.
Отговор в тема
Страница 5 от 14 ПървиПърви 123456789 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 341

Град
    тук таме
    Второ правило....щом бива комерсиализирано и широко разпространено значи е диверсия!
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Фен
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от k`man
    Ами те и кучетата и котките имат чувства....виждал ли си как куче плаче,аз съм виждал...всички животни могат да плачат и да изпитват радост и удовлетворение,но както при нас така и при тях това е свързано с нервната система,хормоните и още сума ти и фактори...а чувствата с нищо не са благоприятствали еволюцията!
    \

Пич... Смяташ ли, че ако хората са нямали чувство за състрадателност са щели да открият толкова много лекарства без които животът ни днес е почти немислим
    Мислиш ли, че ако хората са лишени от чувството любопитство ще продължат да еволюират????

ЧУВСТВАТА СА ОСНОВЕН ДВИЖЕЩ ФАКТОР!!!

Говоря за емоционалните чувства а не физичните като болката например..!
    Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно

Град
    тук таме
    Същите тези неща които каза....любопитство и съсредоточеност са свързано с определени процеси в тялото.Процеси които протичат и в другите животни.Една котка ако няма съсредоточеност как ще хваща мишки,ако няма любопитство как ще опознава територията си....пффф тук всички ли са боси спрямо психологията и биологията!?!?!Любопитствот и съсредоточеноста не са няква магия,която неможе да се обясни....те са породени от определени процеси в тялото и по точно химични процеси!Отделяне на еди какъв си хормон от еди коя си жлеза и възприети от един кои си рецептори.
    Основен движещ фактор за какво....за взимане на решения ли!?!? А логиката,а мозъчните процеси,а нервната система!?!?!Ае я вземете да влизате по често в даскало!Болката както и любопитстото е породено от външен фактор,ти си видял,помирисъл или чул нещо което според зависи твоите разбирания,характер,знания и т.н. възприемаш като заплашително или любопитно и всичко това е свързано с ел импулс в нервната система и хормоните изпускани от жлези,които навлизат в кръвта от там в сърцето и всички останали органи и мозъка и това става за част от секундата.Кво искаш да кажеш че чувствата са нещо уникално което само хората притежават ли!?!?!?Смешник....

Град
    .::.:Светът на любовта:.::.
    Много филми гледаш.
    Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!

Фен
    Град
    Пловдив
    Същите тези неща които каза....любопитство и съсредоточеност са свързано с определени процеси в тялото.Процеси които протичат и в другите животни.Една котка ако няма съсредоточеност как ще хваща мишки,ако няма любопитство как ще опознава територията си....пффф тук всички ли са боси спрямо психологията и биологията!?!?!Любопитствот и съсредоточеноста не са няква магия,която неможе да се обясни....те са породени от определени процеси в тялото и по точно химични процеси!Отделяне на еди какъв си хормон от еди коя си жлеза и възприети от един кои си рецептори.
    Основен движещ фактор за какво....за взимане на решения ли!?!? А логиката,а мозъчните процеси,а нервната система!?!?!Ае я вземете да влизате по често в даскало!Болката както и любопитстото е породено от външен фактор,ти си видял,помирисъл или чул нещо което според зависи твоите разбирания,характер,знания и т.н. възприемаш като заплашително или любопитно и всичко това е свързано с ел импулс в нервната система и хормоните изпускани от жлези,които навлизат в кръвта от там в сърцето и всички останали органи и мозъка и това става за част от секундата.Кво искаш да кажеш че чувствата са нещо уникално което само хората притежават ли!?!?!?Смешник....
    OMFG Кой ти говори за мигия ми кажи само...?
    Оспорвам твърдението ти, че чувствата не са допринесли за развитието и за еволюцията на човека, а не искам да ти кажа, че те са някаква магия! Напротив знам че всички емоции се ръководят основно от хормоните... Но ако продължаваш да твърдиш, че те не са движещ фактор в еволюцията... значи си прави изводите кой е босия...!
    Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно

Град
    тук таме
    "Много филми гледаш. "
    Така е...научно-популярни по дискавъри и нешънъл джиографик.
    Чувствата не са основен движещ фактор!!!!!!!!!

"Много филми гледаш. "
    ама са !!!! но не всички го разбират, и особено тези които се мислят за животни

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    "Много филми гледаш. "
    Не се опитвай да разсъждаваш по тия теми
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    тук таме
    хахахахах та нима хората са нещо повече от животни
    Чак такъв егоцентризъм и нарцисизъм не съм очаквал....ще ми е много интересно как ще се чувстваш сам срещу една акула и дали и тогава ще се мислиш за нещо повече от животно...

Чак такъв егоцентризъм и нарцисизъм не съм очаквал....ще ми е много интересно как ще се чувстваш сам срещу една акула и дали и тогава ще се мислиш за нещо повече от животно...
    еми да ако човека вече е паднал до равнището на животно, та дори и по долу нищо неможе да направи сам срещу акулата.. ама ако използва истинска виша сила е друг въпрос

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Отначалото(а и сега) някой хора са били едва ли не като животни. Само че животните са за използване от хората. Само хората имат душа, разум и т.н. Съществата, които имат души(за сега хората, но може да има и извънземни), са много повече от всичко във вселената.

аве хора(животни ) ние сме били като животните, но сме започнали да приспособяваме природата около нас в наша полза - това което никое друго животно не се е досетило.
    Добре че сме открили огъня иначе ся шеше сме изядени от МЕЧКИ най вероятно (и подобни)
    таа... това което исках да кажа - майната ви, спорите напразно

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Отначалото(а и сега) някой хора са били едва ли не като животни. Само че животните са за използване от хората. Само хората имат душа, разум и т.н. Съществата, които имат души(за сега хората, но може да има и извънземни), са много повече от всичко във вселената.
    Откъде знаеш че само ние имаме душа и разум???

WTF душа, разум и т.н.
    Хора да сте чували за еволюция.
    Човек - силно развита маймуна (така да се каже)
    по тази логика маймуните също трябва да имат душа и т.н.
    ама честно казано кво е тва душа ...
    а и тва с акулата не го разбрах
    В смисъл, за кво да се сравняваме ние самите срещу акула
    Ние си нямаме природни защити дадени ни от еволюцията (или бог както искате го наричайте). Именно заради това ние сме на върха на хран ителната верига. Аз ако съм срещу акула не бих отказал един харпун
    освен ако нямам вградени средства за плуване, че да и избягам

Град
    Видин
    Цитирай Първоначално написано от BringYourOwnBeer
    WTF душа, разум и т.н.
    Хора да сте чували за еволюция.
    Човек - силно развита маймуна (така да се каже)
    по тази логика маймуните също трябва да имат душа и т.н.
    ама честно казано кво е тва душа ...
    а и тва с акулата не го разбрах
    В смисъл, за кво да се сравняваме ние самите срещу акула
    Ние си нямаме природни защити дадени ни от еволюцията (или бог както искате го наричайте). Именно заради това ние сме на върха на хран ителната верига. Аз ако съм срещу акула не бих отказал един харпун
    освен ако нямам вградени средства за плуване, че да и избягам
    Идиот.

Единственото което ни различава от животните е адаптивния разум, имаме абсолютно същите инстинкти и чувства както всички други животни..
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Град
    тук таме
    Единственото което ни различава от животните е адаптивния разум, имаме абсолютно същите инстинкти и чувства както всички други животни..
    Да те котките за тва виждат 7 пъти по добре,то за тва орлите виждат няколко десетки пъти повече(не съм сигурен точно колко за жалост),то за това лъвовете могат да реват(от рев,а не да циврят) с такива чистоти чуващи се на стотици километри,затова прилепите имат ехолокация,за тва кучетата имат десетина пъти по добро обоняние,то затова котките чуват над десет пъти по силнитеи по слабите чистоти.И да не изброявам още невероятно многото,стотици хилядите предимства които други животни имат,а ние НЕ!Така че не ми говори че човешкия индивид имал същите инстинкти и чувства като останалите животни при положение че различните животни имат различни хормони и различни нервни системи от които зависи емоционалноста и характера им,а да не говоря за гекона който има тази невероятна способност да се задържа на невероятни места като се олавя за повърхността на молекулярно ниво.И това са само примерите които се сещам за 2-3 мин а ако трябва да се замисля по задълбочено и да потърся подробна информация ще ти изкарам няколко терабайта информация за това колко по развити инстинкти и спосоности имат различните животинкси видове за разлика от човека който има само един мозък в повече и нищо друго.....ааааа чакай малко....има и животни за които също може да се твърди че имат разум,защото имат невероятен мозъчен процес....разум,правят избор,правят компромиси,взимат решения,предават си информация помежду си......

k`man, като имаме интелект тези неща не ни трябват.

Това, което ни различава от животните е азът.

Град
    тук таме
    Така е.....и благодарение на тази наша развита мисловна дейност човешките същества се поставили на по горно еволюционно стъпало,но ми е писнало някой да се мисли за нещо повече от животните понеже "сме били имали души".... всички животни са толкова важни колкото и човеците,които са животински вид и не трябва да се мислим за нещо повече от тях,понеже сме неразделно свързани в природата....животниското разнообразие е невероятно важно за цялото съществуване....живота на един кон е също толков важен,колкото и живота на един човек.Можем да сме различни,но не сме нещо повече.А и хранилтената верига е само кръговрат в нея няма най-високо поставени,защото когато един човек умре и бъде погребан с тялото му се хранят червеите....

Така е.....и благодарение на тази наша развита мисловна дейност човешките същества се поставили на по горно еволюционно стъпало,но ми е писнало някой да се мисли за нещо повече от животните понеже "сме били имали души".... всички животни са толкова важни колкото и човеците,които са животински вид и не трябва да се мислим за нещо повече от тях,понеже сме неразделно свързани в природата....животниското разнообразие е невероятно важно за цялото съществуване....живота на един кон е също толков важен,колкото и живота на един човек.Можем да сме различни,но не сме нещо повече.А и хранилтената верига е само кръговрат в нея няма най-високо поставени,защото когато един човек умре и бъде погребан с тялото му се хранят червеите....
    Пич, това е единственото ти мнение, с което съм съгласен.. Иначе всички други неща, с които животните уж ни превъзхождали се съдържат в ДНК-то. Т.е. силно развити сетива, регенерация (както при гущерите) и тн., защото човека вече е минал този еволюционен път и има хора при които се срещат одтелни такива качества. Те могат и да се развият, ама за това няма да чуеш по National Geographic или Discovery!
    Amantes amentes

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Стига си гледал само природно на въпроса. Животните са само част от природата, хората имат души, и са част от нещо отвъд физическия свят.

Град
    Видин
    Да те котките за тва виждат 7 пъти по добре,то за тва орлите виждат няколко десетки пъти повече(не съм сигурен точно колко за жалост),то за това лъвовете могат да реват(от рев,а не да циврят) с такива чистоти чуващи се на стотици километри,затова прилепите имат ехолокация,за тва кучетата имат десетина пъти по добро обоняние,то затова котките чуват над десет пъти по силнитеи по слабите чистоти.И да не изброявам още невероятно многото,стотици хилядите предимства които други животни имат
    Прави разлика между инстинкти и умения

Както казах, единственото което ни различава от животните е адаптивната мисъл.
    For I am Winter born

Наскоро чух теорията, че в южна африка преди баяяяяя години когато ние сме били още маймуни имало изригване, което изкарали бая уран на повърхността. Той облъчил маймуните с радияция и по няква щастлива случайност и няколко милиона години - ние сме тук и спорим за нещо, което въобще не е по темата.
    Темата беше - телекинеза и левитация, а не отде сме се взели !!!!!!!!!!! тъй че плс може ли да продължим темата, и за тези (включително и мен) които искат да продължат спора - да го правим в отделна тема

Неймлесс Кат СИ ТОЛКОЗ ОТВОРЕН С ТАЯ ТВОЯ ДУША, аде обясни ми какво представлява, за да мога да реша дали си пълен тъп

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Неймлесс Кат СИ ТОЛКОЗ ОТВОРЕН С ТАЯ ТВОЯ ДУША, аде обясни ми какво представлява, за да мога да реша дали си пълен тъп
    Ти май нямаш, ко да ти обяснявам

Град
    Видин
    Наскоро чух теорията, че в южна африка преди баяяяяя години когато ние сме били още маймуни имало изригване, което изкарали бая уран на повърхността. Той облъчил маймуните с радияция и по няква щастлива случайност и няколко милиона години - ние сме тук и спорим за нещо, което въобще не е по темата.
    Темата беше - телекинеза и левитация, а не отде сме се взели !!!!!!!!!!! тъй че плс може ли да продължим темата, и за тези (включително и мен) които искат да продължат спора - да го правим в отделна тема
    Това че не сме произлезли чрез постепенна еволюция е ясен факт..
    Човешкия мозък е нарастнал на 3 отделни скока...хората такива каквито са сега са се появили преди повече от 40 хил. години..
    For I am Winter born

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си