.
Отговор в тема
Страница 15 от 32 ПървиПърви ... 511121314151617181925 ... ПоследнаПърви
Резултати от 351 до 375 от общо 799
    Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Цитирай Първоначално написано от jghgh
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Религията е налагала моралните норми, както и законови догми, когато е имало нужда.

Обаче обществото се развива и в един момент религията не е плюс, а го дърпа назад, защото здраво се е вкопчило в някакви правила, които просто не са актуални за днешния живот.

Типичен пример е Галилей, който е бил преследван и съден от тази религия и защо?
    Добре де, темата е "аргументи против съществуването на Бог" и главно се говори за вяра.
    Знаем че е имало Инквизиция, кръстоносни походи, че науката не е имала почва и т.н. гадории, но какво общо имат те с ВЯРАТА? Не религията, вярата!

Kman, щоооом казваш. Наистина не ми се спори, защото казах в предния пост разликата м/у вяра и религия, не ми говори за кръстоносни походи, и аз съм чувала за тях и колко са били жестоки.
    Е за какво ми е тази вяра - това е едно просто ограничение на човешкото мислене. "Неможе да мастурбираш, защото е ГРЯХ и ще идеш в АДА!"

Защо да е грях?!?! Защото на дядката, който е написал въпросната библия му се е струвало гадно...

Град
    тук таме
    "Е за какво ми е тази вяра - това е едно просто ограничение на човешкото мислене. "Неможе да мастурбираш, защото е ГРЯХ и ще идеш в АДА!"

Защо да е грях?!?! Защото на дядката, който е написал въпросната библия му се е струвало гадно..."

+1

Неможе няква си измислена книга да ми казва че трябва да се страхувам от нещо,да се подчинявам на нещо.
    Единственното нещо пред което бих преклонил глава са природните закономерности,а религиозните закони са точно обратното на природните.В природата оцеляват най-силните,а в религията най-слабите...абсолютни глупости!Ще видим какво дали ще спасявате слабите когато световния демографски проблем се заостри и когато нямате какво да ядете!
    Неможе няква книга да ме заплашва със смърт и агония ако не й се подчиня...ай сиктир ве!!!!!!!!

вярата е нещото чрез което те привличат в дадена религиозна институция!
    страхът е патрона,Вярата-пълнителя,Религията-оръжието!
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Повече от фен Аватара на bishop
    Цитирай Първоначално написано от jghgh
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Религията е налагала моралните норми, както и законови догми, когато е имало нужда.

Обаче обществото се развива и в един момент религията не е плюс, а го дърпа назад, защото здраво се е вкопчило в някакви правила, които просто не са актуални за днешния живот.

Типичен пример е Галилей, който е бил преследван и съден от тази религия и защо?
    Добре де, темата е "аргументи против съществуването на Бог" и главно се говори за вяра.
    Знаем че е имало Инквизиция, кръстоносни походи, че науката не е имала почва и т.н. гадории, но какво общо имат те с ВЯРАТА? Не религията, вярата!

Kman, щоооом казваш. Наистина не ми се спори, защото казах в предния пост разликата м/у вяра и религия, не ми говори за кръстоносни походи, и аз съм чувала за тях и колко са били жестоки.
    Да, до известна степен си права, вярата и религията не бива да бъдат смесвани като понятия. Въпреки това самата вяра налага огромни ограничения. Да вярваш в бог и 3те му манифестации, значи да живееш в ужас от: ада, ада, ада, ада, второто пришествие и ада. Това първо. Второ. Всичко което християнството прави е непрестанно да обяснява на последователите си колко са жалки, колко са грешни, как ще горят в ада общо взето за всяко нещо което правят, как носят греховете на предците си и така нататък. Това също е чиссто морално обременяване, което аз не съм склонен да приема за нормално. Като се замислиш това дори е подсъдимо - жестоко оронване на самочувствието на цели народи. Трето. Вярата не ни съветва да бъдем добри. Вярата казва - неубивайте, иначе бог ще ви накаже.(И тук пак опираме до живота в страх) Аз питам - добър ли е един човек, който гледа да не пречи на никого само и само да не гори в ада до края на вечността? Замисли се. И накрая. Християнството (както между другото повечето други религии) проповядва непоносимост към всички други веро изповедания... Редно ли ти се вижда това?
    Welcome to the end of the thought process.

Град
    тук таме
    поста на @bishop внесе пълна яснота.По добре едали би могло да се изкаже.

Е, аз затова не вярвам.
    Ама чак толкова не отричам религията... имам чувството че някои хора са се вманиачили по тая идея "анти-религии" ..

Иначе не знам при теб как е, но откакто не вярвам във възмездието животеца ми е доста по-черен и стъжнен. Да ти кажа хубаво е да вярваш в лафчетата за "все някога ще се нареди", за влаковете и пътниците, за възмездието..

Аз например си мисля че никога няма шанс за нещо добро.. може би защото никога не видях да става така, но това е нещо отделно де..
    Вярата е нещо хубаво - но след време и за нея ще спре да ми пука..

/айде няма да го избивам на лични драми/
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    Най-простия аргумент - никой не разполага с негова снимка => не съществува.

Цитирай Първоначално написано от DimovB

Никой не разполага с реална снимка на мозъка ти, той съществува ли?

Може да има Бог, но той ще е нещо по-различно от описаното в Библията.
    Дори, Стария Завет е глупост, разказваща колко изстрадали са евреите.В него има такива "хубави" неща, че не ми се коментира.Някой беше споменал "Забавна Библия".Та там-"богоизбрания" народ може да опустошава, има роби, тормози другите народи и прочие... а нали всички трябва да сме равни пред Бог?Как някои ще са по-горе от други?

Мисълта ми беше друга.Някой, който е чел Пратчет ("Малки богове") ще види една много добра теория за създаването на боговете.Нищо чудно и нашия Бог все пак да го има, като една добра сила, и той да се подхранва с нашата вяра.
    Дори, философски погледнато е така.Ние вярваме, че трябва да сме добри-тоест- ние сме добри.Така всичко е по-добре.Подобно е с кражбите, убийствата и прочие...

Както и да е, това е наистина сложна тема.Честно да си призная, докато прочета 25 страници се скъсах да се хиля
    Крайния извод-независимо дали сме вярващи или атеисти-нека правим добро.А след по-малко от 100на години ще видим кой е прав
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от Christ

всеки знае че човек не може да същестува без мозък => няма нужда от снимка

Фен
    Град
    Пловдив

Това, че не вярвате в Бог и си мислите, че той само наказва, ви прави песимисти, а песимистичното мислене е ограничено мислене!!! Затова не ми говорете за граници налагани от религията...!
    Не можете да постигнете нищо ако мислите песимистично!!!!!!!!!!!!!!!
    Това и правите... оставяте живота си в ръцете на късмета, защото не можете да спрете да мислите песимистично, и да направите нещо което да можете да контролирате! Не се старая да ви наливам акъл в главите, въпреки, че доста хора от тук имат отчаяна нужда от това.
    Не се старая и да споря с който и да е било от вас...!
    Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно

Де да те знам... с напредналите технологии в наши дни може да си някъв андроид.

/offtopic

http://www.youtube.com/watch?v=i3nEhIlkFV8

Град
    тук таме
    Религията налага ограничение на мисълта!Щом неможеш да съзреш това значи си ограничен.Един бог,една вяра,едно,моно....щом е едно И смята всичко останало за ерес и дяволско творение значи е ограничение на мисълта.Религиозната гледна точка е една от малкото мега консервативни гледни точки!Да се благодаряме че е имало хора които са се възпротивили на тая религия и идиологизмите които тя налага....ако не бяха те досега още щяхме да си мислим че земята е плоска и всичко се върти около нея!!!Сами си копаете гроба,мислите си че сте свободни и че света е красив и розов,но не виждате грозотата му,не виждате как има хора които имат полза от това да слагат невидимо ограничение и да си мислим че сме свободни,а всъщност да им робуваме!

"None are more enslaved than those who falsely believe they are free" Goethe

Фен
    Град
    Пловдив
    Това се отнася за вманиачените религиозни хора!!! А аз не съм от тях!
    Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно

Град
    Стара Загора

/offtopic

казвали ли са ти, че си забавен

за клипа:
    тоя пич е някакво фанатизирано леке, което явно не е наясно с понятията мутация и еволюция

/offtopic

казвали ли са ти, че си забавен

за клипа:
    тоя пич е някакво фанатизирано леке, което явно не е наясно с понятията мутация и еволюция
    Пробвай да повредиш кода на някоя програма и виж дали ще работи.

Нали.. ще мутира. Йес.

Естествения подбор не може да промени основните генетични инструкции. Ако видиш, както каза момчето от клипа, котка да направи не-котка, кажи ми.

k`man, Библията не споменава, че Земята е плоска и по никакъв начин не подсказва геоцентризъм.

Град
    Стара Загора
    искаш да кажеш, че със самото възникване на живота на земята е имало котки и кучета ли

Град
    тук таме
    Да но библията се е използвала преди за да контролира мнението на хората чрез тяханата вяра и да изгарят на кладата хора които са твърдяли че земята НЕ е плоска и че НЕ е център на света....а когато неграмотен човек чете тази библия съвсем лесно би останал с впечатлението че земята е центъра на света....все пак в библията не се споменава за абсолютно нищо извън планетата земя,което си е чисто лишаване и ограничение.
    Когато на един човек му набиваш в главата постоянно тая библия и накрая той ще бъде абсолютно убеден че всичко което не е написано в библията не съществува<-чиста манипулация,а проблема е че това го правят в момента....промиват мозъците на хората.
    А я ми кажи след като в библията никъде не се споменава защо религиозните институции толкова са се страхували от хората които са твърдяли че земята НЕ е центъра и че НЕ е плоска....Страхували са се понеже са знаели че с това ще се започне началото на края на техния религиозен свят които им дава власт.

искаш да кажеш, че със самото възникване на живота на земята е имало котки и кучета ли
    +1
    Те не са се пръкнали от нищото...преди са били нещо друго и постепенно са станали това което са сега,а в момента има и животни които са предразположени от природата и нямат никаква нужда да еволюират и да се адаптират...те са адаптирани и еволюционния им процес е забавен,но при една промяна на климата или на някакъв друг вид живото застрашаващо природно бедствие те ще започнаат малко по малко да еволюират чрез естествен подбор.
    Защо маймуните не ставали сега хора.....защото нямат нужда,нищо не ги прунуждава и даже всъщност една еволюция им е напълно излишна защото си живуркат перфектно.Капийш...
    Ае хора тва са прости логически изводи,неможете ли да си ги направите сами!?!?!

Повече от фен Аватара на bishop
    Цитирай Първоначално написано от In And Out of Love

Това, че не вярвате в Бог и си мислите, че той само наказва, ви прави песимисти, а песимистичното мислене е ограничено мислене!!! Затова не ми говорете за граници налагани от религията...!
    Не можете да постигнете нищо ако мислите песимистично!!!!!!!!!!!!!!!
    Това и правите... оставяте живота си в ръцете на късмета, защото не можете да спрете да мислите песимистично, и да направите нещо което да можете да контролирате! Не се старая да ви наливам акъл в главите, въпреки, че доста хора от тук имат отчаяна нужда от това.
    Не се старая и да споря с който и да е било от вас...!
    Тук грешиш. В ръцете на 'късмета' си оставят живота вярващите хора, макар че те използват думите 'съдба', 'бог' и 'писано' (вместо късмет)
    Welcome to the end of the thought process.

Не виждам как това е значимо.

Нали еволюцията се случва постоянно?

Да си атеист е вече мода.

Яко сте в модата, нали?

"Няма Господ, аз вярвам в мене си"

Браво за интелекта.

Никой не знае дали е има Ботев или Левски, но има хора с психични отклонения, който "трепят" за тях.

Няма доказателства.

Документите не са доказателства за съществуването на някой.
    Не вярвате в Господ, който според вас е нещо пропагандирано от хората, а вярвате в историята, което е дело на хората.
    Не вярвате на хората, защо вярвате в Историята?

Не сте били там за да видите кой е бил и кой не.
    Това е относителност.

Има доказателства за съществуването на Бог, като типичен пример е танцът на Слънцето в Португалия.

Има храмове, които премахват отрицателната енергия от хората (нещо, което се чувства и е реално), има и милиони вярващи...

Но вие сте дебили, които си мислите, че сте се пръкнали от гъза на някой динозавър, който ви е изсрал като изгнили ботуши!

Чисто и просто - малоумие.

Град
    Стара Загора
    SWASTICA, ходи да се лекуваш. Christ също.

SWASTICA, ходи да се лекуваш. Christ също.
    Само живо същество, без умствен процес е способно да разсъждава по такъв неистов и буквално задръстен начин.
    Да ходя да се лекувам, защото говоря истината?
    Това е жалко да го помислиш и, доста дебилно да го напишеш.

Бих започнал лечение, ако ти си напишеш в подписа:

"Мен ме изсра Годзила, а теб?"

Град
    Стара Загора
    Не искам да влизам в спор с психически неуравновесени индивиди и промити мозъци.

Град
    тук таме
    Свастика....хубаво си се изказал и аватара ти е супер готин,голям фен съм на Скалата,обаче атеизма първо на първо не е мода.Модерното е да вярваш в себе си и да вярваш в няква сила<-ей тва е модерно,а атеизма е безверие,т.е. не вярване нито в духовен,нито в някви свръх естествени сили....
    Религията,вярата...все неща които те карат чрез заплахи да бъдеш някакъв...."трябва да правиш еди какво си,понеже иначе се смята за грях и ще отидеш в ада".
    Карат да обръщаш другата буза ако те ударят,т.е. като те пребиват ти да си кротуваш и да си смирен,да не се бунтуваш и да не се възпротивяваш понеже "дявол" означава противник.....
    Тва българите са егати смирените хора....те политиците ни е*ат кат за световно а ние се придържаме към максимата че трябва да обръщаме другата буза....ми обръщайте си я бре...като щете си разтваряйте бузите,все пак това си е вашия избор.Ето нагледен пример как религията е оръжие чрез което се контролира народ.

Религията винаги е използвала страхът,а това е най-лесния начин за психическа манипулация.Немога да разбера само едно.....чак такива злета ли сте,че не чаткате че психиката е нещо което лесно може да бъде контролирано по много начини,един от които е страхът.И неможете ли логически да го свържете със заплахите в библията.
    Психика....логика....почвам да си мисля че има хора които никога не са чували тези думи.

Цитирай Първоначално написано от Kman
    Свастика....хубаво си се изказал и аватара ти е супер готин,голям фен съм на Скалата,обаче атеизма първо на първо не е мода.Модерното е да вярваш в себе си и да вярваш в няква сила<-ей тва е модерно,а атеизма е безверие,т.е. не вярване нито в духовен,нито в някви свръх естествени сили....
    Религията,вярата...все неща които те карат чрез заплахи да бъдеш някакъв...."трябва да правиш еди какво си,понеже иначе се смята за грях и ще отидеш в ада".
    Карат да обръщаш другата буза ако те ударят,т.е. като те пребиват ти да си кротуваш и да си смирен,да не се бунтуваш и да не се възпротивяваш понеже "дявол" означава противник.....
    Тва българите са егати смирените хора....те политиците ни е*ат кат за световно а ние се придържаме към максимата че трябва да обръщаме другата буза....ми обръщайте си я бре...като щете си разтваряйте бузите,все пак това си е вашия избор.Ето нагледен пример как религията е оръжие чрез което се контролира народ.

Религията винаги е използвала страхът,а това е най-лесния начин за психическа манипулация.Немога да разбера само едно.....чак такива злета ли сте,че не чаткате че психиката е нещо което лесно може да бъде контролирано по много начини,един от които е страхът.И неможете ли логически да го свържете със заплахите в библията.
    Психика....логика....почвам да си мисля че има хора които никога не са чували тези думи.
    Библията може да е пропаганда, част от забраните във света на религията също, но, ако ти не си ограничиш действията (примерно трепеш хора наред, защото не го смяташ за грешно), няма кой да го направи.
    Това е мислена граница на действията.
    Но сила, която контролира всичко съществува и е глупаво да не вярваш в това...
    Дали Господ или "Голяма сила", все има нещо.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си