- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- пак английски ;(;(;(
здравейте..Аз съм в 7 клас но започнах да уча езика от 5 клас
..сменяхме учители ..и някой бяха не токлкова добри....но това е друг въпрос
..та сега сме при поредния нов учител и нали знаете ..1вото впечатление е най-важно
..та имаме едно упражнение с картинака и къща и едно момиче,което трябва да я опише..та аз направих каквото мога и искам тези от вас,които могат да ми помогнат да ми кажат какви са ми грешките
![]()
![]()
![]()
ето го и текста... There are three floors.In a first floor there are four rooms and swimming-pool.There is a livingroom,kitchen and diningroom.In a second floor there are two bedrooms and bathroom.In the third floor there is my bedroom and my sister`s bedroom.There is a big terrace,livingroom and bathroom too.
mersi predvaritelno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
There are three floors.On the first floor there are four rooms and swimming-pool.There is a livingroom,kitchen and diningroom.On the second floor there are two bedrooms and bathroom.On the third floor there are my bedroom and my sister`s bedroom.There is a big terrace,livingroom and bathroom too.
tova e mai4e![]()
![]()
There are three floors. There are four rooms and a swimming-pool on the first floor. There is a livingroom, a kitchen and a diningroom. There are two bedrooms and a bathroom on the second floor. There is my bedroom and my sister`s bedroom on the third floor. There is a big terrace, a livingroom and a bathroom, too.
Когато има there is или there are, обстоятелственото пояснение отива на края, като в случая с on the .... floor.
На Ленито не е най-вярна поправката, първо заради това, което казах по-горе и второ, защото когато изброяваме повече съществителни, избираме дали да е there is или there are по това какво е ПЪРВОТО съществително от изброените. Ако е в единствено число-there is, ако е в множествено-there are.А тя не е спазила това правило..
There are three floors.On the first floor there are four rooms and a swimming-pool.There is a livingroom, a kitchen and a diningroom.On the second floor there are two bedrooms and a bathroom.On the third floor are my and my sister`s bedrooms.There is a big terrace,a livingroom and a bathroom too.
тоя определителен член за нищо го нямаша предпоследното изречение малко ти го промених щото ми звучи по-вярно сега
аз мисля, че е така, ако някой е по-знаещ, да пише
p.p. току що видях поправката на Hit, da наистина тряа on the еди кой си floor da e в края на изреченията. оправи го че не ми се пише
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
Въпрос:Трябва ли да се водите по картинката и да описвате точно дадената къща или вие трябва да си измислите някаква къща и да я опишете ?Ако трябва ТИ да си я измислиш ти предлагам да впрегнеш малко въображение и да понапишеш повече,понеже това ми се струва много малко и едва ли ще направиш добро впечетление с него.Ние миналата година имахме да описваме къща и моето описание излезе повече от 1 лист ...
Но,ако трябва да опишеш точно по картинката и не са показани много неща вече ти си знаеш колко и какво ти е дадено.А поправката вече са ти я направили
![]()
наистина ако сама го измисляш е малко посничко...ама ако е картинка..вече ти го поправиха![]()
това което ме боли най-много е,че бях толкова близо...
имах толкова много да ти кажа...и гледах как си отиваш..
Текста, така както ти го поправиха в горните коментари преди мене е граматически правилен, но лексиката е общо взето грубовата и тромава, начина на изразяване не е типично английски, ами малко побългарен. Не мога да ти го поправя, защото ме е страх да не разваля смисъла, щото не знам каква рочно картинка описваш, ама мисля, че като за 7 клас става.
http://www.jivotno.com/blqqqq - Дай 1 жълтица на рибката ми
даде обаче автор/ът/ката спомена че учи от скоро езика и че описва картинка. едва ли е в състояние да напише 180-220 думи (ниво CAE) съчинение, което на вс отгоре да звучи като писано от native speaker.Първоначално написано от Janeta_
Welcome to the end of the thought process.
Ъъъъ две години са достатъчни мисля ...Е то зависи от човека де,но щом аз можех да го направя,а изобщо не учех,значи би трябвало и тя да може ...