- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- смятате ли се за вярващ/-а
Повечето вярващи са като лицемерци, не знаят в кой и какво вярват. Докато си добър и спазваш вечните морални принципи на доброто и вярваш в тях, то тогава се едно вярваш в Бог.
Атеистите си мислят че ако се помолят, трябва да им падне куфар с пари от небето.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
това с куфара ме накефи.....аз смятам че всичко трябва да има определени граници от които да не се излиза...без значение лошо или добро.Да не говорим че за мене тези термини "лошо и "добро" звучат глупаво.
Всичко е полезно ако е допустимите граници.както отровата е полезна ако е в малки количества,така и гнева и егоизма....но ако са в допустимите количества.
И всичко е вредно ако е прехвърлило или недостига нужните/допустимите количества....дори и любовта и щастието влизат в това число.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
С лошо и добро определям не предметите, ами действията на човек могат да бъдат съвестно направени за добро или лошо. Отровата може да бъде използвана от човек за добро, или за зло. Само по себе си всичко неудошевено е неутрално.Първоначално написано от Kman
Според мен трябва да вярваш само във себе си![]()
Да се стремиш към по-доброто , да имаш кураж да признаеш грешките си ... Но аз все пак не вярвам в господ![]()
Memories, sharp as daggers, pierce into the flesh of today...
Точно действията са тези които носят едновременно и положителни неща и отрицателни неща.Откажи се от едно действие понеже виждаш в него само лошото и ще се отречеш и положителните неща които то носи,които не виждаш понеже си прекалено консервативен.
В социалният живот важат правилата на животинската психология.
Ами моментите в които са ти правили лошо,обаче след време си разбрал че тези неща са ти донесли заедно с лошите последици и много положителни последици.Аз невероятно много често съм откривал че една моя добрина наранява много повече и когато някой се опитва с добри намерения да ми помогне,а всъщност ти пречи и "кел файда" че има добри намерения!
Важното е с какви намерения правиш действието. Докато умишлено не се опитваш да правиш зло на някого, не вършиш зло, дори и от действията ти да има отрицателни последствия за другите.Първоначално написано от Kman
В кой бог или в кои богове вярваш?Първоначално написано от Pagan_man
То и православните християни са езичници според ислямистите,протестантите и католиците...всеки дърпа чергата към своята страна...
Според православните атеистите,мюсюлманите,буди стите и т.н са езичници,според мюсюлманите православните,атеистите,бу дистите и т.н. също са езичници,според протестантите и православните и мюсюлманите и атеистите и будистите са езичници.......само атеистите не казват за никоя религиозна насоченост че е езическа!
"Кел файда" че имаш добри намерения,когато с добрината нанасяш злина!
Това да си мислиш че си имал добри намерения когато си направил лошо на някого е само валериан за съвестта ти!
Къде прочете, че будистите смятат някоя друга религия за езична?
Наскоро четох за Далай Лама и неговата гледна точка за будизма и другите религии.Много точно описва, че будизмът не отрича другите религии, а даже самият Далай Лама казва, "Най-общо казано, аз вярвам, че основните световни религии могат да служат на човечеството и да възпитават хората в добро.Под "добро" или "красиво" нямам предвид външната страна на човешките отношения, а това, че хората трябва да имат добро и по-състрадателно сърце.Ето защо винаги съм твърдял, че е по-добре следваш собствената си традиционна религия, защото ако я промените, у вас могат да се породят емоционални или интелектуални конфликти" и по-нататък казва "А онези от вас, които наистина мислят, че традиционната религия не им служи за нищо, както и за пълните атеисти, будисткия модел на обяснение на света може всъщност да се окаже привлекателен".
Така, че братко Кman, поразгледай будизма, туко виж те грабнало.
Твърда атеистка съм. Смятам, че въпреки положителните страни на религията, тя много повече вреди. А организираната религия е най-големият световен манипулатор.
В крайна сметка всеки е свободен да вярва в това, което пожелае, но за мен човекът, който мисли, че е създаден от кал (или каквото пишеше в библията) е глупак.
"Совите не са това, което са.."
Разглеждал съм го много пъти и някак си не ме грабнал,поради факта че един от любимите ми цитати е:"Ако искаш мир,готви се за война"
"Кел файда" от добрите намерения на еди коя си религия,като допринася за задълбочаването на световния демографския проблем или някой друг проблем....защото точно в момента религията и в частност християнството,забранявай и и анатемосвайки абортите и много други медицински похвати допринасят единственно за задълбочаване на пробламе...."кел файда" че имали добри намерения и искали всички да живеят в мир,като допринасят за това да няма мир<-ето ти един нагледен пример за това как добрите намерения и добротата вредят!
Всъщност в живота ми хората които са искали да ми навредят и наистина сами навреждали всъщност след време се оказва че са ми допринесли нещо положително!
А случките в които хората искайки да ми помагат,всъщност ми вредят,са изключително много...
Религията трябва да е индивидуалност, а не да се меси в политиката, в държавните отношения, и да одобрява или приема закони.
Уау,това сам ли го измисли или го прочете в библията....
Не съм вярваща..по скоро съм атеист.
Жената с характер ,плаши слабите мъже,
но подлудява силните..! ~
Свободен си да избираш.....има някои подробности около този свободен избор,които направо опорочават целия замисъл на израза.В крайна сметка всеки е свободен да вярва в това, което пожелае, но за мен човекът, който мисли, че е създаден от кал (или каквото пишеше в библията) е глупак.
За да направиш свободен избор трябва да си освободен от предрасъдъци,от страхове и много добре информиран за всички аспекти и гледни точки относно избора който правиш!
Свободата е нещо много по различно от истината...Първоначално написано от Kman
не е нужно това в което вярваш да се истина за да те прави щастлив![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
+ 1Първоначално написано от bishop
![]()
Първоначално написано от ScionOfStorm
А защо? Просто сама ли стана вярваща, или под влиянието на другите? Аз лично откакто се помня съм вярвал, без никой да ми казва нищо по тия теми, сякаш ми е вроденоПървоначално написано от pussycat_dolls15
![]()
ти си повлиян от религиозната маса....преработен елемент,привлечен клиент.Още докато си бил малък и не си разбирал света са ти пълнили главата с прекалено много божествени небивалици и като порастнеш си мислиш че си се родил хритиянин....
Определено не вярвам в никакъв бог, не мисля че съществува и за мен религиите са начин за манипулиране на хората.![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Здрасти!
Ето едно сбъднато пророчество. С това отговарям май и на анкетата:
Исая 53 глава (600- 700 г. пр. Хр.)
Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?
Защото израсна пред Него като отрасъл, И като корен от суха земя; Нямаше благообразие, нито приличие та да Го гледаме, Нито красота та да Го желаем.
Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; И, както човек, от когото отвръщат хората лице, Презрян бе, и за нищо Го не счетохме.
Той наистина понесе печалта ни, И със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен.
Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.
Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни.
Той беше угнетяван, но смири Себе Си, И не отвори устата Си; Както агне водено на клане, И както овца, която пред стригачите си не издава глас, Така Той не отвори устата Си.
Чрез угнетителен съд биде грабнат; А кой от Неговия род разсъждаваше, Че биде отсечен отсред земята на живите Поради престъплението на Моите люде, върху които трябваше да падне ударът?
И определиха гроба Му между злодеите, Но по смъртта Му при богатия; Защото не беше извършил неправда, Нито имаше измама в устата Му.
Но Господ благоволи той да бъде бит, предаде Го на печал; Когато направиш душата Му принос за грях, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му.
Ще види плодовете от труда на душата Си и ще се насити; Праведният Ми служител ще оправдае мнозина чрез знанието им за Него, И Той ще се натовари с беззаконията им.
Затова ще Му определя дял между великите, И Той ще раздели корист със силните, Защото изложи душата Си на смърт И към престъпници биде причислен, И защото взе на Себе Си греховете на мнозина И ходатайствува за престъпниците.
Матей 27 :26-54 (най- вероятно 70 г. сл. Хр.)
Тогава им пусна Варава; а Исуса би и Го предаде на разпятие.
Тогава войниците на управителя заведоха Исуса в преторията, и събраха около Него цялата дружина.
И като Го съблякоха, облякоха Го в червена мантия.
И сплетоха венец от тръни и го наложиха на главата Му, и туриха тръст в десницата Му; и като коленичиха пред Него, ругаеха Му се, казвайки: Здравей, Царю Юдейски!
И заплюваха Го, и взеха тръстта и Го удряха по главата.
И след като Му се поругаха, съблякоха Му мантията и Го облякоха с Неговите дрехи и Го заведоха да Го разпнат.
А на излизане намериха един киринеец, на име Симон; него заставиха да носи кръста Му.
И като стигнаха на едно място, наречено Голгота (което значи лобно място),
дадоха Му да пие вино размесено с жлъчка; но Той като вкуси, не прие да пие.
И когато Го разпнаха, разделиха си дрехите Му, като хвърлиха жребие.
И седяха да Го пазят там.
И поставиха над главата Му обвинението Му, написано така: Тоя е Исус, Юдейският Цар.
Тогава бидоха разпнати с Него двама разбойници, един отдясно, и един отляво.
А минаващите оттам Му се подиграваха, като клатеха глави и думаха:
Ти, Който разоряваш храма и за три дни пак го съграждаш, спаси Себе Си; ако си Божий Син, слез от кръста.
Подобно и главните свещеници с книжниците и старейшините Го ругаеха, казвайки:
Други е избавил, а пък Себе Си не може да избави! Той е Израилевият Цар! нека слезе сега от кръста, и ще повярваме в Него.
Упова на Бога; нека Го избави сега, ако Му е угоден; понеже каза: Божий Син съм.
Със същия укор Му се присмиваха и разпнатите с Него разбойници.
А от шестия час тъмнина покриваше цялата земя до деветия час.
А около деветия час Исус извика със силен глас: Или, Или, лама савахтани? сиреч: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?
Някои от стоящите там, като чуха, думаха: Той вика Илия.
И веднага един от тях се завтече, взе гъба, натопи я в оцет, и като я надяна на тръст, даде Му да пие.
А другите казваха: Остави! да видим дали ще дойде Илия да Го избави.
А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна.
И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха,
гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени,
(които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина).
А стотникът и ония, които заедно с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко що стана, уплашиха се твърде много, и думаха: Наистина тоя беше Син на Бога.
Дали ще вярваш или не е личен избор. Който търси намира. Има още много доказателства, които с радост ще предоставя на тези, които са заинтересувани, но не с цел спор.
Ами донякъде - на най-големите празници паля свещ , но не мога да кажа , че съм кой знае колко набожен.