.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 34 от общо 34

DirtySouth: Да ти кажа, че и тюркската версия е доста неправдоподобна. Индо-европейската версия ми звучи доста по достоверна но това си е мое мнение.

Град
    стара загора
    не разбирам защо сме почнали ние да спорим като учените още не са установили със сигурност произхода ни, поради оскъдни и противоречиви сведения.не съм много компетентна, но знам, че има няколко теории. едната е че сме тюркски народ, което е може би най-подкрепяната версия, а теорията, че прабългарите са ирански народ и т.н. няма поддръжници никъде , дори и в България.а това дали сме арийски народ?! не мисля, че трябва да се причисляваме поради външните си белези.не се вписваме дори и с постижения, аз свързвам арийците като народ с големи постижения (ако мога така да се изразя) и аз лично също свързвам термина със Хитлер, защото той се е стремял да премахне всички "недостойни". да остави само "кадърните" , способните и т.н. А това, че някои правят асоциация със русокоси и синеоки хора е може би заради Йозеф Менгеле който с подкрепата на Хитлер правил опити с деца и се опитвал да ''произведе'' арийската раса - синеоки и русокоси.по - нагоре някой каза нещо за българите, че сме били тъмнокоси, тъмнооки, средни на ръст .. и т.н. 1-во => аз не съм българка -не съм съгласна; 2-ро българите в никакъв случай не са чист народ.до колкото ми е известно при самото образуване на българското племе е станало сливане на други племена и т.н. хилядолетия наред.. така че всички коментари по тази тема мисля, че са излишни
    “Обичта е лукс, който можеш да си позволиш едва когато всичките ти врагове са
    унищожени. Дотогава всеки, когото обичаш е заложник, който саботира куражът ти и
    покварява преценката ти.”
    - Орсън Скот Кард, "Империя"

bishkotka: Всъщност тюркската версия е била доста подкрепяна през комунизма а в днешно време повечето историци я отхвърлят. Всъщност сега доста често се говори за иранският ни произход, който има доста подръжници в момента и то от историци, археолози и други. Арийците в никакъв случай не трябва да се свързват с пропагандите на Хитлер и Гьобелс и с генетичните опити на Менгеле. Аз даже се чудя дали и самите германци са арийци. Не, че като си ариец си нещо повече от останалите. Ако си идиот и да си ариец пак ще си останеш идиот. .
    Я ми кажи един чист народ, такъв няма но просто различните народи си имат различни антропологически черти и характеристики.
    А ти като не си българка към коя националност спадаш.

---

@antonNSDAP
    Хора като теб ме изумяват със своята простотия и некомпетентност.
    Ти правиш ли разлика между арийска раса и нордически тип. Това клише за русите коси и сините очи се отнася за СЕВЕРНИТЕ народи - произлизащи от античните нордически народи юти, дани, фризи, англи, сакси и т.н. Това са днешните скандинавци, британци, германци, датчани.
    Българите сме също арийски народ, но не сме от нордически, а от понтийски антропологичен тип. Произлизаме от пл. Памир - от древното царство Балгхара.
    С две думи: Антропологичните белези на различните арийски народи са в зависимост от климатичните условия: по- на север по светли, по-на юг по-тъмни. Най-светли са норвежците, най-тъмни са испанците и южните италианци, ние сме някъде по средата.
    Айде лек ден.

П.П. Това за ръста разбира се също е клише, но за да сте спокойни ще отбележа, че средният ръст за арийската раса е 173 см, а в България средният ръст е над 176 см.

За да разнищите тази тема трябва да имате расово осъзната култура. Аз мога да ви кажа, че истинските арийски народи днес са: Германци, италианци, българи, унгарци, шведи, финландци, австрийци и хървати.
    Древните арийски нации са: Траки, Германиици, Прабългари и келти.
    Прабългарите далеч не са азиатска нация. Те са коренен европейски народ, който е от тези които са мигрирали в Азия и поради съществена причина, отново се връщат на родната си земя.
    И не е задължително ариеца или арийката да са с руса коса и сини очи. Има представители на арийската раса, които са с кестенява коса и тъмни очи - това е, защото съществуват няколко подраси.
    Ние приспадаме към Средиземноморския клон на арийската раса.
    Ариеца по природа е спокоен човек, който без да вдига шум изготвя бъдещето си и в повечето случай - интелигентен.
    Можете ли сериозно да признаете, че това са арийци?
    http://www.youtube.com/watch?v=Qce80Ckn5cE
    По скоро животни.

Нацистката антропология - псевдонаука!

Колкото за арийците, мога да кажа само едно. Не трябва да слушате нацистки глупости. Германския народ в своя произход няма нищо арийско. А за теориите на Хитлер, какво може да се кажа - те са просто една неуместна смесица от география, антропология( дори не може да се нарече антропология, а по-скоро антропометрия, тъй като цялата нацистка антропология е псевдонаука) и социален дарвинизъм. Да не говорим че книгата на Хитлер просто искри от преопаковани дести, радикални и конвенционални сентенции. Сама по себе тя не би могла да превизвика мисловна революция, както Марксовия "Капитал" и творбите на философите на Просвещението. А връщайки се на въпроса за расите и нацитата - днешните нацисти са най-често такива които дейсват под влиянието на алкохол и психотропни вещества, и най-често дори не разсъждават а просто крякат глупавите си идеи и идеали. Да не говорим че самите те не осъзнават самата същност на нацизма...

БАКТРИЯ да ви говори нещо?!

Фен Аватара на reich
    Град
    Пловдив
    Ае те всички станаха арийци де.Където има нацистки движения всички са арийци.То няма да останат нисши раси.Сите сме висши.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EW2RH_1Lt6Y[/youtube]

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си