- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Аргументи против съществуването на Бог.
Първоначално написано от Luvcraft
![]()
Ох, горкичкото.
Да ядаше плътта на всемогъщото "зомби" се нарича Господна вечеря, в която се яде хляб и се пие вино... Ритуал, просто.
Много хубаво е така да се изкривяват нещата, нали?
Аз пък мога да ти кажа, че ти вярваш, че цялата материя идва от нищото (0.0(0)1 м дължина, ширина и дълбочина), което избухнало и създало всичко!
Хубава вяра имаш, да...
Нито знаеш какво е предизвикало Големия Взрив, нито защо.
Също така, Вселената не може да "контрактира", защото ускорява в разширението си.
Айде моля те спри да гледаш простотиите по Интернет и хвани отвори Библията ако искаш да знаеш нещо за Християнството.
Телепатично. хахахах
Ае със здраве.
Точно това имах предвид, всичко може да извърти така, че да звучи глупаво. Както ти направи като коментира другите религии. Както и да е, айде да не спорим, нито можем да се убедим в нещо, нито ни се занимава явно :PПървоначално написано от Christ
Луцифер = неутрален
Бог = неутрален
добро и зло няма, само ние си измисляме две противоположности, защото имаме тая тъпа нужда. това не означава, че е така. Ако приемем, че има такива сили, естествено.
кк?
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Ужасното е, че другите религии наистина звучат така.Първоначално написано от Luvcraft
Сционе, обоснован отговор, pl0x.
Уф..ако знаеш как не ми се обосновава сега..тряя имам настроение.
Давай набърза и сигурно тъпа скица. Аз приемам, че Луцифер и дружките му са изгонени от Рая заради гордостта, най-значителния от Седемте гряха. Това пък идва от нежеланието да коленичат пред сина Божи/Христос/олицетворение на човешката раса. И двете са творения на Бог, това ясно, обаче ангелите >>> нас. В такъв смисъл, ние ги възприемаме като паднали ангели = демони, а те просто са отказали да коленичат пред нещо по-низше от тях.
Като се замисля, макар да съм животно, и аз не бих коленичил пред плъха и не бих му предоставил плътта си защото еди кой си ми повелява. Т.е. те са просто другата страна, не мисля, че е задължително да са особено зли, нали тъй?
Виж ми в Творчество "Бог" темата ако искаш, там съм поразписал повече. Малко неадекватно сега, ама не ме гепваш в серия :р
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Ба, не мисля винаги така, знаеш че аз по отношение на вярвания и религия и т.н. съм непостоянен и въобще прибягвам когато имам нужда от разнообразие. Ама една такава теза ми се струва по-магична някак от реалната (ако има такава и ако самата реална теза е такава, каквато е за теб и т.н.)
![]()
Демек аз да вярвам в Светата Тройца, а не, да речем, в Тор, защото християнската история за създаването на света звучи най-малко абсурдна и влиза в най-малко противоречие с науката?Първоначално написано от Christ
Welcome to the end of the thought process.
Като е толкова демократичен защо очаква да му се "подчинявам"?!Първоначално написано от Christ
Защото не става въпрос за ДНК.Първоначално написано от AdmiralJohn
Бати тъпия отговорПървоначално написано от Christ
![]()
![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от AdmiralJohn
![]()
![]()
![]()
![]()
Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат
Всъщност, няма нито един аргумент, който да доказва ,че Бог не съществува.
Теорията за големия взрив, според мен е идиотска "от нищо става нещо".
Христянството за разлика от исляма не е логика, ще ми е интересно, атейстите да започнат да спорят с мюсюлманите има ли Бог или няма
А учените си мислят, че имат обяснение за всичко, все още не сме изследвали изцяло нашата планета, а даваме отговори как е създадена вселената![]()
Ми kато имаме идеи ще даваме обяснения за създаването на Вселената.Няма да забраняваме на хората да разсъждават по тия въпроси, защото в библията вече си пише "как е създадено всичко"?Или пък само, за да иследваме планетата ни...Първоначално написано от Sturma
Luvcraft прочел някъде "Ами, Бог къде е бил когато е създавал всичко?!" и ааааайде хоп вече и той мисли така.
Я се върни 10 години назад. Тогава на това мнение ли си бил? ..
Забелязах, че много хора без да са чели Библията, говорат по навик врели некипели, сякаш сме все още в 14 век.
Никой не даде едно обяснение, защо отрича християнството, това ми е интересно, защо го отричате ? Християнството е учение, което ако се следва, света ще бъде много по-добър, защо му е на някой да отрича нещо добро? Какво печелят атейстите, като отричат християнството ? Едно ще ви кажа: Не е модерно да си атейст приятели![]()
Изисква подчинение и налага контрол....и ако не го правим отиваме в ада и се пържим вовеки веков...
Значи тоя дето е измислим "никога на колене пред когото и да е" е отидъл в ада...
Помислете по добре какво е свобода и не само физическа,но и психическа.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Хммм аз съм християнин пък съм доста свободен човек, сигурен съм че каквото правиш ти, го правя и азПървоначално написано от Kman
Помисли какво е 14 век и какво е 21 век
Дай ми пример, какво не трябва да прави според теб един християнин, което ти правиш? Това, че християнина се моли не ти влиза много в работата и не е аргумент, молитвата не е признак на слабост.
Пфф... това са простотий отвсякъде. Ето един въпрос към всички вярващи: Защо мастурбирането е "грях"? Психолозите обясняват, че това е нормално и даже нужно да се прави.
Не заради самия акт, а за това какво си мислиш докато го извършваш.Първоначално написано от Vesk0u
Изумяваш ме с тъпи отговори.Първоначално написано от Christ
![]()
![]()
![]()
![]()
Нали уж християните са свободни...не могат да си фантазират ли....?
Аз съм християнин и си фантазирам много често, имаш проблеми с това ли ?Първоначално написано от AdmiralJohn
Обясни ми какъв е модела за един християнин според теб ? Защо всички си мислите, че християните трябва да са едни перфектни хора?
мн пъти поглеждам тази теми и всеки път с желанието да защитя Бог. защо сте се настроили против Бог. какво лошо ви е сторил. защо темата не беше формулиране по друг, положителен начин. спрете с омразата и завистта. те ще ви погубят.и в друга тема препоръчах учебникът на изд. Слънце "Християнска етика". Той е за ученици между 9-12 клас и се разпространява безплатно. Одобрен е от МОН и има мн добри отзиви от мн хора и институции. Това е изключителна книга, която може да бъде полезна на всички млади хора, които възприемат нещо от нея.
би било чудесно ако някой прояви интерес, намерия и я прочете. не е голяма книга, но там ще намерите феноменални факти, които няма да видите в учебниците по физика или други точни науки. дори ако ви се стори глупост я прочетете цяла смятам, че все ще имам какво да научите за вас и за света. в крайна сметка нищо няма да ви струва да я имате.
ПП: ако някой я е чел бих се зарадва да чуя мнението му/й.
Това не беше адекватен отговор на въпроса ми, а бърз начин да приключиш неудобна дискусия.Първоначално написано от Christ
Първоначално написано от Sturma
Първоначално написано от Uptown_soldier
Welcome to the end of the thought process.