.
Отговор в тема
Страница 12 от 32 ПървиПърви ... 2891011121314151622 ... ПоследнаПърви
Резултати от 276 до 300 от общо 799
    Цитирай Първоначално написано от Luvcraft
    По същата логика, Christ, можем да кажем, че в библията пише, че за да живееш вечно трябва символично да ядеш плътта на всемогъщо "зомби" и телепатично да го приемеш за господар, за да може да изчисти злото от теб, което пък е на земята, защото една жена е била подмамена от змия да изяде плод от магическо дърво.

Всички религии могат да бъдат тълкувани по начин, който ги кара да звучат глупаво и християнството не прави изключение.

Ох, горкичкото.

Да ядаше плътта на всемогъщото "зомби" се нарича Господна вечеря, в която се яде хляб и се пие вино... Ритуал, просто.

Много хубаво е така да се изкривяват нещата, нали?

Аз пък мога да ти кажа, че ти вярваш, че цялата материя идва от нищото (0.0(0)1 м дължина, ширина и дълбочина), което избухнало и създало всичко!

Хубава вяра имаш, да...

Нито знаеш какво е предизвикало Големия Взрив, нито защо.

Също така, Вселената не може да "контрактира", защото ускорява в разширението си.

Айде моля те спри да гледаш простотиите по Интернет и хвани отвори Библията ако искаш да знаеш нещо за Християнството.

Телепатично. хахахах

Ае със здраве.

Цитирай Първоначално написано от Christ
    ...
    Точно това имах предвид, всичко може да извърти така, че да звучи глупаво. Както ти направи като коментира другите религии. Както и да е, айде да не спорим, нито можем да се убедим в нещо, нито ни се занимава явно :P

Луцифер = неутрален
    Бог = неутрален

добро и зло няма, само ние си измисляме две противоположности, защото имаме тая тъпа нужда. това не означава, че е така. Ако приемем, че има такива сили, естествено.

кк?
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Цитирай Първоначално написано от Luvcraft
    ...
    Точно това имах предвид, всичко може да извърти така, че да звучи глупаво. Както ти направи като коментира другите религии. Както и да е, айде да не спорим, нито можем да се убедим в нещо, нито ни се занимава явно :P
    Ужасното е, че другите религии наистина звучат така.

Сционе, обоснован отговор, pl0x.

Уф..ако знаеш как не ми се обосновава сега..тряя имам настроение.

Давай набърза и сигурно тъпа скица. Аз приемам, че Луцифер и дружките му са изгонени от Рая заради гордостта, най-значителния от Седемте гряха. Това пък идва от нежеланието да коленичат пред сина Божи/Христос/олицетворение на човешката раса. И двете са творения на Бог, това ясно, обаче ангелите >>> нас. В такъв смисъл, ние ги възприемаме като паднали ангели = демони, а те просто са отказали да коленичат пред нещо по-низше от тях.

Като се замисля, макар да съм животно, и аз не бих коленичил пред плъха и не бих му предоставил плътта си защото еди кой си ми повелява. Т.е. те са просто другата страна, не мисля, че е задължително да са особено зли, нали тъй?

Виж ми в Творчество "Бог" темата ако искаш, там съм поразписал повече. Малко неадекватно сега, ама не ме гепваш в серия :р
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

lawl

Добре, щом мислиш така.

Ба, не мисля винаги така, знаеш че аз по отношение на вярвания и религия и т.н. съм непостоянен и въобще прибягвам когато имам нужда от разнообразие. Ама една такава теза ми се струва по-магична някак от реалната (ако има такава и ако самата реална теза е такава, каквато е за теб и т.н.)

Повече от фен Аватара на bishop
    Извинявам се, Bishop. Не съм видял въпроса ти.

Цитирай Първоначално написано от bishop
    И тук ще задам любимия си въпрос. Приемаме че има висша сила (в която аз не вярвам, но се налага да го допусна за да си задам въпроса). Приемаме че тази висша сила е това което 1 от любимите ми автори, Тери Пратчет, нарича 'антропоморфна персонификация' т.е. Бог. Питам се следното. Като го има тоя Бог и като милиарди хора през историята са вярвали в стотици различни богове, защо аз да вярвам точно в 3те манифестации на Господ бог (Отца, Сина и Светият Дух)? Що пък не вярваме в Зевс, Хера, Марс, Юпитер, Ищар, Буда, Аллах или някой от боговете на маите и инките? Как пък решихме че бог е един и представете си е точно този, за който пише в библията, а не са примерно Озирис, Анубис, Ра, Изида, Амон, Хор, Сет и останалите египтяни?

Искам адекватен отговор от Christ, а не братвежите на Nameless, че тия всичките всъщност са 1 и също нещо.
    Така... Защото има абсолютни простотии в писанията от тези 'богове'.

Не, в Библията не пише, че Земята е плоска и център на Вселената.

Гъската снесла яйцето и това е Земята?

Земята е на гърба на костенурка, стъпила върху 4 слона?

Слънцето е бог Ра в неговата лодка?

Зевс е на Олимп и мята гръмотевиците?

Буда не е бог и не желае да бъде считан за такъв.

Аллах твърди, че е Бог.

1. Времето не е константа. Може да се забързва и да се спира. Тъй като Бог е всемогъщ (а всемогъщите същества не могат да се провалят), Той може да създаде света и за 6 секунди...

Шестте дни в Битие са символични, но това не значи, че не е станало така.

2. ДНК. Бог е създал ДНК, за да не трябва да се намесва при размножаването на организмите.

Уф не мога да се сетя така. Казвай там още неща, с които имаш проблеми, ще се опитам да отговоря на тях.
    Демек аз да вярвам в Светата Тройца, а не, да речем, в Тор, защото християнската история за създаването на света звучи най-малко абсурдна и влиза в най-малко противоречие с науката?
    Welcome to the end of the thought process.

Цитирай Първоначално написано от AdmiralJohn
    Създал ДНКто, за да не се бърка.Той "създа" всички твари на земята и изведнъж става супер демократичен и ги оставя сами да се оправят....
    Да.
    Като е толкова демократичен защо очаква да му се "подчинявам"?!

Създал ДНКто, за да не се бърка.Той "създа" всички твари на земята и изведнъж става супер демократичен и ги оставя сами да се оправят....
    Да.
    Защото не става въпрос за ДНК.

Демек аз да вярвам в Светата Тройца, а не, да речем, в Тор, защото християнската история за създаването на света звучи най-малко абсурдна и влиза в най-малко противоречие с науката?
    Вярвай в Тор ако искаш.

Да.
    Бати тъпия отговор

Да.
    Бати тъпия отговор
    Днес света има нужда от хора,които знаят да обичат и се борят за живота поне със същата сила,с която други искат да го унищожат

Град
    село София
    Всъщност, няма нито един аргумент, който да доказва ,че Бог не съществува.
    Теорията за големия взрив, според мен е идиотска "от нищо става нещо".
    Христянството за разлика от исляма не е логика, ще ми е интересно, атейстите да започнат да спорят с мюсюлманите има ли Бог или няма
    А учените си мислят, че имат обяснение за всичко, все още не сме изследвали изцяло нашата планета, а даваме отговори как е създадена вселената

Цитирай Първоначално написано от Sturma
    Всъщност, няма нито един аргумент, който да доказва ,че Бог не съществува.
    Теорията за големия взрив, според мен е идиотска "от нищо става нещо".
    Христянството за разлика от исляма не е логика, ще ми е интересно, атейстите да започнат да спорят с мюсюлманите има ли Бог или няма
    А учените си мислят, че имат обяснение за всичко, все още не сме изследвали изцяло нашата планета, а даваме отговори как е създадена вселената
    Ми kато имаме идеи ще даваме обяснения за създаването на Вселената.Няма да забраняваме на хората да разсъждават по тия въпроси, защото в библията вече си пише "как е създадено всичко"?Или пък само, за да иследваме планетата ни...

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Luvcraft прочел някъде "Ами, Бог къде е бил когато е създавал всичко?!" и ааааайде хоп вече и той мисли така.
    Я се върни 10 години назад. Тогава на това мнение ли си бил? ..

Град
    село София
    Забелязах, че много хора без да са чели Библията, говорат по навик врели некипели, сякаш сме все още в 14 век.
    Никой не даде едно обяснение, защо отрича християнството, това ми е интересно, защо го отричате ? Християнството е учение, което ако се следва, света ще бъде много по-добър, защо му е на някой да отрича нещо добро? Какво печелят атейстите, като отричат християнството ? Едно ще ви кажа: Не е модерно да си атейст приятели

Град
    тук таме
    Изисква подчинение и налага контрол....и ако не го правим отиваме в ада и се пържим вовеки веков...
    Значи тоя дето е измислим "никога на колене пред когото и да е" е отидъл в ада...
    Помислете по добре какво е свобода и не само физическа,но и психическа.
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Град
    село София
    Цитирай Първоначално написано от Kman
    Изисква подчинение и налага контрол....и ако не го правим отиваме в ада и се пържим вовеки веков...
    Значи тоя дето е измислим "никога на колене пред когото и да е" е отидъл в ада...
    Помислете по добре какво е свобода и не само физическа,но и психическа.
    Хммм аз съм християнин пък съм доста свободен човек, сигурен съм че каквото правиш ти, го правя и аз
    Помисли какво е 14 век и какво е 21 век
    Дай ми пример, какво не трябва да прави според теб един християнин, което ти правиш? Това, че християнина се моли не ти влиза много в работата и не е аргумент, молитвата не е признак на слабост.

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Пфф... това са простотий отвсякъде. Ето един въпрос към всички вярващи: Защо мастурбирането е "грях"? Психолозите обясняват, че това е нормално и даже нужно да се прави.

Цитирай Първоначално написано от Vesk0u
    Пфф... това са простотий отвсякъде. Ето един въпрос към всички вярващи: Защо мастурбирането е "грях"? Психолозите обясняват, че това е нормално и даже нужно да се прави.
    Не заради самия акт, а за това какво си мислиш докато го извършваш.

Изумяваш ме с тъпи отговори.
    Нали уж християните са свободни...не могат да си фантазират ли....?

Град
    село София
    Изумяваш ме с тъпи отговори.
    Нали уж християните са свободни...не могат да си фантазират ли....?
    Аз съм християнин и си фантазирам много често, имаш проблеми с това ли ?
    Обясни ми какъв е модела за един християнин според теб ? Защо всички си мислите, че християните трябва да са едни перфектни хора?

Голям фен Аватара на Uptown_soldier
    Град
    Sofia city
    мн пъти поглеждам тази теми и всеки път с желанието да защитя Бог. защо сте се настроили против Бог. какво лошо ви е сторил. защо темата не беше формулиране по друг, положителен начин. спрете с омразата и завистта. те ще ви погубят. и в друга тема препоръчах учебникът на изд. Слънце "Християнска етика". Той е за ученици между 9-12 клас и се разпространява безплатно. Одобрен е от МОН и има мн добри отзиви от мн хора и институции. Това е изключителна книга, която може да бъде полезна на всички млади хора, които възприемат нещо от нея. би било чудесно ако някой прояви интерес, намерия и я прочете. не е голяма книга, но там ще намерите феноменални факти, които няма да видите в учебниците по физика или други точни науки. дори ако ви се стори глупост я прочетете цяла смятам, че все ще имам какво да научите за вас и за света. в крайна сметка нищо няма да ви струва да я имате.

ПП: ако някой я е чел бих се зарадва да чуя мнението му/й.

Повече от фен Аватара на bishop
    Вярвай в Тор ако искаш.
    Това не беше адекватен отговор на въпроса ми, а бърз начин да приключиш неудобна дискусия.

Цитирай Първоначално написано от Sturma
    Забелязах, че много хора без да са чели Библията, говорат по навик врели некипели, сякаш сме все още в 14 век. Това е тъпо и несвързано изказване.
    Никой не даде едно обяснение, защо отрича християнството, това ми е интересно, защо го отричате ? Християнството е учение, което ако се следва, света ще бъде много по-добър, защо му е на някой да отрича нещо добро? Вярата не е добро, тя е средство за опражняване на контрол над маси слабоумни хора. Аз отказвам да бъда част от тази маса, да бъда слабоумен човек и да бъда контролиран. Замисли се над всичките глупости с ада, рая и спасяването. Да вярваш в тях и да бъдеш добър за да не гориш в ада означава да живееш в страх. Аз пък не искам да бъда спасяван, да бъдат спасявани имат нужда само хора, които аса твърде слаби да се спасят сами. Не случайно е казвано безброй пъти че християнството е религията на слабите. Какво печелят атейстите, като отричат християнството ? Печелят нещо много важно. Печелят свобода. Един истински християнин никога не е свободен. Печелят обаче още нещо. Нещо по-ценно - не живеят в лъжа и заблуда. Едно ще ви кажа: Не е модерно да си атейст приятели Това също беше тъпо изказване и не ми е ясно откъде ти дойде идеята че религията на човек е провокирана от модата. Едно ще ви кажа и аз: моерно е било да сте християни през средновековието, приятели.
    Цитирай Първоначално написано от Uptown_soldier
    мн пъти поглеждам тази теми и всеки път с желанието да защитя Бог. защо сте се настроили против Бог. Не сме се настроили против него. какво лошо ви е сторил. защо темата не беше формулиране по друг, положителен начин. спрете с омразата и завистта. те ще ви погубят. Това изречение е абсолютно ирелевантно. омразата и завистта нямат абслолютно нищо общо с обсъжданата тема. и в друга тема препоръчах учебникът на изд. Слънце "Християнска етика". Той е за ученици между 9-12 клас и се разпространява безплатно. Одобрен е от МОН и има мн добри отзиви от мн хора и институции. Това е изключителна книга, която може да бъде полезна на всички млади хора, които възприемат нещо от нея. би било чудесно ако някой прояви интерес, намерия и я прочете. не е голяма книга, но там ще намерите феноменални факти сигурен съм че тези факти са обосновани с нещо по-съществено от библейски цитати и допускания., които няма да видите в учебниците по физика или други точни науки. дори ако ви се стори глупост я прочетете цяла смятам, че все ще имам какво да научите за вас и за света. в крайна сметка нищо няма да ви струва да я имате.

ПП: ако някой я е чел бих се зарадва да чуя мнението му/й.
    Welcome to the end of the thought process.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си