- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Дрехата ли прави човека?
на какво мнение сте по-този въпросспоред мен дрехата изразява до някаде нашата същност
Аз съм на мнение, че на пръв поглед дрехата прави човека, но на по-нататъшен етап човекът прави дрехата.![]()
Честно ли? ДА! Не дали е модерна, скъпа и т.н, ами дали човека се облича чисто, спретнато и със вкус. Защото не бих могла да се съглася ако някой каже, че един прекрасен интелигент ще сложи нещо мръсно, безстилно и чалгарско. Е, сега има обстоятелства при които няма как да не си мръсен или дрипав, ама това са изключения... Та, да, дрехата прави човека. Просто ако няма уважение към себе си и вида си, значи не е силен и надежден човек.
Според мен дрехата няма нищо общо с това какъв е даден човек. Ще дам за пример себе си, моя начин на обличане е много разнообразен, това означава ли, че щом се преоблека ставам друг човек?!![]()
НЯМАШ ТАЗИ ВЛАСТ - ТИ ДА БЪДЕШ АЗ!
You only see what your eyes want to see. How can life be what you want it to be? You're frozen when your heart's not open!
Напълно съм съгласна.Първоначално написано от goddes
донякъде да. все пак човек не винаги може да намери дрехите, които най-точно изразяват характера му.
до няккава степен да, защото тя подсказва какъв е човек - до колко се грижи за външния си вид, дали е повърхностен, но оттам нататък вече няма никакво значение
You are drop in the rain, just a number not a name
You won't see it
You don't believe in it
Nothing can change us, nothing can save us from ourself
Абе аз като че ли не съм на всеобщото мнение..
А ако човек е супер добър, сърдечен, милостив и прочие, а просто няма пари да си купи хляб, та камо ли дрехи?![]()
съгласна съм с Mirelchetoo14, но и с Hit 2 fit.
Тва къде? от "Клетниците" на Виктор Юго ли?Първоначално написано от Hit 2 fit.
Съгласна съм. Дрехата прави човека - именно по това се отличаваме в по-ранен етап от запознанството с някого.
Пфахаха, става въпрос за съвсем реални неща.Първоначално написано от Mr. Nobody
Вярно, че го казах малко пресилено, но все пак..
Личи си колко сте повърхностни.![]()
нз, аз с такива тежки случаи не съм се сблъсквал все още...
Вече хората не ги интересува колко мил, добър и сърдечен си...а колко пари имаш и как изглеждаш.Първоначално написано от Hit 2 fit.
Да, определено е така.Първоначално написано от Pliok0019
Но не винаги едно познанство остава на начален етап.
Има познанства, които се задълбочават, и разбереш ли какво представлява даден човек-вече не е от особено значение колко пари имаш и какви дрехи носиш.![]()
Пак остава това впечатление, но то е много по-бледо пред впечатлението от характера на човека, който седи срещу теб.
Първоначално написано от exploitedteen
някак си си го представих в една парадоксално обърната вселена където алтернативната младеж носи розови якенца и прилепнали дънки и токчета и запива по пейките,в Амор ходят дет рапери,а в лачените заведения са тия типове,дето ходят по палатки в планината на стоп.
така е, права си.Първоначално написано от Hit 2 fit.
извода е, че дрехите не правят човека, но са много важни за първите впечатления, които ще си изградиш за този човек.
очаквам всеки момент в тази тема да откриете топлата вода и истината за света![]()
без сарказъм, моляПървоначално написано от OtherDimension
neee ..drehata moe i parcal i parvona4alno hi4 da ne i haresa ama kat sa zagovora s 4oeka .. xax po akula 6i go izpratq![]()
I'm from the west side of the 6-4 impala
When niggas say where you from
Well never say holla
Gun on the left side!
Дрехите са част от човека... не чак толкова съществена част, но не са и за пренабрегване. Ако някой се позамисли малко повече, може да разбере доста неща за един човек само от начина, по който се е облякъл. Аз обичам да анализирам непознати и да се опитвам да им "разгадавам историята" само като ги гледам. Сигурно в 90% от случаите греша, но съм убеден, че ги има и онези 10%, когато всъщност външният вид ми казва достатъчно.
Бианке, пак потоп след теб![]()
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
Тя не изразява наща външност, я създава или допълва.
Всъщност не тя ни прави, но е отг голямо значение за начина по който ни възприемат околните.
(:
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone