- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- ТЕЛЕКИНЕЗА и ЛЕВИТАЦИЯ
"РЕЛИГИЯТА НЕ ОТХРЪВЛЯ НАУКАТА"....колко пъти да ти обяснявам.Първоначално написано от k`man
Като не я отхвърля , защо не приемаш факта , че няма доказателства за съществуването на бог?Първоначално написано от Nam3less3
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Има доказателства, но вие неискате да ги приемете!Първоначално написано от mistake
Защото аз си имам... А и без да имах вярвам в Бог. Стига с тая дума доказателства. Науката и Бог нямат нищо общо.Първоначално написано от mistake
Точно науката доказва съществуването на Бог.
Я тогава ми ги дай тия доказателства...Първоначално написано от ~ПаНчАтАнТрА~
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Науката отказва да говори за Бог, защото не може да го обясни по своя си начин. Но и не може да даде отговор на някой ултимативни въпроси от типа на създаването на вселената. Голям взрив, ама как се е получил. Има теорий, но не доказателства. Също не може да се докаже, за теорията за големия взрив, че самия взрив не е създаден от Бог.Първоначално написано от mistake
Не защото неможе да го обясни , а защото несъществува.Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
"Науката отказва да говори за Бог, защото не може да го обясни по своя си начин. Но и не може да даде отговор на някой ултимативни въпроси от типа на създаването на вселената. Голям взрив, ама как се е получил. Има теорий, но не доказателства."
Невежеството ти провокира неконтролируем смях в мен![]()
Не отказва а отбягва темата за бог,защото църквата все още има голяма сила и власт.Големия взрив ще бъде доказан как се е случил до 10-20 години и точно за това беше зъсдаден ускорителя на елементарни частици....религията ти загива![]()
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Няма доказателства че не съществуваПървоначално написано от mistake
А докато няма доказателство, че нещо не съществува, то може да съществува
![]()
Науката няма нищо общо с индивидуалния духовен прогрес и религията. Църковната институция е отделно нещо. Просто света загива в невежество. Науката не може да осъществява контакти с духовни теми.Първоначално написано от k`man
Нещо което няма доказателство за съществуването си , се приема за несъществуващо.Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
Някой имат доказателства, други нямат. За някой е не съществуващо, за други съществуващо. Някой вярват.
Да... вярват в глупости.Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
Визираш себе си. Вярваш в отричането на истината, което е глупостПървоначално написано от mistake
![]()
Първоначално написано от Nam3less3
![]()
![]()
А изтината е , че съществува Бог - така ли? Ако съществуваше - той нямаше да допуска грешки (нали уж Бог е безгрешен) Ти вярваш в глупости , защото неможеш да доказжеш с нищо вярата си.
Дж.Селинджър
Не е допуснал грешки. Или ти не знаеш какво може да е грешно за Бог. Щом искаш вярата да се доказва, си оставаш на грешния път. Аз си знам че съм прав, докато ти никога не можеш да кажеш същото за себе си, просто щото не може да си сигурна дали не съществува БогПървоначално написано от mistake
![]()
В случая давам доказателство за несъществуването на безгрешния ти Бог. След като Вселената не е създадена перфектно и всичко в нея , като се почне от планети - до галактики са разпръснати толкова безразборно - което не би било присъщо за безгрешно създание ... явно такова създание несъществува.Първоначално написано от Nam3less3
Дж.Селинджър
Най-глупавата причина да няма Бог...Първоначално написано от mistake
![]()
Това не е причина , а факт. Дай ми ти един такъв факт той да съществува.Първоначално написано от Nam3less3
![]()
![]()
Дж.Селинджър
Това горното изобщо не е факт.
Една вяра според която трябва да захвърлиш всички доказателства и да не се опитваш да доказваш нейното несъществуване.....Кой не иска да бъде доказан за невинен при положение че е обвинен за виновен....е хайде опитай се да докажеш истинноста и съществуването на бог,да видим докъде ще те отведе фанатизиорстването ти....да ти докажа че всеки един факт които бива изтъкван за доказване за съществуване на бог,може да бъде оборен!
Не говоря за факти и писмени доказателства, а за преживявания, от който след като съм вярвал, съм разбрал кое е истина и кое не е. Следователно това е факт и доказателство за мене, но не мога да ти ги представя. А и дори да можех да ти ги дам тия доказателства, и да беше разбрал че съществува Бог, то това щеше да е изкуствена вяра, породена от доказателства.Първоначално написано от k`man
Аааааа значи за преживявания.....е толкова ли беше трудно да кажеш че точно това са ти доказалтествата....а от къде си сигурен че това не е било плод на въображението.....лудниците са пълни с хора които си мислят че бог разговаря с тях.Преживяванията не се взимат като абсолютно доказателство защото могат да бъдат повляни от външно от друг човек,могат да бъдат повлияни чрез медикаменти,могат да бъдат повлияни чрез самоубеждение,или като трик на психиката....ама ти какво ли разбираш от психика...Все едно да спечелиш от тото-то и това да ти бъде доказателство че бог съществува![]()
![]()
Не си мисли, че е било под въздействието на наркотициПървоначално написано от k`man
![]()
На толкова глупав ли ти изглеждам, че да се самозаблуждавам![]()
Запознай се с някоя религия, окултна философия или не знам кво там и скоро ще се съмняваш в някой неща, за които си мислиш че не съществуват. Всички тия гигантски трудове не са плод на въображението.