.
Отговор в тема
Страница 25 от 32 ПървиПърви ... 15212223242526272829 ... ПоследнаПърви
Резултати от 601 до 625 от общо 799

Град
    тук таме
    Ти май въобще не четеш предишните постове а!?
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Цитирай Първоначално написано от Kman
    Вселената е толкова огромна че който и учен да питаш който разбира малко повечко от вселената ще ти каже че е абсолютен абсурд да сме сами във вселената...на марс има вода по чиста от нашата,почва наподобяваща нашата и доста оргомна възможност в подпочвените слоеве да има някакви организми,а и не е задължително този "живот" да наподобява човекът и да диша кислород.Вече има открити организми които издържат на марсианските климатични особености и такива които не се нуждаят от кислород и такива които мигат да оцеляват във откритата вселена и такива които могат да се транспортират без никакъв проблем чрез комети и астероиди......

Не отричам...

Кажи къде в Библията пише, че сме сами във вселената.

Нямам такива.

Град
    тук таме
    ....пише го между буквите....всичко което е важно в такива книги като библията го пише измежду буквите,никъде няма да го видиш директно казано....трябва да се вгледаш по дълбоко в символизма.Точно както това че Исус е бил пастир говори за отношение господар-роб.Точно както това трябва да обичаме и да се страхуваме от бога говори за същото отношение....библията е бъкана от такива символистични вглъбявания и смисли,които много ясно че няма да са написани директно,защото иначе няма да промива мозъци и да прееба подсъзнания.

Защо мислиш че християнството е любимата религия на владетели и разни подобни....

....пише го между буквите
    Я пак?

Да, Християнството е любима религия на Ленин, на Сталин, на Хитлер и на останалите не-християнски владетели в Близкия Изток, Китай, Япония и тн...

Колкото "християни" владетели има, толкова и други.

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Абе Christ, я ми обасни защо самозадоволяването е "грях"?!?! Само на този въпрос ми отговори.

Цитирай Първоначално написано от Vesk0u
    Абе Christ, я ми обасни защо самозадоволяването е "грях"?!?! Само на този въпрос ми отговори.
    Самото то не е грях.

Греха е да мастурбираш, докато мислиш за жена, която не е жена ти.

Град
    Wonderland
    чудя се как може да сте толкова..наивни ли,не знам.

Библията е била измислена от човека,от Църквата,за да може да манипулира хората.
    Иисус Христос е човек,на комуто са придадени божествени качества въз основа (на какво?) на езически богове като Хор,Митра,Кришна и т.н.

всичко,всичко е една огромна манипулация,за да може Църквата да прибира пари и да контролира света.

Иисус Христос е човек,на комуто са придадени божествени качества въз основа (на какво?) на езически богове като Хор,Митра,Кришна и т.н.
    Недоказани твърдения, направени от идиоти.

Град
    София
    Според армията Бог съществува, стига да оказва помощ на войската, подкрепям мнението на военните.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от Fjordr
    Недоказани твърдения, направени от идиоти.

може би по-достоверно и реално е да е съществувал такъв човек и Библията да е паднала от небето?

Библията не твърди, че е паднала от небето.

2 Тимотей 3:16
    Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата;

Прочети тази статия: http://www.thedevineevidence.com/jes...ilarities.html

Град
    тук таме
    2 Тимотей 3:16
    Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата;
    на едно място в библията пише че бог е безгрешен и не съжалява,а на друго че направил еди каква си грешка и съжалява....това какво говори за библията....а какво говори за самия бог-противоречащ си бог!
    Мани ги тея простотии...ако трябва да се оповаваме самона библията то трябва да убиваме неверниците с камъни и да оставяме всички убийци и престъпници да ги наказва само господ.

Повече от фен Аватара на Samoten89
    Град
    Варна
    Много интересен аргумент .
    Бог - този, който ни праща в АДА да страдаме/горим/работим до края на времето на най-ужасното място, защото не сме му се подчинили, НО ТОЙ НИ ОБИЧА! Има 10 Божии заповеди, но могат да се нарушат и да ни се опростят греховете! И после какво? Пак ги нарушаваме.
    Молитва - желанието да се промени Божията (святата и божествена) воля! Какъв е смисъла да се молите? Къде е ефекта от това?
    Вяра - нещо, което съществува, но някак си няма особен ефект от него. Вярваш цял живот и накрая какво? Билет към Рая ли си гарантираш? А другите понеже не вярват в Ада отиват.

-Вярваш ли в Бог?
    -Не.
    -Умри!

-Вярваш ли в Бог?
    -Да.
    -Вярваш ли в моя Бог?
    -Не.
    -Умри!

Като една от божийте заповеди е не убивай, защо дискриминираме останалите животни? Казвам останалите,защото ние самите сме животни ---> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=239228

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Samoten89
    Много интересен аргумент .
    Бог - този, който ни праща в АДА да страдаме/горим/работим до края на времето на най-ужасното място, защото не сме му се подчинили, НО ТОЙ НИ ОБИЧА! Има 10 Божии заповеди, но могат да се нарушат и да ни се опростят греховете! И после какво? Пак ги нарушаваме.
    Молитва - желанието да се промени Божията (святата и божествена) воля! Какъв е смисъла да се молите? Къде е ефекта от това?
    Вяра - нещо, което съществува, но някак си няма особен ефект от него. Вярваш цял живот и накрая какво? Билет към Рая ли си гарантираш? А другите понеже не вярват в Ада отиват.

-Вярваш ли в Бог?
    -Не.
    -Умри!

-Вярваш ли в Бог?
    -Да.
    -Вярваш ли в моя Бог?
    -Не.
    -Умри!

Като една от божийте заповеди е не убивай, защо дискриминираме останалите животни? Казвам останалите,защото ние самите сме животни ---> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=239228
    Всеки разбира библията така, каквото е да кажем "духовното му ниво". Буквалното разбиране е било в древността, и не бива днес да е така.
    Примерно от Откровението на Йоан, има написано в библията, че Йерусалим, със седем порти, блестящ, ще слезне от небето.
    Някой го разбират буквално, представяйки си град със седем порти, на парче земя, падащ от небето.
    А други го разбират като символ на духовното, нематериално битие, със седемте порти, символизиращи 7те чакри на човека и т.н.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    тук таме
    Една книга която има абсурдни неща в нея и различното й тълкуване и до днес предизвиква конфликти и войни...И после хората били виновни,как ще са ти виновни хората,като всеки тълкува едно парче хартия по различен начин....библията е виновната,ако я намеше то нямаше да има кое да се тълкува различно и да създава конфликти!

А защо приемате това, което пише в Библията като единствения истинен образ на Бог? Библията е написана от хора.

Господ (както аз го виждам например) е силата, която е създала целия свят и го поддържа в действие, така да се каже ;) вече толкова много време. Ако всичко във Вселената не беше точно както трябва, тя щеше да се е саморазрушила досега.
    "Ако има нещо, което презирам най-много, това е човек, чието мнение не съвпада точно с моето по всички въпроси."
    Дж. Джеръм

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Една книга която има абсурдни неща в нея и различното й тълкуване и до днес предизвиква конфликти и войни...И после хората били виновни,как ще са ти виновни хората,като всеки тълкува едно парче хартия по различен начин....библията е виновната,ако я намеше то нямаше да има кое да се тълкува различно и да създава конфликти!
    Библията не кара хората да воюват, нито това го пише, нито е намекнато. Тъй че религиозните войни са човешка глупост. И виновниците са някой хитреци, смесили религията с държавата, с користни цели. Папите от средновековието, инквизицията и т.н., просто показват колко ниско е било съзнанието на хората от онова време.

Град
    Видин
    То и Сталин е виновен че се е родил, и Елена от Троя че е толкова хубава...
    Войните са естествени и ги има понеже хората са малоумни..а религиозните войни ги предизвиква църквата, а не Библията...
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Град
    тук таме
    Лесно да се обвинява някой друг нали....Хайде кажете какво пише в библията по отношение на неверниците!?!?!?

Град
    Някъде по широкия свят...
    Доказателство -няма безгрешни неща
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Фен
    Град
    Варна
    чe няма чудеса всичко е просто случайност

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от bellzee
    чe няма чудеса всичко е просто случайност
    Кво значи да има чудеса?

Ако имаше Бог нямаше да има страдания, мъки .. бла бла. Мисълта ми е, че хората го превъзгласят като Всевишния, който вижда всичко. Защо тогава все на добрите им се случват гадните неща? Не знам, честно казано не съм абсолютно невярваща, нито пък обратното .. понякога имам чуството, че всичко е чиста случайност, понякога като че ли има някой там горе..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си