- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Ох имам голям проблем! Ужас!
Значи проблема ми е следният :
В училище ме сложиха на заден чин , а там се пише на бяла дъска с маркер. Проблема е там , че аз не виждам от там и незнам какво ще правя. Днес писаха разни изречения на дъската и изпитваха и направо се молех да не изпитат мен , защото ако ме бяха изпитали , нямаше да мога да отговоря , поради простата причина , че не мога да вида изречението много е гадно! Мислих да ходя на очен лекар , но за там се иска направление от личния лекар , а ако отида при него венага ще каже на майка ми , а тя не трябва да разбира за това, защото 100% ще ми вземе очила , а аз не искам в никакъв случай. Таа ако може да ми дадете някакъв съвет ще съм ви много благодарен... Всмисъл такъв мога ли да си направя някъде някакъв преглед и колко пари струва... ала бала .. всмисъл без да е с направление от личния лекар а някъде частно , защото нашите не трябва да разбиратСлед като си го направя мисля да си зема някакви лещи и да ходя с тях на даскало ама нито знам колко струват , нито нищо... Предполагам , че като отида на прегледа ще ми обяснят , но не съм много запознат и ще се радвам ако ми обясните... Но очила немога да сложа в никакъв случай. Крайното ми решение са лещите , поне те няма да се забелязват.. Чух , че в някой оптики правили прегледи на място , но не съм много сигурен.. Дали изобщо има такива.....??
Айде моля ви помогнете , защото незнам какво ще правя. Утре пак на училище.... Направо незнам!
Помоли да те преместят по- напред, защото не виждаш, не вярвам учителите ти да имат нещо против.
Проблема ще ти се реши в известна степен, ако помолиш да те сложи на предните чинове, защото не можеш да виждаш и ще и обясниш ситуацията.А за другото аз нищо не мога да ти кажа.Най-добре ще е да отидеш в някоя оптика или да поговориш с личния си лекър.
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
Нали ви казвам. Това с личния лекар отпада. Ако случайно знаете колко струва един преглед и след това колко струват едни безцветни лещи с диоптър ще съм ви много благодарен...
А и още нещо.. Има ли опътване как се слагат тези лещи.. , че аз до сега не съм носил и незнам.
Като за начало ще ти кажа, че "не" и "знам" са две думи. Да попитам - кой клас си, та ти казват къде да седиш?
Зрението е нещо много важно, недей от суета и притеснения да го оставяш на произвола, ако мога така да се изразя. Не казваш от кой град си и с какви пари разполагаш, та да 'прикриеш' прегледа. Можеш да отидеш в частен кабинет, но зависи какви изследвания ти правят, къде си, ала-бала. Аз като ходих ми взеха около 40 лева, ако не се лъжа. Имай предвид, че ако се наложи да носиш очила ще трябва да се изръсиш, защото не са много евтини. Лещите са същата история. Разбира се, зависи какви си вземеш, но пак не е много евтино и не виждам как може да изкопаеш толква пари без подкрепата на родителите ти.
Недей да бягаш от този проблем, сядайки на някой по-преден чин, защото ще се задълбочи доста. Повярвай, много е кофти да не можеш да виждаш.
Еми 9 клас съм и сега не виждам възможност да седна на друг чин. Никой не ме е сложил там , а просто... това място остана така да се изразя. Другото което е аз пари ще събера те наще ми дават секи ден по 5-6 лева така , че за някой - друг ден.. като спестя и от магазина ала бала абе ще ги събера. А иначе един профилактичен преглед за да се разбере само до каква степен виждам не мисля , че е 40 лева![]()
Аз ти казвам, че на мен ми взеха толкова когато ходих в частен кабинет, а не че попринцип /навсякъде/ е толкова. Отново повтарям - зависи къде си и за какъв преглед става въпрос.
Еми от Бургас съм и искам преглед , който ще ми покаже там диоптрите ... демек до колко виждам.. незнам как му се вика.. Профилактичен или както и да е.. Колко ли ще струва ? А лещите горе доло..? Безцветни с диоптър? Месечни да кажем.
Намери си някойда ти пдосказва или да преписваш от него, като има нещо на дъската.
Аз седя с един приятел, който също не вижда и винаги му пдосказвам ако има нещо и му давам да препсива от тетрадката ми, защото тъпата класна не го мести.
Еми да ама , на мен ми е супер важно да искарам хубави оценки и не мога да се надявам на товаако има някой по информиран моля да помага!
Виж аз под подказване имам предвид да ти кажат въпорса и да те насочят към отговора, ти все пка трябва д аси учила. Иначе мисля, че ще е най-добре да вземеш очила.
Еми точно за това питам. Тези , които сега четат темата , моля да погледнат и предните коментари!
Те цветните попринцип са по скъпи. А и аз ще си зимам такива за 3 месеца а не за година ... сиг ще са по евтини!
Не знам колко струва прегледа, но съм чувала, че лещите са 60-80 зависи месечни, годишни или други, не съм много запозната.Но за лещите мисля са 80лв .Най-добре отиди на преглед там ще ти кажат всичко необходимо.Или иди и питай колко струва самия преглед,запиши си час и оттам нататък вече кфото каже лекаря.![]()
Мда утре ще отида да питам в болницата за очен кабинет и там ще питам... Мерси за съветите. Ако някой друг има повече информация нека каже!
кви 80 лева за лещи ве вие нормални ли сте?! Или просто така си говорите....
едни най-обикновенни лещи с диоптер,мисля че са български (и мога да гарантирам че са по-добри от повечето по оптиките) са 30 лева(и двете) за 1 година....
а за преглед можеш да отидеш в някоя оптика,тук вече за цени не мога да говоря![]()
и все пак ваще няма ли да разберат че си с лещи? какво ти пречи да им кажеш,да ти земат очила,а ти не е нужно да ги носиш винаги но поне в къщи може да си ги носиш или в час,пък ти си земи лещи...но е хубаво да си имаш и очилаи + това е по-хубаво да си носил поне маалко очила преди да сложиш лещите
![]()
Ненене предпочитам всичко друго но не и очила... Наистина всичко друго , но не и товаА и на мен лещите ми трябват точно 360 минути тоест 6 часа .... Наще няма как да разберат , защото ще ги нося само на училище , а след като свърша ще ги свалям.
В оптиките правят ли прегледи
Ами попринцип правятПървоначално написано от prosto_edin_chovechec
А тубичките с разтворите и тея работи къде ще ги държиш?
Съжалявам не че искам да ти се бъркам в решението просто ми е странноА и не можеш да криеш вечно
![]()
Спокойно... Странно е да ама нямам друг избор... А и няма да ги крия те ще са си в моята стая... Никой не ми рови из шкавчетата или чекмеджетата така , че няма да има проблеми с това.
И на мен не ми е лесно ама.. кво да се прави друг начин не виждам
prosto_edin_chovechec, някак... с много лека ръка го отминаваш това нещо. Отвратително е да не можеш да виждаш, а това ще се задълбочи, ако не вземеш мерки от суета или страх от родителите.
Добре де, имате ли идея колко глупави съвети давате? Човека има проблем със зрението, а вие му казвате да го прикрива и да не прави нищо по въпроса? Как може да подценявате едно толкова сериозно нещо?Първоначално написано от thegmin
Зависи за какви лещи става въпрос. Има скъпи, има евтини, има всякакви!Първоначално написано от 6emet4e
ха ха хаххахах
искал лещиАбе момкоооооооооо я слез на земята!
Взимаш майка си и отивате на лекар. Прави ти преглед и при малки диоптри /до около 1.5/ ЛЕЩИ НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВАТ!!!! Не само,че не се препоръчват,но са и вредни за окото ти! Слагай и си носи очилцата,защото ще става по-зле с годините. 9 клас е нормално да имаш такъв проблем и при едни готии очила всичко ще е О.К.
Smile!?