrinta.
Na sutrinta kazah na baba,4e pove4e v tazi staq nqma da stypq ve4erta i i obqsnih za6to.Tq spodeli,4e tova nai-veroqtno bilo nqkoi plyh,koito syboril ne6to na tavana,no povqrvaite mi...1 minuta i ne6to ritmi4ni udari....syvsem ne e syborena butilka.
Nai-interesnoto e 4e si pripomnih prababa si,koqto po4ina v period,koito e dostaty4no kysen , za da q pomnq s neiniq bastun,s koito postoqnno 4uka6e po stenite i poda na staqta,kogato iska6e da povika nqkoi,a toi ne q 4uva.Ot togava nasam...vqrvam v prizraci i mnogo se interesuvam ot parapsihologiqta
Vqrvam,4e ima za6toto mi sa se slu4vali i drugi stranni ne6ta na pogrebenie...za tova - drug pyt 6te razkaja
VOLUME:lllllllllllllllll[]lll
BASS:llllllllllllll[]lll
Look at the stars,
Look how they shine for you,
And everything you do,
Yeah, they were all yellow...
Вярвам естествено.Както има Бог,така има и сякакви странни чудеса ,има и духове,те са около нас.И,ако сме по-вярващи като цяло,нашта нация,ще е много по - добре.Често ще се разбираме,няма да има тази злоба ,ненавист и омраза,които ги има,сега.А пък и ние самите ще се чувстваме добре.Както казах в една друга тема,човек сам трябва да си избере своите морални норми и да се чувства конфортно в тях.![]()
ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960
Не вярвам в духове. Може да има някаква сила , но тя е минимална. До сега не съм виждала такова нещо , и няма да повярвам че съществъва докато не се уверя с очите си.
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
аз съм на мнение - докато не видя не вярвам
Призрак - душа, която не може да напусне етерното си тяло поради недовършени дела. Да, вярвам във тях. Не съм ги виждал, но доста често съм имал чувството, че ме наблюдават и ми помагат(може и да са били мойте духуве-пазители). Вярвам и в елементалите(всичките митологични същества - пегасъс, леприкони, джуджета, елфи, гноми, дракони, русалки,...). Казват, че живеят в така наречените "elemental realms"(направете ми тема за астралната проекция и ще ви обясня) - други светове/измерения. Също така се срещат и в нашия свят, но просто не ги виждаме(не съм сигурен дали не можем или те се крият). Имало е случай хора да видят малки гномчета(даже са открити трупове - "мистериозните 30см-ови хора"
). Абе във вселената и в другите светове има толкова неоткрити неща...
Trust, will, courage - the three things one must have!
Вярвам в призраци и други.И съм съгласна, че във Вселената има много неоткрити и непонятни за нас неща и някои, които са ни под носа дори, но просто все още не сме разбрали.
It`s my life
It`s now or never
I ain`t gonna live forever
I just want to live while I`m alive....
Струва ви се, че ви наблюдават, защото преди това сте чели нещо за тях.
e_l_ektra, може би това наистина е било плъх или пък си си въобразила нещо.Не знам защо повечето като не могат да си обяснят нещо и го свързват с разни митични неща.Пък и тогава нали си била малка.
Повечето казвате, че вярвате в духове и според вас те могат да минават през стени.Как тогава успяват да местят разни неща и да ги чупят примерно.Ся да не ми кажете, че си избират кога да им влияят физичните закони на нашата скромна вселена
![]()
И да ви се ще, и да не ви се ще, душата е материална, само че от особен вид тънки материи, които засега не са достъпни на научно-техническо равнище. Нашата личност е доста сложна структура, която е съвсем близко около тялото ни. Състои се от плътно енергийно поле, което захранва тялото и точно повтаря неговите контури, даже вътрешна структура и аурата (полето, което обкръжава човека и в което той е затворен като в яйчена черупка).Призраците са тела, лишени от личност. За тях не съществуват нито прегради, нито разстояния..
На мен ми е много интересно защо оък , когато си случи нещо странно и необяснимо повечето хора се страхуват и започват да търсят нещо, което да обясни всичко, след като на това нещо обяснение няма...
Аз не съм казала колко малка съм била.Това се случва преди 3 години - достатъчно време, за да осмисля какво се е случило и колко реално е било.Относно версията с плъха..ами просто не е възможно.Ако беше там.../да беше чул просто..Говоря ти за ритмичен удар бе човек в продължение на минута и нещо...
Обясни ми го тогава как един паткан може да създаде удари в продължение на това време?Силни удари!То прото си се чуваше , че се УДРЯ по тавана!Тоя плъх скачал ли е?Какво?![]()
Look at the stars,
And everything you do,
И да ви се ще, и да не ви се ще, душата е материална, само че от особен вид тънки материи, които засега не са достъпни на научно-техническо равнище. Нашата личност е доста сложна структура, която е съвсем близко около тялото ни. Състои се от плътно енергийно поле, което захранва тялото и точно повтаря неговите контури, даже вътрешна структура и аурата (полето, което обкръжава човека и в което той е затворен като в яйчена черупка).Призраците са тела, лишени от личност. За тях не съществуват нито прегради, нито разстояния..
На мен ми е много интересно защо оък , когато си случи нещо странно и необяснимо повечето хора се страхуват и започват да търсят нещо, което да обясни всичко, след като на това нещо обяснение няма...
Аз не съм казала колко малка съм била.Това се случва преди 3 години - достатъчно време, за да осмисля какво се е случило и колко реално е било.Относно версията с плъха..ами просто не е възможно.Ако беше там.../да беше чул просто..Говоря ти за ритмичен удар бе човек в продължение на минута и нещо...
Обясни ми го тогава как един паткан може да създаде удари в продължение на това време?Силни удари!То прото си се чуваше , че се УДРЯ по тавана!Тоя плъх скачал ли е?Какво?![]()
Look at the stars,
And everything you do,
Не знам къде си ги чела тия глупости за душата, ама ти качи ли се на тавана да видиш какво има.Пък и като няма прегради за духовете, как е блъскал по тавана?Може няколко плъха да са се сбили и да са вдигнали малко шум :P
Защо говориш за неща, които не можеш да разбереш дали съществуват или дали не, и за които може само да предполагаш? Хората ти казват че съществуват, и не те лъжат, а са се убедили лично, а любопитството ти няма да ти помогне.Първоначално написано от Admiral John
e_|_ektra и darking до различна степен са прави.
Той не може да разбере дали съществуват , но вие също не можете да сте "сигурни" в съществуването им. Както Admiral John казва, това може да са били плъхове.Първоначално написано от Nam3less3
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Да ми помогне в какво...?Първоначално написано от Nam3less3
Еми по тая логика какъв е смисъла да разбереш дали такива неща съществуват(а те не съществуват)?
Смисъла е да откриеш "истината"(а те съществуватПървоначално написано от Admiral John
)
@mistake може да се разбере дали съществуват, а хората от хилядолетия го разбират. Просто всички са се отдалечили от духовното и за това толкова хора не вярват.
Първоначално написано от Nam3less3
![]()
![]()
"Смисълът е да откриеш истината (а те съуществуват) "- Не , не съществъват , просто се опитваш да си наложиш мнението , в което няма никаква логика.
Дж.Селинджър
Не, вие 3мата атеисти като напиша нещо което си е истина, ми казвате че не е вярно, щото нямало доказателства и т.н.. Искате на черното да викам бяло. Това че за вас не е истина нещо, не значи че за другите е така. Тъй че ми писна да ми противоречите и да си налагате вашето мнение, след като не знаете кое е истина и кое не е.Първоначално написано от mistake
Тя истината е една.Няма 50 истини я![]()
"Не, вие 3мата атеисти като напиша нещо което си е истина, ми казвате че не е вярно, щото нямало доказателства и т.н.. Искате на черното да викам бяло. Това че за вас не е истина нещо, не значи че за другите е така. Тъй че ми писна да ми противоречите и да си налагате вашето мнение, след като не знаете кое е истина и кое не е."
Казваме ти че не е,защото то не е вярно
"Това че за вас не е истина нещо, не значи че за другите е така." напртови,то неможе природните закони да се променят за всеки,истината си е една.
"Тъй че ми писна да ми противоречите и да си налагате вашето мнение, след като не знаете кое е истина и кое не е."
Ти си този който си налага мнението,ние го оспорваме и доказваме че не е вярно,защото найстина не е!
"след като не знаете кое е истина и кое не е."
ТИ си този който не знае кое е истина и кое измислци и си налагаш мнението навсякъде,а ние просто се намесваме защото не ни е приятно някой да си налага измислиците постоянно,като чалгицата дето навсякъде я пускат,поне за мене това си ти....нещо дразнещо,което се мъчи да си налага мнението и няма да спра да противореча докато продължава да има такива като теб.