- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Съвети за подхранване и растеж на косата. Всичко за нея.
Проблемът е, че аз се харесвам само с изправена коса. Мисля да я изправям по веднъж на къпане, но понеже само 1-вия ден ми стои като хората мисля след това да я нося на опашка.. Не е зле. Така поне няма да я гледам постоянно и няма да усещам как расте и да я мисля постоянно.
Ако става дума за мен и моето въображение...ами наистина е доста добре развито, но тук говорим за фактиПървоначално написано от Liar
Полагам твърде много грижи за косата ми от достатъчно време и резултата е виден. И така.
Направих си сега една маска:
1 с.л. - Стимулант за коса на "Икаров"
1 с.л. - Тривитаминол
1 с.л. - Бадемово масло
1 с.л. - хума
1 жълтък
1 с.л. - ром
2 с.л.- Кисело мляко
1 с.л. - мед
1 с.л.- оцет
Мисля да постоя около час и половина- два и не знам след това дали да я изправям с пресата или малко да я пооставя да се пооправи и утре да я изправям... ох с това изправяне ще се побъркам... какво да правя вече не знам. Искам много да не и правя нищо, но след два дни се отчайвам и започвам да я третирам с пресата всеки ден. Не знам наистина.. Не знам и през колко време да си правя маските.. Моля някой който се изправя често да кае как си поддържа косата. Наистина ви моля.
![]()
Защо не отидеш при фризиорката си и тя да те посъветва за нещо специализирано, но мисля, че ако я скасиш няма да имаш такъв проблем!Все пак хубава прическа за бала ще стане и с къса коса![]()
Да, но въпросът е, че аз искам дълга коса и наистина искам да я пусна.. Не съм ходила на фризиор от миналия месец и мисля скоро да отида, но не знам.. ще видим. Въросът е, че не знам какво да правя с изправянето.Първоначално написано от vilinanova
Не я връзваи! Аз имам абсолютно същите проблеми.. ;/ + това, че на всичкото отгоре се и омазнява супер бързо! Ходих при дерматолог и тя ми изписа шампоанче ( за мазна коса ), ампули Revalid ( до колкото разбрах са точно за останалите проблеми ). Като отидох бях с вързана коса... Тя тогава ми каза, че точно това било един вид като стрес за косата ;]] Освен това, ще ти кажа да не прекаляваш с всички тези маски и т.н. .. И недеи я ми всеки ден. Можеш да идеш при личния си лекър за направление и да се поинтересуваш за добър дерматолог в твоя град, при когото да отидеш.. Айде, успех!Първоначално написано от pasii_sladuranata
![]()
Търсещият щастие е като пияницата,
който не може да улучи пътя към дома,
но знае, че има дом.
Ще ми помогнеш ли да го намеря??
Първоначално написано от varnen4e
Аз знам-спри го.
Ако намериш някъде продуктите за коса на Redken си вземи серията, която да е за твоята коса. Предполагам трябва да се продават и в България. Поне в хуубавите фризьорски магазини. Малко е скъпичко, все пак е професионална козметика. Но са много качествени и помагат на косата. На Керастас също са хубави и със сигурност ги продават и в България.
Да, косата се изтощава ако седи вързана. Но не много. Просто като я миеш и много пада..
А за продуктите на Redken има всичко. Има маски, шампоани, разни спрейове, балсами... Аз съм си взела шампоан за цъфтящи краища и спрей за хидратиране на косата. Спрея е специален за коси, които се горят. И помага много! На мен ми струваше 16 евро, предполагам в България ще е окло 30 лева .. ако изобщо го има. Но ако имаш някой роднина в чужбина, кажи му да ти прати![]()
ами... виж сега аз всеки ден си мия косата и не мисля, че това има нещо общо с вида и... всички ми казват, че колкото по-често я миеш, толкова по-бързо се омазнява ама аз не забелязвам нищо такова... от нещата които каза че са ти препоръчали съм позлвала само витамините Мерц. Водят се за подхранване на кожата косата и ноктите... наистина имаха ефект. лично на мен ми се отразяват страхотно. а за връзването на косата - преди постоянно ходех вързана и косата ми адски много падаше. не ти препоръчвам да я връзваш или поне не много често. опитай се да ограничиш до минимум използването на всякакви продукти... пяна лак сешоар... не знам какво друго да ти кажа, май ще е най-добре да отидеш на фризьор и да и обясниш какво искаш да постигнеш тя все пак това работи би трябвало да има някаква представа какви продукти биха ти помогнали... не знам... успех![]()
Първоначално написано от varnen4e
А като е изтощена харесваш ли я?
Трябва да си помислиш кое е по-важно за теб,здрава и красива коса,макар и чуплива(предполагам,че ти е такава),или изгоряла и нацъфтяла права коса![]()
Пресата вреди адски много на косата,особено ако се използва ежедневно.Поне се опитай да се изправяш по-рядко,например веднъй в седмицата,после още по-рядко и така ще свикнеш.Въпрос на навики на желание.
а някой може ли да ми каже по колко пари са себорала и тривитаминола..?!аз също си изправям косата всеки ден и за сега слагам шампоан балсам кристали и един спрей за блясък..но ми се иска да я направя маалко по-жизнена и да порасне по бързичко.. :P
Днес мисля да я изправя. Просто онзи ден си купих преса и още не съм я използвала. На следващия ден просто ще я измия и започвам да я чупя с бира и ще си ходя с начупена коса. И без това предполагам, че сега като започне да вали и зимата дори и да си изправя косата ще се къдри от влагата. Вече ще си я изправям само с повод и ще се опитам да разредя миенето на косата на поне през 2 дни.
А и някой каза, че розовата вода можела да се използва и за коса, но не разбрах как.. с какво може да помогне на косата...?
Аз в крайна сметка си измислих една прическа, с която мога да се прежаля да си я правя. Връзвам си косата горе, така че да се мачка и и слагам малко бира и стоя така докато изсъхне. Стои сладко, а и от бирата ще се подхрани. Дано да се отуча от изправянето така.
И ми е интересно дали расте по- бързо от бирата или само се подхранва?
И дали няма да и навреди, ако всеки ден и слагам бира?
Аз имам адски силен косопад в момента, даже и фризьорката ми го потвърди.Днес отидох в няква аптека, питах кви шампоани за проблема ми има и в крайна сметка си взех на Виши.Иначе до скоро използвах Елсев (все още не е свършил), а спрях по простата причина, че г-жата ми по АЕ каза, че от него косопада допълнително се засилва![]()
Да естАми против пърхут и косопад е
![]()