.
Отговор в тема
Страница 14 от 32 ПървиПърви ... 410111213141516171824 ... ПоследнаПърви
Резултати от 326 до 350 от общо 799

Re: Аргументи против съществуването на Бог.

Цитирай Първоначално написано от aqweR
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    e Christ... гледай Zeitgeist..

Вземи един курс по световна религия, после гледай Zeitgeist.
    всъщност не ми трябва...

можеш ли да отговириш на изложенията в Zeitgeist или ще продължиш да намекваш, че съм профан в религията?

http://thedevineevidence.com/jesus_similarities.html

Заповядай. Написано е на познатия ти английски език.

прочетох го... да си призная отделих повече време от колкото заслужава...

не разбирам как не виждаш, че не се застъпват фактите, които вадят в този сайт... как започват изречения с "we must assume" и т.н.

това с раждането на кришна........ нямам думи...

ако тръгна да проследя всички факти сигурно ще се окаже, че нито един от тях не е верен...

дори всичко да не е едно и също до последния детайл както твърдят в Zeitgeist... пак прекалено много неща съвпадат...
    Ама сте големи двуличници!
    Някой ще отвори някоя тема и ще му се скарате, че вече има такава... следващия път ще пише в по-стара тема, за да не отваря нова... и пак ще му се скарате.....
    МИ ОСВЕН ЗАКЛЮЧЕТЕ ЦЕЛИЯ ФОРУМ... ИМА ВСИЧКО В НЕГО!

Дадени са източниците на информация.

Това, че ти имаш предразсъдъци към последователите на Христос си е лично твой проблем.

Firefox намира израза "we must assume" само веднъж в цялата страница, не знам за какво ми говориш.

кое точно от "фактите не се застъпват" не разбираш?

"he Hindu texts tell us Krishna's parents never had a chance to flee- they were
    imprisoned by Kamsa so he could kill Krishna once he was born"

"Krishna was born in a prison (not a stable as critics suggest) where his parents bore him in secret. "

т.е. според дадените факти Камса знае, че Кришна ще се роди скоро... в затвор е... НЕ ВИЖДА, че мая не е бременна вече... и продължава да чака бебето?

няма да издребнявам да опровергавам всеки факт в дадения текст... но определено губи всякаква рентабилност след такова твърдение

Firefox намира израза "we must assume" само веднъж в цялата страница, не знам за какво ми говориш.
    не ми обръщай думите... добре ме разбра какво исках да кажа...
    Някой ще отвори някоя тема и ще му се скарате, че вече има такава... следващия път ще пише в по-стара тема, за да не отваря нова... и пак ще му се скарате.....

И Исус ли е виновен, че Камса е идиот?

Since Vasudeva believed Krishna's life was in danger, Krishna was secretly taken out of the prison cell to be raised by his foster parents, Yasoda.

http://en.wikipedia.org/wiki/Krishna#Birth

http://www.metmuseum.org/toah/ho/07/...1982.220.8.htm

Много хубаво 'опровергаване' правиш. Дай още.

Цитирай Първоначално написано от Christ
    И Исус ли е виновен, че Камса е идиот?

Since Vasudeva believed Krishna's life was in danger, Krishna was secretly taken out of the prison cell to be raised by his foster parents, Yasoda.

http://en.wikipedia.org/wiki/Krishna#Birth

http://www.metmuseum.org/toah/ho/07/...1982.220.8.htm

Много хубаво 'опровергаване' правиш. Дай още.
    да... много добър отговор... Камса бил идиот...

не ми се спори с радиото...

Я пак?

Просто са го изнесли от затвора при приемно семейство, няма спор.

Не разбрах какво не си разбрал точно.

Дадох ти Wiki и източника на Wiki.

факта, че кришна е роден ТАЙНО... и че е изнесен след време...

за какво да си говорим..

за какво да си говорим..
    Роден тайно и изнесен веднага.

Повече от фен Аватара на bishop

за какво да си говорим..
    този спор е безпредметен. рано или късно ще кажеш нещо което Christ няма да може да обори и той ще ти даде празен отговор за да приключи неудобната тема...
    Welcome to the end of the thought process.

Цитирай Първоначално написано от bishop

за какво да си говорим..
    този спор е безпредметен. рано или късно ще кажеш нещо което Christ няма да може да обори и той ще ти даде празен отговор за да приключи неудобната тема...
    Значи досега всичко съм оборил?

за какво да си говорим..
    разбира се някъф с ник Bishop ще се притече на помощ...

безпредметен... да родиш ТАЙНО е просто абсурдно... особено ако си вкаран в ЗАТВОР именно за да ти следят бременността....

дори всичко да не е едно и също до последния детайл както твърдят в Zeitgeist... пак прекалено много неща съвпадат...
    поне ми прочети мненията преди да ме коментираш, Raybeez

няма значение какво изучават... Истината е много относителна... отговор никога няма да се намери... особено след като са пръснати толкова много ресурси върху религията... и това, че е далеч в миналото...

не съм тук, за да накарам някого да спре да вярва в бог...

коментирах единствено и само защото ми е смешно, че от църквата са толкова отчаяни, че тръгват да правят "походи" във форум за тийнс...

за какво да си говорим..

безпредметен... да родиш ТАЙНО е просто абсурдно... особено ако си вкаран в ЗАТВОР именно за да ти следят бременността....
    Това е истинската история, бе, човек. И Wikipedia е така, а от там са дадени други източници.

Също така не посещавам църква.

за какво да си говорим..
    И това трябваше да значи...?

Bishop, ако не можеш да си отговориш на въпроса не мисля, че имам какво повече да коментирам с теб

Raybeez, тогава не ме коментирай... толкова ли е сложно?

ПС: отивам да празнувам 8ми декември.. наздраве на тези, които празнуват с мен!

Религиите са измислени,за да обединяват различни племена в народ с общи цели и вярвания.А щом религиите са измислени,следователно и боговете са измислени.

Bishop, ако не можеш да си отговориш на въпроса не мисля, че имам какво повече да коментирам с теб
    Хайде сега отвори миналите страници да видиш мненията ми и ще установиш че споделяме една и съща гледна точка. След което си отвори речника и виж и другите значения на думата Bishop.

ПП: Никът ми е от преди няколко години, когато играех шах активно.

Град
    Перник
    Лично аз не вярвам в бог,но когато имам нужда,търся неговата помощ.Все трябва да има на кого да се изповядам :P
    За мен ние сме създадени от извънземните.
    Never let the fear of striking out keep you from playing the game

Цитирай Първоначално написано от UFOs
    Лично аз не вярвам в бог,но когато имам нужда,търся неговата помощ.Все трябва да има на кого да се изповядам :P
    За мен ние сме създадени от извънземните.
    Евала
    Ако се моля на бог шанса да стане това което съм поискал е 1%
    Ако се моля на стената шансът е пак толкова (зависи от желанието)
    Ква е идеяата само да се разкарвам до някфа простотия създадена от едни лешпери за контролиране на масите?
    Близкото бъдеще виждам 50% от света и повече атеисти и тогава ще стане доста забавно

Град
    Видин
    Цитирай Първоначално написано от hellspawn
    Ква е идеяата само да се разкарвам до някфа простотия създадена от едни лешпери за контролиране на масите?
    Близкото бъдеще виждам 50% от света и повече атеисти и тогава ще стане доста забавно
    Че то и сега е така...
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Град
    тук таме
    Нали,супер гот ще е...
    ПРоблема е че дори да не е християнството или мюсюлманството пак ще има там някви набожно-философски фанатични глупости.За да се отърве човечеството от тея религии ще са нужни доста поколения и доста голям научен,технологичен,психич ески,морален и социален прогрес.В близкото бъдеще всичко ще започне да се ескалира и повечето хора като видят как религиозните институции използват вярата на хората или ще се отрекат от всякаква вяра или пак малко ще вярват,тка за себе си,обаче то и тва с няколко поколение ще се отмие и всичко ще си дойде на мястото.И постепенно постепенно като всяка друга религия и тази ще си замине/Ако си мислите че религията прави изключение от правилото "няма нищо вечно" много се лъжете!
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Цитирай Първоначално написано от Kman
    За да се отърве човечеството от тея религии ще са нужни доста поколения и доста голям научен,технологичен,психич ески,морален и социален прогрес (1).В близкото бъдеще всичко ще започне да се ескалира и повечето хора като видят как религиозните институции използват вярата на хората или ще се отрекат от всякаква вяра (2) или пак малко ще вярват, тка за себе си, обаче то и тва с няколко поколение ще се отмие и всичко ще си дойде на мястото.

(1)Един свят без религии би бил доста лошо място, защото е религията е морал, нравоучение и в доста случаи е извор на мърдост и познание... Така че ако всички заплюят всички вероизповедания, не знам за какъв морален прогрес ще става дума ;] Религията е част от културата и го казвам уж като атеистка. Теб са те възпитавали да не крадеш и да не убиваш, нали? Тези морални устои произхождат от традиционното българско възпитание, включващо религията, ако ме разбираш.
    Когато си говорим за морал, за вяра, за възпитание (нравоучение) нямам предвид да вярваш във 2ро пришествие, защото това общо взето си е твой избор... Става дума че щеш не щеш от Християнството си взел и възприел (надявам се!) определен универсален модел на поведение, които всеки един нормален, възпитан, добър човек с акъл в главата спазва. Ще дам пример с общата вежливост, с това да не прецакваш приятелите си (не пожелавай жената на ближния, ех, тоя Господ добре ги е измислил заповедите - хората се карат за гаджета доста често ) ... и т.н. Спазваш ги тия неща, нали? (надявам се) Ама пак си атеист, нали? Религиите не ти пречат че толкова да искаш да ги премахнеш o.O

Дано ме разбираш, защото точно в момента не знам какви по-хубави изречения да измисля за да ми изглежда ясна мисълта.

(2)Доста хора за разбрали каква е Църквата и какво е предназначението й. Всички знаем че повечето попове са алчни. Окей.
    !Но! вярата е нещо съвсем различно от религията, не се прави че не правиш разлика (или наистина не правиш?!?!?) Ако си решил да водиш смирен, праведен и добър живот в името на Господ, една църква не би те спряла. Или айде, обратното - ако човек НЕ иска да вярва винаги може да спре и без църковните служители да са алчни и корумпирани.
    Тея неща са изключително несъществени. Може би наистина не знаеш кво е да имаш ВЯРА, или те е страх? Моля те, не ми отговаряй, не искам заради това изречение да ми насереш поста и да почнем да си чатим. Както и да е.
    Изводът, който искам да направя, е че можем много да гнусим от днешните поповe, от Църквата, Ватикана-Матикана и не знам си още кво, но ако човек истински вярва точно тези неща не биха го спрели, защото са изключително несъществени... и нямат нищо общо с истинската вяра. (къде в Библията е писано да се пролива кръв за нея? Къде е писано че Бог иска money? Това, че църковните служители са алчни и никакви християни не са, не е проблем на Исус Христос, нито на Библията, нито на Християнството като цяло - в оригиналния му вид)

пп. Въпреки че се отказах да вярвам на каквото и да е, не мога така безочливо да говоря... и то такива глупости като теб : D
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Град
    тук таме
    ткам....морала може съвсем спокойно да се изгради без изобщо да се намесва каквато и да е религиозна насоченост.Има много атеистични семейства и съм чел статистики в които ясно се показва че процента на разводи при такива семейства е много по малък в сравнение с тези на религиозните семейства.
    Законите са кофти нещо....има проблем правят закон и проблема се влошава,вместо тези средства да ги вложат в разрешаването на самия проблем .Във втория филм Зайтгайст бяха даден много ясни и красноречиви примери.

Не схващаш същността на самата вяра.....вярата е оръжието на църквата.Вярата не е нищо повече от оръжие в което присъстват заплахи и страх че ако не се подчиняваме ще страдаме.
    Мен да ме е изстрах...всеки човек има страхове,но моите нямат нищо общо с твоите или на когото и да било тук.
    Защо Борис покръсти българите....за да ги обедни и за да привлече стратегически важни съюзници.
    "къде в Библията е писано да се пролива кръв за нея?"
    Срещал съм и такива в нея цитати.

За теб може да са глупости,но за други може да са съвсем различно нещо.Като за финал ще ти кажа че абсолютно нищо не е такова каквото изглежда.Света се управлява от 5-6 човека които имат изгода от това да поддържат човечеството заблудено и лесно манипуларуемо,а какво по лесно от това да го накараш то да се самозалуждава и да му правиш мозъка мешана салата.

Да беше само Галилей....

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...83%D0%BD%D0%BE
    <-първия човек който е твърдял че има и други съзвездия и галактики
    Да не говорим за кръстоноцните походи,изгарянето на жени само ако видят че черна котка й се търка в краката,да не говорим за това че църквата използвайки вярата застава против много от научните открития и методи които спасяват човешки животи!
    Тка мога да пиша до утре,но смисъл нема да има.....ако виждаш нещо красиво и хубаво във вярата и религията това е само параван!
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Религията е налагала моралните норми, както и законови догми, когато е имало нужда.

Обаче обществото се развива и в един момент религията не е плюс, а го дърпа назад, защото здраво се е вкопчило в някакви правила, които просто не са актуални за днешния живот.

Типичен пример е Галилей, който е бил преследван и съден от тази религия и защо?
    Добре де, темата е "аргументи против съществуването на Бог" и главно се говори за вяра.
    Знаем че е имало Инквизиция, кръстоносни походи, че науката не е имала почва и т.н. гадории, но какво общо имат те с ВЯРАТА? Не религията, вярата!

Kman, щоооом казваш. Наистина не ми се спори, защото казах в предния пост разликата м/у вяра и религия, не ми говори за кръстоносни походи, и аз съм чувала за тях и колко са били жестоки.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си