- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Съвети за подхранване и растеж на косата. Всичко за нея.
За тази маска чувам вече няколко пъти.От аптеката ли се купува и наистина ли е толкова хубава?Първоначално написано от kat4enceto
![]()
Абе, ако щете вярвайте, от както я мия всеки ден, нито пърхот имам, нито ми е толкова изтощена косата, само дето наред със всяко миене използвам 330 масла и маски. А с пърхота имах доста голям проблем и НИЩО не ми помогна. Да, да, знам, че сега някой ще вземе да ме поучава как не било хубаво. Преди да го е казал, ще отговоря, че все пак виждам резултата върху косата ми от няколко години, така че да не се хаби...
Впрочем, шампоан с хвойнов катран било хубаво...
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Е ти нали не мислиш, че съвсем пък без почивка я оставям? Около 1 път месечно...
Пък и както вече казах, виждам резултатите, не го правя от вчера или оня ден.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
За маслата и маските е вярно,наистина помагат,но трябва да се прави почивка от тях,ама то това е ясно,че нищо в прекомерни количества не е полезно.
Ама това,че честото миене уврежда косата са градски легенди,писна ми да го повтарям вече.Който го е изпробвал,знае,че косата не само не се уврежда,а дори става по-хубава.
Аз моята я мия през ден,просто така съм я свикнала и не мога да си представя да я мия примерно 2 пъти седмично,направо ми звучи абсурдновъпрос на навик
Така е!Ако се полагат подходящите грижи и се мие с мек шампоан няма проблем.А от маслата не може да се получи пренасищане,не са нужни почивки!Първоначално написано от bibi90
Значи тва шампоанчето дето е там пише че се ползва по 2 пъти седмично, аз 1 тубичка е ползвам 2 пътииначе всеки ден се къпя, само когато ме мързи прескачам
![]()
При постоянното използване на маски(преди измиване на косата) и масла,е възможно косата да започне да пада.На мен ми се е случвало...
Бях чела,че причината е,че скалпа се задушавал и това предизвиквало по-бързото падане на косъма.Ама от друга страна си мисля,че това са косми,които така или иначе скоро са щели да паднат.
Абе незнам,ама не е хубаво да се прекалява с тях,аз лично си правя маски с масла около 3 месеца,един път седмично,после правя един месец почивка и пак така.
Аз пък си правя маски почти всяка седмица.. сега от 10-тина дена насам не съм си правила, но в края на седмицата мисля пак да си направя.
Не мисля, че трябва кой знае каква почивка, ако правя маска 3-4 пъти в месеца.
А и аз правя маски с домашни продукти, които не увреждат косата.
![]()
Да,един пъ седмично е добре,но все пак не е зле да си оставяш косата да си почива,като един месец примерно не й слагаш нищо,т.е само я миеш.
Абе вие си знаете,аз за себе си съм открила,че този е начина косата ми да изглежда добре,и като прекаля с маските им се губи ефекта,а понякога даже става по-зле
Ако не си забелязала някакъв отрицателен ефект няма нужда да ги спираш.Аз съм ги спирала,защото започва да ми пада косата или да се омазнява много бързо.За мен това е знак,че съм прекалила и съм я "преуморила" един вид и тогава спирам.След 1-2 месеца започвам да си правя пак и всичко е ок,много добре ми се отразяват.![]()
Е, да.. това ясно.. но при мен не знам... Отразяват ми се наистина добре. А и може да е от хапчетата, които пия, а не само от маските.. Не знам.. най- вероятно е комплексно, но определено започна да се подобрява.
Особено откакто спрях пресата, сешоара, лаковете, пяните и т.н.... Надявам се да не лудна отново за преса, че аз съм на моменти.
Но за сега си харесвам много косата. И започнвам много да си я харесвам начупена, което е добре, защотото не се налага да я горя или да я фиксирам с някаква химия. Ползвам само натурални продукти, един лосион и шампоан... никакво горене.. Направо е чудесно. И мисля, че откакто спрях с пресата расте по- бързо.. не знам.. може и да си внушавам или да е някакво съвпадение, но така мисля.
А супер.Първоначално написано от varnen4e
![]()
Еее определено е комплексно,а и това,че си спряла да я третираш с каквото и да било е много е хубаво.Браво!
А пък ако някой път толкова ти се прииска да я изправиш,направи го,като не е редовно няма да пречи толкова,пък и нали знаеш,че забраненото е най-сладко![]()
Първоначално написано от pasii_sladuranata
Ха ха с тва топиране много яко се съсипва косата, а нейната идея е да си оправи косата беее!!Иначе по темата-ми миичка толкова много работи си пробвала, че аз не се сеща за нещо което би могло да ти помогне освен наистина да спреш преси сешоари и т.н. и да започнеш да я миеш с шампоан който укротява косата и след това с някъква укротяваща маска и няма да ти е толкова зле косата на вид.Мойта така по едно време много бях започнала да я изправям икато видях как я съсишах си купих укротяваш шампоан от ейван и някъква маска каквато и да е може да ис вземеш.И ми изглежда косат много по добре като съм сложила и шампоан и маска.
Ами, честно казано не ми е много мерак да се изправям. Много странно, защото преди направо умирах за това.Първоначално написано от bibi90
Сега се харесвам много с начупена коса и много се радвам, че наистина нямам нужда от тези неща. Може би след 2-3 месеца ще я боядисам, но се чудя дали да я боядисвам или къносвам.. не знам.. трябва да го измисля.
за да не отварям нова тема ще пиша тук:
някой може ли да ми препоръча някакъв термозащитен спрей, но НЕ ми трябва с изправящ ефект, защото аз ползвам пресата за къдрене и вафлички , не за изправяне....споделете от кои марки сте доволни плс![]()
ползвам, но доколко знам и доколкото пише в опътването те са само за предпазване на краищата от цъвтеж(то мойта коса попринцип рядко цъвти, а и я подстригвам всеки месец)...на много места съм чувала/виждала да се говори за такъв термозащитен спрей за преса, но просто си нямам и на идея каква марка е добра, а не искам д а се набутвам с боклуциПървоначално написано от varnen4e
![]()