- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Съвети за подхранване и растеж на косата. Всичко за нея.
При мен има ефект,обаче снощи по новините казаха,че тия витамини били много вредни за организма.Не само витамин Б,ами и А,Е и Ц даже![]()
т.е трябвало по естествен начин да си ги набавяме с храната,а не да ги пием като добавки,било много опасно![]()
Не вярвам много много на това,тъкмо се бях навила пак да почвам с бирената мая,защото много ми помогна и на косата и на кожата,ама сега незнам.![]()
От слънцетосъщо така знам,че в прясното мляко се съдържа и в някой видове ядки.
А аз днес си купих хума и мисля утре да си направя маска на косата с нея и с бадемово,кокосово масло,кисело мляко и мед.
Ама се чудя дали не стават много изсушаващи съставки.![]()
Ама на мен меда много добре ми се отразява на косата,по скоро ме притеснява хумата дали не изсушава много?
Както и да е,аз се намазах вече![]()
Ами какъв продукт,шампоан,маска някаква,нещо което се използва след измиване?
Иначе в домашните маски-хума,кисело мляко,мед,жълтък,всякакъв алкохол са изсушаващи съставки.Ама за обем незнам,освен някакъв спрей за обем..
Пускаш по 3 поста един след друг,непрекъснато и правиш маски с по 10 съставки(не говоря за почивката,която разумно си решила да направиш).Мисълта ми е,че си толкова вманиачена,че вместо да подобриш косата си,я влошаваш още повече.Първоначално написано от varnen4e
Напротив, косата ми се подобравя, за което съм много доволна.Първоначално написано от masal
И за да не предозирам си водя една тетрадка, в която пиша всичко, каквото правя за косата си.. по дати. Така мога да ѝ следя положението във всеки един момент.
Даже сега мисля да я намажа със стимулант, защото не съм ѝ правила нищо от повече от седмица.
Даже и 2 дни не съм си пила хапчетата.
Еми,радвам се,че косата ти се подобрява.Не искам да те нападам или нещо такова,само искам да те предупредя(но ти явно си го знеш)че всичко прекалено е вредно.Първоначално написано от varnen4e
![]()
![]()
Първоначално написано от varnen4e
Ами наистина добре ми се отрази,не я изсуши даже напротив,много е мекичкаи много лесно я разресах,а не съм слагала готова маска или балсам след това(аз всъщоност балсам от години не ползвам)
има и много хубав блясък,абе доволна съм![]()
Писала е,че не й е правила нищо по-вече от седмица,а не два дни,незнам къде го видя.
А и ми се струва,че много хора четат само първия пост и се изказват неподготвени,все пак неслучайно има изписани 39 страници,нормално е да има развитие в темата.
А не всеки втори пост да е:спри пресата и не я мий през ден![]()
Ами рано е да се каже,но поне първия път съм доволна,ще видим след по-продължително използване.Първоначално написано от varnen4e
Аз пък цяла зима не си бях правила никакви маски(домашни) само 1-2 пъти се намазах със зехтин.Но сега идва пролет и трябва по-вече подхранване,затова мисля и някакви витамини да си взема...
Eми надявам се да ти е все така. :P
Иначе, ако косата ти е в добро състояние не ти препоръчвам много наситени витамини, защото след като е в добро състояние значи тя си набавя нужните за нея витамини, а предозировката може да се отрази зле.
Аз съм с изрусена коса.Нормално е боядисаните коси да нямат същата мекота,като естествената,но има ли начин да се промени това.
Някаква рецепта специално за руси коси.
През лятото се изщощи много-като слама стана,не я боядисах 7 месеца и се пооправи.
По принцип ползвам 1жълтък+1сп.л мед+1сп.л ракия+ампула вит.С+1сп.л олио(зехтин) Живва,но за малко.От това много ми растеше косата.
Ако сложа витамини за животни(мда смешно е,но няма никакви добавки-единствено и само Вит.С,Д,Е)
Хининовата вода ми помага,но не толкова колкото маската.
Ако се натъркам с чесън,как по-бързо може да се махне мириса му.Казват,че попива в кожата и стои няколко месеца![]()
![]()
![]()
Да от хининовата вода се ускорява растежът на косата,но я и омазнява.От кристалите също се повишава разтежа и подхранва косъма.За изтощена вода съм чувала,че мед и яйце помага,но незнам как се прави тази маска.Най-добре си купи от магазините маска на коса на GARNIER и шампоан за изтощена и суха коса-Elseve.Или по-добре се посаветвай с фризьора си и мислу,че той ще ти е от полза най-много.
УСПЕЙ!
Ако имаш нужда от повечко съвети ми пиши лично!![]()
![]()
Ами мога да кажа,че е в добро състояние,само крайщата са малко сухи,но за там витамини няма да помогнат.Косата се храни от корена до 10 см.след това трябва външно да се подхранва с нещо...Първоначално написано от varnen4e
но като цяла е хубаво пролет и есен да се взимат някакви витамини за подсилване на целия оргазнизъм,затова мисля да пия Мерц,пък ако има ефект и на косата още по-добре :P
Да,от кристалите определенео се ПОВИШАВА раЗтежа и ПОДХРАНВА косъмаПървоначално написано от intotheblue
![]()