- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Можем ли да влияем върху бъдещето?
Ще се помъча да си набавя тези книги,че ми стана интересно.
Не знам дали можем да влияем на събитията и до колко,обаче мисля ,че все пак имаме някакъв принос.За мене всичко е нагласа ,мислене и по този начин предаване на някаква енергия.Възможно е да можем да влияем на събитията,но ако не са някакви мега невъзможни.Примерно, ако много искам баща ми да ми купи шоколад на връщане от работа може и да съм му пратила някви вълни или нещо друго и да ми земи.Обаче ако искам Лаури от Тhe Rasmus да дойде и да ми позвани на врата няма да стане колкотот и да го искам.(като малка много исках да стана като Хари Потъп, ама...)
Смятам,че е много важна нагласата ,с която се подхожда към дадено нещо.Много пъти съм се улавяла,че ако се събудя в кофти настроение и почна да мисля какъв гаден ден ме чака ,всичко се проваля.Но ако реша,че няма заради няква глупост да си провалям деня всичко е ок.
Просто всичко си има 2 страни- една добра и една лоша. Зависи коя от двете гледаш. Често да ми казвали,че на мене все хубави неща ми се случват,ама не е така.Просто съм весел човек и не се впрягам ако стане нещо лошо.
Малко се отклоних май от темата за което се извинявам.
Heaven just isn't hot enough
Burn me alive, inside
Living my life's not hard enough
Take everything away
За първия абзац - е, защо мислиш така? Имаш ли доказателства? За сега май няма как някой да е сигурен, че нещата вървят по определен начин, защото висш разум (няма какво друго май...) иска да гледа филмче и сам си го прави. Даже малко тъпо звучи... Нещата клонят повече към обратното. Съдбата ние си я пшравим с мислите. То даже не е съдба, ами чисто живот (тяло), който се контролира от разумно "нещо". Аз все още не съм учила, а и не съм чела много по този въпрос и за това не си позволявам да използвам много "материи" и други, но знам едно нещо - Със сигурност не бива да се оставяш на случайната вълна, която наричаш съдба, защото не е сигурно, че нещата действат така. Ами замисли се - ако мислиш грешно и не приемаш други теории може да живееш много лошо и да си мислиш, че така ти е писано, а всъщност да си имал възможност да си прекараш чудесно на Земята.Първоначално написано от petet
Мисля че не сте ме разбрали правилно за езито и турата. Това е изследване което "тества" теория на вероятностите. Според Теория на вероятностите ако имаме 2 решения каквито са ези и тура, или 0 и 1, или черно и бяло, ако те се изтеглят на случаен принцип чрез компютър,л чрез изтеглянето на две листчета от шапка или хвърляне на топче в рулетка то крайния резултат ще е един и същи - разпределени 50% на 50%.
Опитайте и вие. Хвърляйте Ези и Тура в продължение на няколко стонин (или хиляди) път и ще видите че пъти през които се е паднало ези и тура са приблизително равни ( с минимални разлики като процент) Това рабзира се важи само а много хвърляния и колко повече хвърляте толкова по-точен е резултата.
Та идеята беше че по някаква причина определени събития влияят на вероятността да се случи друго събитие. Това показва че над процесите влияят външни фактори или дадено събитие може да повлияе върху друго без да знаем че това се случва както и бъдещо събитие можем да повлияе върху дадено ваше действие без вие ад знаете.
За съжаление това не е просто глупост както някой казват, това чисто математически може да се покаже с няколко формули и всеки учил или интересуващ се от статистика ще му стане ясно.
Отговорът е в ускорителя на частици под Женева,който ще бъде изпробван на 10 септември тази година![]()
Направи си труда да прочетеш малко за този експеримент преди да питаш.Първоначално написано от tqnkо
Добре,как е възможно ако самите ние хвърляме моменти процентите да са 50 на 50?Нали всеки път ще хвълим на различна височина,със различна засилка...Компютърът предполагам винаги се е оповавал на едни и същи величини по отношние на скорост и височина?
По въпроса с по-малкото пътници преди злополуки...Не е ли възможно тези,които са решили да използват друг транспорт да имат по-развито такова сетиво от другите,не че не им е писано да умрат точно на определен ден...
А и не разбрах връзката между атентатите и монетите?
Относно "Тайната" и аз съм го гледала и опитвам тоя номер с бъдещето,избирам си цел,но почват да ми се въртят мисли в главата за обратното,без да го искам!
Nemojem !
When you left I lost a part of me It's still so hard to believe Come back baby please, cause wE belong together !!
Аз смятам че можем смятам че дори го владея. Не ме мислете за глупав но често имам дежа ву, тоест преживявам моменти които сякаш съм преживявал преди... това не е ли достатъчно доказателство че вече сме били там?
И азз така мисля! Не вярвам на нищо, което не мога да видяПървоначално написано от exploitedteen
![]()
За да влияеш на бъдещето си преди това трябва да знаеш какво ще ти се случи в него, а това е пълен абсурд.
Човека не може да променя както миналото си, така и бъдещето си, не може да влияе и върху много други процеси и закономерности в света, природата, космоса и въобще Вселената. Е, тогава стават на пух и прах атеистките теории, че всичко в тоя свят и Вселената става безцелно и от самосебе си, тоест случайно![]()
Хората много обичат да поставят всичко в рамки.
По темата: вярвам, че може да влияем и го правим всеки ден. Било то съзнателно или не.
Аз гледах ''The Secret'' и действа при мен, може да е само внушение. Ама има доста интересни неща, които ми се случиха само като си помислих за тях и си ги представих. ^^
Steel is my body and fire is my blood.
''Най-добрият начин да предскажете собственото си бъдеще, е като си го създадете сами. Зависи само от вас.'' - The Opus
....smqtam che chovek provokira chrez misylta si i deistviqta si...gledaite filma THE SECRET-TAINATA i shte razberete tochno za kakvo vi govorq !
Просто цитат от филма, който мисля, че е свързан с темата. Ам това да стана принц не ми се струва невъзможно. ^^
Нали си гледал филма, там казват, че това което за теб ти се струва невъзможно, за вселената всъщнот е нищо.По тая логика, примерно може да изкарам късмет, да отида в някое кралство и да срещна някоя принцеса, която да се влюби в мен, да се оженим и да стана принц.
хахаха.....
![]()
![]()
nai dobre 6te e da SPRETE NARKOTICITE
![]()
![]()
![]()
![]()
takiva gluposti daje baba mi deto e na 94 godini ne prikazva
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от gret4ety
![]()
![]()
Такам по темата:вярвам че наистина има нещо такова като това човек да влияе над бъдещето(или настоящето) защото и аз съм ги опитвала тези номера и наистина вършат работа просто трябва да контролираш по някакъв начин мозъка си
Някой може ли да ми даде повече примери за такива книги че си търся но ме е срам да питам онези от книжарниците
![]()
![]()
Стискам ти много палциПървоначално написано от InnocentGreed
![]()
![]()
![]()
Много сложна тема...
Можем!Защо не?Първоначално написано от tqnko
![]()
Стига да помислиш малко..
А по темата:
Категоричноо ДА!
ала бала
То бъдещето си зависи от нас самите
в някаква степен обачеПървоначално написано от Belair
![]()
kakvo ako taka iskam taka jiveq
Пълни глупости! Поне според мен.
Както има такива теории които всички вие изброихте така има и антитези.
Да поговорим малко за ези-турата. В компютрите никога е нямало и няма да има пълен рандом или пълна случайност всичко е псевдо случайност. Правени са експерименти компютър трябва да избира случайно от 1 000 000 числа едно. Интересното е, че повече от 25% от случайте той избира едно и също число какво остава в повече от 30% да избира тура. Структурата на компютъра е такава, че прави сравнение или избор на всеки 100 операции. А всички рандом функции работятя с GetCurrentTime което дава текущото време в милисекунди до 20 знак. И според това число се определя Ези или Тура ако е четно ези ако е нечетно тура или нещо от сорта. Но тъй като това се прави на всеки 100 операции а не на всяка 1 шанса вече не е 50:50 коренно по различен.
Много зле обяснявам надявам се поне някой да ме е разбрал.
нищо не разбрах , освен че слушаш хубава музикаПървоначално написано от Genetix
долу от подписа
kakvo ako taka iskam taka jiveq