.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 35 от общо 35
    Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    ra4ence, Godmaster, много ви благодаря за съветите. А да питам - като се сложи арсена, ще си ходя около 7 дена със сив зъб ли? Не, че няма да го направя, но ще е по-добре да е през някоя ваканцийка

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Chr!sSie Zdravei zna4i ako 6te ti slagat faseta na tozi zub i nqma drugi subrazeniq nama nuzda da se umurtvqva... a i do kolkoto si spomnqm ti be6e kazala 4e si s breketi i ne si li4i tuka4e ako zuba ti e dobre kato ti mahnat breketite togava go deistvai za faseta se izpilqva ot zuba samo 0,5-0,8mm po malko to 1 milimetur i zatova nese nalaga da se umurtvqva pone v BG tam moze da imat drugi teorii
    ina4e arsena se slaga vutre v samiq zub i samo ti 6te si znae6 za nego
    makar 4e v Franciq moze da polzvat drug preparat...

a eto i nesto deto moze da ti e interesno
    pusni v google toq fail da se tursi 6toto neemoga da pratq linka........

finesse_mm_chairsideguide.pdf

za faseti malko e reklamno no sepak e sus snimki

ra4ence ti vika6 da ne gi 6a6kam no cenite v momenta sa tukiva za kerami4na faseta daranciq a pri doktor Gais (ot pulna promqna ) cenata e samo za 6ampioni 900 be6e v na4aloto na godinata

........................... tuka trqbva6e da ima linkkkkkkkkkk
    samo4e nqma ceni na saita no moze da zvune6 da go tita6 samo zalegni 6toto tama cenite sa reza4ka

4al ,4e stiga sum sduhval horata
    P.S. tuka nedavat da se puskat linkove

Повече от фен Аватара на mishmula
    Град
    В кошмарите
    Предполагам 900лв за всички зъбки
    Направи добро- яж л***о !

kolkoto i vuzmotielno da zvu4i samo za edin zub e tova, no tam e mnogo elitatno horata koito hodat tam nebiha si napravili tazi "prpocedura" ako e po efeino kak da se pohvali6 4e si dal mnogo pari

Повече от фен Аватара на mishmula
    Град
    В кошмарите
    Тогава ще си сложа само на предните зъби
    Направи добро- яж л***о !

Град
    Varna, BG

Re: Умъртвяване на зъб ..

[quote="puppy"]
    Цитирай Първоначално написано от Chr!sSie
    ... като опре усещаш боцкане (нищо особено), с това боцване тя "убива" нерва.
    Има много приказки и точно такава е тази,която ще ви разкажа..
    Става дума за рицарите в зъболекарския бизнес.. само с едно боцване БОЦ и нерва умира изпод копието с различни цветове..

не се сдържах да коментирам и да разбия представите ти за тази приказка.

Ако с това "боцване" ти умъртвяваха нерва,щеше да излетиш в космоса с първа космическа скорост и да станеш спътник на земята .Явно си забравила арсенита който ти слагаха преди да ти бъркат по дупките и в частност каналчетата на зъба.

Малко научни факти:
    първа космическа скорост - 7,9 км/с за земята.
    арсенит - вещество със сивкав оттенък,който умъртвява всяка мека тъкън до която се докосне. (в заболекарската практика съществуват и други вещества за умъртвяване,но на всеки действат различно бързо)

В микрограмове е достатъчен за да ти умъртви нерва и след това с тия иглички да извадят разсейките му от всеки един канал.
    ВНИМАНИЕ! - продължителното отлагане на арсена и в частност изотопа му арсенит в организма води до сигурна смърт.
    Едва,когато бодне и кажеш,че не усещаш нищо ти прочистват каналчетата

Любопитно:
    Арсена е част от нашето ежедневие и е навсякъде около нас.Съдържа се и в цигарите както и в почвите,следователно и във доста от реколтите.
    Ето ви повод за размисъл

ПС: Това сега да не вземе да ви откаже от зъболекарски услуги... Няма нищо страшно в това,ако отидеш с правилната психична нагласа. Както казах арсенита е в микрограмове и не е достатъчен за да вреди на човешкото здраве.Ходете на зъболекър при най-малкия кариес за да избегнете цялата тази процедура по "боцване" на зъба.
    Природата е измислила времето,за да не се случват всички неща наведнъж!
    Компетенцията каза:

Иди в някой кабинет дето няма да ти слагат тия арсени и да ти вадят нерви все едно те колят, това са методи от преди 30 години нагоре останали. На мен са ми го правили няколко пъти - без упойка, търпи се, боцка те, но не е нещо страшно. Но!!! Сега има нови техники и за 30-40 минути в добър кабинет ще ти бият една упойка и ще ти направят зъбчето от-до. Няма да усетиш нищо, няма да се разкарваш по 100 пъти и няма да те тровят с арсена (той можеше да стои максимум два дни мисля, че после лошо) .

Град
    Varna, BG

Re:

Абе тия дни и на мен ми се наложи да ходя на зъболекър .. арсенита може да престои до 1 месец без сериозни последствия което е относително.
    Проблема пък при мене е,че ми сложиха за втори път, днес ми извадиха нервите, но при натиск костта под зъба имам чувството че ми се иска да бръкна и да го извадя... дразнеща болка при натиск на зъба. Сега в сряда ще ида пак да ми разширят каналите че са девствени и ще я попитам зъболекарката що мЪ боли аджаба... не си е работа,но конкретно момичето си е вадило зъб в наши дни и това ме накара да подчертая метода.
    Природата е измислила времето,за да не се случват всички неща наведнъж!
    Компетенцията каза:

Супер фен
    Град
    Germany
    На мен нерва на един от кътниците беше излязъл..в смисъл аз май там имах пломба,която се е отчупила и паднала и на нейно място е останала дупчица.И понеже аз не отидох веднага като усетих на зъболекар и то нерва на зъба ми излезе ии страшно ме болеше.После като отидох при нея тя ми го умъртви нерва (което си болеше..бая хД) ии май пак ми направи пломба ли какво...Абе не помня много,само болката

Застанала съм пред ОГРОООМНА дилема и не знам какво да правя. На 17 съм, а все още имам млечен кучешки зъб направих си панорамна снимка на която се вижда, че зъбът ми е тръгнал към другите два, които са ми отпред и може да ги събори. Има два начина за излизане от ситуацията: единият е да ми сложат брекети за опора и да започнат да го издърпват в продължение на половин година, а другият да ми премахнат зъба напълно и да ми сложат изкуствен. Работата е там, че ако ми го издърпат той ще излезе крив и ще трябва да ходя 2 години с тия железа из устата си, а аз няма да издържа пък и ми предстои поход на който не знам какво ще правя с тях. Та въпросът ми е, дали ако си сложа изкуствен ще направя грешка? Кой според вас е по-добрия вариант? А и бих се радвала на коментар от човек с изкуствен зъб - как живее, създава ли му някакви проблеми?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си