Имаме къща на близо, местността ми е безкрайно позната, имам честта да я познавам и от години следя развитието... жалкото е че жителите на Сапарева Баня, от където тръгва проекта, са напълно съгласни и се радват на "обновенията"... на мене ми е мъчно, местата на които до скоро сме си почивали по пътя за езерата и сме си правили стотици снимки, сега са заличени от машини и широки пътища...Над най- краткия и удобен път в момента минава лифта представям си шума който ще се създава от тракането му, мръсотията и прахът които ще се носят... А дори и паркингите, които ще трябва да се застроят(никой не се сеща за тях), покай тях и нови хижи, дори хотели, заведения и всичко ще повлече кашкавал туристите, които обичат да си оставят отпадъците и мръсотиите по полянките и да пристигат с големите си джипове, да опушват всичко и да причиняват безброй катастрофи, но разбира се те са "невинни", душици направо... Моля ви, поне вие, тинейджъри(като мене) не се заслепявайте от купонджийското настоение с приятели като ходите и си прибирайте нещата след себе си, щадете природата около вас и й се радвайте докато я има!