- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- За първото готвене
na kolko bqhte kogato gotvihte za purvi put?kakvo beshe qstieto?i stana li nqkoi gaf?
purvata mi po seriozna manja koqto sum pravila e burkana banica.pi6eshe 3/4 ot 4ashata s olio az pro4etoh 3,4 4ashi i banicata beshe vkusna samo deto beshe kato korito s olio![]()
![]()
![]()
a puk edna priqtelka na mama mi beshe kazvala za edno momiche koeto reshilo da pravi keks i nz kak beshe tochno no v kraina smetka beshe prochelo 21 4ashi brashno predstavete si kakvo e stanalo![]()
![]()
sega ste vie
![]()
ako temata se povtarq sorry ama mi se stori 4e shte e interesno
Т.7
swords1010
When you can live forever...what do you live for?
I HATE TOKIO HOTEL !!! TH SUX!!!
помня как правех кекс само дето издяох половината смес преди да го опекаиначе стана мн сладък (щото изпуснах захарта)
БисквитенотоЧудовище
Не мога д асе сетя какво и как съм готвила за първи път, но помня една случка със сестра ми. Наще бяха на работа, аз съм била на даскало, а тя явно следобед не е ходила на занималня и като се е върнала в нас е решила да готви. Манджата се състоеше от всяко нещо което е намерила в хладилника, било то от вчерашната манджа или от някой отворен компот. Знам че е слагала едно бурканче захар, защото захарта беше изчезнала и имаше цели кисели краставички, също и боб![]()
Абе ... и кучето не яде от нея и така ...![]()
МОМИЧЕ СЪМ !
PEACE ||//
Suzuki - Way of life!
ами моят първи опит беше в училище ! правих Коледен кекс..лелеее стана много вкусенцелият клас си облиза пръстите,а пък госпожата даже искаше да занеса и на директорката
и да се похваля,но аз предпочетох да го поделя със съучениците си
явно ме бива в готвенето
![]()
За 3 неща бях напълно убедена.
Първо Едуард бе вампир.
Второ, някаква част от него - нямах представа колко силна може да бъде тя,
жадуваше за кръвта ми.
И трето, бях безусловно и необратимо влюбена в него. ♥
Na 11 godini nqkade, pecheni kartofi s kashkaval i shunka![]()
На 12 години някъде мисля, че бях. Правих плодов сладкиш. Стана добре.Не съм имала кой знай какви гафове до сега.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Аз се учех от мама как прави кекс и един ден опитах напълно сама в нас..стана супер як
Бях към 9,10 год.
От малка готвя. (6-годишна, да речем)
Обикновено с дядо приготвяхме вечеря за всички.=)
А каква е била първата ми гозба, само мога да гадая.
Аз бях решила да пържа яйца.Забравих олиото на котлона.След време се сетих, че съм го забравила,отидох а олиото се беше подпалило.И аз изсипах една 4аша вода върху горящото олио и кухнята се подпали......![]()
![]()
I was hypnotised
By your fairy eyes
Like a tiger in the dark
You were hungry from the start...
Бях на 10, когато сготвих за първи път! Гъби на фурна с кашкавал! Беше мн вкусно, нямаше гафофе!
П.П Никой не ми помага, бях сама у нас
8-9...Бях направила щрудел от ябълки.![]()
AAAAПървоначално написано от Lolinka
![]()
![]()
6e umraaa
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evala kefi6 me![]()
![]()
![]()
![]()
Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде!
Не помня на колко бях, но първото нещо, което направих май е кекс. Не съм чела рецепти и такива работи. Всичко го мерих на око и стана превъзходен. Това е начина. Ако ви хареса на вкус и вид значи е добре. Ако не - добавяте каквото му е нужно и готово. Не се тормозете да мерите и да теглите. Правете го както ви харесва. Резултата ще ви изненада.![]()
Като бебче да ме гушнеш,
с ръце силни да ме обгърнеш,
с погледа си нежен да ме стоплиш
и след това, бавно да си тръгнеш...
Един път сготвих и си беше чист буламач...![]()
Оттогава не пипвам тенджера.
Преди две години. Бях гладен и на нашите понеже им е по-лесно да ми оставят пари за манджа вместо да сготвят си викам я да си спретна нещо аз. Направих си спагети със сос болонезе и стана много добре. От тогава се запалих по готвенето и се надявам да го практикувам като професия след време
Като бях на 6 г.пробвах да направя пържени филии,ама без да искам не съм сложила достатъчно олио и изгорих тигана
![]()
![]()
![]()
МоЯт ПървИ пЪт кОстВаше нА МаМа 2 дНи чисТенЕ на ФормичКи(от ония кЪдрАвкитЕ зА сОленКи) с ЧеткА зА зъбИ![]()
БяХ г/д 2-3 клАс-МалкО пРЕдИ КоледА.БяХ БолнА и нЕ ХодеХ на дАскАло и ПонежЕ мИ БешЕ СКучНо вкЪщи По Цял дЕн СамА-РешиХ дА сИ НапРавЯ СладкИииОт ДостА вреМе БяХ хВърлилА ОкО на гоРепОсоченИте ФормИчКи и ПрецЕнИх,чЕ мИ е ВремЕ Да нАпРавЯ *сеФтетО*
![]()
ВЗех 2 Чаши БрашНо и пОнежЕ бЯх вИдялА,чЕ мАМа сЛагА бакПулВеР,зА Да нАбъБне,ИзсИпаХ ЦЕЛИ 2 ПАКЕТЧЕТА
![]()
![]()
дОбавиХ ВодА и зА ЦвяТ и АромАт СложИх пОловИнатА кутИя КакАо
пРавЕх Ги В еднА гОлямА КупиЧка-КатО легЕнЧе.с Още едИн ПакеТ ЗахАр+вОдА До РъбА нА КупАтА,сПореД меН сМестТа БешЕ гОтОвА
и ЗапОчНах Да нАливАм вЪв ФормИчКиТе(кОитО са дОстА сиЛно НагънАти-нА ОкОло 3 мм е вс ВълничКа
).След кАто ПрепЪЛниХ вСичКи гИ ПорЪсиХ с кОкОсОвИ СТърГотинКи и гИ СложИх дА сЕ пЕкАт нА ГРИЛЧЕТО
![]()
ОбачЕ мИ ОмрЪзнА дА стОя и дА гИ гЛедАм,зАтоВа отидОх В ХолА Да гЛедАм ГаЛасЕтИх сЕ дА оТидА дА гИ ВидЯ След 45миН-резУлТаТът БешЕ СледнИяТ
: :от БакПулВерА бЯхА нАбъбНалИ
и БяхА *екСпЛодирАли*-целИяТ ХладилНиК бешЕ КафЯв оТ кАкАоТо
имАшеу Чак По МасАтА и ШкафОветЕ...МалКо След кАтО Открих кВо сЪм сВърШилА се ПрибРа бАбА...и кАто видЯ
-лОшО й СтанА
![]()
нАкАра мИ Се Едно ХубАвО и сЕ ОбадИ нА МаМа...След ТоВа Вс ДружНо Два Дни сТърГаХме ФормИчКиТе с ЧеткИ За ЗъБи
ИначЕ и БаницА сЪм ПравилА,нО Все пАк-ТовА мИ бешЕ ПървИяТ Път
![]()
![]()
Толкова ли не можа да го напишеш нормално бе, деба и смотаното маймунско писане, много ли сте готини кАтО ПиШеТе ТаКА ?![]()
^^^Стига де...Не се муси-обещавам,че повече няма да правя такаБеше ми скучно и нямаше кво да правя...
![]()
![]()
Уау! Ти направо си фурия в кухнята.Първоначално написано от miss_disgrace
![]()
Като бебче да ме гушнеш,
с ръце силни да ме обгърнеш,
с погледа си нежен да ме стоплиш
и след това, бавно да си тръгнеш...
И аз веднъж като праих кекс изпуснах захартаПървоначално написано от БисквитенотоЧудовище
![]()
Иначе първия път като се опитах да готвя бях решила да праа бисквитена торта,ма то стана торта за буклука,щот разбих нешестето с студена вода и залих с тая смес бисквитите и чакам аз да стане кът желе,което уви не стана![]()
![]()
таа напраих вместо бисквитена торта,торта за буклука
![]()
![]()
![]()
Суетата.Моят любим грях.
Бях на 10, когато приготвих първото си ядене. Беше зеленчукова супа. Тогава на майка и беше станало нещо, та беше сложиха в солницата пудра захар. Накрая, когато всичко беше сварено реших да сложа малко "сол". Капачката с дупчиците не беше завинтена както трябва и изсипах половината пудра захар в супата.Разбрах какво е станало, но все пак реших да опитам яденето...Беше най-отвратителното нещо, което някога бях пробвала. Всичко замина в канала.
Прощавам ти, ама недей вече така, нанасяш ми морални травмиПървоначално написано от miss_disgrace
![]()
znachi ne sum edinstvenata koqto e pravela gluposti v kuhnqta![]()
![]()
![]()
![]()
When you can live forever...what do you live for?
I HATE TOKIO HOTEL !!! TH SUX!!!