Да си толерантен значи да знаеш за какво да псуваш, когато някоя вечер изядеш два шамара. За мен два шамара от скинхед са равни на два шамара на циганин, макар че са на двата полюса. Ако се прибера някоя вечер вкъщи и ушите ми бучат няма да седна да размишлявам дали въпросната циганска майка го е научила да ги бие тия шамари и т.н. . Моята толерантност се изразява в това, че се нервя по еднакъв начин на едни и същи неща- два шамара са си два шамара. Ти псуваш, щото ти бучат ушите и ти е кофти, останалото е чак смешно...
Мисля, че сме кажи- речи на едно мнение. Изводите са ясни- от етнически конфликти файда няма, не трябва да се чудите да изтребите малцинствата, а подстрекателите на напрежението да бъдат на фокус.
Когато малцинствата се интегрират и се чувстват част от мнозинството няма да тръгнат никога против себе си, както и сега се подкрепят и не тръгват срещу себе си. Интеграцията не става с размахване на пръст или открити конфликти, просто се замислете какво е толерантността за вас.