.
Отговор в тема
Страница 13 от 32 ПървиПърви ... 39101112131415161723 ... ПоследнаПърви
Резултати от 301 до 325 от общо 799
    Голям фен Аватара на Uptown_soldier
    Град
    Sofia city
    Цитирай Първоначално написано от Uptown_soldier
    би било чудесно ако някой прояви интерес, намерия и я прочете. не е голяма книга, но там ще намерите феноменални факти сигурен съм че тези факти са обосновани с нещо по-съществено от библейски цитати и допускания., които няма да видите в учебниците по физика или други точни науки. дори ако ви се стори глупост я прочетете цяла смятам, че все ще имам какво да научите за вас и за света. в крайна сметка нищо няма да ви струва да я имате.
    да там са поместени достоверни научни факти. когато ги прочетох се шашнах

Град
    село София
    Бишоп, няма да продължа дискусията, щом ще се обиждаме така, аз не се смятам за слабоумен, не живея в страх и определено съм доста свободен.
    Отвратителна тема, съветвам модераторите да се намесат, ако беше казал тези думи на някой друг, щеше да последва един бараж от обиди.
    Лично аз се чувствам много обиден от отговора ти.

Ежедневно хората се отклоняват от църквата и се завръщат към Бога.
    ЛЕНИ БРУС

Обичай Бога и прави каквото ти се иска.
    СВЕТИ АВГУСТИН

Окото, с което виждам Бога,
    е същото око, с което Бог вижда мен.
    МАЙСТЕР ЕКХАРТ
    Не целта е цел, а пътят

Град
    Sofia city
    Цитирай Първоначално написано от cMon
    Ежедневно хората се отклоняват от църквата и се завръщат към Бога.
    ЛЕНИ БРУС

Обичай Бога и прави каквото ти се иска.
    СВЕТИ АВГУСТИН

Окото, с което виждам Бога,
    е същото око, с което Бог вижда мен.
    МАЙСТЕР ЕКХАРТ
    prekrasni citati 6te si gi запиша някъде

Цитирай Първоначално написано от Sturma
    Цитирай Първоначално написано от AdmiralJohn
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Цитирай Първоначално написано от Vesk0u
    Пфф... това са простотий отвсякъде. Ето един въпрос към всички вярващи: Защо мастурбирането е "грях"? Психолозите обясняват, че това е нормално и даже нужно да се прави.
    Не заради самия акт, а за това какво си мислиш докато го извършваш.
    Изумяваш ме с тъпи отговори.
    Нали уж християните са свободни...не могат да си фантазират ли....?
    Аз съм християнин и си фантазирам много често, имаш проблеми с това ли ?
    Обясни ми какъв е модела за един християнин според теб ? Защо всички си мислите, че християните трябва да са едни перфектни хора?
    Еми очевидно според Christ е проблем!Такива въпроси задавай на него!Аз не съм християнин и не ми пука особено много, просто виждам кога едно нещо е тъпо и кога не...

Здравейте,
    Сравнително нов съм, поне според мненията, които съм написал, но имам доста опит във форумните среди в България.
    Християнин съм, да! По-специално - протестант. Има много да се спори по тази тема, но не ми се чете цялата. Прочетох първата страница и последната и успях да си направя заключения.
    Моля, всички, които са привърженици на еволюционната "теория" да прочетат тази статия - http://hristianstvo.blog.bg/viewpost.php?id=8550
    Книжката е писана от:
    © Проф. д-р Д. Свиленов
    © Инж. П. Щуцер
    Нека всеки, който смята, че може да спори да прочете написаното и след това да извади основателни доводи срещу Бог.

Христос съществува, а много скоро всеки ще получи според заслуженото му.
    http://gadje.bg

^ Така е, всеки ще получи заслуженото. Но не им го казвай така, те не вярват в привидно свръхествения Апокалипсис. Боже боже, сега 100% ще бъда изкаран един покорен роб на религията, когото го е страх от нещо, което никога няма да се случи Наистина сте ми много смешни някои от вас, "АТЕИСТЧЕТА"
    Three rings for the elven kings...
    J.R.R. Tolkien

^ Така е, всеки ще получи заслуженото. Но не им го казвай така, те не вярват в привидно свръхествения Апокалипсис. Боже боже, сега 100% ще бъда изкаран един покорен роб на религията, когото го е страх от нещо, което никога няма да се случи Наистина сте ми много смешни някои от вас, "АТЕИСТЧЕТА"
    J.R.R. Tolkien

Фен
    Абе според мене ,за всичко си има логично обяснение

Науката е отговор ...кви божествени сили ви гонят
    Memories, sharp as daggers, pierce into the flesh of today...

Апокалписис тук и сега. Сериозно.

Знам, че го има, знам че идва. Не съм си представяла гнусната женка на ламята от Откровението на Йоан, но пък си представям че 2012 ще пукна и това наистина ще е Апокалипсис. А и аз все още си мисля че земята е един малък Ад.

Както и да е.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

^So? Казах повечето* .
    J.R.R. Tolkien

Ма какво "соу" бе?
    Не съм се обидила.
    И аз вярвам в Апокалипсиса но не като свръхестествено събитие, а като затриване на планетата от самите хора.
    Просто ги пиша увъртяно нещата.
    Не споря с теб за нищо, нито ти с мен.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Град
    тук таме
    Мислете с горните си глави,а не с долните!А момичетата дето имат само една,поне да я използват както трябва....кви са тия перхидролени изказвани...
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Град
    Sofia city
    Цитирай Първоначално написано от skailer

да за вси4ко си има обяснение. отговори ми тогава на следния въпрос:
    науката се е развивала с времето. за определн период от дадена терория е била вярна, но после е била изместена от нещо друго. Християнските принципи обаче не са се променили над 2000 години. Тази религия е уникална. тя предлага подход, който никоя друга религия или учение по света не дават. Едни от най-великите учени и гении на всички времена са били изключително набожни хора. Като Леонардо да Винчи и Луи Пастьор. Днес във времена на високи технологии много учени по света откриват много истини за живота и за нашия свят написани в Библията в много поколения преди нашето. Защо да вярвам на науката безусловно, когато науката се променя непрекъснато, когато науката потвърждава Библията.

ПП: относно еволюционната терория. Дарвин е осъзнал, че е много вероятно след време теорията му да бъде отхвърлена защото науката ще продължи да се развива и ще отркие нещо ново. Той е знаел, че науката е променлива и относителна.

Коментирайте . . .

Град
    тук таме
    Ъптаун-солджър....прост си като гъбено семе.Нищо лично просто нямаш развито логическо мислене и достатъчна информация за да констатираш.Виждаш ли какво се получава когато липсва информация какво се констатира....констатират се глупости!

"Християнските принципи обаче не са се променили над 2000 години"

Християнската религия се е променяла дооооооооста много пъти.ИНФОРМИРАЙ се по добре относно нейната история!!!!!!!!!

"Тази религия е уникална."

Верно!?А будизма кво е....ерес!?

"я предлага подход, който никоя друга религия или учение по света не дават"

Това го кажи ма милиярдите изповядващи ислям да видиш че те ще твърдят същото относно тяхната религия,а също така го кажи на някой будист,за да го провокираш да ти затвори устата,от която нищо хубаво не е излязло досега.

" Едни от най-великите учени и гении на всички времена са били изключително набожни хора. Като Леонардо да Винчи и Луи Пастьор. "

Едни от....ако ти кажа още колко много други генни има който стъпват на същото стъпало като да Винви и Пастьор,които обаче изповядват или други религии,а някои от тях дори не са чак толкова набожни.

" Днес във времена на високи технологии много учени по света откриват много истини за живота и за нашия свят написани в Библията в много поколения преди нашето. "
    Ето това е върховната глупост.Те откриват много истини,но разни фанатици всячески се мъчат да ги свръжат със религията за да опровергаят науката и в момента и ти правиш същото....ми хубаво кажи го на учените като Мария Кюри (7 ноември 1867- 4 юли 1934
    физик и химик.Работила в Парижкия университет Алма матер
    Известен с Откриването на естествената радиоактивност
    награди -Нобелова награда за физика (1903)
    Медал Дейви (1903)
    Нобелова награда за химия (1911)),които са спасили животите на много повече хора от Христос.Всъщност знаеш ли изобщо за какъв огромен брой човешки животи става дума.....

"науката потвърждава Библията. "
    Това е като разгадаването на умотворенията на Нострадамус,ала всъщност едва след като едно събитие е станало,просто са се хващали за сламката и за малките детайли,докато всъщност голяма част от предсказанията не съвпадат......слчаят е абсолютно същият!Вземи се информирай повече!

Тцтцтцт вземи чети повече и тогава ми говори какво "мислел" Дарвин!!!!!!!!!!Бил "осъзнал"....това къде го прочете,в сайт за протестанти ли!?
    Върете се молете на иконите си,смирявайте се,обръщайте другата буза,давайте да ви тъпрят бъдете мирни и послушни It`s your funeral after all!Вие сте тези които биват манипулирани,тези на които биват разбърквани психиките и съзнанията като мешана салата.

Знаеш ли че Християнството като всяка друг религия,когато Исус е преподавал е имал един най-близък до себе си ученик и като всяка друга такава подобна религия,този ученик е бил въвеждан най-надълбоко в религията.В християнството това е бил Юда и това го казват Историци и хора които са вярващи в същата тази религия!!!!!!!!

Град
    Sofia city
    Цитирай Първоначално написано от Kman
    Ъптаун-солджър....прост си като гъбено семе.Нищо лично просто нямаш развито логическо мислене и достатъчна информация за да констатираш.Виждаш ли какво се получава когато липсва информация какво се констатира....констатират се глупости!

"Християнските принципи обаче не са се променили над 2000 години"

Християнската религия се е променяла дооооооооста много пъти.ИНФОРМИРАЙ се по добре относно нейната история!!!!!!!!!

"Тази религия е уникална."

Верно!?А будизма кво е....ерес!?

"я предлага подход, който никоя друга религия или учение по света не дават"

Това го кажи ма милиярдите изповядващи ислям да видиш че те ще твърдят същото относно тяхната религия,а също така го кажи на някой будист,за да го провокираш да ти затвори устата,от която нищо хубаво не е излязло досега.

" Едни от най-великите учени и гении на всички времена са били изключително набожни хора. Като Леонардо да Винчи и Луи Пастьор. "

Едни от....ако ти кажа още колко много други генни има който стъпват на същото стъпало като да Винви и Пастьор,които обаче изповядват или други религии,а някои от тях дори не са чак толкова набожни.

" Днес във времена на високи технологии много учени по света откриват много истини за живота и за нашия свят написани в Библията в много поколения преди нашето. "
    Ето това е върховната глупост.Те откриват много истини,но разни фанатици всячески се мъчат да ги свръжат със религията за да опровергаят науката и в момента и ти правиш същото....ми хубаво кажи го на учените като Мария Кюри (7 ноември 1867- 4 юли 1934
    физик и химик.Работила в Парижкия университет Алма матер
    Известен с Откриването на естествената радиоактивност
    награди -Нобелова награда за физика (1903)
    Медал Дейви (1903)
    Нобелова награда за химия (1911)),които са спасили животите на много повече хора от Христос.Всъщност знаеш ли изобщо за какъв огромен брой човешки животи става дума.....

"науката потвърждава Библията. "
    Това е като разгадаването на умотворенията на Нострадамус,ала всъщност едва след като едно събитие е станало,просто са се хващали за сламката и за малките детайли,докато всъщност голяма част от предсказанията не съвпадат......слчаят е абсолютно същият!Вземи се информирай повече!

Тцтцтцт вземи чети повече и тогава ми говори какво "мислел" Дарвин!!!!!!!!!!Бил "осъзнал"....това къде го прочете,в сайт за протестанти ли!?
    Върете се молете на иконите си,смирявайте се,обръщайте другата буза,давайте да ви тъпрят бъдете мирни и послушни It`s your funeral after all!Вие сте тези които биват манипулирани,тези на които биват разбърквани психиките и съзнанията като мешана салата.

Знаеш ли че Християнството като всяка друг религия,когато Исус е преподавал е имал един най-близък до себе си ученик и като всяка друга такава подобна религия,този ученик е бил въвеждан най-надълбоко в религията.В християнството това е бил Юда и това го казват Историци и хора които са вярващи в същата тази религия!!!!!!!!
    смятам, че съм достатъчно запознат да споря. макар че не целях това, понеже сега трябва да напиша кратко съчинение. както и да е. знам историята на християнството и на Библията. не че си някоя мн важна персона, за да ти си доказвам, но ще кажа нямколко изречения относна това.
    от създаването си до днес християнството е било и продължава да се използва за политически цели или обратно да се отхвърля от определени идеологии. евангелията в самата Библия са били избрани от Църквата, така че да може повече хора да повярват. но самата Библия е била написана от много хора живяли по различно време - никой от авторите не се е срещал с останалите. в написването Й са взели участе хора с различно обществено положение както и отхвърлени от обществото, но не и от Бог.

относно будизма знам, че много хора го смятат не точно за религия, а по-скоро за източно учение за това как трябва да се живее в хармония с природата и себе си. относно това дали е или не е религия нямам мнение и не съм достатъчно компетентен.

за това да го кажа на мюсюлманите, аз съм го казал и в друга тема, следвайки историческата хронология мюсюлманството е религия взаимствала много идеи от други светони религии създадени преди нея. и ако не се лъжа е създадена през 7-ми век. а затова, че християнската идеология е уникална ти препоръчвам да не обикаляш само сайтове от където да се информираш, а да прочетеиш няколко дебели книжки. и по специално да разбереш добре значението на 10-те Божий заповеди. (не е достатъчно само да ги прочетеш тях)

относно учените, които изповядват други религии няма нищо лошо. вярате е по важна може би и освен това всички световни религии проповядват мир с всички останали хора по света независимо от вярата им. и ако трябва да броим кой знамените учени са вярващи и кои не няма да постигнем нищо. не забравяй обаче че всички те за да достигнат до откритията си, които са ги направили прочути са работели неуморно с години тоест трудели са се. а трудът е мисля основен християнски добродетел, (а и не само защото трудът се цени от всички вери по цялата планета). включително едни от най-богатите хора по света и великите лидери са хора, които работят безспирно през целия си живот. дори не смятам, че имам нужда да казвам дали са вярващи или не.

има защо да се информираш и относно разкритията на съвременната наука относно Библията. това наистина е мн информация и не ми се пише.

Кюри не е извършила чудеса каквито е направил Иисус. да спасила е 3 млн. души, но това не е означава нищо относно темата. а пък за наградите и няма какво да говоря. не отричам, че е била гениална, но отново не виждам особена връзка. няма значение.

да Дарвин е бил по-умен от днешните негови поклонници. Шапка му свалям. освен това не ми е необходимо да посещавам каквито и да е сайтове католически или протестански. аз съм православен християнин и се кръстя от дясно на ляво. трядициите и каноните на другите християнии религии ме интересуват единствено за обща култура. не бих заменил религията си така както не бих заменил отечеството си, нито бих забравил езика си. за мен са еднакво святи. и имам исторически основания да се гордея с произхода и дедите си.

а относно обвиненията, че религията манипулира вярващите е просто смешна. истинската и чиста религия не манипулира никого. а на неверниците ето една максима: човек не знае какво печели, когато губи.

офф ми това е повече няма да пиша защото и тъй, и тъй нищо няма да ти влезе в главата. не се обиждай ама си е така

Няма да ви чета простотиите, ПЪК!

Град
    тук таме
    може би и освен това всички световни религии проповядват мир с всички останали хора по света независимо от вярата им
    Това е насилствен мир,защото какво става ако не си МИРен и сМИРен...отиваш в ада....с тази религия и още много други има заплахи че ако не следват този път и не изповядват тази религия ще отидат в ада и ще се пържат за вечни времена.Християнската религия няма абсолютно никакъв толеранс относно хората които не я изповядват.А да не говорим за апокалипсиса....религия според която ще дойде апокалипсис и неверниците ще страдат,а те понеже са били мирни цял живот и цял живот са си обръщали другата буза ще отидат на по хубаво място.Тази религия единственното което прави е да дава напразни надежди на хората и да ги заплашва.

а трудът е мисля основен християнски добродетел,
    Да си чувал народната поговорка че с работа не става богат,а гърбат.Най-гобатите хора на планетата никога не са работили физическа работа!.

Мхм,и я ми кажи колко хора е спасил Исус от смърт и гибел....един слепец прогледнал,един инвалид проходил,едно парти се здобило с вино,за сметка на вода....

Ако се гордееше с произхода и дедите си,нямаше да изповядваш тази религия и щеше да се интетресуваш относно техните вярвания.

"истинската и чиста религия не манипулира никого."
    Точно тя контролира.Грозната истина винаги се крие зад красиви паравани!!!!!!!!

човек не знае какво печели, когато губи.
    Ако имаш логическо мислене знаеш....ако цял живот си мечтал и си влагал всички усилия и средства,за да си купиш или да направиш нещо и накрая всичко се провали.....

Да не мислиш че на теб нещо ти влиза в главата,на човек насила може да му се отнеме,но не може да му се даде нещо насила.

Напомняш ми на мен преди 2-3 години.След време ако ти се изяснят някои неща,ще си спомниш какво съм писал.

Град
    Sofia city
    Цитирай Първоначално написано от Kman
    може би и освен това всички световни религии проповядват мир с всички останали хора по света независимо от вярата им
    Това е насилствен мир,защото какво става ако не си МИРен и сМИРен...отиваш в ада....с тази религия и още много други има заплахи че ако не следват този път и не изповядват тази религия ще отидат в ада и ще се пържат за вечни времена.Християнската религия няма абсолютно никакъв толеранс относно хората които не я изповядват.А да не говорим за апокалипсиса....религия според която ще дойде апокалипсис и неверниците ще страдат,а те понеже са били мирни цял живот и цял живот са си обръщали другата буза ще отидат на по хубаво място.Тази религия единственното което прави е да дава напразни надежди на хората и да ги заплашва.

а трудът е мисля основен християнски добродетел,
    Да си чувал народната поговорка че с работа не става богат,а гърбат.Най-гобатите хора на планетата никога не са работили физическа работа!.

Мхм,и я ми кажи колко хора е спасил Исус от смърт и гибел....един слепец прогледнал,един инвалид проходил,едно парти се здобило с вино,за сметка на вода....

Ако се гордееше с произхода и дедите си,нямаше да изповядваш тази религия и щеше да се интетресуваш относно техните вярвания.

"истинската и чиста религия не манипулира никого."
    Точно тя контролира.Грозната истина винаги се крие зад красиви паравани!!!!!!!!

човек не знае какво печели, когато губи.
    Ако имаш логическо мислене знаеш....ако цял живот си мечтал и си влагал всички усилия и средства,за да си купиш или да направиш нещо и накрая всичко се провали.....

Да не мислиш че на теб нещо ти влиза в главата,на човек насила може да му се отнеме,но не може да му се даде нещо насила.

Напомняш ми на мен преди 2-3 години.След време ако ти се изяснят някои неща,ще си спомниш какво съм писал.
    проповядването на мир е свързана с

толерантностт, между хората. макар и с различни

вери всички са хора и не трябва да се мразят

или да водят войни.

относно апокалипсиса и Евангелието на Йоан,

експерти във Ватикана проучват важни документи

поради възникналите съмнения, дали наистина

апокалипсиса ще означава съд за грешниците или

души ще получат спасение.

няма да изпадам в частни случаи (напр. Парис

Хилтън), но мн от най-богатите хора са

произхождали от бедни семейства. те добре знаят

какво е физичен труд. а освен това умствения

труд не означава, че е по-лесен. дори ако

погледнеш бизнесмените или политиците тяхната

работа не включва единствено умствен труд, но е

изпълнена със стрес и динамично ежедневие.

е Иисус само може да спаси всяка жива душа на

Земята. защото ти изброи само част от

библейските чудеса на Иисус като дори забрави

най-важното - Възкресението Христово. Но

повярвалите в Него са получавали помощ. а това

са милиярди хора през вековете. два примера:

един от големите български светци Св. Иван

Рилски (основател на Рилския манастир -

най-големия манастир в страната, посещаван от

много туристи и известен в Европа и света) е

произхождал от богато семейство. решава обаче

да раздаде цялото си богатство на бедни хора,

за да се отдаде на Бог и става отшелник. Живее

в малка пещера над роднито си село Скрино (днес

в община Бобошево - ако, някога минаваш от там

можеш да посетиш мястото и да видиш къде точно

е живял) бил е преследван, но ще те излъжа, ако

кажа по какви причини. мисля, че е извършил две

чудеса и е обявен за светец приживе. е?
    втори пример майка Тереза, който също не

притежавала нищо, но със силна вяра лекувала

хората.
    трети пример макар, че той не е чак толкова

сигурен: варненеца от биг брадър, който е бил

наркозависим, в момента е вярваш християнин и

благодари на Бог, че го е спасил.

да гордея се и защитавам българското пред

когото и да е. не съм националист, даже

напротива аз съм антинационалист, но за мен

България над всичко означава, че съм готов да

работя и да дам най-доброто за родината сиреч

на нацията. освен това е възможно още

прабългарите от времето на Кубрат да са били

християни, защото са намерени изобразени

кръстове по различни вещи. а относно

езичеството - защото трябва да се интересувам

или да почитам измислени богове.

религията не манипулира, а предпазва човека.

прост пример: с една от Божийте заповеди Не

прелюбодействай. смяташ ли че децата в домовете

за "сираци", които не са сираци, а просто

родителите им са ги изоставили. нима тези деца

заслужават това? а предства си ако родителите

им не бяха толкова развратни и макар и бедни

живееха със семействата си обградени от

любов.те щяха да имат по-добър старт в живота.

излизайки от тази институция мн от тях мечтаят

да създадат дом и семейство, но трябва да

започнат от нулата. нима излизайки от домовете

за изоставени деца те са богати?

и искам да свържа горния пример с мнението, че

християнството не се различва идеологически от

останалите и не е уникална. знаеш добре примера

за блудната жена, която искали да убията с

камъни, но Иисус ги спрял с изречението: Нека,

който е безгреш да хвърли първи камък. никой не

посмял. същесвуващите до идването на Христос

религии проповядвали на хората, че изневярата е

лошо нещо. Иисус донесъл на човечеството ново

съвършенно учение - той казал: всеки, който

пожелае една жена, той вече е прелюбодействал с

нея. това показва, че не е достатъчно тялото да

не бъде осквернено, самата душа трябва да бъде

чиста. ето защо флиртът е забранен.онзи, който

иска да се насочи към съвършенството би спазил

това правило.

а да и накрая не забравяй, че и днес има чудеса: хора, които не са могли да имат деца са се молели на Бог и той се отзовавал. спомням си, че в поредицата на бТВ Факти и гокументи имаше епизод, за чудеста в религията. там показаха как в една църква се намирала чудодейна икона. хората прекарвали дни и нощи наред, за да отправят молбите си към Христа. също там казаха,че ежедневно се случват хиляди чудеса. и така материалното не е важно, смятам, че когато човек силно мечтае за нещо и работи за да го осъществи накрая то ще се случи. същото е и с вярата. когато силно вярваш и обичваш Бог, Бог ще те обича и ще ти помага в трудни момента.

Град
    тук таме
    Това бяха егати яките глупости
    Понеже нямам много време с момента ще ти пиша относно онва за богатите.....най-богатите хора на тази планета никога не са им се чували имената никъде!ПОнеже са си направили парите чрез всички труда на всички обикновенни хора.АСветовни мафиоти които никога няма да бъдат заловени,по простата причина че те управляват кажи речи живота на всички ни.
    Много си в гъбите.Истината е прикрита с много илюзии.Тероризъм,войни,бом и....всичко е нарочно и умишлено.Да си чувал за световен демографски проблем,че населението расте с огромни темпове и неможе да се изхранва.Да си чувал за илюминатите.
    Ние обикновенните хора никога няма да бъдем осведомени или облагодетелствани с този дар да знаем реално всъщност какво става на нашата планета,какви заговори се кроят и кой ни управлява.
    Мир,демокрация....тези неща съществуват само на документи!
    Имаш да ядеш още много хляб...

Цитирай Първоначално написано от skailer

Ами ако науката поддържа Интелигентния дизайн повече от натуралистичното начало?

Re: Аргументи против съществуването на Бог.

Здравейте.

В тази тема искам всеки невярващ да изведе своят аргумент против съществуването на Бог. Искам всеки участник в темата да е сериозен, присмех не искам да има от нито една от страните.

И също така нека спама е малко.

Благодаря.
    e Christ... гледай Zeitgeist..

филм... на английски език... мисля, че го има дори в video.google.com... може би има субтитри някъде...

в него ще видиш какво точно, е твоята религия... и всяка една всъщност...

Религията не е истина... просто добре разказана история така започва филма...

Няма да коментирам дали Бог съществува или не... защото е добре изяснено във филма, колко е глупаво да се вярва в такива неща...

Ще кажа 1-2 думи за религията обаче...

Човек вярващ в Бог се ограничава сам... спира собственото си развиетие... ВЯРВАЩИЯТ Е НЕПЪЛНОЦЕНЕН.... да казах го...

релиягията проповядва хубави неща... така е... но не дава отговори... "ако правиш лоши неща отиваш в ада... ако правиш добри отиваш с рая"...

НО ЗАЩО?

ако спреш да търсиш знания и отговори на въпросите си... оставаш една сянка.. доста като днешните американци... силно вярват в бог... ходят на работа... ядат.. връщат се пред телевизора и заспиват... и на другия ден пак така.... ПЕРФЕКТНИЯТ гражданин... не задава въпроси... прави квото му се каже...
    Ама сте големи двуличници!
    Някой ще отвори някоя тема и ще му се скарате, че вече има такава... следващия път ще пише в по-стара тема, за да не отваря нова... и пак ще му се скарате.....
    МИ ОСВЕН ЗАКЛЮЧЕТЕ ЦЕЛИЯ ФОРУМ... ИМА ВСИЧКО В НЕГО!

Град
    тук таме
    "релиягията проповядва хубави неща"
    Знаеш ли защо проповядва хубави неща...първо защото така привлича повече клиентела и второ защото грозната истина винаги се крие зад грозни паравани!

Цитирай Първоначално написано от aqweR

Вземи един курс по световна религия, после гледай Zeitgeist.

Цитирай Първоначално написано от aqweR

Вземи един курс по световна религия, после гледай Zeitgeist.
    всъщност не ми трябва...

можеш ли да отговириш на изложенията в Zeitgeist или ще продължиш да намекваш, че съм профан в религията?
    Ама сте големи двуличници!
    Някой ще отвори някоя тема и ще му се скарате, че вече има такава... следващия път ще пише в по-стара тема, за да не отваря нова... и пак ще му се скарате.....
    МИ ОСВЕН ЗАКЛЮЧЕТЕ ЦЕЛИЯ ФОРУМ... ИМА ВСИЧКО В НЕГО!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си