- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Съвети за подхранване и растеж на косата. Всичко за нея.
Първоначално написано от GbSy
Хах и знаеш ли какво се е получило...косата си расте по един и същ начин,има обаче различни фази на растеж(т.е има периоди,в които косата расте малко по-бързо и обратно.Лятото също по принцип растежа на косата се ускорява)
Просто когато е нацъфтяла,крайщата й се начупват и започват да се късат и ти се струва,че косата не расте.
А когато се подстрижеш и крайщата й са здрави,растежа,започва да си личи и на дължина,затова ти се струва,че изведнъж е пораснала много.
Така,че косата трябва да се подстригва,за да е здрава и да изглежда добре,но това,че по тоя начин расте по бързо са пъъълни глупости![]()
Косата си расте с по 1-1,5 см на месец,каквото и да правите.И то расте от КОРЕНА,който и предства си няма,че края му е подстриган![]()
Първоначално написано от bibi90
+101010100100110Напълно съм съгласна,че като се подстригва НЕ расте по-бързо...Но все пак не трябва краищата да се оставят да цъфтят,за да не заприлича косата ти на метла :P
Ture FriendShipis Seen Thru The Heart. Not Thru The EyEs ...
Косата не расте от рязането, ако не я подстригваш изобщо, карищата цъфтят, тогава вече растежа се забавя, защото краищата се чупят, а освен това косата прилича на метла накрая. За къната - не твърдя, че на нейната коса ще се отрази добре, казвам, че на мойта се отразява добре, давам съвет. Има и безцветни къни (или поне някога имаше, не твърдя, защото не съм сигурна), така че може да не добиеш никакъв цвят от къносването. Казах го, защото вътре има билки и ако не помогне поне няма да навреди толкова. Съглсна съм, че повечето къни са ментета, аз си намерих оригинална къна и беше добре. Тя ако иска ще опита. Не знам защо ми се нахвърляте, изпорбвала съм го и за себе си съм доволна, давам го като идея...Първоначално написано от masal
Е,ти,ако си я съсипвала години наред как очакваш да се оправи за няколко месеца?
Не става с вълшебна пръчица.
Щом си ползвала толкова много неща,надали нещо друго ще ти помогне.
Изправяй я до бала,пък като мине подстрижи се късо,да ти порастне на ново здрава и не допускай същата грешка.
spored men prekalqva6 s tretiraneto(6ampoani,pqni,kristali i t.n.).ostavi q da po4ine ot vsi4ko,ne zabravqi,4e kakvito i da sa deistviqta na tezi produkti,stava vapros za himiq...kosata i kojata ti se e prenasitila i sega reagira zle na vsi4ko.mii q po na rqdko,polzvai bebe6ki 6ampoan,poneje ima po-malko kiselinno sadarjanie i moje6 da probva6 s bilki.kupi si paket4e kopriva ot aptekata ,svari q i sled kato se izmie6 s 6ampoana q izplakni s izcedenata voda ot koprivata.efekta idva bavno,no sas sigurnost.babinata recepta ''gas,mas i ocet''sa6to deistva,kakto i vs.doma6no napraveni maski za kosa.uspeh!
DA BUDESH PRAV VAV VSICHKO-
TOVA E SIGUREN BELEG ZA OGLUPQVANE!
Ползвам домашно направени маски и почти не ползвам химия.Първоначално написано от NanicA
Пяна не ползвам, а кристали само когато си изправям косата.
А това с копривата... да.. мисля да го пробвам.. нали не мирише гадно?
Ако не те е гнус много и имаш 1-2 почивни дни ти препоръчвам газ и маз (може и оцет да сложиш) - знам, че звучи ужасно, но повярвай ми има огромен ефект. Трябва да стоиш 1-2 часа намазана с това и после се изкъпи. Лошото е, че ще миришеш на газ 1-2 дни, но косата става здрава и лъскава.![]()
God must love stupid people, he made so many...
Първо си писала,че подстригването на косата УСКОРЯВА растежа.после,че косата не расте от рязанетоПървоначално написано от Sw3eTy
![]()
Е втория път поне си права![]()
И не те нападаме(поне аз) просто успорваме това,което каза,защото не сме съгласни.![]()
kosata ne miri6e ot koprivata,no efekta idva bavno.tova e dobre,4e ne q tretira6 4ak tolkova mnogo.prosto se uspokoi i ne se vmania4avai,za6toto v maniqta si,dori i da se poopravi,ti nqma da zabeleji6...i pak 6te ti e krivo.a spored men sega kato q ''iznasilva6'' za daljina i e izto6tena,nito 6te porasne,nito puk 6te izglejda jiznena.podstriji q s nqkolko sm.vse pak bala ti e 4ak mai mesec,a sigurno ti e izvestno,4e kosata raste s okolo 1sm.za mesec.
v kraina smetka svirkai si,da ni si samo kosa,nqaaama da i robuva6 kato na monarh!polagai nujnoto-zadaljitelno,drugite gluposti samo i vredqt!![]()
DA BUDESH PRAV VAV VSICHKO-
TOVA E SIGUREN BELEG ZA OGLUPQVANE!
Дам.. аз днес я подстригах и вече наистина твърдо съм решила да не я третирам с нищо. Най- много на Нова Година, на рожденния ми ден и разни такива.
Ще я чупя само с бира и ще и правя маски 1 път в седмицата, и ще я пръскам с хининова вода.
Скъсиха ми я малко повече от това, което исках, но дано сега малко да живне. Аз днес забелязах, че е започнала да цъфти и това е причината, която твърдо ме убеди да я подстрижа... иначе от доста време се колебаех. Преди това я подстригвах преди около 2 месеца... Сега мисля да я подстрижа чак след Нова Година.. даже може и да не я подстригвам до бала... не знам...
Направих си, но сега забелязах, че ми е свършил тривитаминола и много ме доядя.
Та си направих маска с: жълтък, стимулант за коса на "Икаров", уиски, мед, витамин Е, кайсиево масло, хининова вода, себорал форте, и хума докато се сгъсти.. ще постоя 2 часа и се надявам ефектът да е много добър, защото все пак вчера я подстригах.
Момичето имаше предвид, че косата не расте от САМОТО рязане, а от това, че няма цъфтежи, което е следствие от рязането...!!Първоначално написано от bibi90
**
Не знам какво е имала предвид,но или е много неосведомена или не знае как да се изразява.Първоначално написано от aDoRaBLe
не е като да съм неосведомена, но си права, че не се изразих като хората. Сега като си чета мнението и сама не мога да се разбераПървоначално написано от masal
Иначе знам как да се изразявам! Съжалявам за спама.
Първоначално написано от aDoRaBLe
Специално за такива като теб,в цитата съм удебелила,това което е налисала ама айде понеже съм добричка ще го копирам
Подстригвай 1 път в месеца само крайчетата, това УСКОРЯВА растежа
Айде ти си помисли какво е искала да каже
НЕ!Не расте по-вече от подстригването.Първоначално написано от varnen4e
Косата си расте с 1 до 1,5 см. на месец.И подстригването не оказва НИКАКВО вляние на скоростта на растежа на косата.По тая логика ходи се подстригвай през ден и след няколко месеца ще имаш коса до задникаТо ако ставаше така...
maika ti tapa da eba po-veche napisala ovcata
ето яZAMUNDA.NET
Първоначално написано от fuck_off_bastard
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()