- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 7клас - мъчение или просто поредната учебна година?!
Ей това беше хубаво пожеланиеПървоначално написано от Blacka TBW
!
П.П. Аз като цяло си изкарвам 6-иците и нямам проблем с организацията. Попринцип 6 клас се прибирах вкъщи, сядах си на гъза да си науча до към 5 (ако има нещо от сорта на преразказ) и после излизах. (Свършвам в 14 даскало, но училищния автобус стига до нас към 15 часа.)
"btw говорил ли си с родителите си за секс и как мина разговора?
да с майка ми... разговора беше следния:
-Правила ли си секс някога?
-Не.
-Сигурна ли си?
-Да, айде махай се..."
И аз сега ще съм 7 клас.Направо ми става лошо като си помисля какво ме чака![]()
Първоначално написано от shonii<3
Разбрах, че ти и сега си в елитно училище. При мен не беше така. Бях си в кварталното училище (въпреки, че там си имах 8-9 часа на ден, заради двата ми езика, които учех) Мисля че при теб подготовката в самото училище ще бъде по-добре. Затова не се притеснявай. Все пак трябва да ходиш на уроци/курсове.![]()
Your pseudo sunshine I don't need.
Мухахаха...Колко се радвам,че вече съм 8 клас..
Абе...няма кво да ти казвам,че не е страшно...Всъщност единственото нещо,което може да те притесни е многото учене,но то си зависи от теб и от желанията ти за реализация.Гледай да не се претоварваш по време на учебната година и помни,че 7 клас не е решаваща година!Като станеш 12 клас...тогава ше си говорим за истински притеснение...Съветвам те да внимаваш много в уроците и да наблегнеш на математиката и българския.Годината МОЖЕ да ти се стори тежка,но ако си учиш ще мине по-бързо...И не се притеснявай за тестовете!Няма да усетиш колко бързо ще минат тези 3 часа(май толкова бяха,вече не помня
).Накрая ще осъзнаеш,че цяла година си учил/а заради няколко си часа и 2 теста...Но до края на 1ви срок се постарай това как ще си направиш тестовете да не ти повлияе...Просто не мисли за това!Мисли как ще си изкараш срочните оценки и годишните.А като почне 2рия срок,тогава ако в 1вия не си се засилил/а достатъчно,постарай се и...Гледай да не излизаш много често.Учи,яж и спи...Да,гадно е,но това е цената на успеха.Само не се плаши предварително.
7 клас не е толкова трудно. Трябва просто да внимаваш в часовете / главно по предметите от изпита /и да помолиш някой учител да ти препоръша няколко хубави сборника. За подготовката по БЕЛ, можеш да си вземеш и тестове да 12 клас. Граматиката е една и съща, а и можеш да го използваш и по-нагоре. За преразка - има мн сборници с примерни текестове. Като преразкажеш някой от тях, го занеси на учителят ти да го провери и съм сигурна, че няма да ти откаже. Ако има СИП или нещо подобно, водено от същите учители е хубаво да се запишеш, но аз лично съм против курсовете. Ако имаш нужда от помощ е по-добре да се обърнеш към частен учител. Най-важното е да се явяваш на всеки пробен изпит. А, и последно, когато пишеш училищата в които искаш да кандидатстваш ги подреди по начина по който искаш да влезеш, а не по начина по който мислиш, че ще ти стигне бала. И айде успех![]()
на мен 7ми клас ми беше голям айляк,почти нищо не барвах и пак влезнах в едно от най-елитните училища в плд...никъв зор не е![]()
![]()
Е,имаше малко повече учене от останалите години-решавах допълнително тестове,ходех на уроци,курсове...налагаше ми се дори да слушам в час. За преразказа има едно чудесно помагало- на корицата му е написано Сбит Подробен Трансформиращ. А лично аз изкарах 5,625 по БЕЛ и 4,143 по мат. и влязох от първо желание.Хубаво би било да знаеш къде искаш да учиш,ама да си 100% сигурна,защото от това зависи колко ще учиш.Ако искаш в 1-ва английска е доста по-различно от някое СОУ (макар и да има и добри).Прецени си сама,прецени и конкуренцията,но разчитай ЕДИНСТВЕНО на себе си.Не си прави сметки-колко хора кандитатстват за едно място или нещо подобно.
![]()
Тhe Hell is coming!
ami az imah nqkoi mn trudni momenti prez 7 klas trqbva6e mn da u4a i na momebnti be6e golqmo my4enie no ima6e i nqkoi qki momenti.i akjo iska6 da vleze6 v nqkoq po elitna gimnaziq trqq da poy4i6 zdravata!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ами не беше поредната година... Всички ти втълпят, че това е невъзможна мисия, че трябва да залягаш по цял ден и изобщо да не си вдигаш главата от бюрото. Изказвания от рода на "Залягаш над учебниците и спираш да се размотаваш!", "За нищо не ставаш бе!", "И ти ся к'во пра'иш - само с глупости се занимаваш.", "Предстоят ти сериозни изпити!" те изкарват от релсите и хората(тия работи предимно мойта баба ми ги дрънкаше), който ги повтарят постоянно обикновено не са прави. Защо? Защото 1-во се стресираш (аз лично се размотавах като си почивах, а без почивка... има стрес), после като учиш нон-стоп мозъка си изработва някаква защита и идва едно време, когато повече нищо не можеш да запаметиш (само за период от време де, не цял живот), а освен това забравяш и старото... И това го знам от училищната психоложка. Естествено са и прави, защото трябва да се учи, но ако запаметяваш бързо или ако си имаш система за по-бързо или трайно усвояване на материала няма защо да четеш уроците по хиляда пъти и да ги учиш на изуст.
Освен това наблягай повече на Математиката и Българския, защото по това са изпитите. Което не означава, че трябва да забравиш и за другите предмети - просто малко се напъваш и там... те повечето учители дават по някоя единичка отгоре в 7-ми, ако ще кандидатстваш за средно образование.
Ааа, друго... Ами аз ходих на уроци по математика в седмицата по два пъти, обаче си бях добра и нямах нужда да ходя всеки ден, за да вдена... Но ако не разбираш може да ходиш по 3-4 пъти седмично и да караш учителката да ти обяснява всичко подробно. Все пак не и давате пари, за да си те учи на материала, който все още не сте взели в училище, ами за да упражниш, утвърдиш и разбереш това, което не си. Учителката ти едва ли ще пропусне да ви предаде нещо, защото знае, че имате изпит!
Прави упражнения - те не изморяват толкова и понякога помагат повече от четенето. Друг въпрос е, че са скучни...![]()
П.П. Аз имам бал 30,322 и съм приета в едно от училищата, което исках.![]()
И едното и другото .. Когато се бориш за нещо (за оценки,за дипломи,кандидатстване) винаги е трудно ! И в 8 клас ще е така -нататък е по-лесно вече ..
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Хмм,при мен 7 клас беше шапка на тояга цялата година.Единственото по-различно беше тва,че ходих на уроци по математика.Иначе като се замисля предните години учих повече отколкото сега..и пак си влязох в едно от най-елитните училища във Варна,без много напъни :}
{ Георги the one ♥ }
...........run MF run ;]
И аз ще съм 7 клас тази годинаБлагодаря ви!
![]()
![]()
![]()
I still get lost in your eyes
And it seems like I can't live a day without you
Closing my eyes till you chase my thoughts away
To a place where I am blinded by the light but it's not right
За мен 7 клас си беше като всички други.Не съм вземала никакви частни уроци,нито пък съм се подготвяла кой знае колко сериозно.Просто си внимавах в часовете и си изкарах необходимите оценки на изпитите.
Ей, хора, страхотни сте!Много ви благодаря за всичките съвети и мнения. Радвам се, че не приехте нищо от тази тема на шега и не казвахте неща от сорта: "Абе к'ви тъпи теми пра'ите вече...Била не знаела как ще е...не знам си к'во!"
![]()
"btw говорил ли си с родителите си за секс и как мина разговора?
да с майка ми... разговора беше следния:
-Правила ли си секс някога?
-Не.
-Сигурна ли си?
-Да, айде махай се..."
много много мъки те очакват .
Пфф да ти кажа темата е маааааалко тъпа..Първоначално написано от shonii<3
Кажи къде искаш да влезеш поне, за да ти кажеме дали ще ти е мъчение.
Ако искаш да си в 1 АЕГ или немската, или испанската - ще ти е мноооого трудно.
НО ако просто искаш да се преместиш от твойто си даскало - и с 4 на изпитите пак ще успееш..
Успех!
Не е страшно. ;] Аз не помня да съм учила супер много в 7 клас ( но пък точно затова бях много стресирана - майка ми постоянно ми мрънкаше защо не съм учила, щяла съм да остана в някакво забутано СОУ, за нищо не съм ставала.. :Д (така че още от сега предупреди вашите да НЕ правят така, защото само ще те изнервят допълнително)). На мен проблем ми бяха само уроците - ставах рано, пътувах всеки ден доста, защото учителките ми бяха надалеч, нямах много време и помня как съм писала преразкази докато вървях към учителката ми по БЕЛ. :Д Не се тревожи, изпитите не са нещо страшно, даже тази година ще са невероятно елементарни (със всяка стават по-лесни). ;] Също така, важно е да си повтаряш, че можеш, че ще успееш. Представяй си, че вече си в новото училище, запознала си се с много хора и т.н. - знам, че звучи откачено, ама наистина помага. Аз правех така в 7 клас (несъзнателно) и когато влязох в училището, което исках, гледах един филм (The Secret) и разбрах всичко. =)
Ми в седми клас си беше малко зор,но пък накрая си заслужава.А и btw повярвай ми , 7 клас е нищо сравнение с 8ми.Аз лично ходех и на курсове и на уроци.И това много ми помогна.Като цяло не е нужно да се шашкаш.Но от тази година наистина ти зависят много неща и глeдай наистина да влезнеш в някое елитно училище.Учи се малко повиче,но хората и учителите са супер яки.Много приятели не от НЕГ са ми казвали че ми завиждат за тва.
![]()
Ami da ti kaja az ne ucheh koi znae kolko kakto druga godina samo che hodeh na SIP po matematika i v denq predi izpita daskalkata ni zatrupa s testove koito v kraina smetka ne poglednahi pak si izkarah nujnite ocenki i me prieha kadeto iskah.Nqma ot kakvo da se plashish izpitite ne sa nishto osobeno ne trqbva da se pritesnqvash zashtoto tva e sam ov tvoq vreda razbira se 4e ima izvestno priqtesnenie no ne trqbva da se prekalqva davai go spokoino i sichko 6te e nared
Мъчение...мъчение...и пак мъчение.Трябва много да се учи,при мен обаче се получи малко по-различно,защото малко се бях разсеяла и учих много по-малко отколкото съм учила през другите години.![]()
Обаче последните два месеца си дадох много зор и накрая ме приеха там,където исках,тей де в ПМГ
![]()
![]()
![]()
You don't want to hurt me,
But see how deep the bullet lies.
Unaware that I'm tearing you asunder.
There's a thunder in our hearts, baby.......
Абе...Не беше нещо прекалено,даже мога да кажа,че изобщо не съм се напрегнала миналата година,просто една учебна година с 2 изпита накраяНе се стягай толкова не е нищо особено...Аз нищо не бях погледнала и пак имах бал 30,така че не си го слагай при сърце...
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Въпреки, че бях в елитно училище, 7 клас ми беше по-лесен и от първи. В шести имах 5.20, в седми - 5.92![]()
Trust, will, courage - the three things one must have!
За мен си беше мъчение щот наште само ми повтаряха ''учи,учи,учи от тва ти зависи живот'' и аз уча ,и уча и уча и просто трябваше да уча по всички предмети щот нали бг и мат са най важни а пак по другите те изпиъват кат крава щот си мислят 4е 6от и седми клас и не у4и6 ... даже в седми клас получих първата ми двоика а след нея още 4 ама айде ... (бтв не съм зубар) а бе седми клас е учене яката ...ама кат се замислиш не ти зависи от тва живота ...всмисъл има хора дет са завътшили неква проста гимназия ама са станали хора ... та да се върнем на темата ...седми клас си е учене яката ама тва не ти пречи да си се забавляваш (лично на мен не ми пречеше
)
Отговорът е много прост. Всички от 1ви до 6ти клас се страхуват от 7ми клас защото са чували, че тогава има мъчение и изпити. Но истината е, че 7ми клас е само Началото на мизерията. 7ми клас е първият път, когато децата загубват своята "невинност" като ги карат да зубрят литературните фрази на някой нереализирал се академик дървен философ. Изпитите след 7ми клас са смешни в сравнение с това, което предстои в 10ти, 11ти и най-вече 12ти клас. Но просто фактът, че в 7ми клас са първите изпити от този тип ги прави еднакво гадни като чувство със останалите.
Още нещо - всички родители във 7ми клас полудяват и карат децата си да учат като луди. А в крайна сметка това има малко значение, защото където и да те приемат е все едно. Единствената разлика е в количеството идиоти-алкохолици в бъдещия ти клас, които забременяват на 15 годишна възраст.
Много учене ми отне,заради кандидастването,но си заслужавеше усилията.УСПЕХ
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!