.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 66 от общо 66
    Обречени сме

Учителката ми по БЕЛ каза,че няма начин да направят матурата по математика задължителна за всички. Най-много да я наложат за математическите паралелки засега,но и това не се знае.

Цитирай Първоначално написано от cappy123
    Сега трябва да се дават пари за уроци!!!

Трябва да се внася дапълнително напрежение в учениците !!!

За какво ми е матура по математика като няма да кандидатствам с нея !!!

За какво трябва да ми съсипват живота !!!

Ако иска тъпия министър да сложи 5 матури !!!

Ебахти глупака глупав !!!

И аз така викам

Няма как да се сложат камери във всички стаи,то представете си колко пари ще отидат за камери в цяла България.Те са скръндзи,няма да ги дадат
    Понякога поставяш стени около себе си
    не за да отблъснеш хората,
    а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.

няма такова нещо матура по математика все още не е влязла и да се надяваме на чудо да няма такава матура... с представете си да вкарат задължителни матури по всички профилиращи предмети,което може и да се случи......

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Леле а аз докато изуча(8 клас съм)...не ми се мисли сигурно ще има матури по всичко..................... не става така вълчи замисли се малко де...........??????на къде отиват нещата ........в тва образование
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Re: Задължителни матури по математика след 12ти клас

Цитирай Първоначално написано от lsd43
    Министърът на образованието Даниел Вълчев,обяви ,че от догодина матурите по български и математика ще са задължителни за всички,които завършват 12ти клас.

Информацията получих от късните новини по нова телевизия.

ПП.Темата е абсолютно сериозна и засяга всички ученици които ще завършват през учебната 2009-2010 учебна година.
    Как да не се радва човек, че е абитуриент тази година (абе не че ми пука нали ще държа 4 матури и без това....(ама трябва да ви е гадно...българска му работа)) Иначе ще учите повечко деца
    The nationalist not only does not disapprove of atrocities committed by his own side, but he has a remarkable capacity for not even hearing about them.

Град
    Earth
    Незнам дали ще има матура по математика аз вече ги минах
    Сговорна дружина планина повдига
    Подкрепете Скалите краи Белоградчик за новите 7 чудеса на Света нека Покажем Природата на България да разкрием Красотата и http://www.vbox7.com/play:0416e50f ето адреса на които може да гласувате www.new7wonder.com

Град
    .. EE tЪМ, некЪде на сел0о .. ;D ;D
    успех в матурите

Има един сайт www.pissalka.com Tам се предлага химикалка-справочник.Хваща информация 20 страници голям формат. Има и видео с обяснение.Химикалът е перфектен за преписване.

Супер фен Аватара на Neftochimic
    Град
    Bourgas
    тая година Няма да са задължителни...
    Ние ще държим сега матури по БЕЛ и втората която си избереме...

Mastta и вашия ред ще дойде, ама тогава ще са мн по-гадни матурите и сиг. ще е зажължителна и математиката /ако не си завършил де /

И догодина няма да има задължителна по математика
    М/у другото разбрах,че от тази година вече има камери

Голям фен Аватара на CucAgMuH
    Град
    Архангелск, Русия
    Всъщност не мога да разбера защо точно се дърпате.

В случеят точно с математиката имам прекрасни наблюдения - помагах на малката сестричка на позната. Учат логаритми - нещо което не е кой знае колко сложно за 12-ти клас, при положение че мен ме караха да ги уча в 8-ми, а на нейните години се занимавахме с части от Висша Математика и Дискретна Математика, тъй като вече сме си "били взели материала, а това ще ви е полезно за по-нататък".

Логаритми. Започвам а обеснявам както си е писано из учебниците. Гледа сравнително тъпо, мигайки на парцали и преглъща на сухо. Почвам да обеснявам по-простичко. Пак не се получава. Обеснявам като за кретен - "това местиш тук и тук, после умножаваш по това и ето ти отговора"(3 варианта, според неизвестното). Наизустява моделите които съм надраскал. Решаваме десетина задачи - всичко е наред. Оставям я да се пробва сама да реши задача. Проблем. Не знае как се повдига на 3-та степен. Променям задачата. Проблем. Не знае какво се прави с дробна степен. Променям задачата. Проблем. Не знае как се делят дроби. Променям задачата за последен път, като гледам да използвам числа под 100. Успява да я реши.

Заминава душичката на контролно, а аз планирам как повече изобщо да не виждам нито нея, нито сестра й след този грандиозен провал. Само че след по-малко от час се появява душичката - грее. Петица. "Браво, поне успя да препишеш" възкликвам аз, а те почват да се хилят - явно са го приели като шега. Не, не е преписвала. Мдам. Ето така нейното 5 се изравнява с моето 5,40(което в крайна сметка си е 5).

Още въпроси защо трябва да има матури? Ами ако можеше да смята уравнения които включват временни или крайни резултати над 100 тя щеше да има 6-ца. Супер, какво. Според образователната ни система тя е умна колкото мен(не че да я обиждам... ама... просто знам как да умножвам дроби... че и разни други неща)

Да вметнем, че същото това момиченце ще има две висши - първо щяла да влезе да учи нещо да се ориентира малко, а после като завършела пак щяла да учи каквото вече се е ориентирала. И повярвайте ми - там закъдето се е запътила се влиза, щото са смъкнали летвата. Не само че са я смъкнали - сложили са я на земята, даже и са я вкопали, изравнили и нивилирали, за да не попречат на някой да влезе във ВУЗ.

Идеята за "контрол на изхода" лично на мен ми допада. Трябва да се види какво е усвоено от материала който е заложен в учебният план. Както обявявше преподавателката ни по математика(при връщане на контролните): Страдайте

Трябва да се отделят можещите от останалите. А вие дали можете - това зависи изцяло от вас. Въпрос на желание е. Ако предпочитате да си прекарате основното образование в алкохолизъм и безразборни сексуални контакти - вие сте си го избрали. Имате четири години да се подготвите за матурите - не можете да кажете че се появяват от раз и сте неподготвени(апропо, опитват се да ги въведат още преди аз да завърша - 2005-та).

ПП. Сигурен съм че доста хора ще си променят мнението и биха подкрепили матурите няколко години след като завършат. Просто трябва да се нагледат на тотални олигофрени с по-високи оценки от техните, които получават по-добри възможности.
    Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.

My evul side ish powered by nostalgia... hush!

Не на всеки му се отдава математикатан.Нам ен например не само,че не ми се отдава,но и нищо не рзбирам.И какво трябва дасе прави тогава-да се дават пари за уроци примерно.Ами другата матура-и там учи като ненормален..Ами изпитите слдтова-и за тях учи.И какво става,ти трябва да се подготвяш като ненормален по 10 предмета.
    Нямам нищо против матурата по български,освен това по български няма как да се каже"не ми се отдава".Това се учи по-лесно,не е от "точните науки",но по математика е друго..не всеки може да се справи с нея и за това дай да пропуснем цяла година като не си вземем матурата по математика.

Голям фен Аватара на CucAgMuH
    Град
    Архангелск, Русия
    Аха После се оплаквате че мис България имала две висши, нали?

Българската логика е изкривена, както и всичко останало. В желанието си децата им да са добре и да се реализират, родителите им ги тикат да учат висше. Това добре - лошо няма - всеки иска детето му да е добре. Само че се появяват меркантилни тарикати(хора търсещи изгода, бел.ред.) които за да спечелят повече пари и да преживеят изкривената ситуация в изкривената ни държава откриват университети, фелиали и специалности. Повече студенти - повече пари за такси - и тях не мога да ги обвиня.

Но стигаме до момента в който всеки 9 от 10 човека имат висше. И нямат реализация. Желанието на родителите да направят добро и това на меркантилните тарикати да изкарат някой лев отгоре, давайки възможност на повече хора да учат, водят до едно обезсмисляне на висшето образование. Това трябва да сте го виждали:

По мое скромно мнение имаме вишисти за следващите 10-15 години напред.

Идеята е да се ограничи количеството за сметка на качеството. За да си нямаме мис България с амнайсет висши образования, водопроводчици с по три(имам такъв познат), сервитоьри с по две(само аз съм срещал два такива случея, които държаха да споделят), и строители с висше по музика - да си тананикат, докато леят бетона(а диригент с пет висши не знам защо не са им сложили).

В случеят правителството се опитва да направи нещо по въпроса, но пък среща виковете на родителите "Въъъъй, как моето дете няма да завърши че да иде да учи висше..." и виковете на университетите "Искате да ни вземете хляба...". Отстрани погледнато е забавно. И ако не бях българин - повярвай ми, щях да се смея до пръсване. А пък сега само ми е леко тъжно.
    Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.

My evul side ish powered by nostalgia... hush!

Матури по математика ще има за сегашния випуск на 10. клас, това е действащата програма засега. След изборите не вярвам някой глупак да тръгне да ги маха... най-много да ги отложат с 1 год. Нищо друго. Кво коментирате в крайна сметка?!

P.S. Гласувайте против ДПС, за да не се окаже, че пичовете от долните випуски ще се наложи да държат матура по турски накрая...

Да им е здраво.. не че на мен няма да ми е с тая география дето писах, ама все пак..
    Scorpions forever!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си