- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Съвети за подхранване и растеж на косата. Всичко за нея.
И моята е така като не ѝ правя нищо. Макс. 2 дни и става на г*з. Аз лично си я чупя с бира, хем подхранва, хем става яко. Ако искаш пробвай. Поне няма да ти се омазнява (а и да ти се омазни на вид няма да си личи), хем ще е хубаво, хем ще можеш да си я миеш когато поискаш.Първоначално написано от mumiikataa
Daa tezi kosi :X
I az s moqta imam adski mnogo problemi
No koito i vsi4ki moi poznati mi zavijdat za neq ,ama tq ne e hi4 za zavijdane
I az imam problem s neobemnata kosa,spleskana i gadna ne stoq6ta na nikadei omaznqva6ta se barzo.I tova mi be6e nai -golemiq problem omaznqvaneto i se kapah pres 1 i saotvetno prez den se izpravqh.No az malko se su6a samo sas su6oar ,po princip mi e prava ksoata samo po krai6tata se naviva.I omaznqvaneto go premahnah taka
sled kato izpolzvah kakvo li ne)
Kupih si huma maja si q v korenite na mrasna kosa predi da se kapa.Seda taka 10 min.Posle se miq sas 6ampuan na ''Kolarene'' za mazna kosa piq q s nego 2 pati.Btw 6ampuana e mnogo dobar i efikasen toi e s estrakt ot kopriva.I posle i slagam blaskam po krai6tata na Elseve (rozoviq) Izmivam q obilno.Posle q 4akam da izsahne malko sama.Posle da q duham leko sas su6oara ako ne mi e izsahnala i i slagam kristali i q izpravq s kragla 4etka(1-2 pati si q darpat s 4etkata , moga sama da si q izpravqm , za6toto mi e dalga kosata) I tova e vsi4koto ,koeto i prava
Mislq si za travitaminol da po4na da polzvam , no vse o6te se kolebaq :s
Taka 4e uspeh i ne smesvai mnog opreparatiet ,izpozvai edni ili sa6ti ili gi reduvai na nqlko meseca
Just keep smiling...;]
Първоначално написано от mumiikataa
Не е проблем да си миеш косата през ден.Стига с тези глупости,че не било полезно.Няма нищо вредно стига да използваш подходящи продукти т.е по-леки шампоани,подходящи за честа употреба,защото щадят по-вече косата.
Аз преди малко си направих маска с кисело мляко, жълтък, Витаминол, стимулант "Икаров", бадемово масло (отново "Икаров"), малко хининова вода и след 1-2 часа ще се изкъпя с Глис Кюр шампоан и балсам. По-принцип се къпя с този дето е 1/3 маска, ама свърши.![]()
♥You have been given eternity. It's time to spread your wings and fly...♥
Оооо..повярвай ми не искаш да я каносвашПървоначално написано от varnen4e
А иначе..нямах търпенето да прочета сички 17 страници и не съм много сигурна дали някой го е казал,но ако толкова много искаш да имаш хубава коса за бала и все пак не си успяла да постигнеш кой знае какъв резултат с всичките маски и т.н. защо не си присадиш коса??Ако го направиш после няма да искаш никога да си сваляш изкуствената
Изглежда напълно естествено,косата ти изведнъж става дълга и обемна =>всичко ,което искаш. И бeз това вече толкова пари си изхарчила по маски,фризьори и всичко останало.. и не казвайте,че истинската ти коса ще стане на нищо,защото не е вярно
Това е само предложение..пробвай първо по по-полезният начин ,но имай на предвид ,че не винаги става номера![]()
Казва се Алпикорт F.Първоначално написано от varnen4e
Обаче аз го мажа на точно определно място,защото ми падна коса там...та питай в аптеката как да го мажеш...може би по цялата коса..не знам.(Ама то е някакво мазно.)Аз го взех за 20,50.
Иначе сега пия още едно,което е на хапчета и е 40 лева.Казва се Pantogar и ето какво г/д пише на листовката:
Продукта действа благоприятно върху структурата на косата и ноктите.Пантогар снабдява косата и ноктите с укрепващи вещества като калций -Д-пантотенат и аминокиселината Л-цистеин
.Той съдържа и протеин кератин,който е основен компонент в структурата на косъма.
....
Пантогар спомага за подобряване структурата на косъма,увеличава устойчивостта му към механични и химични въздействия и увреждания,причинени от продължително излагане на слънце.
ПОКАЗАНИЯ:Дифузен косопад,дегенеративни промени в структурата на косъма(тънка,нееластична,ч плива,без блясък и побеляваща коса)
и т.н.
преписах само това,което ти трябва на теб
помага и на ноктите да не се чупят толкова лесно.
Пантогара се пие 3 пъти на ден(то пише по време на хранене,но аз го пия след),а с другото се мажа само вечер
Слагай Кристали или хининова вода![]()
![]()
![]()
Любовта е това нещо,което те кара да летиш в небесата,но колкото по на високо се носиш,толкова по-жестоко пaдош.
Да,ама нито от хининовата, нито от кристалите,косата не се сгъстява....От хининовата расте,от кристалите лесно се разресва и намалява до известна степен цъфтежа...Първоначално написано от miminkaa
znaesh li moita kosa stava mnogo hybava kato se miq s bebeshki shampoani kato na Jonsav baby![]()
Ne sym perfektna,n0 sym efektna!Na k0it0 mu stiska,neka me p0iska!Siln0 0bicham,trydn0 proshtawam,lesn0 p0ludqwam,gadn0 naranqwam,ran0 ili kusn0 vsichk0 p0luchawam!D0ri da padam,otnovo stawam i produljawam.. (h)
mumiikataa, искаш да си сгъстиш косата? Ти проста ли си?! Косата не става по-гъста като я мажеш с що да е, това се определя от гена, както структурата и т.н. Тоест каквато ти е косата-това ще е - не можеш да направиш косъма си по-дебел или да я сгъстиш. Но можеш да я поддържаш - единствено, ако си имала есенен/пролетен косопад или поради някаква друга причина(болест етц.) са ти паднали известен брой повече косми и можеш да използваш например стимулант за коса на Икаров, от който косата расте по-бързо....
Не не съм проста,бъди спокойна!И не не искам да си сгъстя косата.Така ми е добре.При мен проблема е друг!Първоначално написано от Celence
ami da nqma da se opravi, naposleduk i kunata mn q otri4at kato produkt "na prirodata"dnes vsi4ko e himiqПървоначално написано от varnen4e
Първоначално написано от therichbitch
Зависи от косата ти.Може и да не ти действа...Аз преди 2-3 год реших да пробвам пак с бебешки и тогава косата ми ставаше на гъз веднага след като излезех от банята...Първоначално написано от varnen4e
За да не пускам нова тема ще попитам тукАко 2 пъти в седмицата си мажа косата с тривитаминол и слагам наилонова шапка и стоя 2 часа така след това се измивам ще им ли някакав ефект ?
Бебешките шампоани са си за бебета... кожата на бебетата е различна от нашата ,та затова се предполага,че бебешките шампоани не са подходящи за върастни.Тези,които наистина са качествени обаче.Защото има много шампоани,които просто са по-леки и разликата между тях и обикновените,е че не лютят на очите и са им сложили едно име "бебешки",те няма какво да ти навредят,ама няма и да ти помогнат,просто са по-меки и не измиват толкова добре...
аз не виждам смисъл да се миеш с бебешки шампоан.
Зависи какъв ефект търсиш...?Първоначално написано от Xrisenceto
Понеже 1/2 та ми продукти свършиха и туко- що си направих някаква маска, от която дори не знам дали ще има ефект.
3 жълтъка
1 ч.л. Стимулант за коса на "Икаров"
3 ампули витамин Е
1 с.л. водка
1 с.л. хининова вода
1 с.л. Себорал Форте
2 табл. бирена мая
2 с.л. мед
1 с.л. зехтин
Общо взето е това, но сега ми е много неприятно, защото маската се разтича по врата ми и не знам как ще го изтърпя това нещо 2 часа. А дори не знам дали ще има някакъв ефект...
![]()
Вземи си хининова вода от аптеката.Сега ще ти кажа някои начини от доброто старо време,колкото и откачени да звучат:Разбий 1-2 жълтъка с малко вода в една купичка.Като се къпеш го нанеси върху косата вместо шампоан.Използвай само това,никакви шампоани!Те са основното нещо,което оврежда косата.След като го направиш това с жълтъка няколко пъти подред ще видиш колко по-гъста ще ти стане.Даже знам и че като я изсушиш с кърпата с кора от лимон се търка кожата на главата.Гарантирам,че действа,косата ми в момента направо е огромна и гъста) Успех
See,the problem is that God gives men a brain and a penis,and only enough blood to run one at a time ;}}
Първоначално написано от Xrisenceto
Да,наистина е по-добре в маска да го слагаш.Може и само Тривитаминол,но ефекта е по-добър ако е на маска.![]()
И един път седмично е достатъчно,и задължително прави почивки,защото при много момичета има обратен ефект при предозиране,започва да пада косата...