- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как да преодолея този срам?
Аз те разбирам напълно защото когато бях малка имах същия проблем но при мен беше даже и по лошо защотото всички в класа ми от 1 до 8 клас ми се подиграваха на дрехите и на държането ми.Също бях много срамежлива и свита и сега осъзнавам че това много ми е попречило да завържа приятелство.Моят съвет към теб е да се приемеш такава каквато си без да се мислиш за грозна и разбира се ако имаш възможност промени това което би искала в себе си и най-важното е да се отпуснеш децата не са лоши те просто не могат да те опознаят защото ти не ги допускаш до личното ти пространство.Ако искаш да имаш приятелки в училище трябва да се отпуснеш и да не те е срам от нищо и за нищо.Що се отнася за момчетата че като говориш с момче се спичаш това е защото не си имала възможност да общуваш много с мъжкия пол няма да се притесняваш от момчетата те не са нещо по различно от момичетата и в повечето случаи излизат големи боклуци.Това че си на 13 и си имала 1 гадже не е никак зле даже си е супер ти си още малка и колкото повече растеж толкова повече момчетата ще те харесват.Това за възрастта ти е нормално така че спокойно.Казвам ти на мен ми се подиграваха цели 8 години, но когато отидох в ново училище от 9 клас всичко се промени тогава никой не ме съдеше по това с какви дрехи съм а по това какъв човек съм живота е пред теб ще видиш още много неща но не се плаши от нищос общи усилия ще се справиш трябва да си силна вярвай ми че колкото по нагоре вървиш на години толкова по лесно ще ти е
Iskam da sam po dobra trqbva da se promenq