.

Виж резултатите на анкетата: Съгласни ли сте общо взето с горенаписаното?

Гласували
28. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да.

8 28,57%
  • Не.

13 46,43%
  • Горе-долу.

7 25,00%
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 95
    Всички сме невежи, така или иначе.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Град
    Някъде по широкия свят...
    Имаше една много хубава мисъл:" Най-умното човешко,е в пъти по глупво от най-глупавото Божие."
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Град
    тук таме
    "Невежеството е от най-големите злини."
    Добре значи всички учени,който се стремят да направят живота на човека по хубав,по лесен и благодарение на което ние сега имаме лекарства и живеем 20-30 години по дълъг живот са дяволи и трябвая да умрат....неблагодарници да наречеш знанията невежество,тогава защо изобщп четеш и се информираш....изтрий всички знания от главата си и живей в заблуда да те използват всички да те третират като животно.Е то на тебе така ще ти харесва,защото ще се превърнеш в мъченик и ще имаш запазено място в рая

Цитирай Първоначално написано от k`man
    "Невежеството е от най-големите злини."
    Добре значи всички учени,който се стремят да направят живота на човека по хубав,по лесен и благодарение на което ние сега имаме лекарства и живеем 20-30 години по дълъг живот са дяволи и трябвая да умрат....неблагодарници да наречеш знанията невежество,тогава защо изобщп четеш и се информираш....изтрий всички знания от главата си и живей в заблуда да те използват всички да те третират като животно.Е то на тебе така ще ти харесва,защото ще се превърнеш в мъченик и ще имаш запазено място в рая
    ??????????
    Твърдя точно обратното, явно не разбираш какво говоря. Знанията не са невежество и не съм го казвал никъде.

Град
    тук таме
    Точно това твърдиш и ти самия неможеш да разбереш какво искаш да напишеш
    Нали си вярващ,нали хората не трябва да се стермят към науката и ти като вярващ не трябва да учиш и да се информираш,защото това е същото като адам и ябълката на познанието,което според бибилията е продуктувано като грях......а ти сега сам си противоречиш.

Точно това твърдиш и ти самия неможеш да разбереш какво искаш да напишеш
    Нали си вярващ,нали хората не трябва да се стермят към науката и ти като вярващ не трябва да учиш и да се информираш,защото това е същото като адам и ябълката на познанието,което според бибилията е продуктувано като грях......а ти сега сам си противоречиш.
    Вярващ съм, и това не значи, нито съм казвал, че не трябва да се стремим към науката, напротив. Онова е грях, защото е нарушение на заповедта на Бог, а това няма нищо общо и не значи че не се стремя към науката и информацията, напротив, аз подкрепям всяко научно откритие.

Град
    тук таме
    Ако потърся из форума ще намеря твой цитати в който го твърдиш.
    А тогава след като толкова много защитаваш тая твоя религия,защо отхвърляш нейните идей.
    Точно тази негова заповед е била да не се стреми Адам към понзнанието,заради което е бил изгонен от рая.
    Като помислим логически.....ние всички сме "негови чада" и сме равни пред него т.е. няма разлика между мен и Адам и ако аз започна да се стремя към познанието също като него ще няма да бъда приет в рая.Но ако бъда приет въпреки че се стремя също като Адам и Ева към познанието което се е криело в ябълката,това ще означава че за едни и същи стемежи едни биват допускани а друго не....разделение.
    И ако ябълката не символизира познанието,то бог е нямало да има смисъл да забранява да се аде един прост плод,подобен на всички останали плодове които те са ядяли.
    Без значение дали се съгласяваш с това или го отричаш,ти стоиш против идеите на библията.
    Точно библията иска от своите последователи да са смирени,покорни и да не се стремят към познанието......което до какво логическо заключение води!?!?!?!

А тогава след като толкова много защитаваш тая твоя религия,защо отхвърляш нейните идей.
    Точно тази негова заповед е била да не се стреми Адам към понзнанието,заради което е бил изгонен от рая.
    Като помислим логически.....ние всички сме "негови чада" и сме равни пред него т.е. няма разлика между мен и Адам и ако аз започна да се стремя към познанието също като него ще няма да бъда приет в рая.Но ако бъда приет въпреки че се стремя също като Адам и Ева към познанието което се е криело в ябълката,това ще означава че за едни и същи стемежи едни биват допускани а друго не....разделение.
    И ако ябълката не символизира познанието,то бог е нямало да има смисъл да забранява да се аде един прост плод,подобен на всички останали плодове които те са ядяли.
    Без значение дали се съгласяваш с това или го отричаш,ти стоиш против идеите на библията.
    Точно библията иска от своите последователи да са смирени,покорни и да не се стремят към познанието......което до какво логическо заключение води!?!?!?!
    За ква логика ми говориш. Адам е бил изкушен от злото и за това е цялата история, и библията не отрича това че всеки трябва да се стреми към познанието, нито аз го отричам, и същевременно не стоя против идейте на библията. Ясно що си атеист, ти просто не може да схванеш за какво става въпрос в библията, всяко от разбиранията са ти грешни.

Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Всички сме невежи, така или иначе.
    До някаква степен да.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Град
    тук таме
    " Ясно що си атеист, ти просто не може да схванеш за какво става въпрос в библията, всяко от разбиранията са ти грешни."
    Нищо не ти е ясно като ти чета постовете.Да споря с теб е същото да споря с кучето ми.

" Ясно що си атеист, ти просто не може да схванеш за какво става въпрос в библията, всяко от разбиранията са ти грешни."
    Нищо не ти е ясно като ти чета постовете.Да споря с теб е същото да споря с кучето ми.
    На тебе не ти е ясно, аз се опитвам да ти обясня , но ти както и да ти го кажа не разбираш.

Повече от фен Аватара на bishop
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less2
    За ква логика ми говориш. Адам е бил изкушен от злото и за това е цялата история, и библията не отрича това че всеки трябва да се стреми към познанието, нито аз го отричам, и същевременно не стоя против идейте на библията. Ясно що си атеист, ти просто не може да схванеш за какво става въпрос в библията, всяко от разбиранията са ти грешни.
    И в одебелените ти думи откриваме няколко противоречия:
    1)Адам е бил изкушен от злото. Това зло се явява във формата на змията, но и косфено като ябълката, която пък символизира познанието =>познанието е зло.
    2)така библията очевидно отрича познанието и приема само сляпата вяра. (следва от 1)
    3)ти сам казваш че не го отричаш, което пък в този момент влиза в разрив със скъпата ти библия. Owned.

Което пък ни води до същия онзи логичен извод, който спомена и k'man - търсенето на познания и логиката са грях, защото логиката противоречи на библията.

ПП: тр да птбележа че да се спори с Nam3less2 не е като да спориш с кучето, по скоро като с телевизора. Кучето по всяка вероятност ще разбере какво му казваш и може дори да го приеме.
    Welcome to the end of the thought process.

Може да няма Адам и Ева, даже съм съгласен, но да вярваш в нещо по-висше според мен е полезно, защото това ти дава сили и надежда в трудни моменти. Така е произлязло християнството. В Римската империя във време на несигурност, неравенство и тн.

Цитирай Първоначално написано от bishop
    И в одебелените ти думи откриваме няколко противоречия:
    1)Адам е бил изкушен от злото. Това зло се явява във формата на змията, но и косфено като ябълката, която пък символизира познанието =>познанието е зло.
    2)така библията очевидно отрича познанието и приема само сляпата вяра. (следва от 1)
    3)ти сам казваш че не го отричаш, което пък в този момент влиза в разрив със скъпата ти библия. Owned.

Което пък ни води до същия онзи логичен извод, който спомена и k'man - търсенето на познания и логиката са грях, защото логиката противоречи на библията.

ПП: тр да птбележа че да се спори с Nam3less2 не е като да спориш с кучето, по скоро като с телевизора. Кучето по всяка вероятност ще разбере какво му казваш и може дори да го приеме.
    1.Зло е само в този случай, защото е нарушение на заповед на Бог.
    2.Не следва от 1, и не е вярно, познанието е много хубаво нещо, то е обратно на невежеството, а самото невежество си е направо грях.
    3.Тъй че няма никакъв разрив(следва от 1 и 2).

Грешно сте разбрали всичко, а библията също е логична, ако я "разшифроваш" цялата, ще го разбереш.

Град
    тук таме
    "Адам е бил изкушен от злото. Това зло се явява във формата на змията,
    но и косфено като ябълката, която пък символизира познанието =>познанието е зло. "
    Точно това е разшифроване на библията,иначе ако не се разглежда якъблаката като символ на познанието,библията се разбира буквално.
    Въпроса е,не да четеш и да разбираш всичко буквално и да го приемаш без съмнение,а да четеш муждо буквите.Да търсиш скрити послания,да искаш да отгатнеш защо това е било грях.Защо бог е наказал Адам за едина безобидна ябълка и защо я е нарекъл ябълката на познанието.
    Да казваш че е просто нарушение на заповед е все едно да разбираш библията буквално.Защо бог е забранил да се яде тази ябълка на познанието.Всеки един грях е продуктуван от нещо зло,дори и да е нарушение на заповед,то пак е продиктувано от злото(от змията),която е накарала Ева да откъсне ябълката на познанието и да я сподели със Адам.Ако се замислиш наквсякъде из библията се намират такива скрити послания като това.
    След като господ е забранил да се яде тази ябълка,която символизира познанието,значи не е искал Адам и Ева да постигнат до това познание и след като те изяждат ябълкта започват да се срамуват от телата си(познание).А хората които нямат познания как ги наричаме....невежи,незнаещи, неуки.Господ е забранил със заповед да се яде ябълката за да не достигат Адам и Ева до познанието и наказанието било изгонването от (не се сещам точно как се казваше градината)райската градина.

Град
    тук таме
    "Може да няма Адам и Ева, даже съм съгласен, но да вярваш в нещо по-висше според мен е полезно, защото това ти дава сили и надежда в трудни моменти. Така е произлязло християнството. В Римската империя във време на несигурност, неравенство и тн."
    ХАХАХА чел и недочел.Римската империя е загинала именно заради христянството.Това го пише във учебниците по история,просто трябва да четеш между буквите.Ами аз как имам сила и надежда въпреки че не вярвам в нещо висшо.Вярата не е прецедент да имаш сила и надежда в трудни моменти.Тази сила и надежда идва от жизнения ти опит,от това какво знаеш и можеш,от характера и от още много други фактори!

"Адам е бил изкушен от злото. Това зло се явява във формата на змията,
    но и косфено като ябълката, която пък символизира познанието =>познанието е зло. "
    Точно това е разшифроване на библията,иначе ако не се разглежда якъблаката като символ на познанието,библията се разбира буквално.
    Въпроса е,не да четеш и да разбираш всичко буквално и да го приемаш без съмнение,а да четеш муждо буквите.Да търсиш скрити послания,да искаш да отгатнеш защо това е било грях.Защо бог е наказал Адам за едина безобидна ябълка и защо я е нарекъл ябълката на познанието.
    Да казваш че е просто нарушение на заповед е все едно да разбираш библията буквално.Защо бог е забранил да се яде тази ябълка на познанието.Всеки един грях е продуктуван от нещо зло,дори и да е нарушение на заповед,то пак е продиктувано от злото(от змията),която е накарала Ева да откъсне ябълката на познанието и да я сподели със Адам.Ако се замислиш наквсякъде из библията се намират такива скрити послания като това.
    След като господ е забранил да се яде тази ябълка,която символизира познанието,значи не е искал Адам и Ева да постигнат до това познание и след като те изяждат ябълкта започват да се срамуват от телата си(познание).А хората които нямат познания как ги наричаме....невежи,незнаещи, неуки.Господ е забранил със заповед да се яде ябълката за да не достигат Адам и Ева до познанието и наказанието било изгонването от (не се сещам точно как се казваше градината)райската градина.
    По какъвто и начин да се разбира, това е единичен случай, библията иначе не отрича познанието много ясно. А сега не съм се замислял, но в днешно време не е като при Адам и Ева и не знам кой го е измислил това че библията отричала познанието или науката.

Nam3less, спри се.

Не е ябълка, а плодът на познанието за доброто и злото!

Бог не е искал Адам да научава какво е добро и какво е зло, но му е позволил да го направи.

Град
    тук таме
    И го е изритал за дето го е направил от градниката си.

И го е изритал за дето го е направил от градниката си.

Град
    Valhalla

Re: Най-чести грешни схващания относно религията и вярата в

7.Защо уж трите добродетелни религий - християнство, мюсюлманство и будизъм се отричат една друга?

Всяка от тия религий акцентира върху различен духовен аспект. Примерно в библията е написано да вярваме само на нея, това значи че ако човек чете библията, няма нужда от останалите, и че те може да му вредят. А и да са истинни, това може да е тест за вярата, кой знае. Може и в трите да става въпрос за Бог(единственият наш Бог), макар че някоя може да послъгва.
    BUDIZMA NQMA BOG
    ... izvinete izdraznih se prosto

Цитирай Първоначално написано от Trash
    7.Защо уж трите добродетелни религий - християнство, мюсюлманство и будизъм се отричат една друга?

Всяка от тия религий акцентира върху различен духовен аспект. Примерно в библията е написано да вярваме само на нея, това значи че ако човек чете библията, няма нужда от останалите, и че те може да му вредят. А и да са истинни, това може да е тест за вярата, кой знае. Може и в трите да става въпрос за Бог(единственият наш Бог), макар че някоя може да послъгва.
    BUDIZMA NQMA BOG
    И аз много се дразня, ама тоя си знае неговото си.

Цитирай Първоначално написано от Christ

BUDIZMA NQMA BOG
    В будизма има "много богове", но това са хора, достигнали съвършенството, а самата религия е по-различна, и акцентира върху това как да станеш просветлен и да се "слееш с Бог".

BUDIZMA NQMA BOG
    В будизма има "много богове", но това са хора, достигнали съвършенството, а самата религия е по-различна, и акцентира върху това как да станеш просветлен и да се "слееш с Бог".

Извинете ме ако не съм разбрала правилно....хора 'достигнали съвършенството' стават богове?Кой човек достига съвършенство тук на Земята?

Мега фен
    Град
    Златната Среда

Цитирай Първоначално написано от nailana

BUDIZMA NQMA BOG

Извинете ме ако не съм разбрала правилно....хора 'достигнали съвършенството' стават богове?Кой човек достига съвършенство тук на Земята?
    Не става въпрос само за Земята.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си