- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Помощ! Става въпрос за купуване на кученце..
Здравейте! Първо, извинете ако има подобна тема или е в неподходящ раздел.Не знам какво куче е най-подходящо за мен, а и аз не разбирам много много от кучета, така че бих желала малко помощ за избора.
Значи първоначално щяхме да вземем мопсче от един приятел на вуйчо ми, който има женска. Но нещо не иска да се... развъди.И сега с моето семейство обмисляме идеята да си купим някакво кученце. Но не знаем какво. Аз от вълнение изчетох всичко, което намерих за мопса и се влюбих в тази порода, но и другите малки кученца са много сладки и не знам.. много съм объркана. Като цяло търсим малко кученце, късокосместо, да е мнооооооооого любвеобилно, да не е много агресивно (чувала съм, че пи. За вътре, вкъщи. Най-много се колебая за мопс, чихуахуа или пинчерче. Искам да питам кое ще е най-подходящото кученце (късокосместо) за вътре? Дали е по-добре мъжко или женско? От това, което прочетох, по-добре е мъжко, защото то се привързва повече към стопанина, а женската - към дома. Също така, през размножителния период женската трябвало да е с памперс. O.o Сигурно говоря пълни глупости, но това пишеше.
![]()
Още веднъж искам да се извиня, ако темата е тъпа или де да знам.. в грешен раздел, или се повтаря.
Благодаря предварително. ;]
Soy tu gitana, tu compa
Миниатюрен немски шпиц, пекинез, или японски хин - и за трите породи лично гарантирам.![]()
Левски шампион але але!
Съгласна.Първоначално написано от Forest_girl
![]()
Вече имам едно от улицата.. то е в двора. Добър пазач е. Ако питате мен бих взела всяко кученце от улицата, щото много си ги обичкам, ама наще не са на същото мнение..
А и Лора (кучето) вече остаря и напоследък (не знам защо) е станала много зла.. мисля, че е от бомбите от Челопечене.. като се гърмя искахме да я вземем (като бягахме от Чепинци) и тя не даваше. Все пак я взехме.
И напоследък като отида да си играем и по 1 време се опитва да ме захапе и отива при кокала си.. преди не го е правила. Ръмжи дори, когато искам да и дам вода, щото купичката за вода и е до тая за храна и тя си била пазила храната (поне така го тълкува мама).
А за кученце вътре.. наще всеее отлагат, понеже "съм много малка и не мога да гледам животинче". Бих си взела и улично (тука има много), ама наще ще подивеят.
Soy tu gitana, tu compa
Имай предвид, че щом така ти се озлобило кучето, ще нападне новото, което си вземеш.
Кучето на Абосют ми е много готино, дано да се включи в темата с някоя снимчица, ако не аз ще сложа вместо неяМай беше смеска между мини пинчер и чихуахуа
![]()
Лора (сегашното ми куче) е вързана. А и няма чак толкова да извеждам новото. Но 100 на 100 ще ревнува. Тя ме ревнува дори и от колелото ми.. и лае по него![]()
Soy tu gitana, tu compa
Вземи си мопс или френски булдог или дакел4еСладури са и са някви лигльовци
![]()
![]()
Робинята на Quench
Ако имаш досадни съседи най-подходящ е азиатският шпиц - Чао Чао .
Той не лае много избягва кавгите с останалите "индивиди" , не обича шумни компании и предочита похърква от колкото да скача и лае като невидялАко вземеш такова куче най-добре да му отделите едно местенце където може да се уедини когато поиска ! Това е от мен . Цената е около 100-150 лева ако е още малко после с възраста си цените падат и аз не знам защо
.
Kaname senpai <3
Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
Първоначално написано от FapFapINC
съгласен съм със Синдел за булдога,също така Джак-Ръсел териер е игрив и любвиобилен и късокосмест,видях че някои е предложил Чао-Чао,наистина са красиви но като вземат да сменят козината.......а отностно падането на цената с възраста е разбираемо защото много по-лесно може да обучиш един мъник,отколкото пораснало куче изградило до някаде навици и да го свикнеш със свойте изисквания,затова са по-скъпи като малки.Кокер също не е лоша порода(лично съм убеден)но е средна на ръст(не е от най-малките).Пинчерите много вряскат(аз се нервя).Бигълът също е добър вариант за малко късокосместо куче.Моят съвет е Английски булдог![]()
Много благодаря на всички. Мисля, че ще се спра на мопс. МНОООООООООООООГООООООООО О СА СЛАДКИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ ИИИИИИИИИИИИИИИ. Само трябва да търся на по-приемлива цена.Тука като гледах в нета най-евтиното беше около 400 лева и стигаше до 999 евро.
Soy tu gitana, tu compa
Аз пък обичам дакелчета , симпаяги са![]()
Но мопсче щом си решила браво , да си намериш най хубавото и много да те радва![]()
На мен пък любимите малки са ми японските хинове, направо ги обожавам и са толкова любвеобилни и лигави, мн им се радвам![]()
Дени , защо не разгледаш кученцата в приютите ....
има много сладки животинки![]()
хм и аз мисля че дакелите са големи сладурино щом си решила мопс - вземи си - симпатични кученца са
![]()
Наде, бих отишла в приютите и бих ги взела всичките! Обожавам кучета и за мен няма значение дали ще е улична превъзходна или някое породисто кученце.. И тук идва едно голяяяяяяяяямо НО. Наще... доста консервативни са. За куче навън биха взели дори, някое от улицата. Дори първото ни куче (от както аз съм на този свят) няма порода.. За жалост умря, но сега пак си имам внучка и. Но аз искам куче вътре, това ми е било мечта от както се помня. Дори като бях малка имаше едно улично куче, което от улицата бях скрила в двора и то редовно препикаваше марулките, натъпкваше теменужките и какво ли още не. Един ден, когато бях сама, го внесох вътре (то е тя, дълга и що годе хубава кучка, която бях кръстила Мици по името на един герои от една анимация) и гледахме заедно ТВ, показах и банята, хладилника също.. след това се опита да влезе в него.
Вкарвала съм и други кучета.. когато Джина роди, имаше няколко кучета, но само едно оживя. Нея какво ли не я правех
Люлеех я на люлка, качвах я на багажника на колелото, слагах я в 1 кошница..
Горкото куче.. поне не съм го измъчвала нарочно. Подобно нещо правех и с едно козле, защото ние преди (като бях много малка) имахме и кози..
![]()
С една дума, много обичам животните..
И да се оплача.. май няма да има кученце...мопската, която е на един роднина, не иска да се разгони..
![]()
![]()
![]()
а да вземем мопс от зоомагазин би ни излезнало доста солено. Гледах и обяви по нета - най-евтиното е 400 лева... А наще ясно ми заявиха, че повече от 150-200 лева за куче няма да дадат.
![]()
Все пак мннннооооооооооооогоооооо оооо благодаряяяяяяяяяя на всички за предложенията и за помоща![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Soy tu gitana, tu compa
Олееееееее.. изписах цял роман![]()
Soy tu gitana, tu compa
tiq lekenca, spomenati po-gore, ne sa kucheta....
и аз имам един мопсПървоначално написано от your_secret
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
знам че се спря на мопс но като гледам 100-150 е невъзможно за такива пари куце мопс а от зоомагазин ни си взимай намерих случайно да се подарява бийгъл http://podariavam.com/?action=view&post=484 хайде успех![]()
Много благодаря![]()
![]()
![]()
![]()
Soy tu gitana, tu compa
ако си вземеш кученце ще искам да разказваш и поне 1-2 снимчици![]()