.
Отговор в тема
Страница 6 от 8 ПървиПърви ... 2345678 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 181
    Град
    Страстно село. :D
    Цитирай Първоначално написано от brain_stew
    Ами старите сухи-пасти Балкан?!?!

Еееееех! И сокчетата от 10 ст!
    Сухите пасти Балкан още ги има. Преди дни бях в БИЛЛА и там ги видях. Не знам дали имат нещо общо със старите.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Бонбони "теменужки" и течен шоколад от тубички... Лелее

"църкан" крем-сладолед. Сладолед на клечка (имаше само един вид)

А газираната вода в шишенцата по 300 мл Още я има по Пловдивско. То нали е от село Михалково, където си извира естествено газирана. Но по Софията я няма.

И все пак - филия с лютеница и сирене, филия с кьопоолу, пържени филийки със сладко (домашно) и обикновени бисквити (дето тати се зореше, докато ги натроши) с кисело мляко са КУЛТ!

Това куку-руку и тн. са нови неща. Дъвките идеал са култови. Флуорираните млека в пликчета от по 500 мл. Леле, как ги обичах - бяха единствените плодови млека и вкуса беше само един - ягода.
    Grumpy old madman

Да, ама вече няма вафли Раховец

А преди какъв беше оня течен шоколад в една тубичка като от паста за зъби, сещате ли се?
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Е тея двете НЯМАТ РАВНИ ! Особено шоколада
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

Мега фен Аватара на machoka
    Имаше едни дъвки като малки кубчета, мноооого приятно се мляскаха а картинките им бяха на едни влюбени момченце и момиченце...

Град
    Страстно село. :D
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Имаше едни дъвки като малки кубчета, мноооого приятно се мляскаха а картинките им бяха на едни влюбени момченце и момиченце...
    Love is се казваха.

Град
    Пловдив
    Даа и аз помня...

Баничарниците и закусвалните. Кренвиршка, кашкавалка, локумка, тутаманик...

И най-великото:

КОРЕКОМСКО ЯЙЦЕ!!!

(За по-младите: едно време така казвахме на шоколадовите яйца, понеже ги имаше само в Кореком)

Батриите от 4,5 волта (големите плоските с големите клеми), батериите от 9 волта...

Всяка неделя, Смърфовете, зайчето с карираните уши, приказки под шипковия храст, Чебурашка и крокодила Гена (хуй за Лакост)...

И първомайските манифестации ... и за 24 май училищата - с цвета и всички спретнати...
    И нямаше коли по улиците.
    Grumpy old madman

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    i te4niq 6okolad ot korekoma deto be6e v 4a6a az gi imam o6te tiq 4a6i
    spomnqm si 4e i kolata ot 1 litar be6e v stykleno 6i6e ima6e i edni drugi bonbonki deto o6te gi ima violetki ako se se6tate
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Ооо и аз помня лепилото "Рила", "Чения Петър", как с приятелите ми или част от семейството ми вечер играехме :Не се сърди човече", игрите на гоненица, криеница... До блока ми имаше едни панели, по които се каретехме и правехме къщички...Помня какво е да посадиш растение, да се грижиш за улично куче, да попиташ самотно дете в парка "Искаш ли да си играем". Като прибирах у нас, след като се стъмни, цялата в прах и мръстия баба ми ми даваше филия с лютеница/шарена сол/мед. А колко сладки бяха обикновените вафли...никой Марс, Скинерс, Туикс не може да се сравнява с тях.

Аз съм родена доста по-късно от повечето от вас, но това са нещата, които ме връщат с усмивка към детството.

пъъъък като видехме какичките и батковците да се целуват и ставаше весело за 3 дни напред а и хвърляхме жаби от 13тия

неразбирам носталгията ви. повечето от тези неща не ми липсват! бяхме едни мърляви, суполиви и мизерни деца с ужулени колене. май само аз не намирам нищо носталгично.
    Ако е в моите ръце, то е мое
    Ако то е мое, то никога не може да стане твое.
    Ако строя нещо, то всички части са мои.
    Ако изглежда като мое, значи е мое.
    Ако си мисля, че е мое, значи е мое.
    Ако то е твое и аз го открадна, значи е мое.

Цитирай Първоначално написано от х
    неразбирам носталгията ви. повечето от тези неща не ми липсват! бяхме едни мърляви, суполиви и мизерни деца с ужулени колене. май само аз не намирам нищо носталгично.
    Ударението е върху деца! Бяхме деца. Сегашните деца нямат детство. ГЛедат по цял ден фокс лайф и сериали за пластични хирурзи и лесбийки.
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    А Барбароните?
    http://www.youtube.com/watch?v=RmDGh...eature=related
    Ех и Ръкспин...
    http://jwak.net/media/8975/

Е тва бяха сладки детски

Цитирай Първоначално написано от slun4ice
    А Барбароните?
    Ех и Ръкспин...

Е тва бяха сладки детски
    и ВОЛТРОН

Град
    Ямайка:)
    Цитирай Първоначално написано от XceSS
    Е тея двете НЯМАТ РАВНИ ! Особено шоколада
    охх течния шоколад в тубичка ямии толкова го обичах, даже преди няколко месеца нещо се сетих за него и търсех да си купя ... намерих си
    Because when I’m with you My heart stops
    And when I’m not near
    It’s Bleeding on the floor
    Someone get a mop!!!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Колко носталгия ми налегна по това време. Обожавам детството си. Бях здраво и щастливо дете. По цяло лято бях на село и си правехме магазини (продавахме камъчета, а парите ни бяха листа от черница), играехме на крокодил, на капитане какво е морето? на криеница, на подаръци(помня че условието беше без целувки по устата), на счупен телефон. 1 вечер събрахме на центъра към 70 човека.беше супер. Много модерно по мое време бяха сладките от кал. Правехме си кал от 1 яма( а после човешки кости открихме там, понеже под къщата на баба и дядо е било турско гробище), "печахме" ги на слънце и ги рисувахме с пастели. Някои се поръсваха с брашно..абе супер беше.
    Тук пък си вадех уредите за художествена гимнастика и играехме зад блока. В квартала имаше 2 момичета с мене и няма никога да забравя как момчетата се кълчеха с тия обръчи и въжета. В детската градина пък бях постоянна съдържателка на хотел, магазин и ресторант. Сега там е Бюрото по труда А колк съм играла футбол с момчетата.......не е истина. А сапунените мехури от веро!?

Колкото до храната знаех кога е НГ по бананите, а ако някой донесеше нещо от "Корекома" у дома го гледахме като реликва. "Кума Лиса" не е същата, но леко напомня вкуса. Най-обичах обаче филия с масло (или свинска мас) поръсена със сол пипер и чубрица. Хапна за 2 минути и пак тичам навън...
    Искам пак да съм дете
    П.С.Барбароните ги имам на книжки, ама някъде из гаража трябва да са. А филмчетат бяха страхотни просто..сега на 1 свястна анимация на мога да попадна.

Град
    Пловдив
    И сега са толкова скучни детските на "Лека нощ, деца". Горкото ново поколение,толкова неща пропускат...

Мега фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Rowdy
    Цитирай Първоначално написано от slun4ice
    А Барбароните?
    Ех и Ръкспин...

Е тва бяха сладки детски
    и ВОЛТРОН
    Ееее Волтрон не е ли по- късно? Аз съм на 18 и го свързвам с моето детство- тук май са по- дъртички.

Иначе се сетих за една книга(албум по скоро), която излезе миналата година "инвентар..."не помня точното заглавие, но имаше снимки само на стоки от соц-а и с описание...

Голям фен
    Ехх времена...То не бяха войни с фунийки,то не бяха бели с жилките(счупени прозорци,спукани глави),криеница,гоненица,пи столети с капси(и филмите,как може да се направи боен ),култувите "куку-руку,вафла чуудна,
    пълна с течен динамиит
    Лапнеш,вкуснеш със наслада
    и чейнето ви хвърчии"
    Сега деца няма,има само подрастващи...
    (От моят приятел)

Мега фен Аватара на iiirish

Re: Детство мое (за дърти съфорумци)

Да живее истинското детство! С марципана, ожулените колена, филиите с лютеница, киселото мляко в бурканчета (с мега яките алуминиеви капачки) и сайдер и леко кисел нектар от кайсии и бебешките пюрета в малките стъклени бурканчета, дъвките Идеал, пистолетите с капси
    най-много ме накефиха картите с Черен Петър тия неща след време наистина ти стават адски мили

Супер фен Аватара на GLeZoRanA
    Град
    ®България...®
    ехххх .....

Град
    Plovdiv
    vapreki 4e sam po malka az gi pomnq vsi4kite teq ne6ta i ujasno mnogo mi lipsvat ...... iska mi se pak da e taka i komputara i televizora da ne zaemat tolkova golqma 4ast ot ejednevieto na vseki tineidjar... ... a otnosno 4erniq petar go pomnq mnogo dobre samo 4e ne go haresvah o6te ot malka nz 6to ama mrazeh taq igra i hodeh da gledam kak golemite igraqt na drygi igri na karti za da se nau4a i az
    Аплодисменти за хаус ловърката,която по цял ден гледа Планета тв,пусна си бритон и стана emo.За симпатягата,който си купи анцунг Adidas и стана безсмъртен!

Мега фен
    Град
    Utopia..
    за пореден път се убеждавам колко повърхностно и елементарно същество е x

допълнение към атакабг : тетриса и ротативките са най-големите .... особено contra > counter-strike

Голям фен
    Дам...Въпреки, че не съм към 20те, а само на 15(не че 20 е много де) и аз имах точно такова истинско детство, в което царуваха фантазията и истинското възпитание. И когато видя стара стъклена бутилка от Кока-кола направо ми се насълзяват очите...Или като отида в парка при каменните животни и видя на какво са ги направили с графити... Може би съм толкова привързана към стария живот защото израснах предимно между възрастни. Не знам, но децата сега нямат никакво въображение. Ние правехме цяло приключение с два сезала,кашон и три-четири охлюва, а сега децата се оплакват от скука при все, че имат неща, които аз даже и не знаех на 4-5. Абе зле растат...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си