- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Аргументи против съществуването на Бог.
Не си ме разбрал правилно...,явно.Точните думи на Далай Лама са:
"Най-общо казано, аз вярвам, че основните световни религии могат да служат на човечеството и да възпитават хората в добро. Под "добро" и "красиво" нямам предвид външната страна на човешките отношения, а това, че хората трябва да имат добро и състрадателно сърце. Ето защо винаги съм твърдял, че е по-добре да следвате собствената си традиционна религия, защото ако я промените, у вас могат да се породят емоционални или интелектуални конфликти."
А относно въпроса, колегата Christ, го каза добре.
"И утре е ден" - казала еднодневката...
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.
Извънземни VS Бог.....приемам залози от 5 лева на горе![]()
Аз лично залагам на извънземните и приемам че бог НЕ е извънземно и че извънземните НЕ са божетсва,защото и двете са еднакво абсурдни!
И така кой за кого залага...ако заложете на бог,то залагате на този който е сигурно че един ден ще ни унищожи и на този който ни ограничава и държи тъпички....явно за да не му правим конкуренци.....сатаната му стига![]()
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
според астронома на Ватикана, съществуването на извънземни по никакъв начин не променя християнството, тъй като ако има извънземни, то те също са божи създания.Първоначално написано от Kman
![]()
Брейййй колко са умни в тоз ватикан......нямам думи простоспоред астронома на Ватикана, съществуването на извънземни по никакъв начин не променя християнството, тъй като ако има извънземни, то те също са божи създания. Smileспоред астронома на Ватикана, съществуването на извънземни по никакъв начин не променя християнството, тъй като ако има извънземни, то те също са божи създания. Smile![]()
ае...хумористи и анекдот-ачий са се събрали там само...
Тоя ковчег го търсят на 40 различни места и доста не е намерено нищо сериозно доколкото знам..Първоначално написано от Christ
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Има доста пещерни рисунки в които са изборазени странни подобни на чиния летящи предмети...при това са изобразени като символ на култ и висшето начало...Първоначално написано от Kman
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Добре. Колко от него са открили? Я дай едно линкче със статия или нещо друго да се образовам малко.Първоначално написано от Christ
И пак никой не можа да ми каже какво прави християнството по достоверно от другите религии, освен ако действително не са намерили огромен кораб с надпис на иврит: "Тук беше Ной"![]()
Welcome to the end of the thought process.
http://www.answersingenesis.org/arti...ark-been-foundПървоначално написано от bishop
не забравяйте кръста, на който е разпънат ХристосПървоначално написано от bishop
Глупци!
Тези правила са създадени заради някаква причина и само благодарение на тях сме оцеляли толкова дълго.
Замислете се малко, щеше ли човешкият род да кротува ако ги нямаше тези "заплахи", както ги наричате вие или мислите ли, че човек го е страх от човешкото правосъдие (в големи кавички) и че това го възпира?! Само си представете какво ще стане ако всеки вземе да вярва, че няма вечен живот и всичко е моментно, ХАОС!! Всеки ще започне да иска каквото му е на душа и ще го взима без никакви морални задръжки, нищо! Егоизмът щеше да се разрастне в титанически мащаби и това, което е днес ще изглежда като приказка -.-
Въобще замисляли ли сте се защо по дяволите я има тази книга и какво е доброто в нея, не какво е злото, ограничен народ такъв! Колкото "вреди" според вас, дважди пъти повече помага.Ако не вярвате в Бог, поне повярвайте в практиката. Въобще не ми излизайте с твърденията за кръстоностните походи и други зверски прояви, понеже не са проповядвани от Библията, нито от християнството, а от човека или по-точно Папата, който на свой ред си има собствени интереси!
Ако приемем истински значението и учението на Библията, насилие и убийства в света няма да има, човек ще израстне морално и всичко ще върви по естествения си начин, а не насилствено както е свикнал човека да прави. (Това не се отнася единствено и само за християнството.)
Не ви карам да станете християни, а да се замислите какъв би бил света без Библия, без вяра...каквато и да е!?
Всичко което е предложено тук е една теория, изградена изцяло на допускания и хора които твърдят че са видяли нещо, което пък е често срещан феномен когато хората вярват в нещо. В случая не можем да говорим за археологични находки. Впечатление ми направи следоното изречение:Първоначално написано от Christ
Many have rushed to make claims with supposed evidence that cannot stand up to scrutiny.
И малко по-надоло в същия параграф:
But where is the physical evidence? We have a lot of smoke, but no fire.
Пак си говорим за теории и допускания.
Източник?Първоначално написано от Uptown_soldier
Първоначално написано от Naman07
Идиот. Цивилизацията в китай и изобщо далечния изток съществува от много по-дълго от всякакво християнство и по времето по което пра-пра-пра дядото на Дева Мария е слязъл от клона в китай са печатали книги. Без заплахите на библията тази и други култури са процъфтявали.
Като са следвали Даоизмът, идиот.Който от своя страна учи почти идентично като Библията, само че без "заплахите", не напразно споменах за "естественият подход на нещата". Също така казах, че не се отнася само до християнството,слепец. Говоря за това колко глупаво е да си атеист и да се подпираш на факти, които не са чак до там "факти".
Аууууууууууу не не не....смили се над стомаха ми,че вече се пръска от толлова много смяхКато са следвали Даоизмът, идиот.Който от своя страна учи почти идентично като Библията, само че без "заплахите"![]()
![]()
![]()
Значи гравитацията и магнитните полета не са реално съществуващи неща,не са факти а теории които могат да бъдат оборениГоворя за това колко глупаво е да си атеист и да се подпираш на факти, които не са чак до там "факти".![]()
![]()
![]()
Атомите не съществуват,те са просто теория,хормоните и те са само теория![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Все повече затъваш в собствените си глупости.....би бил различен,със други проблеми,с други положителни качества и с други отрицателни качества!Не ви карам да станете християни, а да се замислите какъв би бил света без Библия, без вяра...каквато и да е!?
Аве ей гевезе такова....света сега много ли е хубав с тея религии....нима те го правят по добър,нима те лекуват болести,нима те хранят 1000000 деца които умират от глад,нима те намират решения как един човек с два ампутирани крака да може да бяга и да ходи като всички останали хора.....религията нищо не прави и дори само задълбочава проблемите като идиотизира населението....ей та на виж в какъв ограничен индивид си се превърнал!
науката лекува болести,науката открива решения и подобрява живота на милиони хора по света.....
То ако трябва да следваме религията според която е грешно да се правят аборти и тем подобни,ти знаеш ли че демографския проблем ще сложи края на човечеството!
1)Би ли бил така добър да обясниш какво точно означава "факти които не са чак до там факти" Говориш несвързано. Виж т.2)Първоначално написано от Naman07
2)Аз пък ще ти кажа че да вярваш в нещо което е напълно възможно да е поредната красива приказка е равносилно на това да си слабоумен, нищо лично. За в случай че в действителност си, ще обясня че слабоумния човек няма навика да се замисля над това което чува (или в твоя случай чете в една прашасала книга, неподкрепена с каквито и да било "факти които не са чак до там факти").
3)Бих желал също да добавя ча аз, като пълен атеист, съм по-малко склонен да ти налетя на бой, защото не си съгласен с мен, отколкото ти, като вярващ християнин, да ме изгориш на клада за ерес.
Ама разбира се толкова си заблуден. Те са само илюзия, породена от грешната ни жалка и нищожна плът. Нищо не разбираш.Първоначално написано от Kman
ПП: Намане, я вместо да спориш с нас иди да видиш дали ще излезеш на глава с гравитацията.
Добре, бе, умници.След като се имате за толкова хитри, би трябвало сами да стигнете до картинката на свят без каквато и да е вяра (за 1вият ти цитат, кманчо, имах предвид, че китайците са следвали собствената си вяра и единствено и само заради нея са успяли да съградят такава могъща цивилизация...запознай се с ученията на Конфуций и малко източна философия, всместо да се смееш като пословичен глупак -.-)
Казах, че не говоря САМО за християнството, bishop, а за вярата като цяло. Колкото и да си тъп би трябвало да проумееш какво би станало, ако няма такава, В ДНЕШНО ВРЕМЕ!!!
Да, знаеш ли какво е по-лошо от един глупак...двама глупаци. Това не е спор, обогати си малко етиката и се научи как се води "спор"!
Още не си ми обяснил за фактите, които не са факти и не си ми казал защо ти самия вярваш в нещо дето е толкова доказано колкото и великденския заек.
Иииии без религията са щели да се избият и да измрат всичките китайци,японци и подобни....
Ти запознат ли си теорията на хауса бай дъ уей....ай като се запознаеш,тогава ми говори за хаус!
Пък се явил човек който ще ме учи как се води спор![]()
Имало е вяра,обаче ако изобщо можеше да мислиш щеше да разбереш че за да отиде човечеството на следващо стъпало ще трябва да превъзмогне/изхвърли много неща,които са вече ненужни и пречат за развитието.А знаеш ли какво става в природата когато някой индивид или група от индивид не се развият и еволюират...измират!
Ние сме част от тази природа и сме подвластни на същите закономерности в природата.
Я ги виж лъвовете,слоновете как си изграждат социални среди с йерархия,с определяне на ролите на главен без всякаква религия....щом един слон или друго животно може да изгради социална среда с правила и йерархия...без религия,нима човекът няма да може!?
"такава могъща цивилизация".....иска ми се да видя как тая цивилизация и римската империя воюват....
Ако няма в днешно време ли.....ами тя промяната е започнала.Броят на атеистите прогресивно нараства и вярата виба изместена информираността и ценности които ще позволяват на хората да гледат реално на нещата и да виждат всичко не през само една гледна точка,а през няколко и чак тогава да могат да си изваждат изводи.
Един извод или заключение може да се извади само когато нещата бъдат погледнати от всички гледни точки,след което отсяти.
Това религията е като правосъдна система в която ако си осъден нямаш право да се защитаваш,защото видиш ли тя системата винаги е права,никой не смее да й се опълчи,щото напълват гащичките като бъдат заплашени със ВЕЕЕЕЕЕЧНИ мъки и страдания в ада....а кой й дава тези права на тази система никой не се интересува.
Кое прави господ толкова велик.....Това че се страхуваме от това което може да ни направи и че нямаме право на свободен избор,който няма да бъде последван от наказания и страдания.
Ако беше погледнал постовете, вместо да се подиграваш като клоун, щеше да разбереш.
Преди време факт е било и че земята е плоска, друго се е смятало за немислимо.И също са се намирали хора в изобилие, които са се присмивали на някой като Галилей, вместо да се замислят дали найстина разбират значението на думата доказано.
Сега нещо за емблематичния глупак (с извинение), Кман, който си мисли, че е знае всичко и е "непоклатим"..., че и за теб, бишоп, с малката разлика, че си готов да приемеш друга гледна точка (което те прави поне малко способен да водиш спор...)
Конфуций: Благородният мъж не превъзнася хората заради думите им, но не отхвърля казаното даже от [недостоен] човек. (това означава да взимаш под внимание казаното от друг, а не да го захвърлиш с лека ръка, да се биеш в гърдите и да си мислиш, че водиш "печеливш" спор.)
Конфуций: В древността са се учили , за да усъвиршенстват себе си; сега учат за да се хвалят пред другите. (и сега не е по-различно)
Конфуций: Бъди искрен, когато наставляваш другаря си, и му давай добри съвети. Ако не те слуша, спри да се унижаваш. (така и ще направя, това не е спор, а парад на глупостта.Както казах не целя да налагам мнение като "ваша милост", всеки прави избора си)
Вярвам, защото така избирам.Надявам се да оцениш избора ми и да спреш с безпочвените и безсмислени нападки -.-
Ако искаш доказателство, вземи на пример стигмата, която се е появявала при няколко човека.Вземи на пример огънят, който пада и запалва свеща точно на нашия велик ден, не на друга дата.Вземи на пример плачещата статуя с кървави сълзи, която и "учените" не можаха да обяснят.
Със здраве.
брейййй що не вземеш да станеш един конфуцианец....по цял ден ще дрънкаш за любимия ти конфуции....и конфуции е бил човек...и той е грешал и думите му могат да бъдат грешни....понеже е човек.
Преди време не е било никакъв факт!Тази теория за плоскостта е била поддържана главно от църквата и ватикана,след което същите са поддържали теорията че слънцето,луната и звездите се въртят около Земята и много хора които са твърдели обратното са били убивани.
+ това по твоята теория и гравитацията и всичко може да не съществуват....аз се оповавам на неща доказани не от един човек,а от 10000000000 човека,сред които и много вярващи....говоря за науките биология,химия,физика и т.н. които яво на теб ти отбягват!
То и твоя е един избор...щом си мислиш че не съществува гравитация.
Я ми кажи ти сега като говориш на каква основна база стъпваш,защото аз стъпвам на факти,които са световно признати са доказани(като гравитацията например)....обаче ти на какво стъпваш,на цитати на конфуций ли само!?
Думите са му изследвани и подлагани на какви ли не лишени от смисъл атаки и пак са останали във времето. Стъпвам в/у факти като стигмата, и гореопоменатите "чудеса". Ето какво казват твойте любими учени за Девата - http://news.ibox.bg/news/id_428584426
Престани с тази гравитация, какво като сме я "доказали", това значи ли, че трябва да се отвърнем от вярата си? Изборът си е мой и не подлежи на каквато и да е дискусия с теб. Такива като теб са мъртви духом, щом предпочиташ да живееш като животно, чисто биологическо, прав ти път.