- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Аргументи против съществуването на Бог.
Не схващаш тънката разлика....тази граница се изгражда и без намесата на каквато и да е религия и вяра.Изгражда се от възпитанието!
"Но сила, която контролира всичко съществува"
ЕТО това е робско мислене,което си мисли че винаги има нещо което го контролира,което неможете да съзрете в религията,а самата религия е възникнала от робските слоеве.
И кое прави тази все силна и могъща "сила" правилна и кое й определя нейните действия,избори....ние ли,чрез нашите постъпки ли,тогава всъщност ние я контролираме,а тя ни връща онова което си надрубим....много хора казват на това съдба или орист,но тези хора немогат да видят как миналите им постъпки,думи и държание са ги вкарали в положението в което са попаднали в момента когато си мислят че "съдбата" е виновна.
Е то туй то...винаги трябва да има някой друг виновен ,било то съдба,бог,орист....да си мислим че от нас нищо не зависи,че има някой който вместо нас решава и трябва да сме му благодарни че ни наказва....ето това е робското мислене->да си благодарен когато те измъчват и когато спрат да те измъчват да лижеш обувките на господаря си от благодарност че е спрял.
А защо според религията борбения,непримиримия и противопоставящия се дух и воля в хората е оприличен като "дявол",защото дявол означава противопоставен.Защото ако един роб не се примири и извоюва свободата,останалите роби ще му завиждат.
"бъди смирен и покорен иначе отиваш в ада"......мерси,ама предпочитам да се боря до края и да умра с достойнство.
И не ми говори че в религията е въпрос на постъпки,защото това е криво разбрано....ако правиш добри неща отиваш в рая....такова нещо като добра постъпка няма,защото правейки нещо в полза на някого,ти всъщност ощетяваш някой друг.
А относно онва с избиването
"примерно трепеш хора наред, защото не го смяташ за грешно"
грешно ли е да възтанеш срещу хората които те тъпчат цял живот(политиците)...това се случва в момента.И те се не искат ти да се противопоставяш естествено и ще се мъчат със груба сила да те натискат на земята и ти кво няма ли да отвърнеш...ако не окажеш сила върху тях няма да се освободиш от натиска им.Я ми кажи един човек който крадейки държавни пари е оставил 10000 човека гладни,оставил е хора да умират в болниците и т.н. какво заслужава....да го накаже няква сила след смъртта му ли?Проблема е че тази сила е измислена от точно таквиа хора,за да си мислим че и те ще бъдат някога наказани и ние да не ги наказваме.....
Питам за пореден път....вие чували ли сте термините Логика и Психика!?!?!?!?!?
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
SWASTICA Не ги слушай! Те се уповават само на тапите им научни доказателства... Нищо не е такова каквото изглежда Kman и кога ще приемеш, че не всичко е материално?
Никога няма да разберете за какво ви говорим бе хора! Колкото и да ви се обяснява...Аз прекрасно разбирам начинът по който мисли Kman, защото едно време и аз мислих така, но развитието на някои мои способности и премахването на някои граници на ума ми позволи да "надзърна" отвъд науката и материята... Това което "видях" е самата истина, нищо не може да е по-голяма истина от това!
Всичките прозрения, които идват на човек са породени от силата на Вселената, на която се казва още Господ, Бог, Всевишен и т.н.
Просто не можете да приемете, че Господ съществува, защото си го представяте като човек! Това, че човек е приел човешка форма е измислица! Повечето неща в библията са измислица, но от къде сте сигурни, че земята не е център на вселената? За да сте сигурно в това трябва да сте виждали нейния край...![]()
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
Време за дисекция.
А на какво да се уповаваме?Първоначално написано от In And Out of Love
Естествено че няма да разберем. Когато на един интелигентен човек се предостави едно съждение, той има навика да си зададе въпросите 'Това дали е така?' и 'Това защо е така'. Ние никога няма да разберем за какво говорите защото не можете да отговорите на нито един от двата въпроса с нещо по-адекватно от 'Това просто е така' или 'Трябва просто да вярвате'Нищо не е такова каквото изглежда Kman и кога ще приемеш, че не всичко е материално?
Никога няма да разберете за какво ви говорим бе хора! Колкото и да ви се обяснява...![]()
Като например въображението ли?Аз прекрасно разбирам начинът по който мисли Kman, защото едно време и аз мислих така, но развитието на някои мои способности
Любопитен съм да разбера как точно е станало това. Кажи ми. Какво те кара, теб лично, да вярваш?и премахването на някои граници на ума ми позволи да "надзърна" отвъд науката и материята... Това което "видях" е самата истина, нищо не може да е по-голяма истина от това!
Ето пак някакви прозрения бълнуваш. Какви са тези прозрения? Намирисва ми на гадно съединение от богата фантазия и краен оптимизъм.Всичките прозрения, които идват на човек са породени от силата на Вселената, на която се казва още Господ, Бог, Всевишен и т.н.
Не си прав. За другите не знам, но аз не мога да приема че Господ съществува, не защото си го представям по какъвто и да е начин, а защото нямам причина да го приема. (Виж по-горе коментара за интелигентните хора). Изречението за хората, които са приели човешка форма дори не го зацепих.Просто не можете да приемете, че Господ съществува, защото си го представяте като човек! Това, че човек е приел човешка форма е измислица!
Защото, приятелче любимо, не можеш да имаш център на едно пространство, който да се върти около друга точка, принадлежаща на същото пространство. Елементарна стереометрия на ниво 7 клас. (Визирам земята и слънцето.) В най добрия случай центърът на млечния пър може да се приеме за център на вселената, ако трябва да се доближим максимално до идеята за земята. Това обаче също е малко вероятно.Повечето неща в библията са измислица, но от къде сте сигурни, че земята не е център на вселената? За да сте сигурно в това трябва да сте виждали нейния край...![]()
Welcome to the end of the thought process.
Значи, който вярва в Господ е малоумен, регресирал, ниско интелигентен изрод, а?
Е**х ви във философите.
Според Кант, човек има необходимост от съществувана на Висш Коректив, какъвто е Бог.
Истина е обаче, че когато не желае да има подобен Коректив на неговите действия , помисли и чувства, то човека започва да отрича съществуването на Бог и по този начин се заформя атеистичната нагласа. Тази нагласа обаче е продиктувана от страх, а човек има обичая да отрече всичко от което се страхува поради неправилността на постъпките си. Бог е като червената шапчица. Една приказка с добър завършек, която на места издиша.
Служила е за оправдание на всякакви хора да вършат каквото си искат.
Може и без нея.
۩ Sic GorgiamuS AlloS SubjectatoS NunC !! ۩
НЕ ВЯРВАМ ДОКАТО НЕ ВИДЯ.
And now you want somebody
To cure the lonely nights
You wish you had somebody
That could come and make it right....
@In And Out of Love ако беше видял истината сега нямаше да пишеш усмихнати имотиконки и оптимизирани изказвания,по простата причина че истината е грозна!!!!!
но от къде сте сигурни, че земята не е център на вселената?![]()
![]()
![]()
Не просто...почнах да се търкалям от смях на земята....
Това че нямаме друга гледна точка освен от планетата ни Земя не ни прави център на нищо,освен на идиотщината ни!
брейййй че кво толкова си "видял","сънувал","изпитал","п розрял"?ова което "видях" е самата истина, нищо не може да е по-голяма истина от това!
Всичко красиво е лъжливо и просто прикрива грозотата на истината!
@In And Out of Love ще се мине време и когато истината те прасне по тиквата ще разбереш че съм бил прав....може да мине много време,но е неизбежно...грозната истина винаги идва когато не я очакваме!
На какво да се уповаваме....аз лично се уповавам на логиката и мисълта.Вие като искате уповавайте се на хартийка на която е нарисуван човек живял преди приблизтиелно 2 хил. и нещо години,който не е бил нищо повече от човек който иска да има повече мир по света,но истината е че ако искаш мир,трябва да се готвиш за война.
Бог бил любов,любовта между хората и прочие....сори че ви го казвам обаче любовта е смесица от хормони и нищо повече.
Бог бил няква сила....верно,а тая сила управлява ли и всички останали напреднали ивзънземни форми на живот.
Бог бил нещо което управлява всичко,който никога не греши,всемогъщ и всеобичащ и с човешки облик,въпреки че на земята има и негроидни и монголоидни и европеидни раси,той от коя е...от всичките ли или той може да бъде какъвто си поиска,добре де той е без лице,ама все пак е по наш облик създаден(нямам си и на идея от кого),то тогава и той има като нашите емоции,терзания,чувства и нужди.ааа той бил по висш и ги е превъзмогнал...че кога е станало това,преди Адам и Ева,преди динозаврите,преди да има изобщо земя...обаче за къв чеп му е било да създава водовод на марс,различни газове и химични елементи на другите планети които могат да бъдат или са били предпоставки за живот....това му е алтернативата ако се провали на нашата планета ли...
А и като се сетих за динозаври се сетих за едно абсурдно изказване не се сещам на кого беше опаче според това изказване хора и динозаври са живели заедно и по това се съдели по приказките и митовете за големи гущери и дракони...първо тези легенди и митове идват от хора които са намирали кости и черепи и са имали богато въображение и второ добре че не сме живели заедно с тях че едвали сме можели да оцелеем и 2 дена в такава агресивна среда.То човек трудно живее във джунглите и прериите,а вие мислите че ще е можел да живее сред природа където почти всяка месоядна гадина е била с метър-два по висока от човека,три пъти по бърза,по кръвожадна,по гладна,с дълги и заострени нокти и зъби......представете си че сте изправен срещу лъв само с едно копие и прашка.....а сега си представете че сте изправен срещу 5-6 лъва високи по 3-4 метра,бягащи два пъти по бързо от сегашните и два пъти по умни и кръвожадни....
Дори и да сте цяла дузина хора въоръжени с копия....тея гадини имат два пъти по голям изтинкт за ловуване,5-6 пъти по добро убоняние,2 пъти по добра организация при ловуване и отделяне на плячката което допълнително разхлабва каквато и която и да е психика и краката ви треперят като че са от кашкавал....
пффф какво знаете вие за грозната истина......
Такива са били неговите създатели,а вие сега само защитавате техните възгледи,което ви принизява на близко до тяхното ниво....Значи, който вярва в Господ е малоумен, регресирал, ниско интелигентен изрод, а?
Не е въпрос да видиш...гравитацитя не се вижда,но действа с доста брутални по някога доказателства.Проблема е там че идиотщината на хората и тяхната неинформираност и консервативност много често ги тласка към лесния път за разгадаване на нешата които им се случват за които си нямат ни най-малка идея защо се случват....изпитват успокоеност когато постят и си мислят че това е чувството когато се доближаваш до бог,а всъщност това се случва когато тялото се наложи да отделя определени хормони поради липса или драстичното намалено количество на приеманата храна.Или пък любовта която е често определяна като божествена...да не говорим за досадата,скуката,задоволст вото,недоувлестворението и т.н. които са предисзвикани от едно следствие(хормонално),коет е предизвикано от храна(която определя огромна част от настроението) и външния фактор които е само катализатор.
Нужно ли е да говоря още за факторите които предизвикрат недостатъците на човешката психика и разум,които са предпоставки за нуждата от "вяра" и "уповаване" в нещо всемогъщо,което едновременно и да ни обича и помага.
"Свободен е онзи, който от нищо не се бои и не разчита на нищо." Демокрит
Такива са били неговите създатели,а вие сега само защитавате техните възгледи,което ви принизява на близко до тяхното ниво....Първоначално написано от "Kman[quote
Не е въпрос да видиш...гравитацитя не се вижда,но действа с доста брутални по някога доказателства.Проблема е там че идиотщината на хората и тяхната неинформираност и консервативност много често ги тласка към лесния път за разгадаване на нешата които им се случват за които си нямат ни най-малка идея защо се случват....изпитват успокоеност когато постят и си мислят че това е чувството когато се доближаваш до бог,а всъщност това се случва когато тялото се наложи да отделя определени хормони поради липса или драстичното намалено количество на приеманата храна.Или пък любовта която е често определяна като божествена...да не говорим за досадата,скуката,задоволст вото,недоувлестворението и т.н. които са предисзвикани от едно следствие(хормонално),коет е предизвикано от храна(която определя огромна част от настроението) и външния фактор които е само катализатор.
Нужно ли е да говоря още за факторите които предизвикрат недостатъците на човешката психика и разум,които са предпоставки за нуждата от "вяра" и "уповаване" в нещо всемогъщо,което едновременно и да ни обича и помага.
"Свободен е онзи, който от нищо не се бои и не разчита на нищо." Демокрит[/quote]
Именно. Преди няколко хиляди години една маймуна слязла от едно дърво и казала 'Аз съм човек'. слязла и втора маймуна, видяла да пада светкавица и казала 'Какво е това? Аз не го знам от къде идва. Значи там горе има някой който ни го праща.' И така се зародили първите богове - Когато първият идиот се опитал да си обясни нещо, без да се опита да го разбере.
Welcome to the end of the thought process.
Първоначално написано от GetNasty
Тогава вече няма да е вяра!
http://www.youtube.com/watch?v=5C2_TLoLB0Y
http://www.youtube.com/watch?v=zDHJ4...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=jk6IL...eature=related
А защо никой не задава въпроси като "дали съществева Алах" "дали съществува Буда" "Дали Йехиова се е появил пред евреите" ?
"Reason is Satan's bitch" - Martin Luther
Kman, първо, че си неграмотен, а и написа толкова много простотии, че няма думи, с които могат да се опишат.
И ако си направиш труда да прочетеш поне една от Десетте Божи заповеди, ще разбереш, че те не са ни дадени, за да ни манипулират, а за да направят света по-добър.
Аз съм вярващ, но не се чувствам манипулиран - нещо, което щях да изпитвам, ако беше прав.
А кой е създал БОГ.Неможе да се е появил в "нищото".Просто незнам никой човек номоже да каже,че ИМА И ЧЕ НЯМА.
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
1. Атеизма не е мода.Първоначално написано от SWASTICA
2. Кой нормален би сравнил историята с библията? В историята има дати, войните и лицата са документирани. Създаването на държавата ни и първият български хан също е отбелязан. Хора като Ботев и Левски са съществували, Също както е съществувал и човек като Иисус. Но Иисус Христос е бил обикновен човек , а не божи син. Факта , че е имал някаква сила да лекува хората, тогавашните хора са си го обяснявали като намеса от нещо свръхестествено, като са го нарекли божи син. При положение ,че никой не е виждал Бога , създал Иисус. Сега такива хора , просто са доразвили дарбата си и всичко се обяснява със силната психика на човека.
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
охаааа...Kman, първо, че си неграмотен, а и написа толкова много простотии, че няма думи, с които могат да се опишат.
И ако си направиш труда да прочетеш поне една от Десетте Божи заповеди, ще разбереш, че те не са ни дадени, за да ни манипулират, а за да направят света по-добър.
Аз съм вярващ, но не се чувствам манипулиран - нещо, което щях да изпитвам, ако беше прав.
първо....мерси за комплиментарадвам се когато феновете ми ме критикуват
![]()
ткам второ....чел съм и десетте божи заповеди и доста повече неща и мога да ти кажа че такива книги трябва да се четат измежду редовете и да се разкриват скритите им цели на подобни книги.Защото всяко нещо което се гледа,чете слуша и прочие провокира съзнателно и подсъзнателно чувства,мисли и настроения в хората и точно по този начин се осъществяват целите на подобни книги които "искат да направят света по добър"...които искат да втъплят че "любовта и мира ще спасят света"
ще ти кажа само едно нещо....искаш ли мир,готви се за война,живота е просто една борба,а любовта,заедно със всички чувства е следствие от химически процеси протичащи в тялото(хормони)
Не се чувстващ манипулиран защото точно това е чувствтото...точно така бачка манипулацията...подсъзнате но,да си втълпяваш някакви небивалици за чудесии и да не осъзнаваш какво всъщност реално става....
Добре дошъл в РЕАЛНИЯ свят в който важят природните закономерности и хаоса....уффф,надявам се си чувал за теорията на хаоса....
И като за финал една прекрасна мисъл:"Нищо не е такова каквото изглежда"
п.с. сори ако има правописни грешки
Не ми се спори, човек. Нито аз мога да ти убедя в нещо, нито пък ти - мен.
Бъди жив и здрав.
Измъкваш се по терлички а....![]()
Да.Първоначално написано от Kman
k`man е ужасно прав за манипулацията над хората по времето на Средните векове от Римокатолическата църква, която е използвала Библията за предтекст...
Но в онези времена на обикновения човек не се е давало да чете Библия, затова хората са вярвали на църквата. По време на Протестантската реформация, за хората вече е била достъпна Библията и много са се разбунтували против Рим и Папството.
Препоръчвам ти филма за Мартин Лутер Кинг, първия Реформатор, който можеш да свалиш от тук.
Също така ако се интересуваш от това как точно Откровението на Йоан се връзва с Френската революция, Османската империя и тн, пиши ми ЛС, ще ти пратя някой друг матерял.
Айде давайте аргументи, стига с тая средновековна църква(политическа и морална империя), християните ги е срам от нея.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Благодаря ти са филма,ще го гледам,но според мен в такива филми,книги и всякакви подобни истината е малко или много замазана поради една или друга причина...но филма ше го гледам с интерес![]()
Значи не знаеш много за Протестантската реформация...Първоначално написано от Kman
Гледай, гледай... на луди ги прави Лутър![]()
Прощавайте, че се намесвам, но този коментар ме изкуши да се обадя и азПървоначално написано от mistake
.
По 1вата точка: ти виждала ли си схемата на ЦЯЛАТА вселена, че да твърдиш, че не е подредена както трябва (а ако има хаос в подредбата, бих ти препоръчал да се запознаеш с теорията на хаоса)
По 2, 3, 4та точка ще те оборя само с 1 аргумент: На земята сме сами! Всичко, което става лошо или добро си извира от самите нас.Всеки ден решаваме дали да правим добро или зло и точно по този начин Бог ни "оценява" дали сме достойни да "влезем в царството му".Ако се месише във нашите дела, нямаше да има капка логика за това "разпределение", кой да отиде в рая и кой да загуби душата си.
Много точно е написано, когато Бог казва "Моят път, не е твоят", и обратното - нашият път не е неговият, ние сами решаваме какви да бъдем.
На всички ще кажа, че ако си направите 1 малка ретроспекция, ще се уверите, че любовта и добротата ВИНАГИ са побеждавали!!!И веднага ви препоръчвам филма - "Ганди" (Gandhi на английски), нямате си на идея колко философия се крие в тази личност, за 1ви път като гледах филма си промених светогледа.Ето ви и един негов цитат "Да, хундуист съм. Но също така християнин, мюсюлманин, будист и юдей"...колко силно изказване нали?Струва си да се замислите.
Със здраве.