Цитирай Първоначално написано от YzyrpatoR
Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
]Чакай ся, онова беше тълкуването на крайст, ти отде знаеш кое тълкуване е вярно и кое не? Никой не може да го каже. И никой не може да ме учи как да изповядвам религията. Неслучайно библията е написана в притчи. Аз за страх в религията не знам, щом ти знаеш, значи изобщо не си в час.
"И никой не може да ме учи как да изповядвам религията." A библията за какво е написана тогава ? Христос казва че тия дето могат да чуват/четат притчите му истински ще знаят как да я изповядват и какво да правят.
"Аз за страх в религията не знам"-От тук си личи че не си чел достатъчно църковна литература(което е добре!) и повърхностни познания над библията където се споменава многократно че трябва да имаш голям страх от бога и от греха
Липса на знание и разсъдък-типично за християните...
Говорех че други хора не могат да бъдат сигурни и да казват кое е правилно и кое не е. Църковна литература не чета, предпочитам мъдростите истински светци и отшелници, прекарали живота си в създаването на правилната литература. А и вече казах за какво става въпрос в тоя "страх от Бога".