Аз те разбирам напълно защото когато бях малка имах същия проблем но при мен беше даже и по лошо защотото всички в класа ми от 1 до 8 клас ми се подиграваха на дрехите и на държането ми.Също бях много срамежлива и свита и сега осъзнавам че това много ми е попречило да завържа приятелство.Моят съвет към теб е да се приемеш такава каквато си без да се мислиш за грозна и разбира се ако имаш възможност промени това което би искала в себе си и най-важното е да се отпуснеш децата не са лоши те просто не могат да те опознаят защото ти не ги допускаш до личното ти пространство.Ако искаш да имаш приятелки в училище трябва да се отпуснеш и да не те е срам от нищо и за нищо.Що се отнася за момчетата че като говориш с момче се спичаш това е защото не си имала възможност да общуваш много с мъжкия пол няма да се притесняваш от момчетата те не са нещо по различно от момичетата и в повечето случаи излизат големи боклуци.Това че си на 13 и си имала 1 гадже не е никак зле даже си е супер ти си още малка и колкото повече растеж толкова повече момчетата ще те харесват.Това за възрастта ти е нормално така че спокойно.Казвам ти на мен ми се подиграваха цели 8 години, но когато отидох в ново училище от 9 клас всичко се промени тогава никой не ме съдеше по това с какви дрехи съм а по това какъв човек съм живота е пред теб ще видиш още много неща но не се плаши от нищо с общи усилия ще се справиш трябва да си силна вярвай ми че колкото по нагоре вървиш на години толкова по лесно ще ти е