- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- За арийците...или кои всъщност са арийци...
DirtySouth: Да ти кажа, че и тюркската версия е доста неправдоподобна. Индо-европейската версия ми звучи доста по достоверна но това си е мое мнение.
не разбирам защо сме почнали ние да спорим като учените още не са установили със сигурност произхода ни, поради оскъдни и противоречиви сведения.не съм много компетентна, но знам, че има няколко теории. едната е че сме тюркски народ, което е може би най-подкрепяната версия, а теорията, че прабългарите са ирански народ и т.н. няма поддръжници никъде , дори и в България.а това дали сме арийски народ?! не мисля, че трябва да се причисляваме поради външните си белези.не се вписваме дори и с постижения, аз свързвам арийците като народ с големи постижения (ако мога така да се изразя) и аз лично също свързвам термина със Хитлер, защото той се е стремял да премахне всички "недостойни". да остави само "кадърните" , способните и т.н. А това, че някои правят асоциация със русокоси и синеоки хора е може би заради Йозеф Менгеле който с подкрепата на Хитлер правил опити с деца и се опитвал да ''произведе'' арийската раса - синеоки и русокоси.по - нагоре някой каза нещо за българите, че сме били тъмнокоси, тъмнооки, средни на ръст .. и т.н. 1-во => аз не съм българка-не съм съгласна; 2-ро българите в никакъв случай не са чист народ.до колкото ми е известно при самото образуване на българското племе е станало сливане на други племена и т.н. хилядолетия наред.. така че всички коментари по тази тема мисля, че са излишни
![]()
“Обичта е лукс, който можеш да си позволиш едва когато всичките ти врагове са
унищожени. Дотогава всеки, когото обичаш е заложник, който саботира куражът ти и
покварява преценката ти.”
- Орсън Скот Кард, "Империя"
bishkotka: Всъщност тюркската версия е била доста подкрепяна през комунизма а в днешно време повечето историци я отхвърлят. Всъщност сега доста често се говори за иранският ни произход, който има доста подръжници в момента и то от историци, археолози и други. Арийците в никакъв случай не трябва да се свързват с пропагандите на Хитлер и Гьобелс и с генетичните опити на Менгеле. Аз даже се чудя дали и самите германци са арийци. Не, че като си ариец си нещо повече от останалите. Ако си идиот и да си ариец пак ще си останеш идиот..
Я ми кажи един чист народ, такъв няма но просто различните народи си имат различни антропологически черти и характеристики.
А ти като не си българка към коя националност спадаш.
@antonNSDAP
Хора като теб ме изумяват със своята простотия и некомпетентност.
Ти правиш ли разлика между арийска раса и нордически тип. Това клише за русите коси и сините очи се отнася за СЕВЕРНИТЕ народи - произлизащи от античните нордически народи юти, дани, фризи, англи, сакси и т.н. Това са днешните скандинавци, британци, германци, датчани.
Българите сме също арийски народ, но не сме от нордически, а от понтийски антропологичен тип. Произлизаме от пл. Памир - от древното царство Балгхара.
С две думи: Антропологичните белези на различните арийски народи са в зависимост от климатичните условия: по- на север по светли, по-на юг по-тъмни. Най-светли са норвежците, най-тъмни са испанците и южните италианци, ние сме някъде по средата.
Айде лек ден.
П.П. Това за ръста разбира се също е клише, но за да сте спокойни ще отбележа, че средният ръст за арийската раса е 173 см, а в България средният ръст е над 176 см.
За да разнищите тази тема трябва да имате расово осъзната култура. Аз мога да ви кажа, че истинските арийски народи днес са: Германци, италианци, българи, унгарци, шведи, финландци, австрийци и хървати.
Древните арийски нации са: Траки, Германиици, Прабългари и келти.
Прабългарите далеч не са азиатска нация. Те са коренен европейски народ, който е от тези които са мигрирали в Азия и поради съществена причина, отново се връщат на родната си земя.
И не е задължително ариеца или арийката да са с руса коса и сини очи. Има представители на арийската раса, които са с кестенява коса и тъмни очи - това е, защото съществуват няколко подраси.
Ние приспадаме към Средиземноморския клон на арийската раса.
Ариеца по природа е спокоен човек, който без да вдига шум изготвя бъдещето си и в повечето случай - интелигентен.
Можете ли сериозно да признаете, че това са арийци?
http://www.youtube.com/watch?v=Qce80Ckn5cE
По скоро животни.![]()
Колкото за арийците, мога да кажа само едно. Не трябва да слушате нацистки глупости. Германския народ в своя произход няма нищо арийско. А за теориите на Хитлер, какво може да се кажа - те са просто една неуместна смесица от география, антропология( дори не може да се нарече антропология, а по-скоро антропометрия, тъй като цялата нацистка антропология е псевдонаука) и социален дарвинизъм. Да не говорим че книгата на Хитлер просто искри от преопаковани дести, радикални и конвенционални сентенции. Сама по себе тя не би могла да превизвика мисловна революция, както Марксовия "Капитал" и творбите на философите на Просвещението. А връщайки се на въпроса за расите и нацитата - днешните нацисти са най-често такива които дейсват под влиянието на алкохол и психотропни вещества, и най-често дори не разсъждават а просто крякат глупавите си идеи и идеали. Да не говорим че самите те не осъзнават самата същност на нацизма...
БАКТРИЯ да ви говори нещо?!![]()
Ае те всички станаха арийци де.Където има нацистки движения всички са арийци.То няма да останат нисши раси.Сите сме висши.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EW2RH_1Lt6Y[/youtube]