.
Отговор в тема
Страница 26 от 32 ПървиПърви ... 16222324252627282930 ... ПоследнаПърви
Резултати от 626 до 650 от общо 799
    Господ е енергия, сила, това, което ни е сътворило и това, което ни убива, за мен Бог е енергия, светлина, точно както слънцето, без което не можем да живеем, и смятам че наистина съществува Бог, независимо под каквато и да е форма, дори енергия
    Никоя сила в света не е в състояние да превърне душата във въглен. Тя за вечни времена си остава един скъпоценен камък.

Град
    Под масата
    Я прочетете пак библията и си помислете как щеше да изглежда ако на мястото на бог пишеше вашето име? Според мен всеки си е бог. Има теория,че човешкият мозък може да привлича събития по това което чувства и мисли и след като поставите вашето име на мястото на "бог" и прочетете библията отново,ще видите,че библията твърди точно това.
    Относно "ад" и "рай" ще намерите също наистина логично обяснение.

Лично аз,в един слънчев ден, бях неубяснимо щастлив(сещате се за онова усещане,когато ви се скача от радост)..ама много щастлив,за този ден ми се случиха буквално "чудеса" - (принципно съм от Велико Търново) бях в Габрово - няколко дена преди това си мислих за хора които искам да видя,но те бяха от Варна,Враца и Стара Загора.. е някак си беше много странно,когато ми казаха "аз случайно съм в Габрово,заради..." всичките за които си мислех ги срещнах. Това засили моето желание за скачане от радост и 15 20 мин след това чисто бял гълъб кацна върху мене в буквалния смисъл (имам и снимка) Около 2 часа гълъба просто си седеше на мене ей така,докато обикалях града,накрая просто си замина.Това все още е единствения чисто бял гълъб който съм виждал.

Е аз съм напълно склонен да вярвам,че аз съм си моя бог и че това в библията е написано в този смисъл. От тогава насам си следя мислите и повярвайте ми,винаги ми се случват подобни неща

А може и да съм просто луд?
    dance

Град
    тук таме
    Брей ти си новия месия значи
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Град
    Под масата
    Цитирай Първоначално написано от Kman
    Брей ти си новия месия значи
    Май не съм се изказал много добре.. Ти си новия месия
    dance

Град
    тук таме
    Докажи го

Град
    тук таме
    Всичко е написано в библията, само смени Бог с "ich_komme_aus_japan" Very Happy
    Добър довод!

Аргументите "против" съществуването на Бог са за мен аргументи против истински разумното. Не това "прагматично" разумно в стил всичко, което не мога да пипна и видя "не съществува", а разумно в смисъл на това, че без тази Висша сила, дала началото на съществуването в неговата цялост, нищо нямаше да съществува. Надявам се не мислите, че всичко се е създало от "самосебе си" и "случайно", "неразумно" и "стихийно" от "нищото". Как бихте могли тогава да обясните следните неща:

-целесъобразността и хармонията в Природата, Вселената, Космоса и че тази подреденост не е управлявана от нас хората или от други простосмъртни същества, а от нещо друго, от невидима и явно Свръхразумна Сила;
    -невъзможността на човек да определя сам съдбата си, бъдещето си, да знае какво го очаква, да влияе върху събитията, които предстои да се случат;
    -смъртността на човека и въобще на живите същества, невъзможността да преодоляваме(ако нещата не се движеха и влияеха от Бог) върху природните закони, които именно и пак са Божие дело.

Естествено могат да се изтъкнат още доста аргументи по въпроса, но засега това е достатъчно, а мисля, че са и най-важните. Айде със здраве

Град
    тук таме
    Аргументите "против" съществуването на Бог са за мен аргументи против истински разумното
    Ти си промит мозък!!!!! Порастни малко и започни да мислиш!!!!!

без тази Висша сила, дала началото на съществуването в неговата цялост, нищо нямаше да съществува
    спри да говориш простотии.

Надявам се не мислите, че всичко се е създало от "самосебе си" и "случайно", "неразумно" и "стихийно" от "нищото"
    Да си чувал за теорията на хаоса!?!?!?!?!
    Абсолютно всички неща,които изброи се обясняват с теорията на хаоса,но ми се струва че ти не си чел нищо за него....ае като опознаеш малко света в който живеем тогава ела да спорим.

ТОВА,коеъо ти изтъкнва в опита си да докажеш нещо,НЕ СА АРГУМЕНТИ!

Знаеш ли защо има гравитация...не е заради някакъв белобрад старец или някаква си сила....ае мойто момче почети малко повече по химия и физика и тогава се опитвай да докажеш че бог съществува.
    Знаеш ли какво е това което изпитваш...чувства-това не са някви божии дарения към човешкото същество,а сложна комбинация от химични реакции,ел. импулси и т.н.!

Знаеш ли че един добър математик,може наблюдавайки една муха да определи чрез математическо уравнение как тази муха лети....
    Преди малко беше споменал хармония...на кое по точно викаш хармония...на заметресенията,на 50-метровите цунамита,на генните мутации от които се раждат слепени бебета или с психични приоблеми!
    Ако господ е наистина творец на този свят,то той заслужава да бъде линчуван,защото е най-калпавия творец,който някога е съществувал!!!!!

леле, още ли ги водите тея дискусии, не ви ли писна? :Д

идем_от_джапония внесе свеж въздух, тъмбс ъп!
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Теория на хаоса?! Според теб нещо без разум като хаоса може да се самоподреди и да създаде живота, да създаде живите същества, да създаде природа, вселена, космос... Бог бил "лош" творец, а какво да кажем за твоите нескопосани теорийки

Значи да разбирам, че според теб всичко е създадено неразумно и хаотично, в смисъл не е имало сила, която да подреди материалния свят? Хаоса ражда хармония, тъй ли ?

И какви белобради старци бе, толкова си елементарен и смешен дечко, че хал-хабер си нямаш от това, което представлява Бога. Не, Бог не е нещо което можеш да видиш и пипнеш, но явно твоята елементарна логика и елементарното ти мозъче не могат дори и на идея да си представят какво представлява Бог. Защото както ти написах Бог е нещо много по-велико от елементарната човешка наука, на която ще й трябват още хилядолетия за да може да схване поне част от механизмите на Сътворението

Град
    тук таме
    Бе то и гравитацията неможеш да я видиш и да я пипнеш,обаче като паднеш от 5-тия етаж боли нали!!!

От това което казваш ми става ясно,че си нямаш ни най-малка идея от теорията на хаоса!!!!!!!!(тук няма как да не сложа много удивителни)!!!!!!!!!!!!!!!

Това че ти не разбираш "моите теориики",не означава че са нескопосани....а какво да кажа аз за тоя бог дето хем ни предопределя да правим грешки и после ни наказва за тях!?!?!?!?!?!?!?!

Бог ти е предопределил да направиш еди какава си грешка и после понеже с тая грешка му нарушаваш законите,той те наказва!?!?!?!?

Не познаваш света в който живееш! Тоя "дечко" с който в моемнта спориш разбира много повече от психология,философия и логика,които на теб не само ти обягват,а и направо ти липсват и това си личи от километри!

Както казах...обвинявай бог за дето ме е създал такъв!Аз не обвинявам никой друг освен себе си,докато при теб всичко е от бог и той ни предопределя всичко,след което ни дава илюзия за свободен избор!
    Ти щом неможеш да разбереш теорията на хаоса,какво ли изобщо можеш да разбереш....
    Я ми кажи какво са за теб извънземните и динозаврите и ми отговори по християнски!!!!!

Ами да, аз не мога да ти видя и акъла, ама на теория се води, че имаш такъв нали? Нищо, че пишеш смехорийки, ама айде

А Бог не ни е "предопределил" да правим грешки. Човека попада в грехопадение още от началото на съзнателния етап от живота си. Оттам нататък губи връзка с Божественото и попада в заблуждение, което го довежда до никъде. Загубил духовна и морална опора, човека се поддава на злото, на слабостите си и не може да намери себе си. Вярата е тази сила, която връща смисъла на Истинския живот, защото безверието е просто едно безцелно живуркане. Защото в един момент губиш всички измерения на вярата в себе си, макари поначало вярата да е заложена в човешката природа.

А Божествения план след човешкото грехопадение, което Бог не го е предвидил и предизвикал е човека да страда и да върви в безпътица, докато осъзнае грешката си и не се обърне отново към своя Творец. Само тогава намира истинската опора и хармонията със себе си и Вселената, в която живее(а тя включва целия съществуващ жив и нежив свят).

Какво да са извънземните- същества от други планети. А динозаврите отдавна изчезнали влечуги, които с нищо не са повлияли на човешкия живот и човешкото съществуване, та да бъдат описвани в Библията

Град
    тук таме
    От това което написа ми стана напълно ясно,че ти непознаваш религията в която вярваш!!!!
    И ти казах изрично да ми отговориш за извънземните и динозаврите от гледна точка на вярващ,аз знам дефинициите на думите динозавър и извънземно!!!!!
    Имаш още мнопго хляб да ядеш докато започнеш да разбираш за какво иде реч!

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    което Бог не го е предвидил
    Я пак?

k`man, има описание на динозавър в Библията. Книгата на Йов.

Извънземни не се знае дали има.

Цитирай Първоначално написано от Kman
    От това което написа ми стана напълно ясно,че ти непознаваш религията в която вярваш!!!!
    И ти казах изрично да ми отговориш за извънземните и динозаврите от гледна точка на вярващ,аз знам дефинициите на думите динозавър и извънземно!!!!!
    Имаш още мнопго хляб да ядеш докато започнеш да разбираш за какво иде реч!

.................................................. ...................................

SolusChristus, на човека му е било казано, че не трябва да прави това и това(образно казано да не яде от плода на греха), но той го прави. Това си е изява на човешката воля. Бог е предупредил за последствията, но човека не го е чул и в израз на собствена воля е преценил да опита от плода на греха.

Оттам насетне е вече плана за избавлението на човечеството от греха чрез появата на Месията.

Град
    В думите на хората ;)
    Krisko кажи мило момче кой е дал символите в христянството???Примерно тризъбеца на дявола...или имиджа на Бог като голям беловлас старец???И кой ни казва да празнуваме Рожедество Христово на 25 декември като в библията пише че Исус е роден през март???

Ако неможеш кажи аз щи помогна

Град
    тук таме
    @kristo

Ти да си чувал за божествения план,да си чувал че бог е всезнаещ....след като е всезнаещ,то следва че още при създаването на света и човека,той е знаел как ще постъпят Адам и Ева!!!!!!!!!

На мен все повече ми се струва че в това твое сиво вещество няма и наченки за логическо мислене!

Извънземни не се знае дали има.
    И бог не се знае дали има(нарочно пиша бог с малка буква!)

Град
    В думите на хората ;)
    Както Kman отбеляза в друга тема аз не съм атеист а по скоро агностик затова ще говоря против библейския образ на Бог.Библията е писана от хора,писана е за да може да еродира езичниците и невярващите.Когато е била писана почти никой не е знаел от колко други религий са карадени символите на христянството.Дори съмият образ на Бог както всеки от нас си го представя е краден.Затова смятам че билейската версия на бог е изключително погрешна.Освен това Евангелията са били избирани от хора коита са се стремяли към популяризирането на една нова религия затова и те не са особено точно....

Мога само да аргументирам несъществуването на бог в християнския и религиозния смисъл на думата, но вярвам (и това не ми го е втълпила никоя религия или нещо подобно), че има някаква висша сила. Много неща човечеството никага няма да ги разбере никога. Бог може да е всичко, може и да седи в някое измерение, никой не знае. Но бог със сигурност не е дядка, който живее в облаците, изпратил е сина си да върши разни мизерии на земята, има си място за грешниците, наречено ад и т.н.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от mustaineforpresident
    Мога само да аргументирам несъществуването на бог в християнския и религиозния смисъл на думата, но вярвам (и това не ми го е втълпила никоя религия или нещо подобно), че има някаква висша сила. Много неща човечеството никага няма да ги разбере никога. Бог може да е всичко, може и да седи в някое измерение, никой не знае. Но бог със сигурност не е дядка, който живее в облаците, изпратил е сина си да върши разни мизерии на земята, има си място за грешниците, наречено ад и т.н.
    Точно това е Бог. И ако се задълбочиш в християнството, ще разбереш смисъла на всичко, и ще разбереш колко правилно, вярно, логично и т.н. е.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

По принцип съм привържаник на научните теории (за каквото и да било), не казвам че не съществува бог но не ми е дал основание да вярвам в него. Но не мога и да се аргументирам в обратното тая тема можеби ще си остане вечна
    The shadow of the wicker man is rising up again!
    http://www.hanovete.com/?recruit=2H85550

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от WickerMan
    По принцип съм привържаник на научните теории (за каквото и да било), не казвам че не съществува бог но не ми е дал основание да вярвам в него. Но не мога и да се аргументирам в обратното тая тема можеби ще си остане вечна
    Основанията за вяра не са на научна основа.

Хаха знаm че основанията за вяра не са на научна основа, тва е малко извън темата.
    Но по темата

Цитирай Първоначално написано от tqnko
    Основата за вяра е на мозъчна недостатъчност.
    +1
    The shadow of the wicker man is rising up again!
    http://www.hanovete.com/?recruit=2H85550

^Толкова си неадекватен бате.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от tqnko
    Основата за вяра е на мозъчна недостатъчност.
    Ти освен глупости можеш ли да напишеш някое смислено мнение? Никой не ти обръща внимание на необоснованите заключения.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си