- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- От къде идваме, къде сме сега и накъде сме тръгнали?
От къде идваме, къде сме сега и накъде сме тръгнали?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Разбирайте въпроса както искате...
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
Въпроса може да бъде разглеждан от много страни и понеже ти го задаваш е хубаво ти да поясниш гледната точка
Според мен,ако гледаме хронологично и в големи машаби....всичко е един кръговрат и никой никъде не стига защото нищо не стои на едно място и висчко постоянно се променя.Ако трябва да погледна от гледна точка на минало,настояще и бъдеще....то света като чели се движи макар и леко клатушкайки се,олюлявайки се и крачещ от едния тротоар в друг.....към нещо по добро.И както баща ми веднъж каза....Една промяна без значение в каква насока е(спрямо гледната точка),винаги е нещо полезно.Естествено малко съм променил някои други думи,за да бъдат избягвани двусмислия.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Не се затормозявайте с такива въпроси защото няма смисъл а и е невъзможно да се докажат.. и нито един нее достатъчно достоверен.. но пък.. да всичко е един кръгврат вселената е изчислила всичко съвършенно .. живота може да си го представим като една магистрала с място за престрояване.. защото ако живота е един път то вероятно и смъртта също...и всместо за крайна точка може да се сметне за начална което напълно обезмисля страха от смъртта.. и мисълта за края..
От къде идваме, къде сме сега и за къде отиваме.. ще започна от далече... Енергията това е първичното във вселената.. всичко във вселената е енергия.. енергията не се губи тя се преобразява променя... именно тази промяна е преливането от живота към смърта и т.н. като всеки живот и всяка смърт е уникална сама по себе си поне за хората.. защото няма 1 еднакво съзнание а може би това е единственото нещо което се губи.. и след смъртта когато вече отново настъпи момента за живота може би енергията се преобразува разпадайки съзнанието и давайки живот на нещо ново.. затова и непомним миналите си живота а тогава със сигурност сме били зарлични хора.. но пък.. имам и една друга теория за частичното запазване на съзнанието но нея няма да я намесвам.. ето получава се кръговрата живота и смъртта за запазени.. чисто и просто живота няма смисъл такаче кой какво ще прави с него си е негова работа.. тази тема наистина е огромна и има много разклонения които се допълват в заимно но ще ги пропусна .. е туй е моята идея.. за пътуването..
рискувай за да живееш и живей за да рискуваш..
Скоро с няколко приятели темата тръгна от някакви шегички от сорта (мъже-жени) кой колко мозък имал,какво крави и т.н. всичко беше на бъзик. Та в крайна сметка почнах да разсъждавам ,че жените без мъжете са нищо,както и обратното.Защото ние играем една и съща роля с животни организми и т.н. Единствената ни оля на този свят е да се раждаме после да създаваме поколение за да поддържаме живота.Така е при животните,хората всичко. Всички чувства ,задължения,потребности при нас са нещо като "страничен ефект". И в крайна сметка защо са ни след като идваме със една роля.Имаме едно нещо което трябва да напавим в живота си,а той е натоварен първо с учение после с работа,пари,чувства,болка,р адост.
Първобитните не са ли били най-добре?Живее около 30 г. за това време само гледа как да се прехрани и да създаде поколение. Колко по-добе щеше да е така без да сме натоварени с излишни чувства и задължения.
Много се лъжеш ако си мислиш че сме тук само за възпроизводство иначе защо ни са всички тези чувства емоции въобще сложноста и уникалноста която притежаваме... тук сме единствено може би да даваме и да се осъвършенстваме.. друг смисъл няма... ако е трябвало само да се възпроизвеждаме тогава щяхме да сме някоя малко по нисша форма лишена от шанса за такъв вид осъвършенстване който буквално може да превърне обикновенния човек в бог...Първоначално написано от CocainCocktail
Възпроизводството е начина да се осъвършенстваме,защото унаследяването на подобрените гени е начина по който всички живи създания на нашата планета оцеляват и се адаптират.Една еволюция никога не настъпва за няколко поколения....нужни са невероятно много поколения и въпреки това пак има невероятно много други фактори които указват влияние.Мога да ти кажа че както ти ги нарече "по низши форми на живот",са много по бързо адаптиращи....бактериите и микроорганизмите са най-лесно оцеляващите.Преди време бяха проведени научни експерименти благодарение на които стана ясно че определени бактерии и микроорганизми могат да се пренасят чрез комети и астероиди.Много се лъжеш ако си мислиш че сме тук само за възпроизводство иначе защо ни са всички тези чувства емоции въобще сложноста и уникалноста която притежаваме... тук сме единствено може би да даваме и да се осъвършенстваме.. друг смисъл няма... ако е трябвало само да се възпроизвеждаме тогава щяхме да сме някоя малко по нисша форма лишена от шанса за такъв вид осъвършенстване който буквално може да превърне обикновенния човек в бог...
В тази картинка трябва да се погледне от много мащабна гледна точка,която да ти позволи да видиш че живота и оцеляването зависи от възпсоизвеждането и унаследяването(подобряван то на гена)....това е същинския смисъл на живота,но индивидуалния смисъл означава че трябва да е част от общото,защото само като общо цяло може да се постигне осъвършенстване,адаптиран ,оцеляване!
капийш...
Я ми кажи къде видя да отхвърлям възпроизвеждането като фактор.. доколкото за еволюцията ни и за бактериите които говориш знам.. и всъщност се предполага че има бактерии на астероидите всъщност.. са открити дълбоко в пещерите където условията за живот са нулеви бактерии хранещи се със скалите...
Точно това имах предвид,но представено по-просто.Първоначално написано от k`man
И може би пак от шегички бях казала,че чувствата ,мисленето и проблемите на обществото са някаква малка химична грешка която с времето и еволюцията все повече нараства(като тумор).До тази мисел ме наведе като помислих за всички други животни и организми на планетата целта им е да оцелеят (даже при бебетата е така.Нямат чувства нямат нищо имат само един слабо развит инстинкт за оцеляване.Чак след време при тях се появяват чувства.) Съответно ние сме единствените.
Всички емоции са диктувани от инстинктите ти...и един от тях е този за възпроизвеждане..Първоначално написано от Jagger
Единствените емоции които не могат да се обяснят са тези за дълг, чест и справедливост..
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Идваме от Бог, сега сме на земята за да поправим грешките си, и сме тръгнали към усъвършенстване на душата.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Tова не са емоции.Първоначално написано от SiegHeil
Нещо не разбирам. Как така да поправим грешките си? В какво сме прегрешили преди да дойдем на Земята?Първоначално написано от Nam3less3
![]()
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!
идваме от океана, сега сме на сушата и сме тръгнали към космоса![]()
идваме от едно славно минало, сега сме една мизерна държава... и все пак целия свят отива към деградация...
ноо все пак - това за океана на DimovB ми изглежда по-удачно... като добавим моето за "накъде вървим"
Били сме велика държава,сега сме сбирщина простаци, отиваме към криза ...
То криза в България кога е нямало!?
Това са въпросите, на които можем да си отговиром, чрез квантовата физика.
Това трудно може да се обясни...а колкото до квантовата физика, ако прочетете 5-6 книги и ще добиете някаква представа относно въпроси като "Кои сме ние? Откъде идваме? Какво правим тук, и къде отиваме? Защо сме тук? Какво наричаме реалност?" и още и още...
Квантовата физика, най-точно казано, е физика на възможностите.