Ахам....и тъй може и инак може....колко си сигурен в това за кеото спориш само.Ако първоначално допускаш че можеш да грешиш в един спор,то целия спор е загурен в последствие...

"Има четвърто измерение - времето."
За това съм по съгласен....времето на нашата планета тече по един начин,с който ние сме свикнали но в открития космос е сърсем различен,а да не говорим на луната или на други планети.....това че времето с което сме свикнали и на което градим представата си за света се обосновава на времето на напата планета е много грешно защото границите на това време са напата планета,а отвъд тези граници,да вземем за пример открития космос времето и възприятията са съвсем различно нещо и затова изчисленията за време,дължина и разтояние в открития космос са доста по различни от тези тук на Земята.Плюс това времето може да бъде подвластно....ако докато отиваш за работа с колата си караш с постоянна скорост 35 километра в час,то ще стигнеш за едно средно време,но ако се движиш със само 10 километра повече,то когато отидеш на работа ще имаш повече време....
Ето нещо което току що открих и изглежда интеренсо четиво.Не съм го чел все още и не знам точно какво съдържа,но е директно свързано със времето като "измерение"....тка да се каже.
http://www.inrne.bas.bg/wop/ARCHIVE/.../pantcheva.pdf

П.с. изиксва акробат рийдър