.
Затворена тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 29 от общо 29
  1. #26

    ^_^

    Установено е, че горчивината на краставиците се дължи на съдържащото се в тях вещество кукурбитацин. Тя се засилва в случаите, когато растенията не получават достатъчно влага, лошо са осветени, а също при ниски температури, особено пред нощта. Продължителното нарушаване на природните условия, удължава времето за растеж на плода до 14-16 дни, вместо 8-12, което също предизвиква в тях горчивина.

  2. #27
    Супер фен Аватара на DeviL_AsS
    Регистриран на
    Jun 2007
    Мнения
    2 941
    По-стара тема не можа ли да изкараш?

  3. #28

    Регистриран на
    Jun 2011
    Град
    София
    Мнения
    23
    Аз съм чувал, че ако краставицата е горчива, трябва да и отрежеш малка част и да я разтъркаш в останалата голяма част. Така голямата част вече не е горчива.

  4. #29
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Регистриран на
    Jan 2007
    Град
    пространството на Дисе
    Мнения
    15 777
    Цитирай Първоначално написано от DeviL_AsS
    По-стара тема не можа ли да изкараш?
    Не го амбицирай да търси!

    Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

    Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си