.
Отговор в тема
Страница 11 от 32 ПървиПърви ... 78910111213141521 ... ПоследнаПърви
Резултати от 251 до 275 от общо 799
    Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    Цитирай Първоначално написано от lifelesscorpse
    защо в библията пише едно,а в действителност света ни стои по съвсем различен начин?
    Чела си си Библията ?
    Не е...

Нарекла се е безжизнен труп, доста библейско определение.

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Различните религий имат различни вярвания за създаването на света. Според мен нито една не е вярна...

За да съществува нещо то трябва да е съставено от енергия или материя, а ако не е съставено от енергия или материя не съществува >> понеже господ не е съставен от енергия или материя, да се спори за неговото съществуване е да се казва, че съществуване=несъществува е, което е противоречие, a за да сме убедени че господ съществува трябва да имаме физическо доказателство.

Стана малко главоблъсканица

п.п. "Ако хората са добри само защото се страхуват от наказание или очакват награда, то тогава наистина сме жалки"

~Алберт Айнщтайн

Град
    Перник
    Едно мнение не прочетох,тъй като не искам да се повлиявам от други отговори.За мен бог е измислен от нашите пра деди владетели.За да усмирът хората.Да са под тяхна власт.Мисля,че произлизаме от извънземните и не смятам,че бог ни е създал.Твърде ненормално според мен.
    Never let the fear of striking out keep you from playing the game

Общо, Бог не се намесва защото той ни е дал най-големият подарък ... Свободната воля, той ни е дал възможността да вярваме в него или да не вярваме. Иначе ако беше щеше да бъде тирания. А Господ не е тиранин а вселюбящ къв всички.
    Fighting for good or bad, trying to keep up and protect the important things in his life ...

Цитирай Първоначално написано от Van Zan
    Общо, Бог не се намесва защото той ни е дал най-големият подарък ... Свободната воля, той ни е дал възможността да вярваме в него или да не вярваме. Иначе ако беше щеше да бъде тирания. А Господ не е тиранин а вселюбящ къв всички.
    Какъв е смисъла да направиш нещо и да го гледаш как се самоунищожава?

Съвсем случайно видях темата и реших да се изкажа-бог няма!Всичко това е измислено от глупаци, които са си казали- "защо ще мисля как се образувала Вселената...еми ще си кажа, че е имало някакъв супер всемогъщ пич и е създал всичко".И така остава за доста дълго време и днес едни други не особено умни хора си казва-"Абе какви са тея еволюции, квантови механики...абе бог е създал всичко, няма какво да му мисля повече, отивам да се напия"

Град
    тук таме
    Ако бог съществува,то света трябва да се ограничи само до нашата планета или евентуално само до млечния път,а той не е толкова ограничен света.Колкото и да ви се иска да има,колкото и да сте убедени или вярвате че има,това не променя факта че бог е човешка измислица и фантасмагория.
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Цитирай Първоначално написано от Kman
    Ако бог съществува,то света трябва да се ограничи само до нашата планета или евентуално само до млечния път,а той не е толкова ограничен света.Колкото и да ви се иска да има,колкото и да сте убедени или вярвате че има,това не променя факта че бог е човешка измислица и фантасмагория.
    Пълна простотия. Библията казва, че Бог е създал абсолютно цялата Вселена. (Небесата, the heavens, и просторът, the firmament)

И така...

И не слушайте Van Zan, Бог ни държи под контрол.

Цитирай Първоначално написано от Christ
    Пълна простотия. Библията казва, че Бог е създал абсолютно цялата Вселена. (Небесата, the heavens, и просторът, the firmament)

И така...

Тогава той къде е бил той за тези 7 дни в които е създал всичко?

И следователно откъде се е появил господ след като е нямало нищо

Цитирай Първоначално написано от Luvcraft

И така...

Тогава той къде е бил той за тези 7 дни в които е създал всичко?

И следователно откъде се е появил господ след като е нямало нищо
    За първия въпрос: К'во?!

А втория въпрос говори доста красноречиво за умствения ти багаж.

Какво овърташ и говориш за умствения ми багаж, логично е всеки да си зададе този въпрос.

Какво овърташ и говориш за умствения ми багаж, логично е всеки да си зададе този въпрос.
    Ако го беше задал на Google, щеше да ти изкара поне милион отговора.

Ако беше питал google за аргументи против съществуването на господ, щеше да ти изкара поне милион отговора.

Ако беше питал google за аргументи против съществуването на господ, щеше да ти изкара поне милион отговора.
    Стига, бе...

Повече от фен Аватара на bishop
    И тук ще задам любимия си въпрос. Приемаме че има висша сила (в която аз не вярвам, но се налага да го допусна за да си задам въпроса). Приемаме че тази висша сила е това което 1 от любимите ми автори, Тери Пратчет, нарича 'антропоморфна персонификация' т.е. Бог. Питам се следното. Като го има тоя Бог и като милиарди хора през историята са вярвали в стотици различни богове, защо аз да вярвам точно в 3те манифестации на Господ бог (Отца, Сина и Светият Дух)? Що пък не вярваме в Зевс, Хера, Марс, Юпитер, Ищар, Буда, Аллах или някой от боговете на маите и инките? Как пък решихме че бог е един и представете си е точно този, за който пише в библията, а не са примерно Озирис, Анубис, Ра, Изида, Амон, Хор, Сет и останалите египтяни?

Искам адекватен отговор от Christ, а не братвежите на Nameless, че тия всичките всъщност са 1 и също нещо.
    Welcome to the end of the thought process.

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Не вярвам в която и да е религия. Те са измислени, за да обединят народите и за да могат по-лесно да ги подчинят. А и хората имат нужда да вярват в някой, за да се справят. Ем вярвайте в мене бе Бъдете мои последователи

Град
    тук таме
    Не вярвам в която и да е религия. Те са измислени, за да обединят народите и за да могат по-лесно да ги подчинят. А и хората имат нужда да вярват в някой, за да се справят
    Именно!
    Колко са интересни хората....винаги търсят да бъдат защитавани от някой по висше стоящ и да бъдат контролирани....това е робско мислене!
    имаше една много хубава мисъл->"Християнството е много странна религия,прави силните слаби,а слабите още по слаби"
    Смирение,страх,заплахи,под инение,контрол,молби......Ни ога,ще се боря,ще възставам,няма да се примирявам,няма да се страхувам,няма да търпя заплахи,няма да се подчинявам,защото имам свободна воля да избирам какво да правя с мене си и няма да позволявам на човек или божество да ме заплашва,подчинява и контролира....а божества колко искаш,и всичките се мислят за "най".
    Предпочитам да умра борейки се,от колкото да живея в подчинение и контрол....
    Пък на вас като ви се живее в такъва свят на смирение,страх,заплахи,под инение и контрол....посилно нещо от желанието за свобода няма,дори любовта не може да се изправи срещу това чувство и най видните примери са Христо Ботев и всички онези които са си дали живота за да е свободна България.А Ботев има много хубави стихотворения относно съпоставянето на любовта и свободата.
    Е?....робство или свобода(става дума за психическа свобода/робство,които са много по силни от физическите)?
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Дарвин го уважавам повече.....

Не вярвам в която и да е религия. Те са измислени, за да обединят народите и за да могат по-лесно да ги подчинят. А и хората имат нужда да вярват в някой, за да се справят
    Именно!
    Колко са интересни хората....винаги търсят да бъдат защитавани от някой по висше стоящ и да бъдат контролирани....това е робско мислене!
    имаше една много хубава мисъл->"Християнството е много странна религия,прави силните слаби,а слабите още по слаби"
    Смирение,страх,заплахи,под инение,контрол,молби......Ни ога,ще се боря,ще възставам,няма да се примирявам,няма да се страхувам,няма да търпя заплахи,няма да се подчинявам,защото имам свободна воля да избирам какво да правя с мене си и няма да позволявам на човек или божество да ме заплашва,подчинява и контролира....а божества колко искаш,и всичките се мислят за "най".
    Пък на вас като ви се живее в такъва свят на смирение,страх,заплахи,под инение и контрол....посилно нещо от желанието за свобода няма,дори любовта не може да се изправи срещу това чувство и най видните примери са Христо Ботев и всички онези които са си дали живота за да е свободна България.А Ботев има много хубави стихотворения относно съпоставянето на любовта и свободата.
    Е?....робство или свобода(става дума за психическа свобода/робство,които са много по силни от физическите)?
    Да, защото всички Възрожденци са били атеисти.

Повече от фен Аватара на bishop
    Именно!
    Да, защото всички Възрожденци са били атеисти.
    Не видях отговор на моя въпрос. Май в тази тема отговаряме само на въпросите, на които можем...
    Welcome to the end of the thought process.

Извинявам се, Bishop. Не съм видял въпроса ти.

Цитирай Първоначално написано от bishop
    И тук ще задам любимия си въпрос. Приемаме че има висша сила (в която аз не вярвам, но се налага да го допусна за да си задам въпроса). Приемаме че тази висша сила е това което 1 от любимите ми автори, Тери Пратчет, нарича 'антропоморфна персонификация' т.е. Бог. Питам се следното. Като го има тоя Бог и като милиарди хора през историята са вярвали в стотици различни богове, защо аз да вярвам точно в 3те манифестации на Господ бог (Отца, Сина и Светият Дух)? Що пък не вярваме в Зевс, Хера, Марс, Юпитер, Ищар, Буда, Аллах или някой от боговете на маите и инките? Как пък решихме че бог е един и представете си е точно този, за който пише в библията, а не са примерно Озирис, Анубис, Ра, Изида, Амон, Хор, Сет и останалите египтяни?

Искам адекватен отговор от Christ, а не братвежите на Nameless, че тия всичките всъщност са 1 и също нещо.
    Така... Защото има абсолютни простотии в писанията от тези 'богове'.

Не, в Библията не пише, че Земята е плоска и център на Вселената.

Гъската снесла яйцето и това е Земята?

Земята е на гърба на костенурка, стъпила върху 4 слона?

Слънцето е бог Ра в неговата лодка?

Зевс е на Олимп и мята гръмотевиците?

Буда не е бог и не желае да бъде считан за такъв.

Аллах твърди, че е Бог.

1. Времето не е константа. Може да се забързва и да се спира. Тъй като Бог е всемогъщ (а всемогъщите същества не могат да се провалят), Той може да създаде света и за 6 секунди...

Шестте дни в Битие са символични, но това не значи, че не е станало така.

2. ДНК. Бог е създал ДНК, за да не трябва да се намесва при размножаването на организмите.

Уф не мога да се сетя така. Казвай там още неща, с които имаш проблеми, ще се опитам да отговоря на тях.

Създал ДНКто, за да не се бърка.Той "създа" всички твари на земята и изведнъж става супер демократичен и ги оставя сами да се оправят....

Цитирай Първоначално написано от AdmiralJohn
    Създал ДНКто, за да не се бърка.Той "създа" всички твари на земята и изведнъж става супер демократичен и ги оставя сами да се оправят....
    Да.

По същата логика, Christ, можем да кажем, че в библията пише, че за да живееш вечно трябва символично да ядеш плътта на всемогъщо "зомби" и телепатично да го приемеш за господар, за да може да изчисти злото от теб, което пък е на земята, защото една жена е била подмамена от змия да изяде плод от магическо дърво.

Всички религии могат да бъдат тълкувани по начин, който ги кара да звучат глупаво и християнството не прави изключение.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си