- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- ТЕЛЕКИНЕЗА и ЛЕВИТАЦИЯ
Ако е вярно, браво на теб! Бих се радвал, ако и аз владея нещо такова! Развивай се!
колкото и да искам да вярвам.... е просто не мога ..... не съм виждал никога никой да владее такова нещо ..... а единствения който ми казваше че може да владее теликинеза и се оказа че ползва магнит :Х
Аз страшно много исках да овладея телекинезата и се опитах. Помръднах един молив и първо реших че просто съм бутнала масата но опитах да я бутна и не стана. Чудя се дали наистине съм бутнала масата или съм успяла до някаква степен да овладея телекинезата. Какво ще кажете?
Така, така..
Първо- Левитацията е част от психокинезата (телекинезата).
Второ- При положение, че има скептици, които предлагат луди пари срещу доказателство за съществуването на тази част от парапсихологията, и все пак никой не се е появил, сами си направете изводите.
Добре бе ти твърдиш, че Бог не съществува и като цяло религията е направена с цел контрол върху населението. Добре тогава защо преди две години учените доказаха че Иисус Христос съществува тъй като бяха намерили платовете в които той е бил увит след като са го били разпънали на кръста. На платовете има ясно изображение на човешко същество и доказаха, че плата е бил точно от времето на Иисус Христос чрез някакви тестове с малко парче от плата и дори направиха 3D изображение на това как е изглеждал. Бяха намерили и втори плат само че по-малък с по ясно изображение само,че този път само изобразена главата тъй като тогава първо са им увивали главите и тогава чак целите тела... Откриха също, че изображението се е появило на принципа на принтерите (по-точно на принципа на светлината която сканира) тоес Иисус Христос е напуснал тези платове под формата на светлина и затова се е появило това изображение... По този начин кратко и ясно науката която ти толкова славяш доказва, точно това към което ти си толкова негативно и скептично настроен. Не знам дали още посещаваш този форум и дали въобще някой поглежда тази тема тъй като виждам че коментара ти е от преди 6 години, но все пак като прочетох твоите твърдения просто не можах да се сдържа да коментирам и оспоря това което ти се опитваш да докажеш
. Ако авторът на тази тема случайно е прочел коментара ми моля да каже до къде е стигнал с телекинезата и дали се е развил, ще съм м много благодарен
освен ако авторът не е от онези лапета чудещи се с какви ли не глупости да пълнят главите на хората чрез малко гугъл и развита фантазия
![]()
Последно редактирано от cecosvidovski : 04-29-2014 на 22:45
Котките виждат в по-тъмна среда но затова пък не различават толкова добре цветовете (като цяло виждат в два цвята нещо като черно и бяло но успяват да различат синьо зелено и жълто за разлика от червеното което въобще не съществува като цвят за тях). Ако става на въпрос ние различаваме най-точно цветовете за разлика от животните. Орела има нужда от това зрение за да оцелее а на нас едва ли ни трябва да виждаме от много далече при положение, че имаме бинокли или пък да виждаме в тъмното при положение че имаме фенери или пък очила за нощно виждане... Така че ние сме нещо много по-висше от животните така че сравнението ти е абсолютно безсмисленои ехолокацията се използва при сонарите. Звукът може да се постигне лесно чрез говорители и то в много по-масивен мащаб и ултразвуците както и инфразвуците могат да се дошавят чрез техника, но за разлика от нас те не могат да си комуникират от единия край на света до другия нито пък могат постоянно да са информирани за случващото се с други индвиди и така просто няма смисъл да спорим на тази тема...
А пък да не говоря за тези детински истории ,че сме използвали много малко проценти от мозъкът си... Мозъкът се дели на раздели ако може така да се нарекът, те са продълговат мозък, мост, среден мозък, междинен мозък и краен мозък всички тези дялове на мозъка изпълняват различните функции като например усещанията като светлина, вкус, мирис, звук и допир, както и существено важни функции като дейноста на сърдечно-съдовата система, дишането и храносмилането... Кортекса или пояснено мозъчната кора която покрива всички тези дялове на мозъка отговаря за всичките тези възможности на мозъка като например запомнянето, преценката, общуването, възприятието или общо казано нашето съзнание. Той представлява 40% от мозъка ни и при положение, че да кажем(тъй като не съм много сигурен) около 70% от кортекса се използва за памет и то кво остава около 30% от кортекса = около 10-12 % от мозъка се използват за мислене. Може би е вярно, че използаме около 10% от мозъка си за мислене но това не означава, че останалата част от него е неизползваема така че и да искаме не можем да използваме повече.
Edit - Сега се поразгледах и порових в темата и доколкото разбрах май никва телекинеза не владееш... а за тва, че човек олеква с 12гр когато почине е вярно и отново научно доказано (тези 12гр не включват никаква материя свързана с физиката и все още е мистерия защо става така) ето защо повечето хора си го обясняват така тъй като няма никакво друго обяснение. И Кман ти спомена нещо за психологията! Аз до колкото знам психологията не отхвърля духа, както и науката като цяло е създадена да обяснява необяснимите за нас неща, също и науката не отхвърля религията! Може би научно може да има и обяснения за всичко, но просто да не са открити! Какро преди няколко дни откриха газ за който въобще не е било известно който бил хиляди пъти по-вреден от въглеродния двуокис и има много голям ефект от към глобалното затопляне и една молекула от него вредяла колкото 7100 от CO2(въглероден двуокис) така, че е възможно и да открият и други градивни частици които нямат нищо общо с тези които познаваме и така всичко да бъде обяснено! Щом Алберт Айнщайн почти е доказал, че е възможно пътуването във времето а други учени изказват теории, че времето не се случва последователно а се случва наведнъж просто ние живеем в една част от него и така нататък... Науката все още не е достигнала такива предели, че да отхвърля всичко което не си пасва с неяи спорът просто е излишен
![]()
Последно редактирано от cecosvidovski : 04-30-2014 на 00:52
Аз, пък, днес открих, че мога да левитирам на около 30см от земята и да измина 2,6м... кофтито е, че цялата магия става много за кратко... :/