.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21
    Голям фен Аватара на Slashy
    Град
    Варна

Ем за акустичните китари :]

Ква акустична китара ше препоръчате за абсолютно начинаещ? Смисъл от какво дърво и т.н.
    А има ли добри китарки за около 100 лв..
    ...ии ако може да ми кажете магазин за китари във Варна, щото ми бяха дали единадрес, ама го изгубих

Град
    Shove IT
    Ми дървото също ма значение, но материалът та струните е по-важен, има найлонови и метални. В дупката в Пловдив има прилични китари за 120-140 лева

Град
    Варна
    знам, че са такива струните, но като за начало искам да пробвам с найлонови и после да ги сменя с метални

Ами дам като за начало наилоновите са идеални,китарката може да е 150лв като за начало докато напреднеш,а след това вече може да си вземеш нещо по-хубаво
    За магазин във Варна незнам само в Пловдив мога да препоръчам поне 3 магазина
    I am near you,
    You don't see me.
    Can you feel me?
    closer than close.
    Does it hurt? Does it burn?
    Do you know what you've lost?
    Are you scared of the dark?

Град
    Horrorwood
    Абе момичето за Варна ви пита, къв Пловдив бълнувате. Ако беше Пловдив и аз щях да ти кажа.
    Иначе добра китара даже и за 100лв можеш да си намериш, като влезеш в някой магазин просто кажи на човека, че си търсиш добра китара като за начинаещи, той ще ти каже най-добре (поне в повечето случаи знаят за кво иде реч)
    Your pseudo sunshine I don't need.

Град
    Horrorwood
    ^ За найлоновите струни е ясно щом е за начинаещи. Но освен найлонови струни е хубаво и да не е много скъпа, защото утре може да ти писне и да я оставиш да прашасва.
    Your pseudo sunshine I don't need.

Kanev Music Shop,JBL :] Моята е от Kanev заа 175 лв.,но имаше и по-евтини.Аз знам за 2 магазина на Канев и JBL във Варна,но не мога да ти обясня къде са,попитай някой друг
    { Георги the one ♥ }
    ...........run MF run ;]

За какво подяволите са й найлонови струни?!?!?!
    Е... ако ще свири класически неща от сорта на Моцарт, Бах и прочее, тогава да взима, ама ако иска да свири нещо от сорта на АС/DC, Metallica с т.н. с найлоновите почти нищо няма да направи.
    + най-добре ако ще свири нещата от рок стил най-добре да си вземе акустична китара, уестърн форма, а не класическа китара, защото много хора правят тая грешка!!
    Найлоновите струни не издават същия звук както металните струни за акустична или електрическа китара, не може да се прави много хубаво вибрато, не може да се прави портаменто и прочее.

Както казах найлоновите струни са за класическа китара и класическа музика.
    "Of all the things I've lost, I miss my mind the most" - Ozzy Osbourne

Град
    Варна
    Благодаря ви много И аз знам за Канев, ама ми викат, че бил мошеник...ддз..
    еми значи ше търся с метални =)

а и btw мисля да намина във Фактор (Бул. Мариа Луиза - до Годзила)

Град
    София
    ако са напълно начинаещ си купи една проста класическа с найлонови струни

един познат си взе много добра китара от e-bay за стотачка,а цената и е доста над това...

можеш да разгледаш и в амазон.

forum.muzikant.org отиди там, и разгледай секцията купувам продавам. Ще видиш доста сносни оферти пък и хората могат да ти дадат препоръки бол

Цитирай Първоначално написано от Ravage
    forum.muzikant.org отиди там, и разгледай секцията купувам продавам. Ще видиш доста сносни оферти пък и хората могат да ти дадат препоръки бол
    то там,вЕрно има попадения често,но никак не е лошо да е с познат,който разбира малко или много повече...

Град
    ..In The Middle Of Nowhere....
    Я обяснете,защо като е начинаещ/а трябва да свири с найлонови струни?Когато аз започнах да свиря на китара бях с метални и всичко си беше на 6...

..this world is watching me..

Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Град
    Sofia
    Много ми е интересно как чули от някъде нещо си и айде стана задължително начинаещите да започват да свирят с найлонови струни...
    Искам да ми кажете защо.
    Изобщо някой от вас свирил ли е?
    Аз пък започнах с електрическа китара (непредвидено) и нямах абсолютно никакви проблеми.
    Електрическите са с по-тесен гриф, струните са по-ниски...
    Не би ли следвало те да са по-удобни за начинаещи?

Slashy да каже какво иска да свири и ще помогнем.
    Единственото изискване към начинаещия е да има желание...на каква китара ще се учи, на практика не е толкова важно.
    Дали китарата ще е хубава, също не е толкова важно, като за начало (пък и да не говорим, че не е по джоба на всеки една хубава китара)
    Между акустична и "класическа" китара (такова е общоприетото название и за улеснение ще използвам него)...
    акустичната е с по-тесен гриф и струните пак са по-ниски. => по-лесно се учи начинаещ на нея.

знам, че са такива струните, но като за начало искам да пробвам с найлонови и после да ги сменя с метални
    Надявам се, че знаеш, че на класическа китара не можеш да сложиш метални струни, нито обратното.

Забравям нещо май...както и да е като се сетя ще пиша.

Голям фен Аватара на TrustNobody
    ох и аз трябва да взимам акустична китара,ама е за подарък.
    от къде да търся в София?
    we are rockstars.

Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Град
    Sofia
    Rising Force (зад Булбанк)

Голям фен Аватара на TrustNobody
    мерси :}
    we are rockstars.

ми аз започнах с учебна акустична (с по-малко тяло, по-малак гриф и найлонови струни...) горе доло година и половина ходех на уроци и се упражнявах на нея след това си минах на ел китара и сега нямам проблеми но и обикновенна акустична да си вземиш за там нз по колко са 100-120л... има ли желание нямаш проблеми

Повече от фен Аватара на Ambrosia
    темата е стара.

Голям фен Аватара на NamelessRomantic
    Град
    Един объркан човек в един объркан свят.
    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОВТАРЯМ - ОТИДИ НА УЧИТЕЛ И ГО ПОМОЛИ ТОЙ ДА ТИ ИЗБЕРЕ КИТАРА.
    В най-ниския клас 100-150 лв. трябва даскал да я види - да е удобна,без дефекти дето ше дадеш още 15-20 лв. да ти ги махат,etc.
    Жив и здрав.
    Ако има нещо - свиркай на ЛС.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си