- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Аргументи против съществуването на Бог.
Съгласна съм,че този въпрос ще си остане вечен,в глобален аспект и яснота ще има след няколко поколения.Никоя влиятелна личност,чието мнение има значение,няма да дойде и да каже на християните например,че Адът е измислен или че е доказано,че Бог не съществува,това просто няма да бъде позволено,ако това ще значи трети лица да загубят състояние.Знаете ли,че е открито как автомобилите да се движат с вода?Със сигурност няма да да влезе в употреба,докато бизнесът с горива не замре...Така че това "учените не са оповестили..."
Всеки трябва самостоятелно да намери истината за себе си ...Тази тема е стъпка към това,но можете ли да дадете аргументи против това,което чух онзи ден-че много неща в религията са направени с цел манипулация,че още не сме стигнали до там,за да обясним етерните и т.н. полета,че ако на Земята енергията е под форма на материя,не навсякъде е така и така нататък...
преди време се бях задълбочил. Четох библията и разни такива, християнството не казва подобно нещо.Първоначално написано от Nam3less3
Зависи как си го разбрал.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Ма ти хичн еси наясно нали ? всеки ден имало убийства , престъпления, лъжи и тн всичко това е заради деянието на Ева още в началото на библията1. Самите планети , галактики и звезди са разпръснати.
2. Всеки ден има престъпления , кражби и убийства.
3. Един не си знае парите , а друг няма стотинки и за хляб.
4. Лъжи и лицемерие са вечно в главите на хората.
Е добре , ако Бог съществуваше , всичко това нямаше да стои по този начин.когато тя бърка и яде от забранения плод Дявола спечелва земята и така тои управлява с падналите ангели тъи като е спорил с бог ка ктрябва да са нещата бог му дава шанс да покаже идеите си и това сме ние доказателството на бог че дявола бърка и това нее правилния начин на живеене и някои ше кажа ами ние сме опитни мишки но ене прав несме както това е станало на земята можело е да стане на друг плаента просто ние сме збаркали и сега живеем този живот всичко е било създадено от бог а кои е създал бог е тъп въпрос тои е бог ако някои го беше създал как тои ще е бог никое човешко същество неможе да си го обесни но 1 ден ако отидем на небето можем да попитаме самия бог да ни каже
а за сега тези теории тип големия взрив са смешни сабрали се тоз и тоз елемент и станало бум и ето ни всички от 2 елемента станали стотина че и такава разновидност на неща се получила ама и .... а моля моля това е смешно откаде са се появили тогава елементите коит оса гръмнали първоначално бог казва в началото бе хаос
![]()
Life is simple we make choices and never look back.
за да се получи това с четенето трябва да разсъждаваш библията е като кодирана книга има си шифър и ако отвориш сърцето си бог ще ти помогне да намериш шифъра и да я разбираш това нет ие Граф монте кристо да го четер като детска приказка по 100 -150 страници на ден поне библият асе чете малко и се мисли какво трябва да те научи това никаде в библията няма бог да ти каже пряко нещо бог няма нужда да се доказва тои неиска да те убеди тои иска да те накара да повярваш в него дори да неси сигурен тази вяра е по силна от всичко библията те учи на добродетели на това как трябва да живееш никои нее безгрешен никои нее умрял без да е съгрешил понне милион пати но това което бог иска е ние да му покажем че го обичаме и вярваме в него и тои ще ни прости грешкитеNam3less3 написа:
mustaineforpresident написа:
Мога само да аргументирам несъществуването на бог в християнския и религиозния смисъл на думата, но вярвам (и това не ми го е втълпила никоя религия или нещо подобно), че има някаква висша сила. Много неща човечеството никага няма да ги разбере никога. Бог може да е всичко, може и да седи в някое измерение, никой не знае. Но бог със сигурност не е дядка, който живее в облаците, изпратил е сина си да върши разни мизерии на земята, има си място за грешниците, наречено ад и т.н.
Точно това е Бог. И ако се задълбочиш в християнството, ще разбереш смисъла на всичко, и ще разбереш колко правилно, вярно, логично и т.н. е.
преди време се бях задълбочил. Четох библията и разни такива, християнството не казва подобно нещо.![]()
Ти чел ли си библията ? и какво затеб е просто "Fairytale" ? една приказка ти добре ли си бре момче , била писана от хора еми ти какво очакваш бог да я напише и да я материализира на нечия маса ? бог е вдъхновил хората коит оса я писали то иим е казвал думичките библията е написана толквоа сложно с такива думи и изрази че никои човек неби могъл да я напише самичак без помощ от бог поне според менКакто Kman отбеляза в друга тема аз не съм атеист а по скоро агностик затова ще говоря против библейския образ на Бог.Библията е писана от хора,писана е за да може да еродира езичниците и невярващите.Когато е била писана почти никой не е знаел от колко други религий са карадени символите на христянството.Дори съмият образ на Бог както всеки от нас си го представя е краден.Затова смятам че билейската версия на бог е изключително погрешна.Освен това Евангелията са били избирани от хора коита са се стремяли към популяризирането на една нова религия затова и те не са особено точно....
Да ти имаш собствена воля можеш да отидеш еисега да пиеш вода и да паднеш по аптя но можеш да отидеш след 5 мин маика ти да попие овдата по пода и да не се подхлазнеш и паднеш може .. има милярди варианти какво ще стане ти избираш твои е избора кога какво да направиш , ако ти искаш да направиш нещо но то нее правилно бог ще ти прошепне (съвеста ти мисленето ти ) можеби нетрябва да правя това но няма да те спре тъи като имаш право на собствена воля бог знае какво ще се случи можеби затова се опитва да те разубеди за да несе случи нещо лошо но тои никога няма да те спре никога няма да ти отнеме личното рпаво на вземане на решения едно е сигурно които и път секи от нас да поеме всичко ще свърши с второто идване на христот всички пътища водят натам колкото и много да са теНе, не ми отговори както трябва.Бог, според Библията е всезнаещ и хората са със собствена воля.
Тогава как хората са със собствена воля, като Бог знае какво ще се случи? Ако има един единствен изход от ситуациите (тези изходи които Бог знае) , тогава как човека може да има собствена воля и контрол над съдбата си, както се твърди в Библията
А това за камъка което си писал е просто абсурдно да си задаваш такива въпроси смешен си неможеш да го разбереш бо никои от нас неможе все едно както казват в библията бог е 1 но има 3 лица бог син , бог отец , и святия дух ако небаркъм точно названието е ся някои ще каже че тои има разтроение на личността , чувал съм това и въобще незвучи смешно та както казвъх ние хората неможем да си го обесним нека му дадем шанса бог да ни го обесни един ден![]()
нямам време да го чакам... имам собствена воля и тя не вклюява вярата ми в бог или въобще в някаква сила... за ваше, а и мое съжаление, обаче, няма как да ви кажа доводите си, защото са прекалено лични... но аз знам, че живеем в заблуда![]()
И аз мога да кажа абсолютно същото, само че в защита на БогПървоначално написано от Tempest
![]()
чудя се ако напиша още нещо, дали някой ще го копира и ще каже, че може да каже същото... това е знак от бога... аз ви казвам, той ви казва![]()
lol Тодор ЖивковПървоначално написано от Nam3less3
Не мисля, че той спада към аргументите за съществуването или несъществуването на БогПървоначално написано от SolusChristus
![]()
бог... хмммм незнам за бог ноаз 100% не вярвам в религиите и църквите. въпрос на личен избор е. Според мен "бог" е във всеки от нас, стига да се научим да бъдем добри и да уважаваме другите...... вярвайте в себе си и в способностите си това е най важното според мен
gotina zabavna igri4ka http://clone366.mybrute.com
Любимия ми тенисист VIVA LA MARAT SAFIN !!!!
www.youtube.com/watch?v=lEPeY3q_yUc
www.youtube.com/watch?v=ihKijUzqGs8
www.youtube.com/watch?v=ta78Ugd1gLY
www.youtube.com/watch?v=XrlpJpKb0Do
бог казва "обичай ближния си както обичаш себе си"... еми да ви е*а в идиотите чорлави![]()
дай сега малко по-сериозно...
днес гледах по новините за разни иконописци-ученици, като едно от тях ми направи впечатление... че чрез религията, чрез вероучението, се научил да бъде по-добър, да помага на семейството си "в този труден за тях и него момент"... е, аз как се научих да помагам на приятели, познати, близки? Как се промених така, че от "глей го тоя къв е мухльо" мнението за мен стана "еей, той е мноо печен..."?! И пак - всичко без да ми помага някой отгоре... всичко опира до желание, ако има желание - намира се и начин![]()
сега ще ти кажаПървоначално написано от cMon
всичко има начало и край
да приемем че е така и че "бог" е създалземата и всичко за 7 дена
преди тези седем дена какво е правил
кой е създал бог
всичко което знаем за бог сме научили от библията нали
а тя самата си противоречи
така че щом тя не ни дава реални отговори и се оплита тогава как да вярваме в реалния образ на господ?
А кой е създал големия взрив ?Първоначално написано от backiss
аз не коменрирам големия взив това е научна теория и мисля че учените биха ти дали добър отговорПървоначално написано от ZipFail
може и да е имало голям взир може и да е нямало
но със сигурност е нямало бог които като фокустник да напрати тези неща
би ли ми отговорил на въпростите ти от предишното съобщение
И двете теории са еднакво необосновани и нелогични..ама кой си ти да казваш коя е правилната и коя не ?
Спрете наркотиците! Кой каквото иска да казва, за мен Бог съществува във всеки един от нас. Самия живот е частица от Бога, а не от топките на някой мъж и от матката на някоя мастия. Това е МОЕТО мнение!
къде точно съм казал коя е правилната теория и коя неПървоначално написано от ZipFail
аз вярвам че господ е измислица и това е моето мнение
ако греша кажи ми къде и ми дай доказателства че е така
Според мен няма Бог. Не съм усетила да има, или да ми е помогнал в каквото и да е. Сама градя живота си, боря се с гадостите и не ми помага някакав измислен човек. Аз не вярвам в нищо, нито в Исус, нито в Алах. Няма Богове. Сега можем да открием отговорите и да докажем откритията си с доказателства. Религията манипулива и промива мозъците. Карала е хората да правят каквото им се каже. За каква божествена сила говорим клалиса ги, бесили са ги, горили са ги на клада- къде е Бог ? Как може да има Света инквизиция?! Та нали трябва да прощаваме и да си подаваме другита буза?! И такаМога да пиша още много, но ще стане досадно
![]()
Добре бе още ли го водите този спор?
Ето как аз виждам нещата:
Няма доказателства че го има, няма и доказателства че го няма. (Дъъ, как би могло да има доказателства че нещо го няма ако го няма? Също като Великденския Заек, Рудолф и моята любимка Дама Пика)
Просто има 2 вида хора:
Едните отказваме да вярваме в нищо, за чието съществуване няма доказателства, другите са склонни да вярват във всичко, срещу чието съществуване няма доказателства. End of Story.
ПП: Искрено ви моля да не ме цитирате и да не повеждате спорове, защото по всяка вероятност в близкото бъдеще няма да посетя темата и няма да отговоря, а пък да ми дъвчете кокалите докато ме няма не е много християнско.
Welcome to the end of the thought process.
Църквата,за която говориш, е човешка и антихристиянска, изобщо не е аргумент против християнството. Това за стотен път го повтарям, проумейте го. Доказателствата са за науката, не за религията. Много лесно искате да ви е. Религията е пътят, тя не манипулира. Хората манипулират.Първоначално написано от Otep