.
Отговор в тема
Страница 10 от 32 ПървиПърви ... 6789101112131420 ... ПоследнаПърви
Резултати от 226 до 250 от общо 799
    Град
    Софийско поле
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Цитирай Първоначално написано от axl_baby
    Цитирай Първоначално написано от BаllFace
    Щом съществува Бог, защо не 'земе да обърне внимание на хилядите измиращи дечица в Африка или изобщо по целия свят.Защо не помогне на сирачетата, гладните и боси хора.....
    Щом е създал нещо, трябва да се грижи за него...
    Не вярвам в Бог.
    Света с какво е заслужил помощта на Бог?
    \
    Какви сте вие човекомразци бе?!
    Човек с нищо не е заслужил помощта на Бог.

Както казах, Библията учи, че всички заслужаваме смърт. Съжалявам ако не ти харесва!
    Някъв не реален образ ще реши дали заслужаваме да живеем или не? Хмм интересноо,поне за мен не решава той
    Down On The Farm!!!

Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от axl_baby
    Цитирай Първоначално написано от BаllFace
    Щом съществува Бог, защо не 'земе да обърне внимание на хилядите измиращи дечица в Африка или изобщо по целия свят.Защо не помогне на сирачетата, гладните и боси хора.....
    Щом е създал нещо, трябва да се грижи за него...
    Не вярвам в Бог.
    Света с какво е заслужил помощта на Бог?
    \
    Какви сте вие човекомразци бе?!
    Човек с нищо не е заслужил помощта на Бог.

Както казах, Библията учи, че всички заслужаваме смърт. Съжалявам ако не ти харесва!
    Еми да , Библията учи ,че всички заслужаваме смърт по простата причина че всички умираме. А след като Света не е заслужил с нищо помощта на Бог по твоята логика , с какво е заслужил създаването си от него? Или Бог е решил да го създаде и повече да не се погрижи за него??? Няма логика , по простата причина ,че няма и Бог!!!
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Келеш малък, фани прочети поне Битие от Библията и ще ти се отговори на лапешките въпроси.

Град
    тук таме
    Всъщност я вземете прочетете цялата библия като преди това имате на предвид че е създадена за да се разбира и тълкува буквално!Така след това си представете как света е създаден за няколко дена,как бог е зъдал всичко,как вселюбящия бог е имал един богоизбран народ и как е избивал хора за да запази този свой народ.Как от трима човека са се пръкнали едновременно хилядите хора по целия свят,как всичките звезди ,светила+слънцето били създадени така интересно...
    А и да не забравя да спомена,че ако сте останали леко объркани от оригинала на библията,прочетете "забавна бибилия" на Лео Таксил.
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Келеш малък, фани прочети поне Битие от Библията и ще ти се отговори на лапешките въпроси.
    Думи като "келеш" употребявай ако поискаш за себе си, но не и за мен , понеже със абсолютно нищичко не съм те убидила. И дори и да си прав за себе си нямаш никакво право да лееш убиди наляво и надясно. Това , че не можеш да се изразиш интелигентно без да употребяваш някой от ежедневните си изрази , не ти дава правото да ги употребиш точно пред човек , който с абсолютно нищо не се е опитал да те засегне. Води се спор за съществуването на Бог, а не война в която някой да покаже колко по-аругантен би могъл да бъде. ...
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Град
    Софийско поле
    Ахх как никой не пише по темата...Темата е за аргументи ПРОТИВ съществуването на Бог,а не да спорим има ли го,няма ли го...
    Down On The Farm!!!

Град
    тук таме
    Пореден аргумент:Аджаба за къв чеп му е бил на бог да слага вода на марс и да развува там микроогранизми,а последните изследвания са показали че на марс всъщност е имало живот подобен на този на нашата планета....
    Това не обезмисля ли цялата същност на бог като създател на този "свят",който според тази същата религия се ограничава само и единственно в нашата планета.
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Абе ей хора осъзнайте се - 21ви век сме - НЯМА БОГ! Замислете се само ако не е била религията колко развита е щяла да бъде науката, но благодарение на католическата църква през средновековието науката е била в застой...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от k`man
    Пореден аргумент:Аджаба за къв чеп му е бил на бог да слага вода на марс и да развува там микроогранизми,а последните изследвания са показали че на марс всъщност е имало живот подобен на този на нашата планета....
    Това не обезмисля ли цялата същност на бог като създател на този "свят",който според тази същата религия се ограничава само и единственно в нашата планета.
    Християнството говори за расата на хората, другите извънземни не го интересуват... Нищо не обезсмисля. Такива аргументи ме смайват наистина...
    @Vesk0u, църковната институция е дело на хората, религията е нравствени и духовно правила и ценности, науката си е съвсем друго нещо. Хората са пречели на науката, не християнството.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    Монтана
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Цитирай Първоначално написано от k`man
    Християнството говори за расата на хората, другите извънземни не го интересуват... Нищо не обезсмисля. Такива аргументи ме смайват наистина...
    @Vesk0u, църковната институция е дело на хората, религията е нравствени и духовно правила и ценности, науката си е съвсем друго нещо. Хората са пречели на науката, не християнството.
    Ами самите закони на църквата са ги забранявали...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Християнството отрича подобни неща, които е вършила църквата. Хората са сгрешили, било то от невежество, нарочно за власт, или от грешно и фанатично разбиране на християнството. Вършейки подобни неща, християнската църква противоречи на християнството, абе човешка глупост.

Град
    Монтана
    Christ - ако ми кажеш че не лъскаш щото било "грях", просто съм те ПРИЗНАЛ!!!

Цитирай Първоначално написано от Vesk0u
    Christ - ако ми кажеш че не лъскаш щото било "грях", просто съм те ПРИЗНАЛ!!!
    Е, всички си имаме слабите моменти.

Град
    Монтана
    BTW - На колко си

Цитирай Първоначално написано от Vesk0u
    BTW - На колко си
    18

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    @Christ, кви са тия извратени тълкувания? Бог е милостив, справедлив, ти го изкара жесток...

@Christ, кви са тия извратени тълкувания? Бог е милостив, справедлив, ти го изкара жесток...
    Какво им е извратеното? Или си с Бог или си против Него. Ако си против Него, да му мислиш.

Който се покае от греха си ще живее, който не...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Какво им е извратеното? Или си с Бог или си против Него. Ако си против Него, да му мислиш.

Който се покае от греха си ще живее, който не...
    Който не "ще гори в ада", но това нещо може да бъде разбрано по десетки начини. Ако се родиш в мюсюлманско семейство, няма начин да станеш християнин, та защо ще гориш в ада, като не си виновен за това къде си роден? Прераждането в случая е акт на справедливост, а библията нито го потвърждава, нито го отрича, защото тия думи могат да бъдат анализирани по много начини. Т.е. да вярваш в прераждането не значи да контрираш библията, а значи да я разбираш по друг, справедлив начин.

Библията отрича прераждането.

Евреи* 9:27-28

27 И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това <настава> съд,

28 така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без <да има работа> с грях, за спасението на ония, които Го очакват.

*Евреи - Hebrews, Юдеи - Jews, да няма бъркания.
    Няма прераждане според Библията.

Много мюсюлмани са станали християни, не ми говори за култура.

Град
    Монтана
    Човече, ти вярваш ли си за това, което говориш...?

Абе ей хора осъзнайте се - 21ви век сме - НЯМА БОГ! Замислете се само ако не е била религията колко развита е щяла да бъде науката, но благодарение на католическата църква през средновековието науката е била в застой...
    Бог има Вселената не се е създала от случайността. Бог е първопричината!
    За застоя на науката не е виновна религията ,а църквата( и то католическата църква ,поне Аз незнам православните църкви,да са преследвали учени),защото тя е обявявала ,който не трябва и който трябва за еретик.
    "Атеизмът е чифутска болест" - Достоевски

Нека да не отричаме Бог заради греховете на папите.

Иван Вазов
    В Ватикан
    (по Кардучи)

Когато Галилей, тоз ум високи,

каза: земята се върти,

из глухи полози дълбоки

на мрак и тъмноти

разчу се клетва непозната:

„Смърт, смърт на сатаната!“

Когато Хус със реч гореща, нова,

огря дълбоката тъма

и на лъжата в самата основа

заби топора на ума,

разчу се вик из тъмнината:

Когато Гутенберг — Колумб случаен —

сложи най-първите слова

и светлостта из затвора си таен

кат птичка с шум се изтърва,

пак чу се вик из таз палата:

Когато по-подир Волтер — пророкът

с цял рой борци гръмна

догматът, трона, расото, порокът

и рече: „Дайте светлина!“

Друг глас екна из тъмнината:

Летяха векове. Борците смело

вървяха, мряха в бой велик,

при всяка нова стъпка, мисъл, дело —

все тоя див подземен вик.

О, Ватикан, виж грее светлината!

Поклон на сатаната.
    brd.blog.bg

brd.bulboard.com

Браво на Националиста.

Нема умора из тез теми...
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Голям фен
    Град
    В сърчицето на моето дяволче (sun)
    не съм чела всички мнения.даже и първата страница не прочетох.искам само да ти кажа че няма бог.дори и да има той не е такъв за какъвто го мислим и го изкарват другите.защо в библията пише едно,а в действителност света ни стои по съвсем различен начин?ако изобщо го имаше всичко щеше да е в мир и спокойствие,както пише.кви са тия глупости.пък и всичкото това е създадено от измъчени хора,които имали нужда да вярват в нещо и затова са измислили боговете.не знам не мога в момента да дам мн адекватно мнение.просто съм се убедила,че НЯМА БОГ!!!!!кай квото иска да приказва.това е истината и никой няма да успее да ме баламоса.ако ще и да съм заблудена според вас.за мен съм си права и няма да промените решението ми.ако я нямаше тая религия да баламосва такива като вас,досега да сме станали мн по-добре откъдето и да го погледнеш.само ви размътват главите с глупости.ми вярвайте си там и тва е.някой ден ще се осъзнаете.
    МОМИЧЕ СЪМ!!!

Град
    Видин
    Цитирай Първоначално написано от lifelesscorpse
    защо в библията пише едно,а в действителност света ни стои по съвсем различен начин?
    Чела си си Библията ?
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си