- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в мистични неща или призраци ?
Еми не може да твърдиш, че нещо е вярно , при положение, че не можеш да го докажеш. Не искам на черното да викаш бяло, а искам да спреш да изкарваш лъжата-истина.Първоначално написано от Nam3less3
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Писна ми да споря вече, казах и няма да спра да повтарям че знам кое е истина, а ти не можеш да го узнаеш, така че си махайте атеистките мнения от тоя раздел. Отивайте във форума за наука, тука няма да четем във всяка тема "не вярвам!". Кво на интересува това? Кви сте, че да се опитвате "да отваряте на хората очите"? Изобщо ква ви е целта че пишете в тоя раздел?Първоначално написано от k`man
Ха...Ха....Ха.....хахахах.Това е раздел философия и религия.Ако няма нещо което да не вреди как ще разбереш кое помага.от къде си сигурен че точно това е истината,неможеш нито да го докажеш нито чрез логически заключения да го обясниш,а си толкова убеден че това е иситната....това е фанатизъм.Защо да се махаме,имаме същото право да пишем тук,точно толкова колкото и ти и всички останали.Представи си само....за какво ще пускате тема "вярва те ли в бог" ако всички отговори са "да"....ПФ това е като тиранията,не допускат противоречия и подозирам че най-скоро и вие ще се обърнете към агресията в опита си да ни "елеминирате",породен от факта че неможете да спечелите спора!Писна ми да споря вече, казах и няма да спра да повтарям че знам кое е истина, а ти не можеш да го узнаеш, така че си махайте атеистките мнения от тоя раздел. Отивайте във форума за наука, тука няма да четем във всяка тема "не вярвам!". Кво на интересува това? Кви сте, че да се опитвате "да отваряте на хората очите"? Изобщо ква ви е целта че пишете в тоя раздел?
Е как какви сме....ние сме тези които четем и знаем което е вярно и истиннои можем да го докажем по всякакъв начин и се опитваме да ви "отворим очите" защото не осъзнавате че живеет в живот изпълнен с терор,заплахи и страх,породен на своя страна от заблудите и скритите послания в библията!Е как така....не знаеш каква ни е целта....да подкопаваме устоите на остарелите ви ценности.Еволюцията му е цаката!
[quote="k`man"]Знаеш кое е истината? - Не , не знаеш!Писна ми да споря вече, казах и няма да спра да повтарям че знам кое е истина, а ти не можеш да го узнаеш, така че си махайте атеистките мнения от тоя раздел. Отивайте във форума за наука, тука няма да четем във всяка тема "не вярвам!". Кво на интересува това? Кви сте, че да се опитвате "да отваряте на хората очите"? Изобщо ква ви е целта че пишете в тоя раздел?
"Тука няма да четем във всяка тема "не вярвам"...." - Еми и ние може да не искаме да четем във всяка тема "вярвам"
"Кви сте, че да се опитвате "да отваряте на хората очите"? " - Хора, с отворени очи![]()
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Не бъди много сигурен....
На прав път си.Първоначално написано от buffalo88
Да точно така слушай неймлесс и ще откриеш блаженството на невежеството,страха,примир ението и смирението.....
Първоначално написано от Nam3less3
Всяко нещо може да бъде обяснено. Ако няма обяснение - няма и съществуване. Рзберете го веднъж за винаги. Оспорете ме с факти и тогава вече можете да се считате за хора тръгнали по "верния път"
![]()
Дж.Селинджър
А това обяснение идва с факти и доказателства,за да е сигурно че не е лъжа,измислица или приумица на някой жаден за контрол и власт човек.
Абе хора...това е форум.Всеки си казва мнението и защитава неговата истина.Хубаво е че спорите - в спора се ражда ИСТИНАТА.![]()
Аз просто ви споделих какво ми се е случило.И за мен обяснението, чр това е прабаба ми.Просто е невъзможно да са били плъхове.Как да ви обясня, че ... шума си беше СИЛЕН и РИТМИЧЕН.![]()
![]()
Не знам...аз с паранормалното си го обяснявам просто.
Някой гледал ли е "Екзорсизмът на Емили Роуз" ...гледайте го!![]()
VOLUME:lllllllllllllllll[]lll
BASS:llllllllllllll[]lll
Look at the stars,
Look how they shine for you,
And everything you do,
Yeah, they were all yellow...
дам тамд ето некви попове се мучат да изгонят Сатаната от едно момиченце.ми смешен е.
тея църквата кво ли не се мъчи да се изкара по силна и да маниполира хората.
Войни на Тангра
Да, но има и доста странно реалистични случаи на обладаване. Е, баш от сатаната не, но може и да е възможноПървоначално написано от Pagan_man
![]()
Trust, will, courage - the three things one must have!
Пффф... отново глупости.Първоначално написано от darking
И все пак имащ напредък , каза "МОЖЕ и да е възможно"
Дж.Селинджър
Според мен "обладаване от сатаната" не значи че някъв демон или зъл дух те е обладал буквално, злите духове и демоните може да представляват зли мисли и енергий.
@mistake за тебе фактите са единствено нещо, което може да е обяснено в учебника по физика, тука говорим за такива неща, в които ти не вярваш че съществуват, така че не мога да ти дам факти.
"Екзорсизмът на Емили Роуз" ааааа хубав филм......хубава комедия![]()
![]()
Е да, ама не трябва да е така.Потърси на тавана нещо, после се опитай да намериш и някакво обяснение, а не да приемаш веднага, че е някакво паранормално...Първоначално написано от e_l_ektra
"@mistake за тебе фактите са единствено нещо, което може да е обяснено в учебника по физика, тука говорим за такива неща, в които ти не вярваш че съществуват, така че не мога да ти дам факти."
Добре , извади твоите факти. Но само не ми казвай "Първо трябва да повярваш и после доказателствата само ще соийдат при теб" - това са глупости.
Дж.Селинджър
Душа, качвала съм се и знам какво има...Две 10 - литрови бутилки с ракия...това е.Първоначално написано от Admiral John
Относно филма, който ви препоръчах да гледате - Боже, хора, толкова ли сте плиткоумни бе..Едно е да не вярваш в тези неща- нямам проблем с това,всеки си има своите убеждения и си избира в какво да вярва,но пък да се подигравате с болката на това момиче и да я принизявате до комедия.Някой от вас виждал ли е снимките на Анелиз Мичъл?А слушал ли е записите? Толкова ли сте се озверили , че чак да се подигравате...![]()
Дори животните са по-толеранти към своя вид
Да допълня , че все пак съществува парапсихологията и с тази наука се занимават учени хора.
Mistake това не са ли достатъчни факти за теб?
Тук е и мястото да вметна едно велико име - Ванга...
VOLUME:lllllllllllllllll[]lll
BASS:llllllllllllll[]lll
Look at the stars,
Look how they shine for you,
And everything you do,
Yeah, they were all yellow...
Хубаво е че го вмяташ.....според това което тя е казала,а това което тя е казала се е збъдвало 80%,та според това кеото тя е казала....в бъдещето всички хора ще разполагат с нейните способности.Това е само едно от нещата които е казала и които са логически и научно възможни и предполагаеми до голяма степен .
Като гледаме скороста с която човек си развива психиката е съвсем норлано в бъдещето да може да обсъжда с телепатия....това не е никакво чудо и не е ръководено от някви невиждани сили за които неймлесс твърди че има доказателства.Но и това противоречи на религията и ето защо тази религия усешайки се заплашена от изчезване прави всичко възможно за да оцелее,въпреки че е неизбежно нейното изчезване.....
значи гледах един филм (научнопопулярен), където се разказваше за подобен случай.
и там учени изказаха, че тва може и да е внушение спрямо детето, което търси внимание и тн. и като вижда ,ч е почва да става центар на внимание, продължава маскарада.
А какво ще кажеш за стигмата - тва не са ли хора, които пак по същата логика си правят раните. (доказаное че с вид киселина или нещо подобно , може да се докара съжия ефект - тялотот да кърви само без рани и тн., или раните сами да се появят от нищото.
Войни на Тангра
Щом ти го казвам, значи е така. Ако не си съгласен, край на темата.Първоначално написано от mistake
Добре , де човече обясни ми само едно:Първоначално написано от Nam3less3
Как аджеба да повярвам на нещо просто ей така, при мисълта , че аз самата нямам доказателства. Липсват факти , няма нито един показателен факт и доказателство за съществуването на Бог. Ти за да вярваш в нещо трябва да си сигурен в него. Ок, а как да бъда сигурна в него , като не съм го видяла , не съм го усетила или докоснала. Един нормално мислещ човек не би повярвал в недоказали се неща.
Дж.Селинджър
Станали сте атеисти, защото като ви чета разсъжденията, явно изобщо не разбирате какво значи вяра, защо трябва да вярваш и то без да става въпрос за доказателства. Не сте развити на ниво за вяра. Аз откакто се помня вярвам в Бог, и ако и вие повярвате, ще разберете че съществува(макар че се съмнявам, щото винаги ще имате нечисти мисли, свързани с любопитство и намиране на доказателства). Бог се усеща в сърцата на хората. За какво ми е да лъжа?Първоначално написано от mistake