- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Детство мое (за дърти съфорумци)
Сухите пасти Балкан още ги има. Преди дни бях в БИЛЛА и там ги видях. Не знам дали имат нещо общо със старите.Първоначално написано от brain_stew
Бонбони "теменужки" и течен шоколад от тубички... Лелее![]()
"църкан" крем-сладолед. Сладолед на клечка (имаше само един вид)
А газираната вода в шишенцата по 300 мл Още я има по Пловдивско. То нали е от село Михалково, където си извира естествено газирана. Но по Софията я няма.
И все пак - филия с лютеница и сирене, филия с кьопоолу, пържени филийки със сладко (домашно) и обикновени бисквити (дето тати се зореше, докато ги натроши) с кисело мляко са КУЛТ!
Това куку-руку и тн. са нови неща. Дъвките идеал са култови. Флуорираните млека в пликчета от по 500 мл. Леле, как ги обичах - бяха единствените плодови млека и вкуса беше само един - ягода.
Grumpy old madman
Да, ама вече няма вафли Раховец![]()
А преди какъв беше оня течен шоколад в една тубичка като от паста за зъби, сещате ли се?![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Е тея двете НЯМАТ РАВНИ ! Особено шоколадаПървоначално написано от Canis_Dirus
![]()
Първоначално написано от AnincetoSexy
Имаше едни дъвки като малки кубчета, мноооого приятно се мляскаха а картинките им бяха на едни влюбени момченце и момиченце...![]()
Love is се казваха.Първоначално написано от machoka
Даа и аз помня...![]()
![]()
Баничарниците и закусвалните. Кренвиршка, кашкавалка, локумка, тутаманик...
И най-великото:
КОРЕКОМСКО ЯЙЦЕ!!!
(За по-младите: едно време така казвахме на шоколадовите яйца, понеже ги имаше само в Кореком)
Батриите от 4,5 волта (големите плоските с големите клеми), батериите от 9 волта...
Всяка неделя, Смърфовете, зайчето с карираните уши, приказки под шипковия храст, Чебурашка и крокодила Гена (хуй за Лакост)...
И първомайските манифестации ... и за 24 май училищата - с цвета и всички спретнати...
И нямаше коли по улиците.
Grumpy old madman
i te4niq 6okolad ot korekoma deto be6e v 4a6a az gi imam o6te tiq 4a6i
spomnqm si 4e i kolata ot 1 litar be6e v stykleno 6i6e ima6e i edni drugi bonbonki deto o6te gi ima violetki ako se se6tate
If you can hear me, I need help I'm caught and
I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
This fucked off hand that G. delt lazarus help
Me cause he's hazardous to T's health.
I'm a psycho baby
It's about to drive me crazy
Ооо и аз помня лепилото "Рила", "Чения Петър", как с приятелите ми или част от семейството ми вечер играехме :Не се сърди човече", игрите на гоненица, криеница... До блока ми имаше едни панели, по които се каретехме и правехме къщички...Помня какво е да посадиш растение, да се грижиш за улично куче, да попиташ самотно дете в парка "Искаш ли да си играем". Като прибирах у нас, след като се стъмни, цялата в прах и мръстия баба ми ми даваше филия с лютеница/шарена сол/мед. А колко сладки бяха обикновените вафли...никой Марс, Скинерс, Туикс не може да се сравнява с тях.
Аз съм родена доста по-късно от повечето от вас, но това са нещата, които ме връщат с усмивка към детството.
пъъъък като видехме какичките и батковците да се целуват и ставаше весело за 3 дни напреда и хвърляхме жаби от 13тия
![]()
неразбирам носталгията ви. повечето от тези неща не ми липсват! бяхме едни мърляви, суполиви и мизерни деца с ужулени колене. май само аз не намирам нищо носталгично.![]()
Ако е в моите ръце, то е мое
Ако то е мое, то никога не може да стане твое.
Ако строя нещо, то всички части са мои.
Ако изглежда като мое, значи е мое.
Ако си мисля, че е мое, значи е мое.
Ако то е твое и аз го открадна, значи е мое.
Ударението е върху деца! Бяхме деца. Сегашните деца нямат детство. ГЛедат по цял ден фокс лайф и сериали за пластични хирурзи и лесбийки.Първоначално написано от х
Grumpy old madman
А Барбароните?![]()
http://www.youtube.com/watch?v=RmDGh...eature=related
Ех и Ръкспин...
http://jwak.net/media/8975/
Е тва бяха сладки детски![]()
охх течния шоколад в тубичка ямии толкова го обичах, даже преди няколко месеца нещо се сетих за него и търсех да си купя ... намерих сиПървоначално написано от XceSS
![]()
Because when I’m with you My heart stops
And when I’m not near
It’s Bleeding on the floor
Someone get a mop!!!
Колко носталгия ми налегна по това време. Обожавам детството си. Бях здраво и щастливо дете. По цяло лято бях на село и си правехме магазини (продавахме камъчета, а парите ни бяха листа от черница), играехме на крокодил, на капитане какво е морето? на криеница, на подаръци(помня че условието беше без целувки по устата), на счупен телефон. 1 вечер събрахме на центъра към 70 човека.беше супер. Много модерно по мое време бяха сладките от кал. Правехме си кал от 1 яма( а после човешки кости открихме там, понеже под къщата на баба и дядо е било турско гробище), "печахме" ги на слънце и ги рисувахме с пастели. Някои се поръсваха с брашно..абе супер беше.
Тук пък си вадех уредите за художествена гимнастика и играехме зад блока. В квартала имаше 2 момичета с мене и няма никога да забравя как момчетата се кълчеха с тия обръчи и въжета. В детската градина пък бях постоянна съдържателка на хотел, магазин и ресторант. Сега там е Бюрото по трудаА колк съм играла футбол с момчетата.......не е истина. А сапунените мехури от веро!?
Колкото до храната знаех кога е НГ по бананите, а ако някой донесеше нещо от "Корекома" у дома го гледахме като реликва. "Кума Лиса" не е същата, но леко напомня вкуса. Най-обичах обаче филия с масло (или свинска мас) поръсена със сол пипер и чубрица. Хапна за 2 минути и пак тичам навън...
Искам пак да съм дете![]()
П.С.Барбароните ги имам на книжки, ама някъде из гаража трябва да са. А филмчетат бяха страхотни просто..сега на 1 свястна анимация на мога да попадна.
И сега са толкова скучни детските на "Лека нощ, деца".Горкото ново поколение,толкова неща пропускат...
Ееее Волтрон не е ли по- късно? Аз съм на 18 и го свързвам с моето детство- тук май са по- дъртички.Първоначално написано от Rowdy
Иначе се сетих за една книга(албум по скоро), която излезе миналата година "инвентар..."не помня точното заглавие, но имаше снимки само на стоки от соц-а и с описание...
Ехх времена...То не бяха войни с фунийки,то не бяха бели с жилките(счупени прозорци,спукани глави),криеница,гоненица,пи столети с капси(и филмите,как може да се направи боен),култувите "куку-руку,вафла чуудна,
пълна с течен динамиит
Лапнеш,вкуснеш със наслада
и чейнето ви хвърчии"![]()
Сега деца няма,има само подрастващи...
(От моят приятел)![]()
най-много ме накефиха картите с Черен ПетърПървоначално написано от Canis_Dirus
тия неща след време наистина ти стават адски мили
![]()
vapreki 4e sam po malka az gi pomnq vsi4kite teq ne6ta i ujasno mnogo mi lipsvat ...... iska mi se pak da e taka i komputara i televizora da ne zaemat tolkova golqma 4ast ot ejednevieto na vseki tineidjar...![]()
![]()
... a otnosno 4erniq petar go pomnq mnogo dobre samo 4e ne go haresvah o6te ot malka nz 6to ama mrazeh taq igra i hodeh da gledam kak golemite igraqt na drygi igri na karti za da se nau4a i az
![]()
![]()
![]()
Аплодисменти за хаус ловърката,която по цял ден гледа Планета тв,пусна си бритон и стана emo.За симпатягата,който си купи анцунг Adidas и стана безсмъртен!
за пореден път се убеждавам колко повърхностно и елементарно същество е x
допълнение към атакабг : тетриса и ротативките са най-големите .... особено contra > counter-strike![]()
Дам...Въпреки, че не съм към 20те, а само на 15(не че 20 е много де) и аз имах точно такова истинско детство, в което царуваха фантазията и истинското възпитание. И когато видя стара стъклена бутилка от Кока-кола направо ми се насълзяват очите...Или като отида в парка при каменните животни и видя на какво са ги направили с графити...Може би съм толкова привързана към стария живот защото израснах предимно между възрастни. Не знам, но децата сега нямат никакво въображение. Ние правехме цяло приключение с два сезала,кашон и три-четири охлюва, а сега децата се оплакват от скука при все, че имат неща, които аз даже и не знаех на 4-5.
Абе зле растат...
![]()