.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 56
    Супер фен Аватара на magity
    Град
    Света на усмивките :)

:)

Току що по Темата на нова даваха за глобалното затопляне и беше много интересно! Не можах да намеря всичко казано в клипа, освен това:
    Дори всекидневните дейности като шофирането допринасят за задълбочаване на глобалното затопляне и произтичащите от него климатични изменения. Според изследователи въглеродният двуокис в атмосферата се е увеличил с 30 на сто през последните два века, което води до ускоряване на глобалното затопляне.
    И едно сайтче -->
    http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=2350

Супер фен Аватара на raduna
    Град
    ТУК
    Влиянието на глобалното затопляне много скоро ще започне да се усеща все по-малко, но затова пък постепено ще настъпи глобално застудяване ( средни t' около -50 градуса), което е доказано от американски и руски учени, работили независимо едни от други.

добре ,а защо не приемете варианта ,че във всичко има малко истина ...
    дотук това което прочетох всеки дава необорими доказателства ...
    пък и монетата си има две страни ...
    за мен пък най-голямата причина за замърсението и следователна затопляне е масовото `клане` на горите и като добавим киселинните дъждове ,направо си режем главите.
    дърветата ще спасят света ..!!

Съгласен съм със moonwarrior. Истината е че въглеродиниядиоксид натрупан в атмосферата не позволява на слънчевата енергия а да я напусне и се получава така наречения парников ефект при който земята се затопля. А причината за натрупването на СО2 не е само в колите и заводите а и в изсичането на горите, а те не случайно са наречени белите дробове на планетата. Мисля че всеки знае че чрез фотосинтезата растенията превръщат СО2 в О2.
    The shadow of the wicker man is rising up again!
    http://www.hanovete.com/?recruit=2H85550

http://our-planet.webs.com

виж тук . тва е мой сайт и е на английски (надявам се да разбираш езика)
    тук всичко написано е проверено от различни источници така че бъди спокоен че е истина

пп: глобалното затопляне е гроб който сами си копаем и съвсем скоро ще паднем в него
    Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!

Град
    Stara Zagora,Graz
    Nikoi ne bi mogul da kaje dali ima zatoplqne ili tova si e normalno za planetata ni,za6toto nabliudeniata sa no ot skoro.Az sam 4el po temata i ne se znae adjeba dali e svur6il predniat lednikov periot i vsu6tnost koi e normalniat klimat za stranata ni!!!!!!
    Pak 4etoh 4e zatoplqne ima NO samo ve4er i samo ne znam kude si(sajalqvam ne pomnq) i ne eglobalno na vav vsqka to4ka na planetata ni.
    Da si priznaq malko sam skiptik za tova zatoplqne,..fakt nie vliqem na Zemqta no ne znam do kolko ima zatoplqne!!!

Не знам кво си чел ама маи нищо не си разбрал

Pak 4etoh 4e zatoplqne ima NO samo ve4er

Град
    Stara Zagora,Graz
    DA we umnik,to4o taka go bqha kazali.4e zatoplqne se nabliudavalo globalno neznam si kvo tam ve4er.....

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Мдаа.

Много е яко, когато някой прочете мнение, което е в противоречие с общоприетото и го приеме за чиста монета и единствена истина.

То пък бива, бива.

Някой от вас случайно да знае, какъв процент от атмосферата е въглероден диоксид и какви стойности са определени за \"критични\"?

И да в една сложна система е трудно да се направят причинно следствените връзки, но това не означава, че с прочитане на една провокативна книга сте ги разгадали.
    Grumpy old madman

Азот 78,0842%
    Кислород 20,9463%
    Аргон 0,93422%
    Въглероден диоксид 0,03811%
    Водна пара около 1%
    Други 0,002%

Не знам дали има някаква критична стойност, ама е факт че процентът му в атмосферата се покачва.

0,04% е стойността, която не желаем да се превишава.

Преди индустриалната революция е била стабилно около 0,02%
    Grumpy old madman

Така като гледам няма перспектива да се спре покачването му! И не остава много да минем границата от 0,04

Измерването на температурите няма голяма история, но не е нужно само това да е критерия. Например вижда се, че ледниците се отчупват и се топят, както никога досега (никъде в исторически документи не пише за такива разтапяния или покачване на нивото на океана). Така че глобално затопляне има, иска ли ни се да е така или не.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Град
    Stara Zagora,Graz
    Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon
    Измерването на температурите няма голяма история, но не е нужно само това да е критерия. Например вижда се, че ледниците се отчупват и се топят, както никога досега (никъде в исторически документи не пише за такива разтапяния или покачване на нивото на океана). Така че глобално затопляне има, иска ли ни се да е така или не.
    Kakvo ozna4avo DO SEGA i kakvo istori4eski fakti,predi koi spored teb e hodil po poliusite i e nabliudaval 4e da moje da go opisva??? :P
    Ot mnogo mnogo skoro sledim kakvoto i da e,prosto ot skoro naistina ot skoro sme razvili ne6tata koito ni go pozvolqvat!

Редовни измервания на температурите на полюсите се извършват от 60 години. На дебелината на озоновия слой от повече от 40, което е достатъчно дълъг период, за да се правят изводи и да се наблюдават тенденции. Говорим за 1/4 от индустрилната революция

Освен това измерванията от преди това нямат голямо значение, защото природата има буферни капацитети и до определени нива на покачване на вългероден диоксид (мерна единица за парниковия ефект), или на флуорохлоровъглеводородит е (мерна единица за унищожаване на озоновия слой) не реагира. Примерно ФХВВ е трябвало да се натрупват няколко десетки години, за да се изтъни озона (това са т.н. фреони от хладилниците).
    Grumpy old madman

Каквото и да става, ние да преживеем следващите 100 години, пък после да му мислим като се покачaт температурите с 1+ градуса ... Все пак ние си го правим така ...
    Не съм Секс Машина, а е от Кокаина !!!

Много преди да има Homo Sapiens, на Земята е имало горещи и ледникови периоди.. Тази идея крепи надеждата ми да няма глобално затопляне Но от друга страна, всички тези щети, които нанасяме постоянно на планетата си, няма как да минат безнаказано

Цитирай Първоначално написано от r0ssk0
    Много преди да има Homo Sapiens, на Земята е имало горещи и ледникови периоди.. Тази идея крепи надеждата ми да няма глобално затопляне Но от друга страна, всички тези щети, които нанасяме постоянно на планетата си, няма как да минат безнаказано
    Да така е. Земята е като един голям жироскоп и променя наклона си на всеки 40 000 години (ледникови епохи) така, че лъчите падат в единия случай с по голям ъгъл - по студено в другия с по малък - по топло. Това е периодичен процес. Но благодарение на замърсяването се ускорява процеса на затопляне поради парниковият ефект. Именно рязката промяна е опасна в случая. И ще ни свари неподготвени за проблемите който следват.

Задник съм!

лобалното затопляне не съществува - някой да ме обори? Всъщност опитайте се да ми кажете коя е главната причина за глобалното затопляне? С колко градуса се е покачила температурата за последните 100 години? А с колко се е понижила? Докато давате отговори ще си подготвя графиките Smile

п.с.някой знае ли че 3 години учих Екология Smile
    ае ти може да си учил екология ама май нищо не си научил.Сега щи обесня че има глобално затопляне и кои са причините.
    1- увеличаването на парниковите газове в атмосверата.Без тях една част от топлината получена от слънцето се връща обратно в космоса от земята а когато са там те действат като преграда.
    2-Изсичането на горите спира се кръговрата на кислорода и въглеродния диоксид в атмосферата,а също така и след като са изсекът на тяхно място най често се образиват пустини.
    3-Застрояването на огромни площи един град от порядъка на Ню Йорк който има площ 1214.4 km

Голям фен Аватара на D12Respect
    Град
    ин ди гето
    http://dnes.dir.bg/2009/08/07/news4885658.html
    Чакам мнения на статията

Град
    Sofia

Re: Глобалното затопляне не съществува

Цитирай Първоначално написано от alex
    Глобалното затопляне не съществува - някой да ме обори? Всъщност опитайте се да ми кажете коя е главната причина за глобалното затопляне? С колко градуса се е покачила температурата за последните 100 години? А с колко се е понижила? Докато давате отговори ще си подготвя графиките

п.с.някой знае ли че 3 години учих Екология
    Боже,не смятах,че има такива глупави идиоти на света.

хм.. защо като се каже глобално затопляне и всички се сещат веднага за СО2 ???? никой не твърди че СО2 е причинил затоплянето! затоплянето си е нормален процес на нашата планета , натрупването в атмосферата на СО2 просто ускорява процеса ... не го причинява!

Цитирай Първоначално написано от xcomplicatedx
    А значи понеже е тема за глобалното..в гбг пишеше ,че глобалното затопляне било преход към ледена епоха.
    не може да се твърди със сигурност но е доказано че преди всяко застудяване е имало период на затопляне. затова бабите казват че ако има мн горещо лято зимата ще е мн по-студена от обикновено

Град
    Sofia

Re: Глобалното затопляне не съществува

Цитирай Първоначално написано от alex
    Глобалното затопляне не съществува - някой да ме обори? Всъщност опитайте се да ми кажете коя е главната причина за глобалното затопляне? С колко градуса се е покачила температурата за последните 100 години? А с колко се е понижила? Докато давате отговори ще си подготвя графиките

п.с.някой знае ли че 3 години учих Екология
    Аман от тъпи хора.Това да кажеш,че няма глобално затопляне е тъпота на тъпотите.И поняти си нямаш от геология.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си