- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Аргументи против съществуването на Бог.
Мхм...неможеш да излзеш на една глава с мен по този въпрос![]()
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Да, именно тук приляга Арабската поговорка и целия смисъл за спор, рухва.Как очакваш да продължа безсмисления разговор, след като даже не се замисляш по въпроса?Ако ограниченото мислене можеше да се нарече някак, то определено щеше да се казва Kman :P (без умисъл да те обидя).
Целия смисъл за спор рухва,защото е безмислено да доказвам факти на човек който е заслепен от собственото си ограничение на мисълта!
Ти въобще чел ли си нещо за научните новооткрития,за биилогоята,за психологията,за химията....въобще интересувал ли си се от нещо което е факт,като гравитацията и магнитните полета!?!?!
Интересувал си се за това,толкова колкото аз съм се интересувал с какви дреху си бил облечен когато си пишел.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
А защо ти е толкова трудно да се замислиш само?!Че тази биология, психология, химия и тн. и тн. може да са създадени от една сила наречена Бог.
Не прави грешката да мислиш, че бягам от "разговора".Както ти казах мога само с поговорки да ти затварям устата и сам не осъзнаваш колко глупаво и ограничено говориш, като ми буташ в лицето факти, които след време даже не можеш да бъдеш сигурен дали няма да бъдат оборени от друг "учен"...всеки си мисли, че вярващите са ограничени хора.
А ние какво да кажем за вас, реалистите, които като видят някакъв просяк и по-бедно дете го съдите по дрехите и визията му.Не един път в училище съм ставал свидетел на някои "готини" кифли, които се присмиват на някое по-простичко облечено момиче или някои "шЛяДКи" гъзарчета, които се подиграват на някое по-простичко облечено момче...Е на това аз казвам ограничение, и примерът не спира само до облеклото...
А относно самонахваления ти пост: "Мхм...неможеш да излзеш на една глава с мен по този въпрос Cool ", ще ти кажа следната поговорка:
"По-добре син отзад, отколкото отпред" и понеже си свикнал да си обясняваш нещата, чрез факти и чуждо мислене и едва ли си способен сам да си разтълкуваш тази, ще ти помогна като ти я кажа по-простичко.По-добре да те потупват по гърба одобрително, отколкото да се биеш в гърдите самохвално -.-
Както ти казах, живей си ограничения живот, рано или късно ще се разбере, каквото трябва да се разбира.![]()
Ти освен да се смееш глупаво, друго май не умееш.
"Фотосинтезата е процес, при който растенията, под въздействие на светлината преобразуват водата и въглеродния двуокис в глюкоза и кислород."
Поливаш ли се всеки ден, или котката ти го прави вместо теб?
В твойта си тема не загря нито едно от разсъжденията, които ти бяха дадени, та си рекох, че може да не знаеш какво е и нямаше да се учудя, ако е е така.
Първоначално написано от Naman07
Добре бе Намане за какъв дявол реши че 'тази биология, психология, химия и тн. и тн' са създадени от една сила наречена Бог, като няма НИТО ЕДИН факт който да говори за това!?
Ако успееш да ми посочиш само ЕДНА, но за сметка на това ЛОГИЧНА и провокирана от СТАБИЛНИ ДОВОДИ и ДОКАЗАТЕЛСТВА, а не цитати или реплики на вярващи хора, причина да вярваш, ще приема гледната ти точка и вярвам че Кман също ще спре да спори.
Welcome to the end of the thought process.
За това се нарича "вяра", казваш: "Вярвам, че има Бог.", а не "Знам, че има Бог."...всичко е въпрос на избор и възприятие.Ок?
Всеки прави избора си, но за сметка на това Кман не е съгласен и неловко се опитва да премахне "треската" в окото ми, а не вижда "гредата" в неговото.(Както се казва в евангелието на Матей).Първо изкарай гредата от твоето око, че да видиш къде е треската в моето.Все още съм в процес на преоткриване, за това не ме питай за стабилни доводи и доказателства.Аз съм този, който съм, все някой трябва да бъде, ако всички бяхме еднакви с еднакво виждане за нещата нямаше да има никакъв смисъл, съгласен?
Идеяте не е да примеш моята гледна точка, нито се чувствам длъжен да доказвам нещо...,а за Кман, казах достатъчно.
П.П. това с идентичността не прозвуча така, както си го мислих в главата ми, но следиш на къде бия?
Демек ти вярваш, защото така си възпитан (Имайки предвид че нямаш някакво конкретно основание да вярваш). Ако семейството ти изповядваше друга религия, и твоята щеше да е друга. Прав ли съм?
Не съвсем, никой не ме е възпитавал да бъда християнин.С оглед на факта, че семейството ми са предимно атеисти.
Прекрасно разбирам, че има купища "факти" и тн и тн...Също така са трайни колкото на баба ми хвърчилото, но всеки един учен не може да обясни самата поява на вселената, как се е зародила и прочие.В менделеевата таблица е събран целият свят, но как се е родил той...?
Вярвам, защото така го чувствам.
Ето така са се зародили първите религии. Някой е казал: "Ей туй не може да се обясни (с настоящите ми знания), значи сигурно има свръх естествен произход." Като се замислиш за това и първите богове са били богове точно на стихиите, защото хората не са можели да си обяснят гръмотевичните бури или изригванията на вулканите. После с напредването на цивилизацията всички тези неща са били обяснени. И на вселената ще и дойде времето. Никога не бих помислил че в 21 век все още има хора които са склонни да разсаждават по същия начин.
Колкото до чувството, ако беше отраснал няколко стотин километра по-на юг щеше да си също толкова вярващ мюсюлманин. Тва което казах за семейството не беше уместен довод, но средата повлиява (в мюсюлманско общество щеше да се чувстваш мюсюлманин). А това че не можеш да посочиш нито една причина да вярваш и нито един довод да бъдеш точно християнин, а не примерно будист, само засилва подозрението ми че вярата ти е провокирана до голяма степен от външни фактори.
Зависи за коя религия и към чий бог се отнасяме. От една страна мога да докажа, че Исус Христос не е съществувал, но от друга не мога да оборя с аргументи, че бог изобщо не съществува.
Как можеш да кажеш, че Исус не е съществувал? Има не-библейски записи за Неговото разпятие от Пилат.Първоначално написано от YouKnowImBetterThanYou
Исус Христос е съществувал като личност, но не и като бог. Бил е най-обикновен селянин, който е измислил ново движение с цел да забогатее бързо. За пример има много секти, известни ни към днешна дата, също със свои лидери, които се самопровъзгласяват за пророци и т.н. Към това си твърдение мога да приложа куп източници от интернет, но не считам подобни дискусии за състоятелни, тъй като всеки може да представи такива (отново из интернет) в своя полза. Пък и не вярвам и в нищо от уж "официално" познатите ни религии. Заради това и като атеист не се взимам. Не искам да се отнасям пренебрежително към ничие мнение или убеждения. Чувствай се свободен да представиш доказателства на аудиторията в подкрепа на това, в което ти вярваш, но все пак трудно бих бил убеден в каквото и да е. Око да види, ръка да пипне...знаеш.Първоначално написано от Christ
Бог не съществува в естеството, в което повечето хора си мислят (иконите, на които се кланят; брадатият дядо, следящ всяко движение и т.н.). Бог е всичко около нас и нас самите - мисли, чувства, действие. Нищо помислено, почувствано или извършено не се губи, а става част от цялата мрежа и всичко има последици - действие или бездействие.
Бог е в нас и ние сме в Бог.
Не съм будист, защото някакси не мога да възприема теорията за 4-те благородни истини.А и Далай Лама казва, че ако си християнин по-добре да си отанеш такъв, както и ако си мюсюлманин ще е по-добре да си следваш корана.Не съм мюсюлманин, защото не приемам агресивните им методи, а и тяхното малко заприличва на фанатизъм.Не можеш да твърдиш със сигурност, какъв съм щял да бъда, както и аз.Първоначално написано от bishop
Казах ти вече, че съм израснал сред атеисти и никой не ме е учил на това да бъда християнин.
аз не вярвам в Бог.Мисля че са го измислили за да имат утеха в него и така хората си обесняват случващото се около тях.
..Sex,Drugs and Rock&Roll..
Значи си християнин, защото християнското учение най те кефи. Значи Господ го има, Христос е негов син, а Зевс, Алах и Ищар не съществуват, щото християнството проповядва по-готини неща?Първоначално написано от Naman07
А и Далай Лама казва, че ако си християнин по-добре да си отанеш такъв, както и ако си мюсюлманин ще е по-добре да си следваш корана.Тези двете изречения си противоречат (едното потвърждава горното ми твърдение), но за това няма да се заяждам.Казах ти вече, че съм израснал сред атеисти и никой не ме е учил на това да бъда християнин.
Последен въпрос. Какво отличава Библията от една книжка с приказки и защо приемаш Господ за по-реален от Дядо Коледа?
Археологични разкопки, летописи и други исторически данни?Първоначално написано от bishop
![]()
Значи извънземните съществуват ?Първоначално написано от Christ
![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Фактът е добър колкото интерпретацията му.Първоначално написано от SiegHeil
![]()
Не отричам съществуването на извънземни форми на живот... :P
Летописите са относително достоверен източник. Иначе можемд а повярваме и на писанията на маите и египтяните. Тук връзка има правилото: "Историята се пише от победителите". Все 1 да приемаме библията само на вяра.Първоначално написано от Christ
Любопитно ми е обаче за какви разкопки и други исторически данни говориш които да доказват събитията в библията и да разграничават Християнството от "Снежанка и седемте джуджета".