- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Аргументи против съществуването на Бог.
Света не е бил там когато Бог го е създал. (Логично)Първоначално написано от Funky_Jazzist
Само Бог е бил там и на Него не Му трябва време или пространство, за да съществува. Той е създал тези величини, за да се улесни в Творението.
@edi_koq_si: За някои хора не е достатъчно.
Именно че никой не може да каже как е започнало ВСИЧКО.Не света, Земята - те са ясни - но абсолютно всичко![]()
![]()
![]()
И ако кажете Бог - значи това е само за успокоение.
68% от потребителите в сайта си слагат глупости в подписа.Ако си от останалите 32% сложи това в подписа си.
В този контекст Бог не ми дава никакво успокоение.Първоначално написано от Funky_Jazzist
По-добре ще е за всеки, мисля, просто да престане да съществува, отколкото да се срещне със Всевишния по неподходящ начин.
Christ, мн хубава тема!![]()
Сега, няма смисъл да си блъскаме главите да разберем как се е появил Бог, защото Той е извън наще ограничени представи!
Не се опитвайте да разберете божественото!!!
А, ми как ще е достатъчно!Никой, колкото и да е силен и могъщ не може просто да съществува.Първоначално написано от Christ
68% от потребителите в сайта си слагат глупости в подписа.Ако си от останалите 32% сложи това в подписа си.
Защо не?Първоначално написано от Funky_Jazzist
Доста по-лесно е да се вярва, че някой силен и могъщ е създал абсолютно всичко отколкото да се вярва, че света е произлязъл от някаква мистична експлозия преди астрономически периоди от време.
Как може да вярваш в нещо което не разбираш ?Първоначално написано от ~ПаНчАтАнТрА~
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Добре.Според християнството Бог е всемогъщ, нали?
Значи идва наивния, но логичен въпрос "Може ли Бог да създаде камък, който не може да вдигне?" Ако Бог не може да го направи, значи не е всемогъщ - не може да го създаде - ако може, значи пак не е всесилен, защото не може да го вдигне.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Това в гугъл ли го намери?Първоначално написано от Funky_Jazzist
Не, Бог не може да създаде камък, който не може да вдигне, но това никак не пречи на всемогъщието Му.
Бог може така да промени реалността, че хем да е прекалено голям камъка, хем да го вдигне.
Не, не ми отговори както трябва.Бог, според Библията е всезнаещ и хората са със собствена воля.
Тогава как хората са със собствена воля, като Бог знае какво ще се случи? Ако има един единствен изход от ситуациите (тези изходи които Бог знае) , тогава как човека може да има собствена воля и контрол над съдбата си, както се твърди в Библията.
Първоначално написано от SiegHeil
Аз го разбирам, само че вие не го.
Смисъла е не камъка да е голям, а дали Бог може да го вдигне!Първоначално написано от Christ
Е, да де... Хем да е прекалено голям за вдигане, хем да го вдигне.Първоначално написано от Funky_Jazzist
А, ми да де.Няма как да стане.Няма как да създаде камък, който не може да вдигне, защото ще противоречи на всесилието му.
Защо?Първоначално написано от Funky_Jazzist
Защото отговорът е "не"?
Как така отговорът е "Не"?Първоначално написано от Christ
Мога да ти дам аргумент против разбиранията ти за Бог.
Защо според твоето виждане на библията хората, родили се преди новата ера ще идат в ада; изобщо ако някое бебе се роди и умре на другия час защо ще иде в ада според теб? Къде е справедливостта и доброто в това? Как така някой души ще се родят преди новата ера или ще умрат като бебета, и после ще идат в ада а някой ще се родят след новата ера или пък ще доживеят достатъчна възраст, че да могат да прочетат библията?
Ти твърдиш, че според библията именно такива работи ще станат и завинаги ще останат в ада тия души. При положение че няма прераждане, че след смъртта има само ад или рай завинаги. И че който не доживее достатъчната възраст да може да прочете библията и да повярва в Христос ще иде в ада. Не всички християни мислят така.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Всички Християни мислят така.Първоначално написано от Nam3less3
Хората преди Христос са спасени чрез Неговата жертва.
Никой, абсолютно никой не заслужава спасение. Спасението се осъществява единствено и само чрез жертвата на Исус Христос посредством Божията милост. Нищо не можеш да направиш, за да бъдеш спасен. Абсолютно нищо!
Значи ако утре се роди бебе, но умре малко след раждането, душата му ще иде в ада?Първоначално написано от Christ
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Няма абсолютно никакво значение. И на 60 години да е ако Бог не каже, той няма да е спасен.Първоначално написано от Nam3less3
Тогава Бог е всезнаещ и вижда бъдещето.Значи реално ние не вземаме никакви решения, а всичко е предначертано (Бог го знае).Значи ние не контролираме съдбата си и нямаме собствена воля.
Това не противоречи ли с Библията?
Не се опитвам да споря, просто ми го обяснете, щото аз съм в пълно неведение![]()
![]()
Не противоречи. "Свободна" воля няма.Първоначално написано от Funky_Jazzist
Според Библията имаме.