.

Виж резултатите на анкетата: Съгласни ли сте общо взето с горенаписаното?

Гласували
28. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да.

8 28,57%
  • Не.

13 46,43%
  • Горе-долу.

7 25,00%
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 95
    Будизма противоречи директно на Библията, следователно не може да се говори за един и същ Бог.

Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо

Re: Най-чести грешни схващания относно религията и вярата в

Цитирай Първоначално написано от Nam3less2
    4.Искам научни доказателства за съществуването на Бог и за вършенето на изцеренията на Исус Христос.

Това е смешно чак, човек трябва просто да вярва, а не да си търси доказателства, не е толкова лесно. А съществуват неща, които науката не може да обясни, щом не виждаме нещо или щом ни изглежда невъзможно, не значи че не може да се случи. Физичните закони са създадени от Бог, той може да ги променя. За всяко фантастично явление си има подобна причина.
    Човек който "просто вярва" е заблуден , също като теб. А тези които твърдят ,че науката няма място в тези въпроси ги е страх. Ти , както и тези които мислят по същия начин като теб се боят от истината.
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Град
    тук таме
    mistake харесва ми мисленето ти.
    Veritas vos liberabit! <- The truth will set you free!

Цитирай Първоначално написано от k`man
    mistake харесва ми мисленето ти.
    Veritas vos liberabit! <- The truth will set you free!
    John 8:32 (New International Version)
    Then you will know the truth, and the truth will set you free.

Град
    тук таме
    E да де,само дето истината,както и науката и историята потвърждават,че религията и ценностите й са създадени с точна умисъл и цел....контрол.
    Защото все пак твърдението че света е създаден за 6 дена,че Адам е създаден от кал и пръст,че от двама човека са произлели всички хора по света и за още много,да не кажа почти всички твърдения в библията са реално противоречащи на истината,която е ясна и проста.....това с 6-те дни,с Адам и Ева и със всичките останали е измислица.Не се е случило и най-важното което е,че е напълно научно доказано че не се е случило и че е лъжа.Поздравления.....почели те първото място по наивност ако вярвате на библията.

И тъй като библията е написана от много хора които са наслагвали и донаждали неща които са прочели и които са им били казани,пише че Исус го е казал,но може въобще да не го е казал тойа някой друг в стаята или в компанията в която е бил,но понеже е звучало интересно и някой седящ по настрани или малко по отзад да не е чул точно кой го е казал,и от оста на оста разказът да се е променял и докато стигне до повратната точка в която е бил написан този разказ,въобще да не е същия.Можем спокойно да кажем,че този израз датира много по отдавна от библията и не е роден от нея.Въпреки че там се споменава за първи път,но тъй като нямаме други окончателни доказателства,че не е взет от някъде другаде или не е казан от някой друг човек,не можем да взимаме този разказ като доказателство имайки предвид че в същата тази книга са писани простотии от сорта че земята е създадена за 6 дена.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    E да де,само дето истината,както и науката и историята потвърждават,че религията и ценностите й са създадени с точна умисъл и цел....контрол.
    Защото все пак твърдението че света е създаден за 6 дена,че Адам е създаден от кал и пръст,че от двама човека са произлели всички хора по света и за още много,да не кажа почти всички твърдения в библията са реално противоречащи на истината,която е ясна и проста.....това с 6-те дни,с Адам и Ева и със всичките останали е измислица.Не се е случило и най-важното което е,че е напълно научно доказано че не се е случило и че е лъжа.Поздравления.....почели те първото място по наивност ако вярвате на библията.

И тъй като библията е написана от много хора които са наслагвали и донаждали неща които са прочели и които са им били казани,пише че Исус го е казал,но може въобще да не го е казал тойа някой друг в стаята или в компанията в която е бил,но понеже е звучало интересно и някой седящ по настрани или малко по отзад да не е чул точно кой го е казал,и от оста на оста разказът да се е променял и докато стигне до повратната точка в която е бил написан този разказ,въобще да не е същия.Можем спокойно да кажем,че този израз датира много по отдавна от библията и не е роден от нея.Въпреки че там се споменава за първи път,но тъй като нямаме други окончателни доказателства,че не е взет от някъде другаде или не е казан от някой друг човек,не можем да взимаме този разказ като доказателство имайки предвид че в същата тази книга са писани простотии от сорта че земята е създадена за 6 дена.
    Едни и същи мнения и ми писна пак да повтарям едно и също.. Направо дай delete на мнението че на тия работи е отговорено много пъти в тоя раздел. А за хората да не се объркат - това мнение е грешно от първото до последното разсъждение.

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3

Едни и същи мнения и ми писна пак да повтарям едно и също.. Направо дай delete на мнението че на тия работи е отговорено много пъти в тоя раздел. А за хората да не се объркат - това мнение е грешно от първото до последното разсъждение.
    Грешни са за човек, който не смее да погледне с очите си, защото душата му вижда всичко по-лесно и по-красиво.
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Град
    тук таме
    Върнете се в началото
    Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребите.
    ФАНАТИИИИИИИИИИК ШИБАН ФАНАТИК СИ ТИ!!!!!

ТИ СИ ТОЗИ КОЙТО ПИШЕ ВСЕ ЕДИН И СЪЩИ ГЛУПОСТИ И НА МЕНЕ МИ СЕ НАЛАГА ДА СЕ ПОВТАРЯМ И ПОТРЕТЯМ В УСЪРДИЕТО МИ ДА ОБОРЯ ГЛУПАВИТЕ ТИ ЗАБЛУДИ КОИТО СА ВСЕ ЕДИН И СЪЩИ И КОИТО СЪМ ОБОРИЛ ВЕЧЕ СТОТИЦИ ПЪТИ....ПИСНА МИ ГЛУПАВИ ХОРА КОИТО НЕ ЧЕТАТ СМИСЛЕНА ЛИТЕРАТУУУУУУУУУУУУУУУУУУ УУУУУРРРРРРРРРРРРРРРРРРАА АААААААААААААААААААААА!

ПИШЕШ ВСЕ ЕДИН И СЪЩИ ГЛУПОСТИ,КОИТО АЗ ПОСОТЯННО УБОРВАМ И ПОСЛЕ КАЗВАШ ЧЕ СЪМ БИЛ ПИШЕЛ АЗ ЕДИН И СЪЩИ НЕЩА И КАК НЯМА ДА ПИША КАТО СЪС ВСЕ ЕДИН И СЪЩИ ДУМИ И ИЗРЕЧЕНИЯ ОБОРВАМ ВСЯКА ТВОЯ ТЕОРИЯ!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Върнете се в началото
    Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребите.
    ФАНАТИИИИИИИИИИК ШИБАН ФАНАТИК СИ ТИ!!!!!

ТИ СИ ТОЗИ КОЙТО ПИШЕ ВСЕ ЕДИН И СЪЩИ ГЛУПОСТИ И НА МЕНЕ МИ СЕ НАЛАГА ДА СЕ ПОВТАРЯМ И ПОТРЕТЯМ В УСЪРДИЕТО МИ ДА ОБОРЯ ГЛУПАВИТЕ ТИ ЗАБЛУДИ КОИТО СА ВСЕ ЕДИН И СЪЩИ И КОИТО СЪМ ОБОРИЛ ВЕЧЕ СТОТИЦИ ПЪТИ....ПИСНА МИ ГЛУПАВИ ХОРА КОИТО НЕ ЧЕТАТ СМИСЛЕНА ЛИТЕРАТУУУУУУУУУУУУУУУУУУ УУУУУРРРРРРРРРРРРРРРРРРАА АААААААААААААААААААААА!

ПИШЕШ ВСЕ ЕДИН И СЪЩИ ГЛУПОСТИ,КОИТО АЗ ПОСОТЯННО УБОРВАМ И ПОСЛЕ КАЗВАШ ЧЕ СЪМ БИЛ ПИШЕЛ АЗ ЕДИН И СЪЩИ НЕЩА И КАК НЯМА ДА ПИША КАТО СЪС ВСЕ ЕДИН И СЪЩИ ДУМИ И ИЗРЕЧЕНИЯ ОБОРВАМ ВСЯКА ТВОЯ ТЕОРИЯ!
    Тия "глупости" за нас не са глупости ами истината, и ги пишем обсъждайки някоя тема, ама заради такива като тебе всяка тема се превръща в "има ли бог или не?". Като не вярвате в нищо, не го споменавайте във всяка тема, нас не ни интересува, има тема вярвате ли в бог, останалите не са за атеисти.

Град
    тук таме
    А за какви са....Едно нещо или е,или не е!Неможе пет самоотричащи се религии да са еднакви истинни и верни....ПФ То бъдещето ще си покаже,до 2050 година ще настъпят доста обрати и ще стане ясно,като имаме на предивд че процента на атеистите с всеки ден нараства....

"не го споменавайте във всяка тема, нас не ни интересува, има тема вярвате ли в бог, останалите не са за атеисти."
    О значи ние сме непросветени и имаме по малко от вас права така ли...ето откъде идват разделенията и ето от къде се пораждат конфликтите....Запомни ми думите....когато одъртееш,когато и аз остарея...когато всички остареем след 50-60 години светът до толкова ще се промени че религията ще бъде вреда за човечеството,или както вие му викате апокалипсиса.....точно това ще представлява той......гибелта на религията и обединението на всички хора по цялята планета в една нация....няма да има разделения,няма да има конфликти.....Всички ще се стремят към развитие и еволюция!Религията пречи на подобно развитие и ще бъде отхвърлена....тя вече е отхвърляна от все повече и все повече хора и затова християните казват че скоро ще настъпи апокалипсиса.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    А за какви са....Едно нещо или е,или не е!Неможе пет самоотричащи се религии да са еднакви истинни и верни....ПФ То бъдещето ще си покаже,до 2050 година ще настъпят доста обрати и ще стане ясно,като имаме на предивд че процента на атеистите с всеки ден нараства....

"не го споменавайте във всяка тема, нас не ни интересува, има тема вярвате ли в бог, останалите не са за атеисти."
    О значи ние сме непросветени и имаме по малко от вас права така ли...ето откъде идват разделенията и ето от къде се пораждат конфликтите....Запомни ми думите....когато одъртееш,когато и аз остарея...когато всички остареем след 50-60 години светът до толкова ще се промени че религията ще бъде вреда за човечеството,или както вие му викате апокалипсиса.....точно това ще представлява той......гибелта на религията и обединението на всички хора по цялята планета в една нация....няма да има разделения,няма да има конфликти.....Всички ще се стремят към развитие и еволюция!Религията пречи на подобно развитие и ще бъде отхвърлена....тя вече е отхвърляна от все повече и все повече хора и затова християните казват че скоро ще настъпи апокалипсиса.
    Религията не се отнася за човечеството, това е вероизповедение, което е личностно и индивидуално. Само че повечето хора грешат относно това, и ето защо са тия конфликти.

Град
    тук таме
    Религията все още съществува заради недоразвитото съзнание,знания и психика на човечеството.
    "личностно и индивидуално."
    Значи има толкова религи колкото е населението на планетата,защото никоя индивидуалност и личност неможе да бъде еднаква с нечия друга по всичките критерии които градят индивидуалността.А освен че е идвидиуално то събира като стадо всички следващи го.Водени всички от страх от ада и залблудени от хубавите слова,но не прочитат скритите послания които религията носи.Я ми кажи.....ти не ги виждаш или четеш като автомат и разбираш всико буквално?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Религията все още съществува заради недоразвитото съзнание,знания и психика на човечеството.
    "личностно и индивидуално."
    Значи има толкова религи колкото е населението на планетата,защото никоя индивидуалност и личност неможе да бъде еднаква с нечия друга по всичките критерии които градят индивидуалността.А освен че е идвидиуално то събира като стадо всички следващи го.Водени всички от страх от ада и залблудени от хубавите слова,но не прочитат скритите послания които религията носи.Я ми кажи.....ти не ги виждаш или четеш като автомат и разбираш всико буквално?
    Говориш за глупците, които не разбират нищо от вярата и ги е "страх от ада". Някой неща се четат буквално, но повечето не.

Град
    Наоколо
    Как можеш да вярваш в нещо породено от психиката ти. Бог е създаден в съзнанието на хората , защото живота им е труден и те намират опора в несъществуващи неща.
    Дж.Селинджър

Повече от фен
    @Nam3less3 - Интересно ми е как възприемаш Бог - като някакво същество, създало всичко, или като самото "всичко". Защото ако е първото, то аз някак си не съм съгласен. Добре, да речем, че има Бог и много много отдавна е създал света. А тогава аджеба как той е бил създаден? Та стигаме до заключението, че той винаги си е съществувал, което от друга страна не пречи и самите ние винаги да сме съществували. Та моята теориика е, че под "Аз съм син божии.", Христос е имал в предвид, че както той, така и всички ние сме част от Бог. Бог е вътре в нас, всички ние сме Бог!

@mistake - Бог не е създаден от съзнанието на хората. Бог е "хората"!
    Trust, will, courage - the three things one must have!

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от darking

Глупости...
    Бог несъществува. Хората са си хора, а не Бог.
    Дж.Селинджър

Винаги, когато се заговори за Бог, всичко опира до това как е създадено всичко и как този създател е бил създаден. Има разни теории за цикличност на материята и тн. но тука властват хипотезите. "Бог е безкраен и това човешкото съзнание не може да го осъзнае" казват някои. Аз пък вярвам в личността и в човешкото съзнание и си мисля, че колкото повече търсим и се стремим към някакъв отговор, макар и да не можем да достигнем до него, толкова по-качествени ставаме. Така че продължавайте да спорите за общото благо ;}]]

Град
    тук таме
    Всичко опира до създаването,защото тогава не са същестували дори и растенията,камо ли хората и праоците ни не са могли да си обяснят как се е зародил света и са измислили вярата и оповаването на бог който да е направил всичко това,а днес знаем как в възникнало всичко и знаем че те на са били прави.Неразбирането и неинформираноста пораждат измислиците,когато се разбере кое,как и защо измислицата изчезва,а остава само истината.А истината за сътворението на света е пределено ясна!

Повече от фен
    Всичко опира до създаването,защото тогава не са същестували дори и растенията,камо ли хората и праоците ни не са могли да си обяснят как се е зародил света и са измислили вярата и оповаването на бог който да е направил всичко това,а днес знаем как в възникнало всичко и знаем че те на са били прави.Неразбирането и неинформираноста пораждат измислиците,когато се разбере кое,как и защо измислицата изчезва,а остава само истината.А истината за сътворението на света е пределено ясна!
    Дам, и аз мисля така. Пределно ясно е, че сътворяване не е имало въобще.
    Trust, will, courage - the three things one must have!

Град
    тук таме
    Как така сътворението на света не е имало бъдеще.....за динозаврите ли говориш.То и преди да имало планетата Земя,пак е имало свят и закономерности,които са си били винаги.
    Ето ти един цитат:
    "Слънцето обикаля около центъра на Млечния път на разстояние от около 25 000 до 28 800 светлинни години, извършвайки една обиколка за около 226 милиона години. "
    Тази период.....тези милиони години за света и за вселената са просто един миг,а ти даже и прашинка неможеш да се наречеш в този процес.За какво се имате за толкова специални и уникални,че и гожества си измисляте които да ви помагат и да ви приповдигат духа и гордостта.Не само ти,а цялата планета е едина хилядна от една прашинка намираща се в пустинята СахараТова е просто пример да ти помажа колко нищожни сме и как нашето съзнание което в опитите си да си обясни това е измислило боговете инарича тази вселена бог и го удохотворява с човешки качества,облик и т.н......а човешките качества и облик не могат да бъдат взети като еталон за вселената!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от mistake

Глупости...
    Бог съществува, а нашите души за негови творения.

Град
    тук таме
    Гледай сега кво става.....
    "Разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си. (Битие 6:6)"

"Ти си Ме отхвърлил, казва Господ, Отишъл си надире, Затова ще простра ръката Си против тебе та ще те погубя; Дотегна Ми да показвам милост. (Еремия 15:6)"

"Тогава Господ се разкая за злото, което бе казал, че ще направи на людете Си. (Изход 32:14)"

"„Бог не е човек та да лъже, Нито човешки син та да се разкае; Той каза, и няма ли да извърши? Той говори, и няма ли да го тури в действие?” (Числа 23:19)"

"„Аз Господ го изговорих; това ще се сбъдне, и ще го извърша; няма да отстъпя, няма да пощадя и няма да се разкая; според постъпките ти и според делата ти ще те съдят, казва Господ Иеова. (Езекиил 24:14)"
    И този господ или май е по хубаво да се нарича господ-ар ту се разкайва ти не се разкайва,както пише в библията,словото божие,а нали господ уж е всемогъщ.

"И не можеше да извърши там никакво велико дело, освен дето положи ръце на малцина болни и ги изцели. (Марк 6:5)"

ммммм така доста се съмнявам че един всемогъщ бог,сам ще си противоречи,ще греши и ще има човешки качества,което води до заключението че той е измислен от хората.

Град
    Наоколо

Глупости...
    Поредна глупост...
    Дж.Селинджър

Мега фен
    Град
    Златната Среда

Глупости...
    Поредна глупост...
    И да не вярваш в Бог, не пиши такива обиди, защото никога не може да си сигурна дали същестува или не, а ако съществува, обиждаш Бог.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си