- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Какво против нас имат гърците
т.е. аз знам отговора, но не е в това въпроса. В един международен сайт ставаше дума за Македония, и гърците : "македония=гърция", "македони=част от Гърция".
Един наш се беше включил и каза "може и да сте държали гърция преди 3000 години, но днес македонците генетично нямат нищо общо с вас, техният език е български, имената им също са български", а ония - "ако гърция почне война с вас ще измрете за 2 часа всички, вие и албанците сте най-бедните, българите са най-отчаяните", нз си какво нз си що. Изкараха така че гърция едва ли не е 5 пъти по голяма страна от България![]()
И целия този разговор, преплетен с яки псувни естесвено - гръцки и български "майки" се намесваха и тн.. Лично аз го виждам като някакъв вид избиване на национален комплекс , поради ред причини..
как мислите вие?
To4no tezi garci sa bili oligofreni.Az sam sreshtal hora koito znaqt 4e Makedoniq e Balgariq no ne sa saglaasni samo za imeto i istoriqta.Samo deto i te nqmat nishto obshto s elinite.
гърците и древните елини - нищо общо естествено. но те вървят против фактите, в случая не става дума за национализъм от тяхна страна а за фанатизъм..
щото българите ги own-ват във всяко едно отношение
Ние не обичаме гърците заради поведението им спрямо нас по време на игото ! Те се пробват да ни асимилират ,но не успяват ,затова и повечето българи мразят гърцитеа и доста заради междусъюзническата
![]()
Какво против нас имат гърците ли? Въпроса би трябвало да бъде зададен: какво против нас нямат гърците, понеже си ни мразят и днеска както едно време и то в хиляди отношения...
На нас пука ли ни кво мислят гърците всъщност? Да си гледат грозните жени и да живеят в слава от преди 3000![]()
На мен ми пука да си ни върнат заграбените земи, пък после нека ни мразят още повече.
За съжаление да, наясно съм. Просто споменавам да не се забравя, че са ни отнели изконно български земи. За съжаление обезбългарени вече до голяма степен. И все пак в Северна Гърция и в момента има около 500 000 българи по официални изчисления. Дори един гръцки премиер преди няколко години си призна, че точно там, в Северна Гърция има голямо българско малцинство. За съжаление на голяма част от него вече българското самосъзнание едва ли е особено силноПървоначално написано от Winstrol
.
При положение, че нашите държавници с действията си са показали, че въобще не им е еня за българите в България, пък какво да говорим за българите в Гърция, Македония, Сърбия, Румъния и т. н. За тях те просто не съществуват.